Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia Ohlsson - 28 mars 2010 11:55

Hej, idag är det sol ute igen, riktigt vårväder. Gårdagen var jättetrevlig på alla sätt och vis. vi gick runt en stund i Malmö, kikade i affärer, fikade och hade det trevligt. Vid femtiden gick vi till Slagthuset där kvällens föreställning hölls. Vi åt trerätters buffé som iallafall jag tyckte var god och när klockan slog halv åtta var det dags för föreställningens start.


Jag tänker inte säga mycket mer än att det var jättebra, roligt, proffsigt och en fantastisk upplevelse. En del kända ansikten var med, Claes Malmberg, Claes Månsson, Magnus Härenstam och Henrik Hjelt till exempel. Verkligen sevärd, rolig och härliga musikalnummer.


Idag känner jag mig ytterligare ett snäpp bättre i min sjukdom med hela dagen överskuggas av att jag fick ett telefonsamtal av min pappa som berättade att en hund i min närhet dog igår. Jag blev jätteledsen och mina tankar är hos de som är närmast drabbade så att säga. Det gör ont i hela kroppen, egentligen är det lite konstigt, hur mycket djur kan beröra, jag vet ju hur förstörd jag själv var för drygt ett och ett halvt år sedan när vi fick låta Svea somna in.


Usch ja, detta blir en tung dag med mycket tankar, mycket jobbiga känslor som kommer upp. Jag ska försöka att inte vara alltför ledsen dock, stackars ägarna mår ju ännu värre.


Jag återkommer senare med ett lite gladare inlägg tror jag, kände att det här blev lite för mycket. Ha det bra kära bloggläsare, vi hörs senare idag, HEJDÅ!

Av Sofia Ohlsson - 27 mars 2010 10:49

Den här dagen har jag sett fram emot hela veckan, dessutom är jag frisk, eller nej jag mår bättre än jag gjort på hela veckan iallafall så det kommer bli kanonbra alltihop. Om en dryg timme åker jag och mamma iväg, vi ska ner på stan för att bland annat köpa några goda mackor att ha med på tåget. Sen kör vi in till Kristianstad där vi ska ta tåget tillsammans med mammas väninna mot Malmö. I Malmö blir det lite fönstershopping och strosande runt omkring innan vi beger oss till slagthuset för att äta buffé och därefter se The Producers. Det ska bli så väldigt trevligt att slippa sitta hemma faktiskt.


Vi är nog hemma sent ikväll eftersom vi beräknar att föreställningen är slut halv tio någon gång. Imorgon ska jag försöka rehabilitera mig och bli frisk, det blir sängen så länge och mycket jag bara kan, sova ut och helst inte gå utanför dörren på hela dagen hade jag tänkt. Någon gång måste jag tillåte mig själv att bli frisk och det passar inte mycket bättre än en söndag. Nästa vecka är det mycket roligt som händer, framförallt teatern ser jag fram emot. Premiär tisdagkväll och sen

föreställningar hela onsdagen. På torsdag börjar april, unerbar månad det där.


Nu måste jag börja sminka mig faktiskt, annars kommer jag aldrig härifrån!

Av Sofia Ohlsson - 26 mars 2010 22:08

Hej igen, det har varit en mysig hemmakväll och jag har så härliga känslor i kroppen, jag är kär i våren och äntligen är den här, så underbart fantastiskt.


Jag hejjar på Claudia i Let's dance, jag har tyckt om henne hela säsongen, hon är outstanding. Fast vem som vinner spelar inte jättestor roll egentligen, det viktiga är att hon varit kvar tycker jag.


Snart lägger jag mig i min varma säng, imorgon ska jag få sova ut ordentligt, iallafall halv elva om jag vill och kan. Sen bär det av till Malmö vid ett-tiden, det ska bli så himla trevligt!


HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 26 mars 2010 15:47

Idag är det freheedag, äntligen, underbara, fantastiska fredag. Förutom att min fredag inte började sådär jättebra. Jag vaknade runt fyra och min hosta höll mig vaken över en timme, det gjorde ont i halsen och jag kunde inte ligga ner i min säng, varken på mage eller rygg. Jag somnade igen halv sex och frånsett ett litet uppehåll sov jag till tio över åtta innan jag var tvungen att gå upp.


