Alla inlägg under november 2009

Av Sofia Ohlsson - 4 november 2009 16:12

Det är eftermiddag, men ute är det mörkare än mörkt. Eller det kanske var en överdrift, det skymmer iallafall, och det blåser jättemycket. Det jag verkligen vill göra nu, det är att sova tills mamma kommer hem, sen ska vi äta thaimat och sen vill jag titta på bonde söker fru. Men vad ska jag då göra? Jo, jag ska läsa igenom ett par sidor i naturkunskapsboken, jag ska börja skriva lite på religionen, jag ska börja skriva lite på psykologin, jag ska titta igenom min stycken på svenska c och jag ska skriva frågor till svenska c. Förstår ni mitt dilemma? Förstår ni hur trött jag är efter att ha dansat två kvällar den här veckan och sovit dåligt?


Klart ni förstår, det gör ni alltid, men a mans gotta do what a mans gotta do som jag brukar säga men jag tänkte ändå unna mig själv tjugo minuters powernap innan jag sätter igång. Jag ska läsa först och främst sen ska jag börja på ovanstående saker. Jag kom på när jag gick hem från skolan att om det inte varit för naturkunskapen hade jag nog tyckt att det skulle vara rätt trevligt att skriva lite, ja ni vet. Men det är ingen idé att tänka på vad osm kunde varit, vi läser naturkunskap b, så är det bara och nu ska vi ha kemiprov. Det är bara att gilla läget.


Därför börjar jag med min powernap på tjugo minuter, jag följer upp med naturkunskapen och mamma förväntas komma hem mellan sex och sju, då ska vi äta thaimat, mummakardemumm. Vi hörs senare helt enkelt, ha det fint!

Av Sofia Ohlsson - 4 november 2009 07:44

Denna fina dag är äntligen här, onsdagen. Som jag har längtat, bort från stressen på dansen, mot ännu värr stress i skolan. Idag ska jag hinna skriva på reklamanalysen och plugga naturkunskap. Dessutom ska jag hinna handla och laga mat till ikväll, vi får se hur det hela slutar.


Men före allt det där ska jag gå till skolan, det är en liten bit bort, ganska så exakt tar det drygt fyra och en halv minut att gå från min ytterdörr till skolans entré. Ja, det är bara gatan upp sen in på en sidogata och sen den gatan upp - så är man där. Men det blåser ute, och det är säkert jättekallt, det är mer lockande att sitta lva rhär framför datorn, jag behöver inte gå till skolan förrän klockan är tio, då är mitt första möte för dagen. Jag har nämligen ingen samhällskunskap idag, vi skulle lyssna på någon föreläsare istället, sen estetiska verksamheten kan vi hoppa över tycker jag. Religion är visserligen roligt, ganska intressant och spännande. Sen är det lunch, kör, möte igen och så avslutar vi dagen med lite kör. Så ser det alltså ut, och jag vill bara sitta här på mitt rum och titta ut på den kalla novembermorgonen från mitt fönster.


Men nu har klockan hunnit bli tio i åtta och ni vet ju att jag inte kan skita i skolan, jag kan inte skita i saker över huvudtaget, det är en samvetsgrej, en ganska bra sådan. Vi hörs i eftermiddag hörrni, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 3 november 2009 20:44

Tisdag säger jag, precis som det stavas, TIS - Dag, inte Tissda. Egentligen är det ett väldigt fult ord, det får ni hålla med om? tisdag? liksom, vadå tis? Ja det härstammar från nordiska mytologiska antikforngrekiskan blaball- jag vet, behöver bara ringa någon av männen i min familj för att få en lång invecklad förklaring eftersom de är experter på det där.


Jag är hemma, så långt förstod ni nog också, annars hade jag ju inte suttit här och skrivit. Dansen gick bra, de är duktiga mina barn, det säger jag nog ofta här, borde säga det till dem lika ofta kanske. Nu är det två veckor till nästa gång igen, bara för att jag måste vara med på öppet hus nästa vecka, lite olägligt med en tisdagkväll men man får ställa upp helt enkelt.


Imorgon ska jag på två möten, tre lektioner och en lång körövning, ska man skratta eller gråta? Jag slutar i varje fall halv fyra och då är det plugg som gäller. jag hade tänkt plugga nu också, har köpt mitt godis och allt, åt nyss mat och nu är det godis, trevligt. Tv:n lockar dock och jag får se om House är spännande så pluggar jag efter vid tio, en timme borde räcka, sen är det nog scrubs om jag orkar sen ska jag sova. Onsdagar är värsta dagen att gå upp eftersom jag somnar sent, två kvällars dans resulterar i en trött sofia och se till råga på allt går jag upp tidigast i veckan, nämligen .. tadaaa halv sju! Ja det är inte tidigt tycker ni, inte jag heller egentligen, men eftersom det är tidigare än annars och efterosm jag i vanliga fall dansar till nio tisdagar så är jag nog tröttare än någon som bara suttit hemma hela kvällen, även om vi går upp samtidigt morgonen efter.


