Alla inlägg under november 2009

Av Sofia Ohlsson - 1 november 2009 17:51

Fina läsare! Ännu en söndag har gått till ända och det är med blandade känslor jag inser att det är dags att gå till skolan igen. Jag och Cornelia fick verkligen ladda upp batterierna i Italien men det känns som om mitt lov har bestått av de här tre dagarna sen jag kom hem. Samtidigt gillar jag skolan, det är där alla mina fina kompisar finns, livet är mycket bättre och om jag jämför med hur allt var för tre år sedan när jag gick i nian så trivs jag mycket bättre med livet, kompisarna, skolan och allt jag presterar. Även om jag är prestationsångest peronifierat så tycker jag att jag lyckats bygga upp min självkänsla och jag tror mer på mig själv - därmed presterar jag bättre.


Den fantastiska känsla det innebär att t. ex vara färdig med en dans är underbar. Jag har lyckats koreografera två minuter av Gnarls barkley's Crazy vilket innebär att jag har exakt en minut kvar. Men ett vanligt knep, inte bara för att underlätta för koreografen utan för publikens skull, är att upprepa koreografi mot slutet. Så rent praktiskt har jag upprepning kvar och ser mig därför som nästan färdig med alla danser för den här terminen. Vi har mycket i skolan men det är väl oundvikligt att sista året är tufft, det är iallafall tur att vi har så mycket roligt osm händer i skolan. Msikelevernas teater är fantastiskt roligt och jag tror vi är ett bra gäng som kan få ihop det till något bra. Projektarbetet är ju också annorlunda eftersom det inte innebär så mycket teoretiskt jobb. Jag ska klara det helt enkelt.


Ja det är mycket tankar en söndagkväll och med två bakpotatisar i ugnen ska jag snart förbereda med maten. Det är rätt roligt, jag tänkte på det nyss. För exakt ett år sedan var mamma mitt uppe i en utbildning och det hade blivit lite som mitt projekt att stå för maten alla kvällar (förutom tisdagarna då jag dansade). Men trots att mamma återgått till Kristianstadsbladet och nu även RonnebyBrunn på lördagar så står jag lika ofta för maten. Det gör egentligen inte mig så mycket utan jag tycker om att ha ansvar och gärna stor frihet så jag kan bestämma vad vi ska äta och jag gillar ju att laga mat. Nej nu måste jag sluta tjafsa, men vi hörs och sådär ha en mysig höstkväll allihopa, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 1 november 2009 14:06

Söndagen fortsätter och till min glädje inser jag att klockan är strax efter två och jag har hunnit med det mesta som jag var tvungen att göra. Koreografin blev jag ju färdig snabbt med som ni vet, naturkunskapen tod sin tid, men inte för att den var så svår, mer för att jag kom på en massa andra saker jag vill göra hela tiden. Nu har jag iallafall drygt tio ord kvar och sen är det såklart instuderingsuppgifterna sen är det bara att börja plugga helt enkelt.


Vi har ätit lunch från Coffe House, mamma och jacob köpte med sig lite varma mackor, baguetter och foccacior. Salladen som jag och mamma fick till vad alldeles brun, det gick trådar mellan grönsakerna och det syntes att den hade behövts slängas för ett par dagar sedan. De har troligtvis stängt där nere nu och vi brukar inte bry oss nämnvärt om det bara som nu, var salladen det gällde. Men mackorna var iallafall goda.


Helena och jag ska höras om drygt två timmar och innan dess ska jag köra Jacob till stationen och spela en runda kort tyckte jag de ropade på mig för.


Jag får väl springa ner och se vad det gället, vi hörs lite senare!

Av Sofia Ohlsson - 1 november 2009 11:43

Hoppsan Hejsan, första november och allting. Jag gillar novemeber, en mycket trevlig månad rent vädermässigt, det är kallt, mysigt, blir mörkt tidigt, ja det enda jag inte gillar är den märkbara stressen i skolan. Men man får helt enkelt stå ut.


Jag har iallafall koreograferat färdigt för idag, det enda som är kvar är naturkunskapen, det är inte så lite det heller, hur ska jag någonsing lära mig allt, usch och fy. Tur är att jag ska ut och gå med Helena vid fyra, vi ska höras då iallafall och se hur långt vi båda kommit, hon hade nog med lite plugg och jag har ju som sagt en hel del. Vi ska säkert gå en långrunda vilket jag kan behöva, med tanke på hur mcket vi gick i Rom skulle det vara skönt att gå i över en timme idag så jag fortsätter hålla igång liksom. Dessutom går Helena snabbt så vi lär ju förbränna en del.


Annars har dagen inga fler planer att bjuda på, och tur är väl det, imorgon drar allt igång igen och jag har ett riktigt sug efter att åka till Malmö och julhandla, men det får vänta sig ett par veckor helt enkelt. Nu ska jag iallafall börja med naturkunskapen, vad som känns mer lockande är att skriva en julklappslista, mm, det gör jag nog först, ja, så blir det.


Höres mina vänner, puss och kram skum (!) banan

Ovido - Quiz & Flashcards