Alla inlägg under november 2009

Av Sofia Ohlsson - 8 november 2009 10:15

Om en kvart ungefär så går jag och min bror ner till tåget för att träffa pappa i Kristianstad. Han tar bussen för att möta oss där, det är en bra beskrivning av vår relation, vi möts halvvägs. Aldrig att han ringer för att föreslå att träffas, aldrig att vi åker hem till honom där vi inte ens har rum att sova över (med undantag för våra egna födelsedagar). Nej halvvägs möts vi, i Kristianstad.


Jag ska bara ta på mig ett par sockar och sen går vi ner. Vistelsen i Kristianstad förväntas bli kort, kvart i ett ska vi ta tåget hem igen för min pappa ska åka och kolla på handboll med sin fru, på sin dag. Dagen som han borde spendera med sina barn. Men jag är inte bitter, nej jag ska ha det trevligt här hemma ändå.


Jag ska gå en långrunda med Helena, prata ut om allting och sen ska jag plugga på naturkunskapen, usch och fy för tunga prov sdär informationen inte vill gå in i huvudet.


Japp, ett par sockar var det, och packa ner papps present. Sen hörs vi när vi gör det helt enkelt. Hoppas ni får en fin dag, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 7 november 2009 16:34

Det är så mörkt ute att det känns som om klockn är halv sju, i själva verket är hon halv fem och jag kom precis hem från dansen som tog lite längre tid än först planerat. Jag ska hoppa in i duschen men först ska jag rensa diskmaskinen och plocka undan lite på bordet i vardagsrummet. Jag är helt slutkörd och har jättemycket huvudvärk, vet inte vad det beror på för jag dricker vatten som en häst.


Tanken är ju att jag ska hinna handla och laga mat men jag vet inte om mitt tillstånd och situation tillåter. Det får tiden utvisa helt enkelt. Jag kan tycka att även om min bror inte bor hemma men kommer hem varenda helg så är det inte fle att hjälpa till, eftersom han har varit hr hemma ett par fler timmar än jag har. Han hade kunnat rensa diskmskinen eller byta soppåse, istället får jag stå med det. Men det är min åsikt och jag misstänker att ett yppande av den skulle starta bråk så det är kanske lika br ajag håller tyst i närheten av honom.


Nu måste jag gå ner på nedanvåningen helt enkelt, sätta igång med allting. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 7 november 2009 10:46

Godmorgon alla fans, jag har varit upp i ganska exakt en timme snart, jag har plattat håret, tvättat ansiktet, undvikit att sminka mig, övat på pianoläxan, druckit vatten och värmt lite mat. Jag ska äta maten, dricka lite mer vatten, packa dansväskan och sedan ska jag plugga lite naturkunskap. När timman är slagen (klockan tolv-timman) så ska jag bege mig bort mot falkvik för dans. Tre timmars workshop med härliga Dk-gänget och en danslärare från en danskola i köpenhamn står på schemat. I like .. a lot.


Mamma jobbar till 18.00 och när jag kommer hem, uppskattnigsvis någon gång runt fyra, ska jag duscha, plugga lite till och så småningom borde jag verkligen fixa lite mat. Så ser alltså min lördag ut, ganksa skönt, nästa vecka är jag bjuden på två artonårsfester och jag vet inte om jag ska gå på den andra som jag blev bjuden på igår, får se om det är många jag känner som ska dit och om jag har tid/råd att åka iväg även på lördagen.


I veckan väntar en del spännande saker men mest av allt lite jobbiga saker, ett tungt prov i naturkunskap som ni förstått. Roliga saker innebär ett besök nere på församlingshemmet för att intervjua prästen.


Nu ska jag äta och sen väntar resten av dagens aktiviteter, måste skynda mig så jag inte blir sen. Vi hörs senare, puss och kram skumbanan!