Nu så, sängen = plugg + godis.


Godnatt!



Av Sofia Ohlsson - 3 november 2009 15:36

Sweet, redan eftermiddag och jag känner på mig att kvällens danspass kommer få relativt snabbt. Så fort jag är färdig ska jag köra hem och inom Konsum, köpa lite godis ni vet, mm jag är sugen och har gett mig själv tillåtelse till lite plugg-snacks. Dessutom tänkte jag vara snäll ledare och låta barnen dansa mycket, lite uppvärmning måste de få men den största delen av timmen ska gå åt koreografi så vi söätter danserna i tid. Imorgon är det exakt en månad kvar till showen.


Skolan var okej även om jag riktigt kände hur tunga ögonlocken blev då och då, det är fruktansvärt, jag brukar inte vara såhär trött i vanliga fall, det har kommit nu sen jag började trean. Vi fick iallafall köra igenom "I heard of a girl" på ensemblen, det gick ganska bra och bara vi får finslipa lite nästa vecka så ska det säkert funka.


Fick dessutom ett mejl av min lärare idag (som var väntat). Hon hade lovat att kolla igenom en bilaga till min undersökande uppsats med tre kortare stycken som jag skrivit om från yngre nysvenska till det språk jag själv(och de flesta) använder sig av idag. Styckena är hämtade ur boken "Stolthet och Fördom" och syftet med projektet är att undersöka språkets betydelse för läsuplevelsen i romanen och jag ska låta ett par personer läsa mina stycken och jämföra och blabla ja ni fattar. Som tur var skrev hon att styckena funkade fint, hon ville läsa igenom dem för att vissa saker inte riktigt passade in och sådär men nu funkade det tydligen bra iallafall, sån blir vi glada av, då kan jag sätta igång med min bilaga imorgon och ge till personerna som vill läsa igenom.


Japp, nu ska jag äta/plugga naturkunskap/byta om och om en dryg timme, lite mer, så går jag ner till tåget för att möta mammsen. Vi hörs senare, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 3 november 2009 07:38

Jag tror inte det finns mycket saker som är så ångestframkallande som en ordentlig tisdagmorgon. Det är värre än måndagen, på tisdagen är man ju helt insyltad i veckan, det går inte att ta sig ur den annat än att gå upp och påbörja dagen. Man har heller inget hopp om de andra dagarna, närmsta dagen är onsdag och då är det fortfarande tre dagar kvar innan man får sova ut ordentligt.


Usch ja, det känns skitjobbigt just nu men så fort jag kommit igång med allt blir det bättre, det är jag säker på. Det värsta med tisdagarna är nog ändå skolan, långa, sega lektioner, lång dag och så fort jag kommer hem är det iväg till nästa aktivitet. Men jag får nog ändå säga att det känns hoppfullt inför kvällen eftersom sofias streetfunk är inställd, jag har mina lektioner sen får jag köra hem, är hemma någon gång vid åtta och hinner läsa igenom naturkunskapen ett par gånger innan jag går och lägger mig.


Igårkväll bestämde jag dessutom, med mig själv, att jag ska unna mig lite godis till pluggandet ikväll, snabbt socker och något lite mer motiverande ska förhoppningsvis göra susen, jag måste nämligen sätta igång med allt det här nu.


Ja vi får se hur dagen blir helt enkelt, en sak är säker  - NU måse jag gå bort till furulund, engelska c i nittio minuter väntar mig. Ha en bra dag, vi hörs i eftermiddag!

Av Sofia Ohlsson - 2 november 2009 20:44

Ouch jag är så trött, jag har ont i huvudet, magen kändes lite tidigare ikväll och mitt humör är sådär. Allt har sin anledning i en mycket vanlig orsak till kvinnors magont, huvudvärk och skiftande humör. Det är bara så jobbigt att allt kommer på en och samma gång. Men man tycker väl att jag borde vara van.


Dansen var trevlig iallafall, det är trots allt rätt trevligt att komma ifrån allting litegrann såhär, den enda nackdelen är väl att jag blir så uppspelt efter träning att det är svårt att somna. Men vad gör väl det när Tv6 bjude rpå komedikväll med 2½ men, scrubs, my name is earl osv. Ja, så nu vet ni hur min kväll ska spenderas, svaret på frågan var? är = i min säng, nedkrupen under täcket.


