Alla inlägg under november 2009

Av Sofia Ohlsson - 25 november 2009 15:56

Jag är hemma från skolan och nästan svimfärdig av hunger. Jag har ju nämnt tidigare att jag har något liknande en köttfobi när det kommer till det vi blir serverade i vår matsal och idag kunde det knappast blivit värre. Köttkorv med rotmos och potatismos, låter inte helt dumt? Kom till vår skola.


I vilket fall som helst så har allt annat varit bra, vi har gjort framsteg på ett par plan gällande skolan och samhällsprovet var ett papper med fyra frågor på. Det tog en tio minuter för mig ungefär, den sista frågan krävde ett rätt långt svar.


Mamma kommer hem om en timme och jag vill ha mat nununu. Tänkte titta på tv och slappa en liten stund men sen har jag ett naturkunskapsarbete som ska skrivas, hejja. Men efter en så här lång dag - ledig för första gången på veckan - då förtjänar man inte mer än lite ledigt framför tv:n. Japp Så får det bli, vi hörs ikväll iallafall, Ha det bra, det ska jag!

Av Sofia Ohlsson - 25 november 2009 07:32

God morgon där ute och här inne. Fin dag inte sant? Jag somnade sent igår, svårt att få en blund när man är så uppspelt som jag var, mycket tankar som for runt i huvudet. Jag somnade iallafall med tv:n på, ett bra tips om man tänker för mycket när det är mörkt i rummet och tyst runtomkring, vaknade dock vid tretiden för att stänga av den och sen somnade jag om och vakade inte förrän tjugo i sex då det var drygt femtio minuter innan jag skulle gå upp.


Nu sitter jag här och är fundersam, tänkte gå lite tidigare i skolan för att läsa på inför provet, här hemma blir det ändå inte gjort.


Trevlig skoldag för övrigt, det är iallafall vad jag hoppas på. Efter skolan är det plugg och Cocco som gäller. Ikväll är det bonde söker fru, det gillar vi rätt mycket just nu, skönt med lite kärlek som lyser upp tillvaron. Om en månad och två veckor är jag i Stockholm med mamma, åh så jag längtar!


Nej nu får jag dra mig, vi hörs och ses, Hare bra!

Av Sofia Ohlsson - 24 november 2009 21:34

Jag är hemma för dansen, verkligen inga mer lektioner det här året, det känns bra, det rolligaste är ju kvar sen kan jag börja tänka på mig själv på ett annat sätt.


Imorgon har vi samhällsprov på något vis och jag vet inte alls vad jag ska ha läst på, mer än de sex sidorna vi fick att läsa som jag har läst om och om igen. Jag hoppas det är lite grundkunskaper som räcker och att vi inte snackar mvg - prov utan mer av ett läxförhör, det är i alla fall så det har låtit.


Jag är trött i kroppen men pigg i knoppen så jag antar att jag måste plugga lite till och sen somna någon gång  vid elva-tiden om jag har tur. Imorgon ska jag upp tidigast på hela veckan, 06.30 ringer mobilen men eftersom den går sju minuter före så är jag uppe redan 06.23 senast och sen ska jag duscha och sådär innan jag går till skolan. Onsdagar är visst roliga men ack så tunga med tanke på min tidiga uppstigning, mina kvällar innan som varit fyllda med dans och att jag måste plugga efter skolan. Men så är det ibland, man kan inte alltid vara nöjd. Vi hörs imorgonbitti, håll tummarna för mig och det där provet, Haj!

Av Sofia Ohlsson - 24 november 2009 16:29

Effektivitet är dagens ord, vi i projektarbetesgruppen blev färdiga på fyra timmar med en låt, den låten där alla är med och den som (förhoppningsvis) kräver mest i tid av oss alla. Så nu är det färdigt, därefter gick jag hem en snabbrunda och sen till affären. Jag handlade avokado, fetaost, bacon och physalisbär - gick hem och gjorde en pastasallad - åt och nu sitter jag här. Om en timme börjar danslektionerna för kvällen, sista lektionerna för terminen och idag ska det bara övas och övas.


Imorgon är det en vanlig skoldag och jag ska skriva naturkunskapsarbete så det bara skriker om det hade jag tänkt. Efter skolan såklart, men på kvällen ska jag hem till Cornelia och dona lite inför showen. Dagens studiedag behövdes mer än väl med tanke på hur vi låg till med inspelningarna, skolan tar inte riktigt livet av mig men däremot är det så himla mycket. Ett arbete som ska skrivas kvar, som jag nämnde innan är det naturkunskap. Om en vecka har vi oförberett i engelska, visst satsar jag inte högt i c-kursen men man får ändå en viss prestationsångest. Om två veckor är det ett litet gemu-prov som jag inte bestämt om jag ska göra eller inte, sen är det över för den här terminen. Ja om man bortser från allt muntligt, svenska c - religion b och naturkunskap b, lite redovisningar/opponering/seminarie är det meningen att vi ska hinna med.


Nu ska jag snart gå ner för att möta mammsen vid tåget, därefter ut till Falkvik, ha det bra, det ska jag!



Av Sofia Ohlsson - 24 november 2009 09:24

Tisdag tisdag, skön morgon att börja dagen med, mycket konstiga drömmar som gick att tyda men jag är inte säker på att jag gillar tydningarna. Nog om det, idag ska jag till skolan när alla andra slipper, eller vi fyra som jobbar med projektarbete ihop, resten av skolans elever sover med största sannolikhet länge idag. Men jag ska inte klaga för jag fick trots allt en alldeles lagom sovmorgon.