Jag var i skolan strax efter nio, redo för lite förberedelser inför dagen. Jag lärde Cocco koreografin och sen inväntade vi våra elever, två på förmiddagen och elva på eftermiddagen, en jättetrevlig dag med många duktiga dansare. Speciellt eftermiddagspasset med en hel del som jag kände var roligt och vid två fick jag gå hem igen. Det är femton(!!!) grader ute och solen skiner. Jag fullkomligt ÄLSKAR vädret. Så länge som vi väntat på detta, och grannen har tagit bort sin juliga krans på balkongräcket här rakt över.


sen jag kom hem har jag slappat, tittat på tv och ätit godis, perfekt fredagssyssla när man har varit sjuk i snart en vecka men ändå farit runt överallt. Mamma är hemma om en och en halv timme ungefär, vi ska äta lax och kolla på let's dance, imorgon väntar Malmö och en massa äventyr. Ha det bra kära ni, vi hörs kanske senare, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 25 mars 2010 16:45

Hej bloggen. Jag är så trött att jag skulle kunna somna nu, med en gång, bums... Bums är ett ganska skumt ord, om det ens räknas som ett ord. Bums i säng med dig är en mening som egentligen är ganska konstig. Gå och lägg dig nu ger ju mycket tydligare riktlinjer om vad man egentligen menar. Men de är det som är så fantastiskt med språk, det finns så mycket olika ord och meningskombinationer. Har jag någonsing berättat för er hur mycket jag tycker om språk, ja svenska språket till och med? Nu vet ni iallafall. Det är också en stor anledning till att jag bloggar, för att jag älskar att skriva, och att skriva om sin dag är bästa sätta att få skriva av sig utan att få idétorka. För något har man ju alltid gjort.


Skolan idag var bra, jättebra (det låter som en stor bh - Hipphipp live<3) Engelskan var OK för att fatta mig kort. OK med versaler liksom, det är som ett slags betyg, det är ungefär som godkänd, betyget G alltså. Sen hade vi elevrådsmöte, mina vänner och jag satt i vårt lilla källarrum, plötsligt gick en propp, då tände vi ljus. Det var trevligt och vi hann prata igenom en del grejer. Sen var det naturkunskap med min man Malin, hon är bra hon, återigen, Jättebra.


Efter kort klassråd var det pianolektion, jag har börjat gilla mina pianlektioner jättemycket, de är så roliga. Idag fick jag sola på fyra toner samtidigt som min lärare spelade kompet till låten jag hr i läxa, det var så kul att jag skrattade för mig själv, och då är det kul! Jag är ofta inte så öppen med sånna känslor. Eller allting är ju relativt, jag kanske är öppen på ett vis, det för över mina tankar mot gårdagen när vi hade estetisk verksamhet. En grupp i klassen spelade Unforgivable sinner under ledning av en klasskamrat. I slutet av lektionen spelade dem upp den för oss, jag hade varit hemma och tagit en ibumetin och lite nässpray och ett par andra hade suttit och läst på papper vi fick av vår lärare. Vi fick alltså lyssna på låten, de var jätteduktiga och i slutet av allt tänkte jag "Nu applåderar vi och ger dem uppmuntran" som jag tror att alla behöver oavsett hur duktig man är eller hur självmedveten man är. Så jag utropar ett litet "Weei" och applåderar ganska energiskt. Det stod ut sig en del mot de andras neutrala applåder, inget som någon annan märkte men lite komiskt var det allt. Livet är roligare när man är lite gladare, eller har en mer positiv syn på allt som sker.


Oj vad jag skriver, mamma ringer snart så jag ska väl lägga mig i min säng, titta på Scrubs och kela lite med min gosiga kissekatt. Vi hörs senare eller imorgon, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 25 mars 2010 09:22

God morgon, återigen, sovmorgon kan vara det bästa som någonsin uppfunnits. Det är tur att jag varit duktig i svenska b de här två åren vi haft det eftersom jag kan slappa lite nu på slutet, på riktigt också, vi som har skrivit tillräckligt mycket för ett resultat får göra muntliga övningar nu, det är bara nationella kvar som är skriftligt tror jag. Men egentligen har vi ju svenska c torsdagmorgon, med samma lärare blir det lätt lite hit och dit med de två olika kurserna, tur det!


