Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia Ohlsson - 2 mars 2010 21:04

Inom loppet av fyra dagar har jag sett två filmer som båda berört mig väldigt mycket. Jag brukar inte alltid reagera starkt på människoöden i filmer, ibland blir det lite pretentiöst kan jag tycka. Men båda dessa filmer satte ett sådant djupt avtryck hos mig att jag inte kan låta bli att tänka på dem.


Idag såg jag Into the Wild med Emile Hirsh i huvudrollen. Vi såg den i skolan med alla som läser filosofi och psykologi. Jag ska inte förklara filmen här, jag ska inte berätta varför jag gillade den men samtidigt inte vill se den igen, jag ska bara råda alla att se den.


I lördags såg jag Sleepers med en rad kända skådespelare, den handlade kort och gott om fyra pojkar som drog ett skämt för långt och nästan dödade en man på kuppen, därefter blev de skickade till en internatskola för unga brottslingar. Skolan är ett fängelse på samma gång och vakterna utsätter dem för olika sexuella övergrepp. Man får sedan följa dessa pojkar tills de blir vuxna och får se hur dessa händelser förstör deras liv. Jag är inget vidare på att förklara bra, men om jag säger såhär, jag såg filmen för att jag inte kunde sova och den gick på sexan. Men hur kan man sova efter att ha sett något sånt? Uschamej, dumt av mig, för mycket tankar.


Bilder från filmerna:

  

  

Av Sofia Ohlsson - 2 mars 2010 16:24

Jag kom hem vid tjugo i tre och har sedan dess hunnit gå ner på stan, köpa en sallad, äta salladen, titta lite på tv, byta om och dansat igenom 9-11-åringarnas nya koreografi.


Om tio minuter kör jag ut till Falkvik, redo för att hålla mina klasser. Som jag nämnde tidigare är det alltid extra roligt att hålla i dansen när man är riktigt nöjd med sin koreografi och jag känner liksom att det har lossnat litegrann på båda, stegen är rätt bra och på en nivå som jag tycker passar.


Jag är inte hemma förrän klockan kvart i nio ikväll ungefär, känns lite sådär ska jag säga, jag kommer vara rätt slut iallafall. Sen imorgon är det uppstigning klockan halv sju och högskoleförmiddag som gäller. Men morgondagen är på många sätt trevlig så det blir nog bra iallafall.


Nu måste jag sätta fart om jag ska komma iväg någon gång, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 2 mars 2010 07:27

Det är verkligen inte varje dag man vaknar runt sex på morgonen och en orange morgonsol lyser upp rummet och himlen är klarblå. Det var så vackert att jag inte brydde mig om att jag normalt hatar att vakna med morgonsol eftersom jag inte kan sova när det är för ljust. Det inger hopp att vakna till sådant här väder, det kan bli vår återigen.


Mindre trevligt med min morgon har varit att jag vaknade lite stel i kroppen, träningsvärk vore att ta i men det känns ändå. Om exakt en timme börjar temadagen i psykologi, känns också lite halvdant, iallafall att vi ska delas in i olika grupper av lärarna och diskutera filmfrågor, jag har aldrig gillat det där med att lärare ska dela in oss, sånt klarar vi bra själva.


Jag slutar iallafall vid två-halv tre och så är mamma ledig idag så jag behöver inte köra till dansen förrän klockan är fem över halv fem ungefär, jätteskönt!


Ja nog blir det vår snart igen, snöhögarna är rätt små nu och solen är underbar. Vi hörs någon gång mer idag, senare, i got a lot to do!

Av Sofia Ohlsson - 1 mars 2010 14:54

Nu äntligen är första skoldagen över, det var okej, frånsett samhällslxförhöret som gjorde att jag fick ont i handen, det får jag alltid när jag skriver. Det är för att jag skriver för hårt har vi konstaterat för ett par år sedan, jag och mina kompisar som betraktade blåsan på långfingret, orsakat av en penna som tryckts, lite för hårt, in i huden. Nog om det, dagen har alltså varit skoj och bra, nu närmast väntar mat, ghost whisperer, en runda hem till Cornelia där lite redovisning ska förberedas. Det är ingen vanlig redovisning nej, vi ska berätta om vår resa till Rom för Rotary, som sponsrade den med hela 5000, ett fint stipendie som vi ansökte om för lite mindre än ett år sedan. Därefter är det dans, halv sju till halv nio och ikväll får vi väl se om och när jag somnar. Imorgon är det psykologidag, temadag med filmvisning och diskussionsfrågor. Det är väl bra för betyget att delta men jag hoppas inte det är några tunga grejer vi ska syssla med. Sen på onsdag är det högskoledag, trevligt med schemabrytande, mindre trevligt när man vet exakt vad och var man vill gå och bara en av fyra universitet kommer och föreläser, tur att jag petat in ett litet framtidsamtal med min lärare där på förmiddagen. Hoppas de har godis med sig i år igen, bra sätt att välja framtiden på för övrigt, vet du inte vad du vill, gå på godiset, sist var det Aupair-gänget som hade det bästa.


Nej nu måste jag kila ner om jag ska hinna med Ghost whisperer... Ha det fint!

Av Sofia Ohlsson - 1 mars 2010 08:58

Då var vecka åtta slut och därmed också allt vad som heter sportlov över. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller tänka. Jag sa till mamma igår att det känns som februari varat i en evighet, och trots det så är det årets kortaste månad. Faktum är att de två senaste veckorna har kännts som fyra veckor och vädret har såklart varit en bidragande faktor till dessa känslor.


Men nu är det Mars, ny månad, nya tag. Veckan efter lovet inleds med ett läxförhör i samhällskunskap, eller ett slags prov misstänker jag, och jag har ingen aning om vad jag ska läsa eller vad man ska kunna. Förhoppningsvis kommer jag hem tidigt idag iallafall. Ikväll är det dans och imorgon får jag träffa mina barn igen, så är det alltid efter man koreograferat något man är nöjd med eller känner att man vill se hur det ser ut, iallafall jag blir alltid ivrig att träffa dem och lära ut allting.


ja skolan börjar om en timme och jag borde ta på mig ett par strumpor och borsta tänderna. Vi hörs säkert i eftermiddag, hoppas ni får en bra dag, Hejdå.

Skapa flashcards