Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia Ohlsson - 19 mars 2010 09:53

Klockan är snart tio och jag har varit uppe sen nio ungefär. Jag har hunnit sminka mig och göra iordning håret och nu sitter jag här en hel timme innan skolan börjar. Jag var helt enkelt för trött för att sova längre, dessutom är mamma ledig idag så då är det lite extra trevligt att vara uppe, när man har någon att prata med. Om en timme sitter jag i skolan på Naturkunskap B, därefter ska jag gå till Rolfs kontor, vår gymnasiechef, där ska jag och Cornelia åka ner tillsammans med honom till slottet för att hålla redovisning om vår Romresa, det ska bli riktigt spännande, nu känns det lite pirrigt till och med.


Sen ska vi gå inom Alexandra och snicksnacka lite innan det bär av hemåt. I eftermiddag kommer Malin hit för att umgås och antagligen laga lite mat, hoppas det blir som jag tänkt, jag har en supergod maträtt med kyckling, sås och rotfrukter, det är smaskens I Say.


Nu tänkte jag ta fram ett par strumpor och läsa på min naturkunskapsläxa en gång till, vi hörs senare idag, ha en bra fredag kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 18 mars 2010 19:31

And then the evening came, dagarna går så snabbt så man knappt hänger med i svängarna. Skoldagen gick snabbt och pianolektionen var trevlig, jag trivdes bra med min sovmorgon och hade gärna tagit fler sådana, nej men vad lägligt att jag får sova till halv tio imorgon då!Efter skolan gick jag direkt ner till världens bästa Alexandra, hon har klippt mina toppar och färgat håret samt utväxten, det känns mycket fräschare nu, så himla skönt! Därefter köpte faktiskt jag och mamma Edgar-Pizza, det är ju ekologiska pizzor med riktigt god sallad, även den ekologisk, fräscht och smaskigt, jag ville aldrig sluta äta!Ikväll väntar tv-tittande och sånt mys, så skönt att ta det lugnt nu, varken dans eller läxor.. Nej just det, läxa i naturkunskap till imorgon, ja det går snabbt att läsa igenom sidorna och är trots allt lite intressant.Imorgon är en rolig dag och på eftermiddagen kommerM to the A to the L to the I to the N hem till mig. Vi ska nog laga mat och ha det sådär mysigt, hon är min manboy!Om jag sätter igång med Naturkunskapen nu är det kanske över snabbt så jag kan spendera min tid på något .. vettigt vore väl en skam att säga men något annat iallafall!

Av Sofia Ohlsson - 18 mars 2010 09:37

God morgon bloggen, äntligen är det torsdagen som vi alla väntat på. Eller jag har väntat på denna torsdag, det innebär framförallt tre saker, 1. Religionen är över, 2. Ikväll ska jag klippa och färga håret, 3. Imorgon är det fredag och helg.


Jag fick sovmorgon eftersom vi höll våra tal förra veckan, skolan börjar fem över tio så jag måste snart gå, blev precis färdig i badrummet. Engelska C inleds med film och därefter ska vi leta upp fakta om författarna. Filmen är mordet på orientexpressen eller något i den stilen heter den, jag gillar ju deckare men den är inspelad 1974 så kvaliteten är lite sådär halvbra och dessutom utspelar sig allt på ett tåg (orientexpressen) vilket mitt balansinne inte riktigt orkar med.


Sen har vi iallafall naturkunskap, klassråd och en liten pianolektion. Skoldagen kommer gå över rätt snabbt hoppas jag, allt beror på när jag får börja min piano. Imorgon är mamma ledig och jag går i skolan mellan 10.45 och 11.30, kan man ha det skönare? Ja sen är det den där rotaryredovisningen, jag är rätt spänd på den!


Nej om jag skulle dra mig, ha en fin dag allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 17 mars 2010 18:18

Ja eller det kanske kan räknas som kväll redan, det är bara så ljust ute att det känns som eftermiddag. Idag har jag sprngit runt lite överallt tycker jag, lång skoldag, vi började kvart över åtta och jag var inte hemma förrän kvart i fyra. Religionsprovet var rätt tungt och jag är inte hundra procent nöjd så det känns lite sådär. Men ärligt talat är jag mest nöjd med att ha det överstökat.


På volvo kunde de iallafall inte hitta något fel på bilen så vi ska lämna in den ikväll igen, jag blir halvt galen. Jag blev så varm av att gå upp dit, vädret var så fuktigt och jag var för varmt klädd. För övrigt har jag handlat, lagat mat och ätit med mamma. Ikväll ska jag hinna med lite blandat, tillexempel ska jag skriva tre till frågor till nutidskrysset som jag, Kajsa och Malin ska hålla på samhällslektionen nästa vecka.


Imorgon är det en ganska kort skoldag, eller ja det beror på hur det blir med min pianolektion. Därefter ska jag äntligen få klippa mig och färga håret. Ja sen är det sovmorgon imorgon också, det behöver jag verkligen om någon, likadant på fredag. Då ska vi redovisa vår resa för Rotary, spännande. Jag ser varje sånt "framträdande" eller vad man ska kalla det som en övning inför min framtid och något som är bra för min personliga utveckling, likadant med ledarskapet inom dansen, jag är ju en sån som tror att man hela tiden utvecklas och det där med att tala inför folk och leda olika situationer har jag ändå lyckats utveckla rätt mycket de senaste åren.


Nej usch vad mycket jag skriver, nu ska jag sätta igång med allt och sen ska jag eventuellt vila lite för det är hemskt vad trött jag blev.