Slå det hörrni, en mycket trevlig kväll tillönskas er alla hur ni än spenderar den, vi höres en stund imorgon, Godnatt!

Av Sofia Ohlsson - 2 november 2009 15:46

Tjena mittbena! Jag är hemma från skolan nu, lagom trött och lagom hungrig, så som det alltid är. Som ni säkert vet (ifall ni känner mig eller brukar läsa här) så är jag väldigt äcklad av kött, speciellt köttet i skolan är jag misstänksam mot eftersom jag av erfarenhet vet att de inte brukar rensa det särskilt väl. Idag var det då korvstroganoff och ris, min favoriträtt när jag gick på mellanstadiet som nu är en fasa. Hela såsen är fylld medstora falukorvsbitar som är halvråa och bleka. Jag vågar inte äta det utan det blev ris, sallad och ketchup, tummen upp för en sådan måltid. Då förstår ni säkert mina känslor över att behöva äta först halv nio ikväll. Därför överväger jag alternativt att köra till dansen runt kvart över sex ikväll istället för kvart i, jag missar bara uppvärmningen men hinner få i mig mat. Ja, så får det helt enkelt bli, just den första lektionen är en och en halv timme så jag missar inte särskilt mycket koreografi.


Nu alldeles snart ska jag skriva de fyra sista uttrycken/frågorna på naturkunskapen och det handlar om protein och fett och sånt fint. Imorse när jag skulle skriva ett par ord startade jag det hela med att slå en fin ljuslykta i golvet. Ljuslyktan i fråga stod här på mitt skrivbord och jag dängde hela läroboken i den och den gick så klart i kras. Irriterad och stressad bar jag upp dammsugaren, hindrade katterna från att gå nära och passade på att ta ett par dammtussar bredvid sängen samtidigt. Jag blev såklart stressad men trots det hann jag förklara sju uttryck/ord, det var lite om syror och sånt. Om ni undrar vad jag sysslar med så förklarar jag begrepp vi ska kunna till provet, för mig själv genom att skriva av anteckningarna och på så sätt hoppas jag att jag lär mig genom att läsa, skriva och sedan skriva ut papprena och läsa igenom det igen.


Ja, en annan sak som är ganska trevlig är att vår psykologilärare sköt upp reklamanalysen till vecka 47, det betyder visserligen att vi har tre arbeten, religion, psykologi och svenska c till den veckan, men det gör inte så fruktansvärt mycket eftersom vi får en vecka till på reklamen.


Religionen är en historia för sig och jag vet inte ens hur jag ska formulera mitt syfte, men det får jag ta på onsdagens lekion helt enkelt. Min hjärna rymmer inte mer information eller tankar och jag klarar inte mer stress.


Nu är det Naturkunskap sen får jag byta om och ringa mamma för att se hur vi sk alösa matproblemet.


Puss och kram!

Av Sofia Ohlsson - 2 november 2009 09:10

Usch och fy, jag har stark ångest inför att gå bort till skolan. Egentligen ska det visst bli trevligt att träffa alla, att få lite rutiner igen, att börja så allt kan få ett slut. Men det tar emot att gå i skolan från 10.00 till 15.30 (då börjar jag hellre 8.15 och slutar lite tidigare). När jag kommer hem har jag drygt två timmar på mig att byta om, äta och göra läxor, sen bär det av till dansen där jag ska spendera två och en halv- drybara timmar innan jag åker hem, helt slutkörd och utan ork att göra några läxor för att lägga mgi i sängen, för uppspelt för att sova och invänta en ny dag. Och tisdagar slutar jag också halv fyra, fast vi börjar två timmar tidigare och dansen på kvällen håller på en timme längre. Ännu mindre tid att sitta med Naturkunskap B, Psykologi A, samhällskunskap B eller Religion B.


Ja, just nu är det en massa saker som talar emot att jag ska gå till skolan, jag skulle kunna sjukanmäla mig och sitta hemma med alla arbeten som ska skrivas och prov det ska pluggas till. Men ni känner mig, jag skulle aldrig göra så. Dels för att jag inte kan, har nog tillräckligt stark självdisciplin eller för stark eftersom jag knappt sjukanmäler mig när jag ÄR sjuk. Och dels för att jag inser att jag bara missar mer i skolan om jag är borta en hel dag.


Men vi hörs senare iallafall, jag borde gå om en halvtimme så då kanske jag hinner med ett par till ord som ska förklaras på naturkunskapen. Ha det så bra, det ska (förhoppningsvis) jag.

Ovido - Quiz & Flashcards