Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia Ohlsson - 15 mars 2010 16:13

Efter jag skrev sist har jag hunnit plugga religion och skriva mer rapport. Sedan gick jag ner till Alexandra för att boka tid till klipp och färg, oj vad det behövs, mitt hår lite halvkatastrof, utväxten är inte så farlig och så men jag upplever det som att håret alltid känns extra risigt i slutet av varje åtta-veckors-period.


Jag körde ut till Danskompaniet för att skriva ut lappar till mina dansare, det är rätt mycket papper som går när man har 30 barn, men nu är allt klippt och klart för morgonadagens lektioner. Det är tur att vi har sånt i lokalen så det blir mindre för mig att tänka på imorgon.


Här hemma har jag som sagt skrivit rapport och ätit lite, nyss anmälde jag mig till högskola, eller universitet blir det då. Riktigt spännande och skönt att ha det gjort, som jag längtat! Snart kör jag ner till station för att hämta mamma så vi kan handla lite, sen är det dans ikväll, längesedan nu, imorgon är det back to school för att fixa det sista med rapporten bland annat, ja sen ska vi ju gå på lektioner också.

Av Sofia Ohlsson - 15 mars 2010 11:22

Nu är det vecka 11, hemskt vad snabbt tiden går, vi är inne i mitten av mars och solen skiner något helt fantastiskt. Jag gick upp strax innan tio, jag drömde konstigt och hade svårt att sova så det var en alldeles lagom tid. Koreograferandet gick snabbare än det brukar och nu är jag nog färdig med de två första danserna till båda mina grupper. Jag tror att jag valt låt till båda grupperna för andra-dansen också så inget att fundera över på den fronten.


Jag ska snart äta frukost, lite fil och flingor får jag nog i mig såhär dags och sedan väntar religionsplugg. Jag vet egentligen inte riktigt hur eller vad jag ska plugga på. Det är inget traditionellt prov vi ska ha utan mer som en essä, men läraren menade att för de högre betygen krävdes ändå en viss faktabakgrund, att man kunde lite från boken, stencilen, lektionsanteckningar och så. Alltså betygsätts inte egna åsikter särskilt högt. Det är alltid svårt när man inte riktigt vet hur man ska börja men jag läser väl på så får vi se vart det leder. Efter religionspluggandet tänkte jag sätta mig ner och läsa igenom hela min projektrapport, skriva det allra sista inför inskicket nästa vecka och se på vilka sätt jag kan förbättra den. Källor fattas men det kan jag ändå inte ordna med idag, annars är det inte jättejättemycket som krävs för att den ska bli färdig. Jag vet inte riktigt var jag ska börja där heller men jag antar att jag kommer känna det när jag läst igenom den. Det är iallafall vad jag hoppas på.


Ikväll ska jag laga lite mat till mig och mamma, sen är det dans mellan halv sju och halv nio, imorgon sätter skolveckan igång som vanligt, skönt på sätt och vis.


Vi hörs senare idag!

Av Sofia Ohlsson - 14 mars 2010 19:48

Jag och mamma kom nyligen hem från en heldag borta från stan. Vi körde mot Lund klockan halv elva och var framme strax innan tolv. Vid ett tittade vi på en lägenhet som mamma är intresserad av, spännande, vi får se vad som händer på den fronten, sådana lägenheter har ju en tendens att rusa iväg i pris tyvärr.


VI gick en runda i Lund och åkte därefter ut till IKEA, man handlar alltid något där, ljus, en filt, ja lite sånt man inte visste man behövde när man åkte dit. Men det är alltid lika trevligt och vi åt och fikade innan vi åkte tillbaka till jacobs lägenhet en stund. Jag och mamma körde hem tio över fem ungefär, jag har för övrigt varit den som suttit bakom ratten större delen av tiden idag, ganska mysigt faktiskt.


När jag kom hem såg jag att jag fått tillbaka min projektrapport ännu en gång, imorgon ska jag läsa igenom den riktigt ordentligt och skriva lite till innan den skickas in för en sista koll nästa vecka. Därefter får vi tillbaka dem och har påsklovet på oss att skriva det allra sista. Lärare som läst igenom min rapport menade att jag snart är i mål, det känns jättebra måste jag säga, är det något jag faktiskt lärt mig under mina skolår är det nog att planera någorlunda bra. Jag satte igång i tid och slipper ha panik i slutet, eller vi hoppas väl att jag slipper paniken.


Imorgon ska jag göra allt det där jag inte hunnit i helgen och lite till. Ikväll blir det en massa tvtittande, komedikväll på sexan och så parlamentet på fyran får vi inte missa, Ha det bra kära läsare, vi hörs imorgon igen, GODNATT.

Av Sofia Ohlsson - 14 mars 2010 09:17

Nu kommer en söndag som än så länge inte bjudit på vare sig ångest eller jobbiga tankar, det är delvis dagens planer, gårdagens resultat och morgondagens lediga dag som gör det så trevligt.


Ja jag tyckte Anna Bergendahl var värd vinsten, hon sjunger fantastiskt bra, det är en fin låt och för en gångs skull skickar vi inte något för att artisten är stor och vi tror att det ska räcka, men stor ska hon bli och det här är ju en riktig möjlighet att lyckas utomlands.


Om drygt en timme bär det av till Lund med mamma och min storebror, vi ska kika på en lägenhet, vi ska gå på IKEA, gå inne i stan och säkert äta något gott. Jag älskar att komma iväg härifrån och speciellt när jag vet att jag kommer bo där inom en snar framtid.


