Alla inlägg under november 2009

Av Sofia Ohlsson - 11 november 2009 07:48

Normalt gillar jag onsdagar, idag är lite av ett undantag. Egentligen är det mest så för att jag med nöje hade legat kvar i sängen och sovit bort ett par timmar till, och sen känns de två första lektionerna smått värdelösa att gå på idag, vilket gör det hela lite värre. Men uppe är jag, uppe och redo för ännu en skoldag på furulundsskolan.


Så är det med det och imorgon har vi ett stort prov och imorgon klockan 13.20 är det troligtvis över, det gör att jag längtar ännu mer till imorgon än vad jag fruktar dagen. Jag har sprungit runt i badrummet och förhört mig själv, pratat högt och försökt komma ihåg lite av kemin. Det gick väl lite sådär, mest för att jag är rädd att allt som står på lappen inte kommer med utan istället kommer det något jag inte kan och viktiga poäng går förlorade.


Oj, nu är klockan nästan fem i åtta, jag måste ta på mig ett par strumpor och ta med en vattenflaska till skolan, I better hurry up. Vi hörs i eftermiddag iallafall. Ha en fin onsdag alla, Hejrå!

Av Sofia Ohlsson - 10 november 2009 21:07

BUOONGIORNO, Jag är hemma från öppet hus, helt slut i kroppen, det är inte att rekommendera, att spendera tolv timmar i skolan alltså, öppet hus är visst trevligt men de där timmarna. Vi har ju inte pluggat idag om jag säger så, det var sagt att vi skulle plugga naturkunskap men istället kom Mathilda på att v skulle måla lite noter, g- och basklavar och korsförtecken m.m på väggarna nere i musiksalarna.


Vi har iallafall haft en rolig dag från det att vi började måla, det tog cirka tre timmar allt som allt och vi var väl ungefär tio personer som höll på när vi var som flest. Vid fem åt vi pizza, vi satte oss i matsalen efter att Jennie, Mathilda och Sebbe hämtat, jag, malin, elin och Johan dukade fram lite bestick och sen satt vi och skrattade, hetsåt, skämtade och drev med andra program. Ett gäng tjejer slängde lite äcklade blickar på oss för att vi åt pizza har jag hört, gud vad skönt att komma ifrån sölvesborg om ett år säger jag!


Nu känner jag inte alls för att plugga, så det skiter vi i. Imorgon ska jag gå upp halv sju och duscha, sen är det skola till halv fyra och plugg hela kvällen som gäller. Snart ska jag sova också, men jag är kämpenyfiken på en sak så jag sitter säkert uppe en timme till.


Vi hörs imorgon alla fina! Goodnatt

Av Sofia Ohlsson - 10 november 2009 07:32

Det är tisdag idag, blandade känslor över det men allt ska gå bra! ingen dans ikväll, nejnej det är öppet hus i skolan och jag är informatör samt underhållare, slå det ni! Inatt har jag sovit helt ensam, mamma är hos storebror i Lund, hon körde honom ner, honom och dammsugaren. Han tog sprutan igår och jag undrar om han har ont i armen.


Ja helt ensam har jag såklart inte varit, det kan man inte vara här hemma, tre katter har sovit med mig i mammas säng. Det är tur det var i den sängen för i min egen hade vi inte fått plats. Det började som så att lilla kattungen Svala gick omkring inne på mitt rum och busade, under min säng och hittade något som rullade bra, så jag gick in i mammas rum, hon har större säng och jag sover lite bättre där. Zelda låg redan i mammas säng och en dryg halv minut efter jag lagt mig där kom två små fisar in och la sig med oss. Den ena vid fotändan och en på mig, iallafall lite halvt på mig, de har iallafall sovit med mig hela natten det vet jag eftersom jag vaknar hela tiden. Och när jag insåg att klockan snart var sju var det inte mycket att be för, upp och göra sig iordning stod på schemat. Nu inväntar jag att skoldagen ska börja.


Påtal om sängar så har jag hittat min nya säng, nu gäller det at få med mamma på noterna. Jag har länge pratat om att skaffa en ny säng, dels för att jag ändå kommer skaffa en när jag flyttar och därför lika gärna kan slå till nu, och dels för att jag sover i mammas/pappas gamla säng som de köpte nån gång på 80-talet. För ungefär åtta år sen - när mina föräldrar skildes - köpte de båda en ny säng .. och jag fick deras gamla. Så nu ska jag köpa en 120x200 cm säng, hittade en i jysks programblad för 4200, sen är det väl en liten bäddmadrass på det men jag tyckte priset var helt OK!