Av Sofia Ohlsson - 6 november 2009 18:15

God mat, choklad, idol på tv och sällskap i form av mamma, min fredagkväll är komplett. Vi ska äta kyckling med ris och teriyakisås, jag har precis rört ihop såsen och småpratar med söta Linda på msn. Hela eftermiddagen har jag dessutom fikat med Cocco och hennes Jonas, vi har pratat, skrattat, planerat och haft en härlig fredagseftermiddag helt enkelt. Jag tycker att alla fredagar borde fikas på, Ritz är en klassiker, tre fredagar inom loppet av fem veckor, okej inte jättemycket men något som borde göras oftare. Annat som borde göras oftare är att gå ut och äta, småsnacka och sådär, en fredagkväll, det ska vi också göra nån dag, så ser planerna ut.


Skolan var mycket trevlig och ag satte igång lite smått med min svenskauppsats - resultatet. Vi fick även tillbaka våra uppsatser från fyra-timmars-uppsatsen i svenska b, hör och häpna men jag fick mitt mvg, renodlat och välförtjänt. Vår lärare skriver väldigt fina omdömen med betyg, plus-sida och minus-sida, denna gången fanns det många upplyftande ord på plussidan och på minus hade hon skrivit: Nää... Det är så skönt att jag känner att min utveckling har gett resultat, svenska är nog mitt bästa ämne dels för att jag tycker det är roligt och dels för att det går bra och jag hållt en jämn nivå genom hela gymnasiet. Jag gillar helt enkelt svenska så himla mycket, och min snälla lärare förstår mig så bra, hon är helt enkelt otroligt bra med hela vår klass eftersom vi är många som är duktiga och antagligen på grund av henne eftersom hon körde en uppgift med oss i ettan där vi utvecklades otroligt.


Ja, där fick ni en utläggning om mina känslor över svenska. Nu ska jag kika till Kyllingen, ha en bra fredagkväll. Vi hörs lite senare, puss på er!

Av Sofia Ohlsson - 6 november 2009 12:45

Nu sitter jag i skolan, så busigt av mig, vi har svenska b, jag borde jobba med svenska c, men egentligen bloggar jag. SÅ det kan gå! I morse var jag väldigt stressad, var tvungen att vara i skolan strax innan nio, gick up halv åtta, dusch, smink, platta hår och allt det där tog drygt en timme, sen blev lpötdligt vår tvättstuga invaderad av någon som skulle kolla på tvättmaskinen, jag var fats i badrummet utan mycket kläder på kroppen. Fick vira in mig i handduk och badrock för att vara lämplig at gå förbi någon utomstående. Jag är ju van vid att vara helt ensam mina morgnar!


Nu sitter jag iallafall i svenskasalen, andra och sista lektionen för dagen, mina fredagar är inget att klaga på. Så fort jag är färdig här ska jag gå ner till syokonsulenten, fint ord, för konsulera min framtid. Så säger man säkert inte, men nu gör jag det iallafall. Därefter ska jag träffa Cornelia vid församlingshemmet, tanken är att ställa lite frågor till en präst och när vi är färdiga där ska jag, Cocco och hennes Jonas ta en fika. Mummakard-E-mumma.


Nu kommer snart läraren för det börjar bli min tur på hjälplistan, Vi hörs senare iallafall. Hejsvejs äppelfejs,

Av Sofia Ohlsson - 5 november 2009 20:29

Usch vad jag har ont i magen, jag fick det för drygt två timmar sedan och det vill inte riktigt gå bort. Vi har ätit tacos iallafall och det var mummegott, jag har läst lite naturkunskap och varit duktig, jag har hämtat min klänning hos Cornelia och jag har hämtat Jacob vid tåget. Jag täntke avrunda kvällen framför tv:n så småningom och så ska jag hinna med att ringa till Pappa och bestämma tid för söndag. Efter mycket tjafs fram och tillbaka är det bestämt att vi ska träffas på söndag någon gång runt lunchtid, lite tidigare, för att äta på subway och prata lite. Jag hoppas allting blir bra och att vi inte blir ovänner på något vis.


Min Tilda har brett ut sig i min säng, raklång, precis i mitten av min lilla 90-centimetare ligger hon och tvättar sig med huvudet mot en av kuddarna. Det ser så mysigt ut att jag inte vill störa henne, nej tv:n får vänta och jag borde ringa min far.


