Alla inlägg under augusti 2009

Av Sofia Ohlsson - 23 augusti 2009 20:08

Stort Grattis till min mamma som numera är legitimerad hudterapeut. Vilket år det varit, minst sagt, och vilket år hon och jag har framför oss, mys, utflykter, shopping, ja allt ska vi göra nu när vi kan.


I övermogon hämtar vi hem den lilla kisen. Eller ja, Mamma och kanske Jacob ska hämta henne för jag går i skolan. Hoppas jag är hemma tidigt så jag hinner gosa med henne innan det är dags för dans 17.30


IKVÄLL, sover jag helt ensam, det börjar bli lite läskigt, sist kom iallafall jacob hem på natten men nu är det helt ensam, helt ensam imorgonbitti också. Inte för att det aldrig hänt förut och katterna håller mig sällskap men ändå, det är en viss känsla.


Idag har jag dessutom gjort en bra sak för mig själv. Jag var duktigt nära att köpa en 90-grams hamburgartallrik och allt fett som hör till. Istället gick jag ner till affären, köpte äpplen, vinbär, mjölk och flingor och åt det här hemma. Jag känner mig mycket bättre efteråt, såklart är det psykologiskt nu i början men visst mår man bättre efter en tallrik flingor med mjölk än en hamburgare och pommes?


Imorgon är det skola och jag vet såklart inte ens när vi börjar. Men minns jag rätt är det klockan tio så halv nio borde vara en bra tid att gå upp, ja så säger vi, trots allt en och en halv-timmes sovmorgon. Nu ska jag titta lite på tv, slappa och bestämma kläder imorgon sen ska jag försöka sova vid tio. Vi hörs imorgon!

Av Sofia Ohlsson - 23 augusti 2009 14:12

Ja, sen jag skrev sist har jag både hunnit tanka bilen åt mamma, planera nästa veckas danslektioner, dammsugat hela huset, städat undan, slängt och sorterat papper samt hittat gamla semesterbilder från Indien.


Jag lovade att städa huset åt mamma och nu är det riktigt riktigt fint vill jag lova. Imorgon när hon kommer hem ska här vara lika rent som nu och jag tog dessutom områden som vi normalt inte städar i en "städa huset"-omgång.


Bilderna som jag hittade från Indien ska jag klistra in i mitt minnesalbum där jag redan har semesterbilder från Irland, stockholm och vanliga men dock lite mer kreativa bilder. Det kan nog bli fint, att pyssla är ju hur mysigt som helst, för att inte tänka på när man kan ta fram det där albumet och visa någon dag. Vi hittade även ett lustkorts-häfte med rabatter på olika ställen i Kristianstad. T.ex Två Bigmac för priset av en, någon som är sugen? Eller varför inte Godis från Maxi för 39:- kilot?


Ja tänk vad man kan hitta i en riktig storstädning. Nu ska jag klistra i mitt fina album, vi hörs senare ikväll, det kan ni ge er på, tjolong!


Av Sofia Ohlsson - 23 augusti 2009 09:54

En hemsk dag är vad det är, en söndag, fruktansvärt. Fint ute och allting, vad ska jag göra, jo sitta inne och förbereda dansen. Danslektionerna ska planeras, koreografi ska förberedas, låtar ska förhoppningsvis klippas vilket hänger lite på att Cocco loggar in på msn så hon kan få låten av mig och klippa.


Jag gick såklart upp utan att kunna sova för en halvtimme sedan. Så inte ens löftet om att sova länge kunde jag hålla. Snart åker mamma till malmö, om två timmar närmare bestämt, jacob är och handlar och eventuellt åker han till Lund ikväll då han ska börja sin nollningsvecka där imorgon.


Sådär. det var nog allt för den här gången, jag kilar vidare här och vi hörs senare!

Av Sofia Ohlsson - 23 augusti 2009 00:28

Jaa, vilket dag säger jag bara, vilken dag. Jag gick upp vid tjugo i åtta, gjorde mig iordning och klädde på mig, åt lite frukost för en gångs skull och körde ut till hemvärnets lokaler.


Klockan var nog tjugo i tio när alla lyckats komma ut och mötet kunde dra igång, många punkter som ska behandlas på en kickoff vill jag lova, ett helt verksamhetsår som ska startas upp. Klockan halv ett hade iv hunnit ungefär till hälften av programmet när det bjöds på lunch lagad av våra kära styrelsemedlemmar.


Därefter, återigen möte - klockan fem-halv sex på kvällen fick vi veta att det var en klubbstuga ute i valjevikens småbåtshamn där efterfesten skulle äga rum. Vi fick även uppgiften (vi ledare) att fixa efterätt med Ica och 400 kronor i budget. Ute i hamnen grillades det kött och till efterrätt  banan med choklad. Sen har vi lekt, charader, skojjat och pratat, en mycket trevlig dag och kväll. Men det känns att ha varit iväg hemifrån sen klockan nio, minst sagt.