Nu ska jag ta på mig sockerna! Sen är det furulundsskolan för hela slanten, vi hörs ikväll, Fin dag önskar jag er alla!

Av Sofia Ohlsson - 9 november 2009 20:10

Hej Blågen, idag är det ett år sedan jag skapade dig. Du var min tredje eller fjärde blogg och jag trodde aldrig att jag skulle skriva så mycket hos dig som jag har gjort. Alla andra bloggar har jag skrivit för att det ska vara intressant att läsa, skrivit debattinlägg om aktuella ämnen eller försökt framaställa min vardag på ett intressant sätt. Men när jag skapade dig ville jag bara ha en plats att samla mina tankar på, berätta om min dag för min egen skull. Så blev det och ett år senare är jag lika aktiv, om inte ännu mer än när jag började, det är så det ska vara. Någon gång har jag stängt ner och loggat ut härifrån för att direkt efter inse att jag inte har en aning om vad jag skrev, då är det på riktigt. Helt enkelt samla och förvara tankarna.


Dansen gick rätt snabbt, jag var hemma för en dryg kvart sedan. Egentligen borde jag läsa på naturkunskapen, men jag vet inte var jag ska börja. Jag kan väl grunderna, vad en atom är, vad en jon är, vad skillnaden på en blandning och en kemisk förening är. Eller vad proteiner är uppbyggda av. Men det är de där kluriga frågorna som är svåra, de där med neutralisering och varför man behandlar en metanolförgiftad person med etanol och så vidare, det är de kluriga. Det får jag förhoppningsvis svar på imorgon på frågestunden på vår naturkunskapslektion.


Jag har blandade känslor inför tidigare nämnda redovisning på engelska. Troligtvis är det inte så stort som jag hade trott först men det tar emot lite i magsäcken. Jag ska iallafall kika lite på mina anteckningar och hoppas att jag inte stakar mig allt för mycket.


Nu ska jag titta på tv, slappna av och varva ner - Gå ner i varv - du är en larv - som jag och min bror sa när vi var mindre .. små.


Ha det bra och somna inte alltför sent blågen, imorgon är en ny dag!

Av Sofia Ohlsson - 9 november 2009 16:54

Idag har jag upplevt hur det känns att vara riktigt stressad, det kom över mig när vi stod i musiksalen och jag insåg att klockan halv fyra skulle jag sluta. Efter det skulle jag hem, ta pengar, handla, laga mat, byta om, äta och dansa. Jag har inte ens hunnit plugga och det är en och en halvtimme sedan jag slutade skolan.


Vi har prov i naturkunskap på torsdag, vi har inlämning i psykologi nästa måndag, vi har inlämning i religion nästa fredag, om två veckor har vi inlämning i svenska. Om två veckor har vi prov i samhällskunskap, om tre veckor har vi prov i engelska någon gång ska vi lämna in ett arbete i samhällskunskap och så ska vi få in ett prov i psykologi. Allt detta på sex veckor.


Nu ska jag plugga en halvtimme innan Sofia kommer och hämtar mig (Jag ska åka med henne till dansen). När jag kommer hem ska jag plugga ungefär en halvtimme innan jag somnar och imorgon ska jag vara i skolan från 8.15 till ca 20.30 eftersom vi har öppet hus. Dagen inleds med muntligt i engelska c, jag har redan ångest. Jag tycker inte om att redovisa för människor jag inte känner så väl på ett annat språk.


Men nu får jag ta tag i allt, ska läsa lite på naturen. Vi hörs, ha det fint!

Av Sofia Ohlsson - 9 november 2009 09:01

Då var det återigen måndag, lite ångest på det och vi har en fantastiskt vanlig start på den här veckan. Jag är glad att jag har ytterligare tre dagar på mig att plugga på den där fruktansvärda naturkunskapen, och jag är ungefär lika ledsen att jag överhuvudtaget ska behöva göra den. Jag vill så gärna att det ska gå bra, då får jag se till att göra det bra!


