Alla inlägg den 25 mars 2010

Av Sofia Ohlsson - 25 mars 2010 16:45

Hej bloggen. Jag är så trött att jag skulle kunna somna nu, med en gång, bums... Bums är ett ganska skumt ord, om det ens räknas som ett ord. Bums i säng med dig är en mening som egentligen är ganska konstig. Gå och lägg dig nu ger ju mycket tydligare riktlinjer om vad man egentligen menar. Men de är det som är så fantastiskt med språk, det finns så mycket olika ord och meningskombinationer. Har jag någonsing berättat för er hur mycket jag tycker om språk, ja svenska språket till och med? Nu vet ni iallafall. Det är också en stor anledning till att jag bloggar, för att jag älskar att skriva, och att skriva om sin dag är bästa sätta att få skriva av sig utan att få idétorka. För något har man ju alltid gjort.


Skolan idag var bra, jättebra (det låter som en stor bh - Hipphipp live<3) Engelskan var OK för att fatta mig kort. OK med versaler liksom, det är som ett slags betyg, det är ungefär som godkänd, betyget G alltså. Sen hade vi elevrådsmöte, mina vänner och jag satt i vårt lilla källarrum, plötsligt gick en propp, då tände vi ljus. Det var trevligt och vi hann prata igenom en del grejer. Sen var det naturkunskap med min man Malin, hon är bra hon, återigen, Jättebra.


Efter kort klassråd var det pianolektion, jag har börjat gilla mina pianlektioner jättemycket, de är så roliga. Idag fick jag sola på fyra toner samtidigt som min lärare spelade kompet till låten jag hr i läxa, det var så kul att jag skrattade för mig själv, och då är det kul! Jag är ofta inte så öppen med sånna känslor. Eller allting är ju relativt, jag kanske är öppen på ett vis, det för över mina tankar mot gårdagen när vi hade estetisk verksamhet. En grupp i klassen spelade Unforgivable sinner under ledning av en klasskamrat. I slutet av lektionen spelade dem upp den för oss, jag hade varit hemma och tagit en ibumetin och lite nässpray och ett par andra hade suttit och läst på papper vi fick av vår lärare. Vi fick alltså lyssna på låten, de var jätteduktiga och i slutet av allt tänkte jag "Nu applåderar vi och ger dem uppmuntran" som jag tror att alla behöver oavsett hur duktig man är eller hur självmedveten man är. Så jag utropar ett litet "Weei" och applåderar ganska energiskt. Det stod ut sig en del mot de andras neutrala applåder, inget som någon annan märkte men lite komiskt var det allt. Livet är roligare när man är lite gladare, eller har en mer positiv syn på allt som sker.


Oj vad jag skriver, mamma ringer snart så jag ska väl lägga mig i min säng, titta på Scrubs och kela lite med min gosiga kissekatt. Vi hörs senare eller imorgon, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 25 mars 2010 09:22

God morgon, återigen, sovmorgon kan vara det bästa som någonsin uppfunnits. Det är tur att jag varit duktig i svenska b de här två åren vi haft det eftersom jag kan slappa lite nu på slutet, på riktigt också, vi som har skrivit tillräckligt mycket för ett resultat får göra muntliga övningar nu, det är bara nationella kvar som är skriftligt tror jag. Men egentligen har vi ju svenska c torsdagmorgon, med samma lärare blir det lätt lite hit och dit med de två olika kurserna, tur det!


Jag ska snart gå till skolan, snartsnart. Ett par grejer som ska fixas inför möte och med pjäs, sen är det engelska, möte, natur och klassråd. Efter pianot går jag hem och planen är att sova - om jag inte får tillbaka mer kritik på min projektrapport visserligen. Igår fick jag lite tips på förbättringar, som att korta ner min sammafattning och hur man ska källhänvisa rätt. Hoppas det kommer något mer så jag slippe rjobba så hårt på påsklovet.


Nej nu måste jag verkligen dra mig. Vi hörs sen, Hoodeladi!

Ovido - Quiz & Flashcards