Alla inlägg under november 2009

Av Sofia Ohlsson - 20 november 2009 14:27

TJOLAHOPP. Det är 19 skoldagar kvar tills vi får jullov idag. Så lycklig jag blir av tanken på att snart få ett par veckors ledighet. Tyvärr (?) är det ett par moment som ska gås igenom innan jag kan njuta, roliga saker, visst, men faktumet att det är mycket att göra kvarstår. Jag har två arbeten som ska in, tre prov att göra, två av dem är väldigt små och ett av dem är oförberett vilket innebär att jag slipper lägga så mycket tid hemma på dem. Det är dansshow, lucia, två konserter med kören, två sjugningar med musiktreorna och ett par muntliga övningar. Sen den sista veckan ska vi ut och äta med styrelsen, hem till Gördis och ha godisfest med de andra musikeleverna.


Som ni ser, fyra uppbokade veckor. Helgen kommer också att spenderas i stressens tecken skulle man kunna påstå, imorgon ska jag plugga, sen ska jag på teater/musikal. På söndag ska jag på ledarmöte, sen körövning (sång) och på kvällen konsert.


Ikväll är dock planerna lite färre, jag ska bara mysa med mamma, idol på tv, lite god mat och vilande. Jag känner fortfarande av min feber, lite varm och trött är jag och huvudet känns av då och då. Nu tänkte jag lägga mig i sängen och kolla på tv, sova en liten stund och sen bara ta det lugnt resten av kvällen, inga läxor för idag, nej tack.

Av Sofia Ohlsson - 19 november 2009 20:08

Mamma kom hem strax efter 6 och hade italienskt med sig. MUMS, säger jag bara, älskar italienskt. Vi åt och pratade, jag mår mycket bättre, tur det så det blir skola imorgon, lite grejer som ska jobbas med, naturkunskap och svenska c.


Det är mammas pojkar på tv nu, det är som en billig såpa som osar b-skådespelare fast allt är på riktigt, vilket gör det ännu mer pinsamt, männen eller "pojkarna" är ju värst. Sen börjar Glee iallafall, då ska jag kolla på det och äta lite gottis, det blir läggdags tidigt men somna gör jag nog inte förrän sent, jag har sovit mycket idag och en coca cola bredvid gör inte saken bättre. Egentligen skulle jag åkt till pappa imorgon men Jennifer skulle på fest och med tanke på mitt "sjuka" tillstånd (haha) så väljer jag att stanna hemma.


Brorsan är hemma för helgen iallafall, helgen som blir en plugghelg med lite kultur på det. Ja jag säger då det. Nu ska jag bädda ner mig snart, trött som en iller och grinig som en mört. Vi hörs och ses, Pussipuss!

Av Sofia Ohlsson - 19 november 2009 15:10

Hej bloggen, det var längesedan vi hördes sist, iallafall ett par timmar mer än det brukar vara. Anlendingen är att jag blivit sjuk och så, det är pågrund av vaccinet och det började redan igårkväll runt halv nio med att jag kände mig varm, fick lite ont i huvudet och så har jag mått lite illa. Jag har hört att vi som blir sjuka av vaccinet också led stor risk att bli riktigt sjuka i svininfluensan. Det finns en viss logik i det eftersom alla vaccin innehåler en inaktiv del av det virus det ska bekämpa och då ser man ju hur kroppen reagerade på det. Hur som helst mår jag helt okej nu, lite kräm och alvedon senare liksom.


Till skolan gick jag iallafall, det var en kort dag och ett möte jag behövde gå på så det var inga konstigheter. En sak jag inte hunnit berätta här är att vi har skaffat larm hemma, så nu står ett larm på varje gång vi går hemifrån och det måste slås av när vi kommer hem. Det är lite spännande faktiskt, en hög kvinnoröst ber oss slå på/lämna huset varje gång.


Jag har sovit två timmar idag och nu mår jag rätt okej, min bror kommer med mamma hem och ganska exakt tre timmar. Det är bra tv runt de här timmarna så jag klarar mig, katterna är nog glada att ha någon hemma också, när jag vaknade satt Svala framför tv:n, uppe på tvbordet, med ett par centimeter från skärmen och kollade, söta fnatt.


Nu ska jag nog gå tillbaka till sängen snart, vi hörs och ses, Pussipuss!

Av Sofia Ohlsson - 18 november 2009 17:53

Idag har jag tagit svininfluensesprutan. Ett litet stick, det gick på ett kick, nu behöver jag inte oroa mig nåt mer, ... och ungefär där tog min rimfantasi slut. Men nu är det gjort iallafall, skolan var okej, lite lång och jag var trött. Men okej. Jag ska skriva på religionen sen också, men först ska jag äta, mummiga lasagnen står inne i ugnen, regular lasagne, alltså inte den vegetariska för den här gången.


Ikväll blir det bonde söker fru plus pingvinstänger, mums säger jag bara. Jag ska läsa smahällskunskap också, vill inte, orkar inte, måste.


