Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia Ohlsson - 8 mars 2010 09:17

Då var det måndag och ny vecka. Jag älskar att börja veckan med en riktigt fin sovmorgon, nu sov jag visserligen bara till åtta eftersom det är duschmorgon men det är en och en halv timme längre än mina tidigaste morgnar, det är också precis lagom eftersom man får sova ut men ändå är trött ikväll.


Nu har jag iallafall duschat och gjort mig helt iordning och om fyrtio minuter börjar skolan. Idag är en lång dag i skolan, frånsett sovmorgonen då. Vi har psykologi, samhällskunskap, naturkunskap bytt mot svenska b som vi har i vanliga fall. Projektarbete och musikcafé. De delar av klassen som vill kommer troligtvis äta ihop någon gång runt fem och sen börjar soundcheckningen ungefär samtidigt. Vid klockan sju börjar själva musikcaféet och vi håller väl på till halv nio-nio. En mycket trevlig dag väntar med andra ord.


Veckan som kommer är rätt okej för övrigt också, det är en lugn period i skolan och jag tror lärarna vill vara schyssta mot oss eftersom de flesta skriver sin projektrapport nu, jag väntar fortfarande på att få min tillbaka men snart så.


Ha en bra måndag alla läsare, vi ses och hörs helt enkelt, Cheers.

Av Sofia Ohlsson - 7 mars 2010 18:01

Det har varit en fantastiskt fin söndag och jag har hittat på mycket trevligt tillsammans med goda vänner. Först kom Cornelia hit, tillsammans åkte vi upp till Kanehall där det var utställning i skogen, korvgrillning och underbart väder. Vi stannade drygt en halvtimme innan vi åkte vidare hem till Cocco för att göra klart vår Powerpoint-redovisning. Den blev klar och nu känns det bra, om två veckor ska vi på lunchmöte med dem och redovisa.


Jag gick en härlig promenad hem och lagade lite mat, det blev lövbiff, tzatsziki, klyftpotatis, körsbärstomater och morotstavar i ugnen. Nu har vi haft en liten söndagsmiddag här hemma och snart tänkte jag börja på nästa köksprojekt = Kladdkakebak. Så, mina vänner, firar man en ordentlig söndag, men mycket god mat, gärna lite bak och i kulturens tecken.


Nu tänkte jag skriva klart psykologin som ska lämnas in imorgon och därefter blir det väl köket nästa då. Ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 7 mars 2010 10:29

Solen skiner, himlen är klarblå och det är inga minusgrader ute. Så härligt så. Idag vaknade jag vid tio, vet inte om det är sent eller tidigt men jag låg och drog mig från halv åtta ungefär så ganska sent blev det tillslut.


Jag har en del planer för dagen såklart, bland annat måste jag koreografera ett par åttor till mina 13-åringar. Vid ett ska Cornelia komma förbi och vi ska gå upp till Kanehall för att kolla på Anna och Helenas utställning tillhörande deras projektarbete. Senare ikväll ska jag baka kladdkaka och säkert får jag fixa med maten också.


Det är så skönt att inte behöva ha en massa saker planerade, lagom mycket för dagen tycker jag. Resten av tiden ska jag slappa, njuta av ledigheten och kolla på TV, Parlamentet, How I met your mother och 2½ men går ikväll, härligt!


Om jag skulle ta och göra mig iordning kanske, vi hörs senare, TJADÅ!

Av Sofia Ohlsson - 6 mars 2010 14:55

Hej bloggen, jag har haft en mycket bra start på min helg, minst sagt.


Igår åkte jag och Malin till Lund, vi var framme cirka tjugo över fyra och i lägenheten ungefär kvart i fem. Där packade vi upp och tog det lite lugnt innan vi vandrade tillbaka in till stan där vi gick i affärer och åt fredagsmat på Burger King, ett litet restaurangbesök på tu man hand så att säga. Vi köpte lösgodis på Jättekul och var tillbaka i längeheten vid halv åtta, redo för Postkodmiljonären och Let's Dance, det blev mycket snack och vi somnade nog först runt ett-tiden.


Idag vaknade vi runt halv nio, gjorde oss iordning och packade ihop grejerna. Runt halv tio gick vi in till stan för att titta på Öppet hus, jag fick prata med ett par juriststuderande, jag fick kataloger, råd och bra anvisningar och nu känner jag hopp om framtiden, till exempel så har jag bestämt mig för att om jag inte kommer in till hösten ska jag nog söka till våren istället och läsa något annat på hösten, jag vill så gärna bo och plugga i Lund.


Vi hann inom Juirdicum en sväng, snacka om fina lokaler, det kändes jättelyxigt och biblioteket var jättehärligt. Cafeterian kändes jättetrevlig, där träffas studerande på juristprogrammet och pluggar samt fikar ihop.


Vi gick tillbaka till lägenheten, tog med oss våra grejer och gick in i stan för att köpa tågbiljett och äta på Subway. Sen tog vi tåget hem och skiljdes åt. Som sagt, en mycket trevlig start på helgen.


