Alla inlägg under november 2010

Av Sofia Ohlsson - 14 november 2010 18:00

Aloha vänner, idag har det varit en riktigt slapp dag, jag skulle plugga, har hunnit igenom nästan sjuttio sidor men det är inte okej för det är på första boken av fem stycken och så tar det ju så lång tid att markera och hitta de viktiga sakerna i texten, den blå pennan har varit min vän idag iallafall. Det är så härligt att köpa eget studiematerial och få kladda så mycket man vill, allt för att hitta lättare på en tenta.


Annars har jag varit på Maxi två gånger, tittat på Tv, fått igång min egna dator med det trådlösa internetet och varit lite söndagsledig. Om en vecka ska jag och Malin prata på skype för första gången på HUR länge som helst, gissa om jag saknar henne och allt bus. Lilla malinkompis, i miss ya.


Nu ikväll ska jag och mamma laga thailändsk fläskfilé, det är verkligen mumma big time, jag lovar er, godare mat får man leta länge efter. Här nedan kommer lite bilder på mitt hår, tyck till, eller inte, det är fritt val, jag tror själv att jag ska försöka med lite av de ljusare partierna som ni ser bak i håret, lite mer av den färgen i hela överhåret, men annars är jag nöjd. Vad tycker ni?


HA DET GOTT ALLA VÄNNER.


   

Av Sofia Ohlsson - 13 november 2010 22:57

Jag är inte blond längre, jag kände för en förändring, det blev mörkare än jag tänkt men det känns fräscht och lite höstigt, jag behövde nog det. Sist jag var mörkhårig och blev blond igen så bestämde jag mig för att aldrig gå tillbaka till det mörka, ibland ångrar man sig. Framifrån ser jag mörkare ut men baktill är det mer ljusa slingor så det är väl inte mörkbrunt direkt. Förändring förnyar helt enkelt.


Ni får se bild imorgon för nu är jag så trött att jag knappt fattar att ögonen fortfarande är öppna, nu har jag iallafall bokat om Harry-biljetterna, for real this time hoppas jag. Jag och Jennifer ska gå på torsdag, inte premiär men så nära det kan bli nästan.


Nej nu måste jag lägga mig, hela kroppen värker. HEJ PÅ ER.

Av Sofia Ohlsson - 13 november 2010 08:47

Det är läskit vad snabbt veckorna går egentligen. Man hinner knappt blinka och så har ännu en måndag, tisdag, onsdag, torsdags och fredag hunnit flyga förbi. Och vad har jag åstadkommit? Inte mycket mina vänner, två seminarier, en övning och en föreläsning, ungefär så mycket hann jag med. Imorgon ska jag minsann börja med tentapluggandet, jag har legat i lä alldeles för mycket och med två lediga dagar nästkommande vecka har jag ingenting att skylla på, här ska läsas så in i!


Sedan vill jag rikta ett STORT Grattis till världens bästa Malin som fyller 19 år idag, jag hoppas hon får en fantastisk dag, jag vet att hon befinner sig på ett fantastiskt ställe, i England med en nära vän vid sin sida så det råder väl ingen större tvekan om att hon får det bra? Grattis igen kära vän <3


Om jag skulle dra mina planer lite kortfattat så ska jag snart bege mig ut för att ta bilen till Kristianstad, äntligen ska min fruktansvärda frisyr får sig en rejäl uppfräschning, men hur och vilket resultat det kommer bli, ja det kan bara tiden utvisa. Ikväll beger jag mig hem till far och CO för att fira pappa lite tidigare, han jobbar imorgon och så kan det ju vara trevligt att komma dit en lördagkväll. Annars ska jag mest ta det lugnt denna lördag, men som ni ser ovan blir det nog inte många stunder över. Vi hörs när vi hörs, ha det så bra kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 11 november 2010 19:15

Aloha et bongiorno los amicas.