Vi hörs kanske senare, tänkte läsa de sista tio minutrana innan det är dags för mat! Ciao

Av Sofia Ohlsson - 18 november 2009 07:37

Onsdagmorgon, pigg och fräsch. Jag gick upp strax innan halv sju och blev färdig strax efter halv åtta. Det var jobbigt att gå upp men nu är det ingen fara, jag ska till skolan om en halvtimme ungefär. Samhällslektion, EsVe, Religion, kör och drama står på schemat. Kanske något annorlunda för dagen - det får ni veta när jag kommer hem - annars är det precis som alla andra onsdagar den här terminen.


Jag har haft mycket funderingar i natt, det är så mycket som händer i mitt liv, tankar hit och dit, planer, intriger och lycka. Mest av allt är jag glad, men lite nervös och ibland orolig, men det kommer och går. Om ett år vet jag inte var jag är, vad jag gör eller hur. Jag vet precis vad jag vill, inte lika precis vad jag kan men det enda jag är säker på är att jag inte vill bo kvar i Sölvesborg. Bort från alla inskränkta människor och ut för att se världen är inte helt fel, om jag kommer in på min drömutbildning betyder det att jag kanske kan jobba/plugga utomlands termin 7 och 8. Rom hade inte varit fel, staden alltså.


Nu börjar min lilla Tilda bli otålig. Hon brukar sitta i mitt fönster bakom datorn när jag sitter här men nu hoppade hon ner och vill ut. Det innebär att jag borde borsta tänder och ta på mig ett par strumpor och sen är det väl så dags att trippa bort till skolan. Vi hörs senare i eftermiddag, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 17 november 2009 22:06

En liten tisdagskväll och jag är trött som en hel häst. Jag vill ta helg nu, är det inte helg snart? Jo jag tror nog det.

Imorgon ska jag nog bli stucken HUUUa vad hemskt, eller nej, jag är inte rädd för sprutor, bara influensan. Imorgon händer inte mycket mer kan jag säga, det är väl det fina. JO bonde söker fru på tv, detta fruktansvärda program som jag för första gången sen det började sändas 1907 faktiskt har bestämt mig för att följa. Sen ska jag skriva religion så det glöder om pennan, mm fint uttryck det där.


NU ska jag iallafall sova, upp och hoppa om ett par timmar igen, pigg och fräsch, först måste här diskuteras lite eftergymnasiala val som det så fint heter. NATTI

Av Sofia Ohlsson - 17 november 2009 16:30

Jag är hemma från Lund, en hel timmes ro får jag innan det är dags för dans. Fast det blir bara en knapp halvtimme för jag måste köra och handla före jag kör ut till lokalen och något tycker man att jag borde få i mig också.


Det var iallafall över förväntan i Lund, det började med allmän information, fortsatte med en liten rundvandring och lunch på BK är ju aldrig fel. Sista föreläsningen var på Juridicum och jag blev bara mer och mer intresserad, nu har jag lite prestationsångest istället, tänk om jag inte kommer in? Nåja, ett problem för framtiden.


Vissa från furulund tyckte det var bättre att åka med bussen till Lund för att handla på Gina tricot, H&M och liknande. Kul för dem liksom, jag är nog mest glad att jag inte har råd med något sånt, i längden tjänade jag ju på att fastställa vad jag vill göra efter gymnasiet en gång för alla.


Ja tiden går snabbt när man har roligt, jag ska köra snart, måste ta på mig strumpor och packa dansväskan med rätt skor, mobil, plånbok, listor, nycklar, allt möjligt ni vet. Vi hörs senare, ha det fint tjingeling!

Av Sofia Ohlsson - 17 november 2009 06:47

Puhuu, jag kan inte minnas när jag senast gick upp såhär tidigt, det är ändå lite skönt, ute är det kolsvart men längst bort på himlen börjar en orangeröd färg lysa. Egentligen var jag uppe runt tio över sex, det är inte megatidigt men kanske lite nyttigt att gå upp tidigare en morgon för att få perspektiv på hur skönt det är att kunna sova till sju när man börjar kvart över åtta utan att stressa.


Jag ska gå till Furulund om tio minuter en kvart, bussen går 07.15, tio minuter senare inom Bromölla och sen bort mot Lund. Jag och Malin ska gå på allmän information, eventuellt något med lärarutbildning och så Juristprogrammet. En fin blandning, eller vad säger ni? Hemma är vi ca 16.00 och då är det exakt en och en halv timme till dansen börjar, mamma är hemma idag med så jag får ta bilen ut. Under Sofias uppvärmning planerar jag läsa lite samhällskunskap.


Nu borde jag packa väskan så jag får med mig nästan allt, lundakartan, plånbok, mobil och kanske vattenflaska. Otroligt skönt med just en tisdag som är schemabrytande, nästa vecka är det studiedag, på en tisdag, så himla bra eftersom jag tycker att just tisdagarna är tyngsta dagarna i skolan - lång dag med ett par jobbiga ämnen och långa lektioner. Ha en fin dag allihopa så hörs vi förmodligen när jag kommer hem!

Ovido - Quiz & Flashcards