Imorgon är det alltså studiedag, jag ska plugga och dansa, koreografera och fixa med pappersarbete. Det är mycket mer jobb som danslärare än man kanske tror, det är ju inte bara koreograferandet som ibland kan ta upp till ett par timmar i veckan, det är planerandet, pappersarbetet, mötena och pusslandet med mitt vanliga liv. Om två veckor på tisdag har vi premiär för vår teateruppsättning med musiktreorna, jag måste såklart vara med, jag vill självklart vara det också, därför ställer jag in mina grupper och kör på påsklovet istället. Det bör inte vara några problem, det är en vanlig tisdag efter påsk så de flesta bör kunna komma.


Nu måste jag sminka mig innan vi sticker, ha en bra dag, det ska verkligen jag!

Av Sofia Ohlsson - 13 mars 2010 17:29

NU HAR JAG FÅTT EN LITEN BÄBISKUSIN; DET BLEV EN POJKE, NU SKA JAG KÖPA EN LITEN GODESDJURSBARBAPAPPA TILL HONOM; IIIIIIIIIHHHHHHHHHHHH

Av Sofia Ohlsson - 13 mars 2010 12:46

Jag kan inte påstå att jag älskar att städa, men det är något särskilt med känslan när man ser resultatet som gör det värt mödan. Jag började med att plocka ur diskmaskinen och städa på nedanvåningen. I begreppet städa ingår undanplockning av skräp som ligger framme, tvätta bänkarna i köket, rensa kattlådorna piffa till kuddarna och plädarna i sofforna, plocka upp grejer från golvet och lyfta undan mattor bland annat. Jag menar bara det arbetet tar sin tid!


Sen har vi själva dammsugandet som också tar iallafall en halvtimme till fyrtiofem minuter, vi har inget stort hus och jag brukar bara ta nedanvåningen, ovanvåningen består ju bara av våra sovrum i princip och det får vi ju ansvara för själva. Men jag var noggrann idag och det känns så skönt efteråt. Nu har jag precis tagit en liten dusch och gjort mig färdig. Det som väntas är en promenad i det mycket finare vädret för att panta flaskor och handla mat till kvällen.

Av Sofia Ohlsson - 13 mars 2010 09:39

Jag ångrar det jag skrev om regnet igår, regnet övergick till snö och har knappt slutat falla sen dess. Jag vill inte ha mer snö, om två veckor vill jag att all snö ska vara puts väck och att det ska vara minst tio grader ute.


Om en dryg timme blir jag ensam hemma för ett par timmar. Då ska jag dammsuga nedanvåningen, städa undan här i huset och göra det fint. Därefter ska jag nog handla lite till ikväll, mat och lördagsmys ska ordnas. Ikväll är det final i Globen, spännande att se vem eller vilka som vinner, enligt aftonbladet är det Anna Bergendal, jag tycker det är lite synd, jag menar hon är bra, låten är bra men inte tillräckligt bra - tycker jag. Jag hade gärna sett något lite mer upp-tempo, Manboy till exempel, både en bra låt och bra show, dansen är koreograferad av Tomas Bemsten, fantastisk koreograf som jag faktiskt dansat för en gång. Men ja, Anna är bra och skulle säkert klara det fint i Oslo (så låter det varje år ellerhur? Sen hamnar vi på plats 18 om vi har tur).


Saker att se fram emot i Mars-månad är rätt många faktiskt, nu på söndag bär det av till Lund, komma ifrån Sölvesborg är ju aldrig fel. På måndag startar anmälningen till högskolor och universitet, dessutom har vi studiedag, det blir inte bättre. På fredag nästa vecka ska jag och Cocco redovisa vår resa till Rom för Rotary, vi är bjudna dit på lite lunch innan vi ska hålla vår redovisning. Nästa vecka igen ska jcg och Cocco hålla i dans på tvåornas idrottsdag, det ska bli roligt, det är redan några stycken som kommit fram och sagt att de ska välja det, roligt! Veckan därefter har vi premiär och en heldag med teater i skolan, samma vecka är det påsk vilket innebär ledighet på långfredagen. Där har ni resten av min månad, halva kvar nu ungefär, en hel del att se fram emot.


Vi hörs senare idag, nu ska jag ner och prata med min familj innan de försvinner på ett varsitt håll!

Av Sofia Ohlsson - 12 mars 2010 15:05

Det regnar ute, inte så värst trevligt väder när man ser fram emot våren kanske, men jag kom på att det var rätt trevligt iallafall. För om det regnar så smälter ju snön snabbare, sol hade såklart inte heller varit fel men mn får göra det bästa av situationen. Mamma kommer hem om två timmar och alla tåg är inställda, de hade kört ner någonting i Fjälkinge så hon måste ta bussen, kan hända jag får hämta henne i Bromölla ifall bussen inte går längre. Sen ikväll ska vi äta smörgåstårta och kolla på let's dance, åh vad jag älskar fredagar.


Mina kisar har legat och gosat med mig i min säng, alla tre, en kelig Svala la sig nästan alldeles på mig, gosiga sötnosar det där.


Vid sånna här tillfällen saknar jag Rom väldigt mycket, jag håller fortfarande fast vid att det är min stad av alla jag besökt utomlands. Jag har även kommit på att jag ska läsa italienska vid Lunds universitet om något år, först ska jag se var jag kommer in och hur jag ska lägga upp mina studier sedan ska jag läsa italienska nybörjarkurs på kvällstid, den var nämligen på halvfart. Det känns som så mycket går upp för mig om hur jag ska göra med studierna, det är så skönt att ha allt det där planerat i förväg, veta exakt hur jag ska göra, och var.


Om jag skulle ta och krypa tillbaka ner i sängen och invänta något bra på TV, jag kan inget göra förrän Mamma hör av sig ändå, så får det faktiskt ta och bli!

Ovido - Quiz & Flashcards