Jag ska ha myskläder på mig, eller träningskläder som det heter här, på så sätt slipper jag byta om mellan skolan och dansen plus att jag slipper vara onödigt uppklädd när vi ändå bara ska vara inlåsta ett par timmar tillsammans.


Jag hoppas att jag kommer igång med My immortal också, pianogrejset som skulle vara fixat till idag, blir man sjuk så blir man, surt är det iallafall. För övrigt är det dans som gäller hela dagen, något ni kommer höra mycket om de närmsta dagarna och nästa vecka helt enkelt. Nu ska jag klä på mig och packa ner lite mat och sådär. Vi hörs och ses ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 23 november 2009 20:37

Min Mån dag har varit fin. Skolan var väldigt trevlig med ett par roliga överraskningar, eller vad man ska kalla det. Vid halv två provade hela klassen studentmössor, jag beställde även min så jag har det gjort, skulle aldrig komma ihåg det annars så mycket som cirkulerar i min skalle nu för tiden.


Vi spelade in lite på projektarbetet och jag känner rätt kraftig press just nu, men jag hoppas att det känns okej efter imorgon iallafall. Imorgon går jag upp runt nio, därefter ska vi träffas i skolan vid tio och förhoppningsvis ha hunnit med så mycket som möjligt när vi skiljs åt halv fyra. Det är dans på kvällen som vanligt men förhoppningsvis känner jag av de två extra timmarnas sömn på kvällen och orkar med lite mer än jag brukar.


Ikväll på dansen var det väldigt roligt, sista gången innan show och jag är så spänd, kan inte fatta att jag, om en vecka drygt, sitter i bokelundsskolans aula med de andra härliga människorna, äter lite mat, planerar, övar manus och dansar. Helt fantastiskt. Dessutom har jag en rätt trevlig vecka framför mig, på onsdag ska jag träffa Cocco, på torsdag ska jag klippa mig, fre - lör - sön kommer Annika och Linnéa och sen börjar allt. Ja ni förstår att jag är spänd.


Nu ska jag göra mig iornding för kvällen, jag ska äta min italienska mat, baconinlindad fläskfilé med grönsaker och en massa pasta. Sen att det är den bästa TV-kvällen bidrar en del till mitt goda humör. Ha det bra, Nattinatt :)


  

Ett halvår, två veckor och tre dagar kvar!!!

Av Sofia Ohlsson - 23 november 2009 16:45

Efter skolan slutat gick jag ner på stan för att sätta upp lite lappar om dansshowen, jag gick även inom Alexandra för att boka klipptid, nu på torsdag ska det bli, skönt! Sen gick jag hemåt i ösregnet, bytte om, har precis ätit lite korv, ringde även Sofia och jag får åka med henne ut till Danskompaniet. Det regnar jättemycket, det är kallt och det är mörkt så då gör det inget att vara lite lat.


Jag ringde mamma och hon skulle tydligen ta med sig italienskt hem, Ååh vad gott<3 Jag älskar italienskt och speciellt maten från La finestra i Kristianstad, det är ett hett tips.


Nu ska jag dricka någonting, ta på mig strumpor och titta på tv en timme innan det är dags för dans. Ha det fint, imorgon har vi studiedag vilket betyder skolan hela dagen för projektarbete. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 23 november 2009 08:31

Ojojoj, jag är uppe tidigare än vanligt på min fina sovmorgon. Havl åtta pallrade jag mig upp efter en liten mardröm om terrorism i skolan, vapen och galna kvinnor. Jag slog upp lite saker i drömboken och kom fram till att något är orättvist mot mig eller någon av mina kompisar, där ser man. En dusch, smink och plattat hår senare är jag redo för en ny skoldag, ja kläder har jag också fått på mig. En lång dag är vad jag har att vänta, men man börjar bli van nu och den där sovmorgonen är mer än välkommen med tanke på hur mycket jag ska slita de närmsta veckorna.


Jag tänkte gå till skolan redan runt nio, en timme tidigare än jag börjar, det ska sättas upp lite planscher och först måste de godkännas av rektor eller någon annan med en stämpel. Sedan är det psykologi, spännande, därefter har vi samhällskunskap, jag hoppas vi får arbete med vårt arbete som jag är färdig med, det hade inte varit fel alls, jag ska isåfall putsa lite på det och se om det är något som kan bli bättre. Lunch följs av svenska, ska bli lite spännande att se vad svenskläraren tycker om min svenska c - uppsats som hon skulle ha läst igenom till idag. Imorgon är inlämningstid sen ska vi opponera på varandras uppsatser i smågrupper så man har lite tid att fila på den innan det är slutgiltig inlämning har jag för mig. Projektarbete får avsluta dagen och sen bär det av till Alexandra för att beställa tid för klippning, sen ska det sättas upp planscher på stan och så småningom ska jag dansa, efter lite mat i magen såklart.


Jag är hemma runt halv nio ikväll, så om tolv timmar, hurra... Men dansen är kul och faktiskt så är det bara en vecka kvar till showvecka, kan inte bli mycket roligare. En vecka fylld av glädje, dans, planering och som avslutas med två fantastiska shower, sweet.


Nej nu ska jag ta på mig strumporna, borsta gaddarna och vandra mig bort till skolan. Ni får ha en fin måndag och vi hinner säkert höras en liten stund senare, chariooss.

Ovido - Quiz & Flashcards