Av Sofia Ohlsson - 17 mars 2010 07:32

Så var det onsdag igen och snart halva veckan gången. Jag gick upp för lite mer än en timme sedan, det är ju duschmorgon på onsdagar och fy vad trött jag var. Det har varit bus och löpning här i hemmet inatt, tre galna katter och jag har sovit dåligt. Men som vanligt efter en timme uppe är jag ändå rätt pigg nu.


Jag vill bara bli av med den här skoldagen, få den avklarad så snabbt som möjligt. I eftermiddag ska jag hämta bilen ppe på Volvo, jag slutar halv fyra och de stänger halv fem så jag får fixa det så snabbt som möjligt.


Vi har skapande dramatik som sista ämnet idag och det är ju ändå rätt trevligt. Om två veckor är det teaterföreställningar hela dagen, så himla roligt!


Jag har märkt en trend i klassen att vara sjuk dagen innan prov och de sista dagarna innan lov, jag antar att det är något årskurs-tre-fenomen, att man liksom har slut på krafterna. Vår naturkunskapslärare räknade ut att det var 60% frånvaro i vår klass på en av timmarna innan jullovet. Det är lite synd kan jag tycka, sista terminen och sista tiden tillsammans är ju rätt trevlig ändå, vissa kommer man aldrig mer att träffa, jag tycker det är lite roligt att få träffa de flesta varje dag faktiskt.


Nej jag borde väl ta på mig ett par sockar, mot skolan, mot samhälle b och Gunnar, mot en skriftlig redovisning i religion b!

Av Sofia Ohlsson - 16 mars 2010 21:24

Jag är så sinnessjukt trött efter alla timmars träning, fast mest mentalt egentligen, jag känner mig tung i huvudet och har ingen motivation alls att läsa in mig på religionen. But a man's gotta do what a man's gotta do helt enkelt och jag läste trots allt en tjugo minuter innan, det får bli lite kvällsläsning och så hoppas jag att den "skriftliga redovisningen" som det så fint hette kommer innebära mycket diskussion, egna åsikter och lite mindre fakta.


Träningen var jätterolig ikväll och det var skönt att sätta igång med mina danstjejer, nu är båda danserna färdiga. Tyvärr var många sjuka så nästa vecka blir det säkert en hel del repition iallafall. Mamma hämtade mig snabbt efter dansen och så fick vi köra hem så jag kunde lämna mina väskor och byta byxor, därefter körde vi upp till Volvo - för tredje gången - för att lämna bilen och hoppas på bättre tur med blinkersena. Sen gick vi hem och nu är jag precis lika trött som uppspelt över allting. Jag går upp så fruktansvärt tidigt imorgon, och somnar så otroligt sent ikväll. Men sånt är livet, man ska inte ta något för givet.


Jag har iallafall sovmorgon på torsdag och fredag, på torsdag ska jag bli fin i håret och på fredag ska jag och Cocco redovisa vår Romresa, det ryktades om att bli bjudna på lunch, MUMS! Jag älskar mat.


GODNATT

Av Sofia Ohlsson - 16 mars 2010 15:06

Jag kom hem från skolan för drygt fyrtio minuter sedan och har nu hunnit äta mat, byta om och varva ner litegrann. Jag känner att de här två timmarna jag får vara hemma är viktiga för mig, att jag får tid att göra lite saker jag annars inte hinner med. Jag ska snart skriva in ett par grejer i min projektrapport, därefter täntke jag läsa igenom religionen och om en timme ungefär så vandrar jag ut till Falkvik. Mamma kommer hem sent idag, hon har lite ärenden i Kristianstad så jag kan inte köra ut till Danskompaniet.


Skolan har varit bra idag förresten, Samhällskunskapen är ganska intressant och ibland till och med rolig. Det är ju det området jag vill studera vidare inom dessutom så det vore ju inte bra om jag tyckte något annat. Naturkunskapen är också intressant men vi går igenom en himla massa just nu, njurarna var ju ett kapitel för sig som var ganska invecklat, provet är först om nio veckor så det känns inte jätteinspirerande alltid. Ensemblen var jättetrevlig däremot, istället för det traditionella bestäm låt - spela låt så gjorde vi lite annat skoj, bestämde många olika låtar och delade in oss i grupper och så vidare. Det kommer nog bli bra känner jag.


Projektrapporten var det, och sen religionen, bäst att komma igång direkt!

Av Sofia Ohlsson - 16 mars 2010 09:24

Det är så skönt att få sova ut på tisdagar så ni anar inte. Kalla det lyx eller var bittra över hur bortskämda vi i engelska -c-gruppen är men är det någonting jag behöver en tisdag är det en rejäl sovmorgon. Jag fick sova till tio i nio idag då jag duschade efter dansen igår. Om en halvtimme börjar samhälle b, sen har vi naturkunskap och ensemble, sen är det slut på den här skoldagen.


I eftermiddag är det dans som vanligt och något jag upptäckte förra veckan som var min första vecka med sovmorgon och sluta tidigt var att jag presterade bättre och mer på sista lektionen än de dagar jag gått upp kvart över åtta. Logiskt såklart, men det gör mig glad.


Lite trevligt ska det bli att gå till skolan efter långhelg, idag är det tretton skoldagar kvar till påsklovet, tolv skolveckor kvar till studenten. På tisdag nästa vecka är det 50 skoldagar kvar till studenten, då kommer nedräkningskalendern.


Men jag måste hitta några vettiga kläder innan jag springer bort till Furulund. Vi hörs senare i eftermiddag tror jag!

Ovido - Quiz & Flashcards