Jag ska snart gå till skolan, snartsnart. Ett par grejer som ska fixas inför möte och med pjäs, sen är det engelska, möte, natur och klassråd. Efter pianot går jag hem och planen är att sova - om jag inte får tillbaka mer kritik på min projektrapport visserligen. Igår fick jag lite tips på förbättringar, som att korta ner min sammafattning och hur man ska källhänvisa rätt. Hoppas det kommer något mer så jag slippe rjobba så hårt på påsklovet.


Nej nu måste jag verkligen dra mig. Vi hörs sen, Hoodeladi!

Av Sofia Ohlsson - 24 mars 2010 20:57

God dag bloggen. Jag är torr under min näsa och runt mina näsborrar, ifall ni undrade hur det går med min förkylning alltså. Jag börjar hata det lite mer och hela dagen har jag känt det som jag är inne i en liten bubbla och alla runt omkring mig är långt bort.


Men nu pratar vi om något annat. Genrepet idag gick väl som ett genrep ska gå, käpprätt åt ... Men vi tar igen oss och ett par kompnenter stämde inte alls så det ska gå bättre när det väl gäller hoppas jag. Jag var hemma runt halv fem, åt ltie glass för min hals, körde ut till Danskompaniet tjugo i sex för ledarmöte, men åkte hem igen vid sju eftersom jag inte orkade med förkylningen. Just nu är mina bihålor ganska igentäppta, det medför svår huvudvärk.


Nu har jag ätit, imorgon får jag sovmorgon och det kan verkligen behövas. Hoppas ni haft en bra dag, nu ska jag kolla på fuskbyggarna! Godnatt

Av Sofia Ohlsson - 24 mars 2010 08:27

Hej bloggen, här sitter jag i skolan, lite busigt va? Men så är det ibland. Vi har lärarfri lektion och jag är helt färdig med uppgiften vi fått, nu börjar jag dock tveka på om jag skrivit tillräckligt mycket, man fick ha en A4 men man fick även skriva "på baksidan" som det hette, något jag inte upplevde att jag behövde, jag tyckte jag fick ihop lite om allt ändå.


Idag är jag i ytterligare en annan fas av min förkylning, nu är det den berömda "lock-för-öronen"-fasen, den innebär bland annat, som namnet avslöjar, att jag har lock för öronen, den medför även stopp i näsan, trots att jag snutit mig cirka tjugotre gånger bara den här morgonen. Trött är jag också, så det bara skriker om det, för att inte tala om blåsorna i min mun. Kort sagt är det lite synd om mig idag, men inte mycket, inte lika synd som det var i måndags, halsen är alltså bättre.


Jag har alltid tyckt lite illa om människor som snyter sig offentligt, ni vet högljutt och riktigt ordentligt. Nu har jag blivit en sån, någon som pratar om det, hur ofta man behövt snyta sig och sådär, någon som ogenerat tar med sig en rulle papper upp till sängs, eftersom jag garanterat kommer vakna minst trettiofyra gånger på natten och behöva snyta mina borrar.


Nu har vi samhällskunskap och om fyrtio minuter ungefär är det EsVe som gäller, därefter Religion B och i eftermiddag har vi halvdag med skapande dramatik. Vi ska genrepa, fixa iordning allt inför teatern. Nästa tisdag är det premiär och hela onsdagen kör vi föreställningar för olika klasser på skolan. Alla är sådär lagom spända inför hur det ska gå och hur allt ska tas emot. Med humorn vi har och att vi dessutom är lite våghalsiga gör det hela lite mer spännande, antingen går det jättebra eller så blir det en flopp... Peppar peppar, vi hoppas på Succé.


Oj så mycket jag skriver, och inte om något vettigt heller, mest om mina näsborrar faktiskt. Nu ska jag göra något annat lika obetydligt, ha det bra!

Ovido - Quiz & Flashcards