Psykologi är första lektionen och för första gången den här hösten har jag ingen lust att gå dit, allt hänger över mig som stora rovfåglar och jag fattar fortfarande inte hur jag ska hinna lämna in tre arbeten nästa vecka, jag vill bara plugga naturkunskap och komma undan med ett Vg, jag vill börja på religionen men i ärlighetens namn har jag inte tid eller lust, torsdagkväll blir nog det största i plugghistoria, då är det väck med NK och sätta igång med religionen, svenskan och psykologin som gäller.


På tal om Nk så ska jag till Stockholm igen, jag har kanske glömt berätta för er men i förra veckan beställde mamma biljett till mig så jag följer med henne den 7:e januari nästa år. Så fantastiskt skönt med en sån fin start på 2010 och jag har redan bestämt mig för att JAG ska köpa kläder. En massa tröjor och förhoppningsvis ett par jeans är det tänkt. Åh vad jag längtar, längesedan jag var där, ett år och tre månader sedan, stockholm i mitt hjärta<3


Nu ska jag ta på mig ett par strumpor och snart får jag väl pallra min väg mot skolan, hinner kanske läsa igenom boken igen, jag tror periodiska systemet stod på tur. Igår hann jag faktiskt läsa en halvtimme ungefär innan jag somnade, efter jag troligtvis inte hinner läsa så mycket ikväll kan jag ju läsa lite nu, ja så får det bli. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 8 november 2009 21:10

Jag och Helena träffades för att gå en lång runda, två timmar ungefär gick vi, det blev längre än det var tänkt från början. Först gick vi ut till Falkvik där vi gick in bland husen, in i skogen, ut vid kyrkan och ner och tillbaka. Sen gick vi via folkets hus, hamnen, ut vid slottet, mot sölve, ut i sölve tillbaka via staoil, in i stan en halvtimme och ja vi var överallt. Det blev mycket prata ut, hon förstår mig så bra, jag förstår henne. Det är så fint att ha någon som man passar så bra ihop med men att vi inte är med varandra så ofta eller har mer gemensamma kompisar än Cornelia och Gisela ungefär.


Jag har kollat på parlamentet och ska avsluta kvällen med 2½ men på sexan, det börjar om en kvart.


Egentligen skulle jag bädda om sängen men i ärlighetens namn så orkar jag verkligen inte. Jag är fortfarande helt slut efter rundan och allt vi pratat om så jag ska bara krypa ner i min säng och njuta av att vara ledig lite till. Jag ska inte plugga mer eftersom jag läst på och blivit förhörd en dryg timme - en och en halv timme, sammanlagt idag, det får räcka även om jag kunde pluggat mycket mer. Imorgon blir det lite läsande, sen är det dans. Trevlig dag.


Vi hörs mer imorgon, ha en fin kväll och en underbar natt tillsammans (Som Anders S Nilsson alltid säger i slutet av Parlamentet)

Av Sofia Ohlsson - 8 november 2009 15:33

Vi har varit i Kristianstad, vi åt på subway, gick en runda och jag köpte ett par hörlurar till Mp3:n sen de jag haft nu ett halvår har varit sönder i ena luren. Vi fick skjuts hem, faktiskt pappas förslag, jag har blivit förhörd av jacob på naturkunskapen, nu ska jag fortsätta plugga, lite på syror och baser hade jag tänkt, vätebindning var jag också osäker på. Plugga mer, mer, mer. Om en vecka är provet över, på fredag är provet över. Jag längtar till fredag, malin fyller år och vi ska ut.


Vi ska äta här hemma och efter sju någon gång så ska jag och Helena gå en långerunda. Vi ska prata ut, umgås, planera och ha det sådär söndagsmysigt ni vet. Ja allting är som det ska, förutom att jag har kemiprov på torsdag, men livet leker väl ändå får man nog säga. Man vet inte hur bra man har det förrän saker och ting går dåligt, därför ska jag passa på att vara lite glad åt hur jag har det nu.


Imorgon är det skola igen och jag orkar inte med reklamanlysuppgiften, den ska in om en vecka, nästa måndag alltså. Abu, skolan är påfrestande. Vecka 47 är det tre stora uppsatser som ska in och vecka 48 har vi prov i samhällskunskap. Vecka 49 har vi prov i engelska c och vecka 50 var det i estetisk verksamhet. Vecka 49 var det dansshow också, om jag inte nämnt det. Det betyder iallafall Bokelund varje dag efter skolan 16-22. Vi kan väl helt enkelt bestämma att jag återkommer när mitt liv är hanterbart.


Tjollevipp.

Skapa flashcards