Idag är jag lite extra internationell, jag brukar alltid ge mig på andra språk när jag är glad så det är gott tecken. Egentligen har jag lite ont i huvudet, känner mig varm i kroppen och lite allmänt hängig men hur skulle det kunna förstöra min dag när jag blivit innehavare av ett andrahandskontrakt på en studentlägenhet i Lund? Här är den glada nyheten gott folk, fram till den första september nästa år får jag bo i en jättemysig, central etta med chans till förlängning, lite beroende på hur det går för min förstahanskontrakthyresvärd. Jag svarade på en annons på blocket, fick svar om att jag var välkommen på visning, gick dit utan störra förhoppningar - snarare med en "kul att det händer något" - känsla och gick därifrån med lite nervositet men en "vi får se vad som händer" - attityd. Det är ganska olikt mig att känna så men det hjälpte att kyla ner nerverna lite och igår ringde tjejen som hyr ut lägenheten och sa att hon var intresserad av att jag skulle hyra den, det är både en skjuts för självförtroendet och ett riktigt incitament till att plugga hårt inför tentan den 7:e december som är samma dag jag flyttar in!


Det har varit en bra dag på många sätt, pappa kom och hälsade på i Lund så jag åkte med honom hem, slapp tåget, och nu ikväll har jag och mamma haft lite pizzatorsdag, inte helt fel.


Nu ska jag bara njuta av tillvaron och ha det riktigt gott, bra tv-kväll också, jag älskar tv, tv är mitt liv, eller inte men kanske ändå lite? Ha det så fint ni som läser, vi hörs när vi hörs HEJ.

Av Sofia Ohlsson - 10 november 2010 16:43

It's a wednesday today, a wednesday i say!! Ni vet när Super Mario säger så? sätter "a" framför när han säger saker? det får mig att sakna och längta efter Italien, det är helt klart på topp tre av mina favoritländer. Jag kan längta efter att få uppleva delar av landet jag inte sett ännu men framförallt saknar jag Rom och vill tillbaka till alla små glassbarer och ostaffärer och fontana di trevi som nog får vara min absoluta favoritplats i hela världen. Trots hundratals turister på en och samma plats kände jag ett lugn, jag har nog bestämt varit en italienar i ett tidigare liv.


Idag är jag ganska glad, eller nej, JÄTTEglad, anledningen får vara osagd ett liiiitet tag till, de flesta vet, de närmsta vet, men kika in här inmorgon eller till helgen igen så ska jag berätta. Ja en av anledningarna till att jag är glad kan jag redan avslöja nu, jag klarade min tenta som jag skrev den 15 oktober, bara det är ju en enorm lättnad, glädje och framförallt, en bekräftelse på att jag kan och att min plats på landets femte mest sökta utbildning (källa:DN?) faktiskt är befogad.


Annars är jag lite hängig i kroppen, huvudet hänger inte riktigt med och det känns som en stundande förkylning väntar, inte roligt, inte roligt alls! Idag har jag dessutom haft en ledig dag, har jobbat med seminarieuppgifterna inför imorgon men har ungefäer en fjärdedel kvar så jag får väl sätta igång igen snart. Vi hörs, ha det så fint mina kära trogna läsare, minst två är ni, KRAM.

Av Sofia Ohlsson - 7 november 2010 19:21

Idag är det söndag, ja nu är det till och med kväll så ikväll är det söndag kanske passar bättre att skriva? Idag har jag sovit länge, arbetat lite med skoluppgifter, handlat, lagat spaghetti bolognese till mig och mamma, kört lite bil och köpt två trisslotter.