Imorgon får jag sova till halv åtta, det är väl rätt sweet, på grund av luciafotografering måste jag gå upp tidigare än normalt men det är sånt man får göra så det passar alla, vissa kunde inte senare och tidigare är det inte tal om. Därför är det bäst att jag somnar i tid, med den här huvudvärken kunde jag sova till nyår.


Japp, det där samtalet var det, vi höres och seses ungefär. Godnatt på er alla fina!

Av Sofia Ohlsson - 5 november 2009 14:38

Torsdag igen och skoldagen är avklarad, nu har jag det "bästa" framför mig! nämligen naturkunskapsplugg och reklamanalys. Jag kan inte göra mer på varken samhällen, religionen eller svenskan just nu, det är helt enkelt dags att ta tag i det viktiga, jag ska snart bädda om sängen hade jag tänkt, därefter ska jag lägga mig och läsa naturkunskap en gång till och sen senare i eftermiddag tänkte jag skriva ner lite smått på reklamanalysen. Jag och Malin har hittat en jättefin bild som jag tror kan bli bra att analysera, det återstår att se, vi har en till bild men vi får se hur det blir med den eller om vi väljer någon annan.


I skolan var det en trevlig morgon med undersökande för min del, jag sprang runt och intervjuade sammanlagt fyra personer, ja ni vet där med mina stycken i svenska c. Jag fick en del intressanta kommentarer och en del roliga grejer att analysera och presentera. Engelskan var väl sådär, roligt med quiz men mindre roligt med läroböcker, jag gillar inte sånt traditonellt lektionsarbete. Naturkunskapen var ganska rolig också, vi labbade och höll på, intressant med lökskal-celler, faktiskt. Sista lektionen var piano och som ni förstår så sitter jag nu här, redo inför alla läxor som ska läsas.


Mamma kommer hem tidigare, vi ska äta tacos och mysa, ikväll kommer Jacob hem också, imorgon är en kort dag som blir längre med anledning av att luciakandidaterna ska fotograferas, så jag kommer vara i skolan redan klockan nio, efter det är det två lektioner och när jag slutat ska jag prata en stund med syon.


Nej nu ska jag bädda om sängen och kanske äta lite, skolmaten var inte så energirik och är det något man behöver när man pluggar så är det energi. Puss och Kram!

Av Sofia Ohlsson - 5 november 2009 07:34

Min lilla Svalis älskar datorer, hon är överförtjust i dem och ligger alltid bredvid, gärna på, när jag och mamma sitter vid våra. Varje morgon sätter jag igång datorn en stund innan jag går till skolan, det har ni säkert märkt eftersom jag bloggar varje morgon. Det har blivit en rutin i min vardag och i den rutinen ingår det att Svala ligger bredvid här till höger med framtassarna på tangentbordet och med sin lilla nuna rakt in i skärmen.


Om en stund börjar jag skolan, kan inte riktigt se vad klockan är för den täcker min lilla kise också. Det är först svenska c som jag gillar väldigt mycket, har kommit fram till att svenska är det roligaste ämnet eftersom vi skriver en massa analyser, uppsatser och liknande, det är sånt jag gillar att göra, använda sig av det man kan istället för att lära in en massa saker traditionell väg. Man lär ju sig under tiden också men det är roligare helt enkelt.


För övrigt vet jag inte om det blir en bra torsdag eller en dryg en, vi har engelska c, naturkunskap-labb vilket faktiskt är ganska trevligt och sen är det piano. När jag kommer hem ska jag plugga järnet, naturkunskapen ska läsas igenom igen, mycket mer ingående och efter att ha läst alla sidor i boken på närmare femto minuter så ska jag koncentrera mig på fett/kolhydrater/protein och kanske lite om dipoler idag.


Nu har jag lite elevrådsmejl att börja på sen måste jag traska iväg till skolan, vi hörs, see ya later alligateer.

Ovido - Quiz & Flashcards