Snart ska jag duscha och handla lite mat till ikväll! Vi hörs, Ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 5 mars 2010 12:09

Har jag berättat att jag älskar fredagar?


Idag gick jag upp halv tio, gjorde mig iordning, kokte ett ägg till frukost och gick till skolan. Vi började kvart i elva och slutade tjugo i tolv. Eftersom jag är en av de som taktiskt valde måndagen som redovisningsdag de veckor vi har muntlig i svenska b kunde jag alltså jobba hemma idag på svenskan. Hem gick jag, nu ska jag nog äta lite fil och flingor till lunch innan jag hoppar in i duschen.


Klockan 14.52 tar jag tåget mot Bromölla, där hoppar härliga Malin på och så åker vi tillsammans ner till Lund. I Lund ska vi sova över i min brors lägenhet, före det ska vi äta något gott på stan och kika lite i affärer, vi kollar säkert på något kul tv-program också. Imorgon är det tidig uppstigning som gäller, öppet hus på Lunds universitet innan vi äter lunch och åker hemåt. Trevligt sätt att stara sin helg på, ja tack.


Nu måste jag äta de där flingorna innan det är duschens tur att få ett besök, so long!

Av Sofia Ohlsson - 4 mars 2010 15:56

Jag är hemma från skolan nu, helt otroligt trött och sliten i kroppen och skulle egentligen bara vilja somna i min säng och inte vakna förrän imorgon. Livet är hårt ibland, sannerligen och ändå är det just nu en period med lite färre prov och inlämningar. Men sådana perioder lämnar rum för mycket tankar hos mig, oroligheter och nervositeter. Jag har skrivit halva projektrapporten skulle jag tro, har den inne hos lärare för andra gången och väntar på svar innan jag kan fortsätta.


Imorgon åker jag och Malin till Lund för öppet hus och en halvweekend tillsammans. Öppet hus är först på lördag men det är väl inte svårt att sysselsätta sig i en av Sveriges största studentstäder direkt.


Jag är riktigt sugen på glass just nu, det är jag aldrig ska jag säga, nej choklad och all sorts godis kan jag äta hur mycket som helst av men glass blir jag aldrig sugen på. Tänk er vaniljglass med chokladsås och banan, MUMS. Eller som jag ska prova på i helgen, kladdkaka med lingongrädde, jag hittade receptet på bloggen http://ellamarie.blogg.se/ och det låter som ett typiskt Sofia-recept att testa, något gott men lite konstigt, som kyckling i påskmustsås eller min gräddfilssås med mango chutney, det är inte mat, det är konst. Jag tipsar era alla att besöka bloggen för övrigt, en mogen 16-åring som är mamma till tvillingar, det som skiljer hennes blogg från alla andra mammabloggar är att hon inte överöser alla läsare med bilder och filmer på sina barn, eller sig själv för den delen. Hon skriver mycket bra och intressant, ett tips!


Nu tänkte jag nog ringa Cornelia, vi behöver snacka lite känner jag. Ha det gott allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 4 mars 2010 07:40

Hej hopp bloggen, snart har ytterligare en vecka gått och livet flyter på. Nu är det ljust redan sex på morgonen och det mörknar först sex på kvällen, det gör allting lite lättare att stå ut med får jag erkänna.


Dagen är kort, jag slutar runt tio i tre och ska därefter hinna med ett snabbesök på banken, jag tror det är torsdagar de har öppet länge. Skolan kommer säkert också vara trevlig, det är den oftast. Svenska C följt av Engelska C, vi fortsätter med naturkunskap och avrundar med klassråd samt pianospel.


Det har varit mycket tankat fram och tillbaka de senaste dagarna, vad ska jag göra, hur blir min framtid och så där. Det kommer att gå bra på något vis men jag som normalt tycker om att ha kontroll tycker det känns lite jobbigt att inte veta så mycket. Men det löser sig.


Nu tänkte jag äta physalisbär och byta påse i soptunnan, sen är det skoldax. Ha det bra, det ska jag!

Av Sofia Ohlsson - 3 mars 2010 07:39

What a wonderful daaay. Solen skiner och när jag steg upp tjugo över sex var det ljusare ute än någonsin, våren ÄR påväg. Det ska bara vara tio plusgrader en hel vecka för att våren ska vara här rent tekniskt. Det ser vi fram emot.


Jag har hunnit duscha, göra mig färdig och klä på mig, är en tandborstning ifrån att gå till skolan men eftersom allting börjar först 08.30 så tänkte jag inte gå förrän fem över åtta ungefär. Dansen igår var bra men jag känner av en del grejer i kroppen idag, inga särskilda områden utan jag är liksom stel och lite öm.


Dagen inleds alltså med högskoledag på förmiddagen, framtidssamtal mitt i allt, lunch, kör och skapande dramatik, sen ska jag hem och skriva lite mer på mitt tal.


Vi hörs i efteriddag nån gång, Hejdå!

Ovido - Quiz & Flashcards