Trisslotterna var ett nytt försök att hitta bostad, jag tänkte vinna en miljon sådär så jag har råd med en etta i Lund. Tyvärr vann jag inga större summor, men 25 kronor däremot, inte helt fel, tar nog en ny lott för det! Sen lagade jag god bolognese till mig och mamma, riktig bolognese har lite mer rotfrukter i sig, eller helt enkelt lite mer än bara tomatsås, lök och köttfärs, ja det har jag sett på ett italienskt matprogram någon gång så jag hade lök, köttfärs, morot, champinjoner, krossade tomater och en massa kryddor, smarrigt blev det! Nu på kvällen har vi bråkat lite med Tilda, hon är så grinig när det kommer till att äta kortisontabletten men idag var kampen inte så långvarig, hon spottar nämligen ut den hela tiden men idag fick vi ner den rätt snabbt. Stackars katt, det är inte roligt att bråka med henne, speciellt inte när hon är sjuk, hoppas hon blir bra snart!


Ikväll är det starke man som gäller, kanske lite parlamentet också, sen ska jag och mamma eventuellt byta sängplats inatt, hon tar soffan och jag hennes säng, får se hur det blir! Imorgon bär det återigen av till Lund för Övning, lite plugg på egen hand och information från ISC - utskottet i Juridiska föreningen som jag är med i, det ska bli skoj!


Nej nu ska jag nog drömma vidare om mina miljonplaner, tänkte bara tillägga att jag saknar Malin och Helena så otroligt mycket. Vet inte när jag och Malin pratade på skype senast, skärpning, men det har inte varit lätt runt omkring mig, jag får skylla på det. Helena har ringt två gånger från australien, inte dumt, längta till mars och april, då är de båda hemma, fast Mallsan kommer hem redan i jul, ååh längtalängta. Hoppas ni har det bra, vi hörs, Hejdå kära läsare!


       

Av Sofia Ohlsson - 6 november 2010 17:57

köpa en trisslott, vinna en miljon och investera i en lägenhet så jag kan ta tag i mitt liv och orka plugga, leva, bara tänka på mig själv och sluta oroa mig för allt.


Ja lite så känner jag jämt och ständigt, jag orkar inte pendla mycket mer, två timmar (i bästa fall) som går till spillo, när jag kommer hem orkar jag inte plugga, och vid den händelsen att jag orkar eller måste, då har jag inget skrivbord och inte min egna dator som jag kan använda mig av. Nej det får ske lite skärpning, ingen förstår nog riktigt hur det känns, att sova i en bäddsoffa, vakna minst fyra gånger varje natt och vara trött hela dagarna. Att inte orka eller känna glädje för det enda jag vill och någonsin har velat.


Nej det är ingen jättebra tid just nu, jag känner mig faktiskt lite utlämnad och utfryst av systemet, hur ska jag lyckas med allt när jag inte har förutsättningarna för det? Hur ska jag orka med tunga studier när jag inte sover om nätterna?


Nu har ni hört mig klaga lite, ni förstår säkert varför jag är lite trött och irriterad nu för tiden, hoppas ni har överseende och att jag får vara glad snart igen. Ha det!

Av Sofia Ohlsson - 4 november 2010 19:06

Dagarna bara går och det känns som om jag inte får något gjort, alls! Det är tenta om knappt fem veckor och nästa vecka ska jag börja plugga igenom allt, nu har jag ju mitt PM som jag tänkt lämna in innan jag börjar med det andra bara, en sak i taget.


Jag som funderade på att bli journalist om betygen inte ville sig väl och tog in mig på juristprogrammet, jag är ganska glad att det blev som det blev också, för som jurist får man också skriva mycket och det är så roligt men ack vad svårt att veta vad och hur och när och allt som känns lite småjobbigt, det är tur att vi får personlig respons på den här uppgiften.


Ja det är ungefär så mitt liv ser ut nu, lite småtråkigt för er att läsa om tror jag, det är lite höstdeppigt här och jag behöver verkligen något som inspirerar mig till att orka med just nu, men det kommer väl!


Nej nu ska jag sluta tråka här, jag återkommer när jag har något roligare att skriva om, hoppas jag! Hej så länge.

Ovido - Quiz & Flashcards