NU ska jag nog alldeles strax sova, om jag orkar vill säg. Jag ska inte vakna före tio imorgon, iallafall inte gå upp, sen åker mamma till malmö igen och jag får sova i hennes säng natten till måndag. Jag brukar sova i mammas rum när hon är borta, dels för att det är mörkare där, ingen gatlampa utanför på natten och ingen morgonsol. Men också för att sängen är så underbart skön. Ganksa komiskt att jag själv har en gammal 90-säng som mina föräldrar delade när de bodde ihop (en varsin 90-säng alltså) och bestämde sig för att göra sig av med för att de fick ont i ryggen, och den har jag sovit i... sen dess. Funderar på att köpa en ny säng, ska ju ändå göras nu inom ett år när jag förhoppningsvis flyttar hemifrån, kan lika gärna göra det nu, ja så får det bli.


Vi hörs imorgon, eller idag egentligen, men med ett par timmars sömn emellan, so long!

Av Sofia Ohlsson - 22 augusti 2009 08:12

Ännu en morgon, ännu en hyffsat tidig morgon när jag går upp drygt tjugo i åtta. Men jag ska inte klaga, läste just på kompis-kajsas blogg att hon gick upp sex idag. Det är vi ambitiösa som har ett fritidsintresse som lockar till tidiga mornar även på helgen, ja jisses.


Klockan nio startar iallafall kickoffen med möte och sånt där tråkigt tjafs som man måste bli av med, sen tror jag mig minnas att alla  lekar och samarbetsövningar börjar runt 15. Ikväll blir det god mat och party med alla fina på Dk både från styrelse och ledargrupp, senare kör jag hem, närmare bestämt när mamma hör av sig för då är hon hemma i stan för natten.


Nu borde jag packa ihop de sista grejjerna, antackningsblock och sånt där. Vi hörs senare, ha det gott hej!

Av Sofia Ohlsson - 21 augusti 2009 17:31

Jag är sjukt besviken på hur kvällen har blivit. Jag skulle ju träffat någon kompis, hittat på något, men det är tråkigt att alltid vara den som frågar, eller att ingen kan när man väl ringer och hör med dem.


Visst saker händer, man har rätt till en lugn fredag hemma, men min lugna fredag alldeles ensam hemma är högst ofrivillig.


Pizza ska jag äta iallafall, och godis såklart. Sen ska jag köpa lite dricka till imorgon sen ska jag nog sova tidigt, gissart på att jag är ensma hela natten också eftersom jacob inte har varit hemma sen jag kom hem och hälften av matpengarna är borta. pengar som ska räcka hela helgen.


Jag är hungrig och trött men tänkte inte beställa mat förrän om en och en halv timme. Vi hörs kanske imorgon eller ikväll om jag har något roligt att berätta. Hejdå

Av Sofia Ohlsson - 21 augusti 2009 14:57

Nu är jag hemma från skolan, jag känner på mig att fredagen kommer att bli en av mina favoritdagar, lagom långa lektioner, lagom roliga ämnen och avslutas på bästa sätt, med skapande dramatik.


Dagen började 10.45 med Naturkunskap B, lektionen varade i 55 minuter och sen var det lunch, tyvärr blodkorv och potatisplättar, inte någon favorit, men vad gör man? Svenska B följt av samarbetsövningar på draman fick avsluta denna skoldag. Ikväll har jag inga planer och jag önskar att någon kompis kunde komma hem till mig, äta pizza, titta på tv och smaska på godis. Mamma min älskade mamma skriver prov om två timmar och jag ska tänka på henne och hålla mina tummar. Provet varar i 100 minuter och inatt sover hon på hotell. Imorgon är det examinationsdag nummer två, då är det behandlingar som gäller och sen kommer hon hem på kvällen. Hela helgen avskutas med att de får reda på resultaten, en och en, på söndagen, därefter går hela klassen ut och äter. Så på måndag när mamma kommer hem är hon bara min igen! ingen Malmö ska få konkurrera ut mig, brorsan och katterna, då får vi träffas på kvällar igen, efter nästan ett år ifrån varandra.


Så det känns bra, Nu -> slappande framför tv:n och om jag kan hoppas jag kunna äta något gott efterosm potatisbullen jag ät till lunch böjar svika mig, rent energimässigt. Vi hörs senare, tjadå!

Av Sofia Ohlsson - 20 augusti 2009 22:10

Sista inlägget för ikväll, jag är inte trött, inte så farligt iallafall. Om det beror på att jag sov en stund innan för att jag var helt sjukt trött eller om det har att göra med mina sömnproblem som ibland visar sig när jag behöver dem som minst är svårt att säga.


Jag är iallafall som tröttast när jag inte bör, på morgonen (självklart) när jag ska gå upp och på eftermiddagen när jag kommit hem från skolan, jag vet inte om det är järnbrist kanske, för jag har varit trött såhär i månader, det skulle förklara min huvudvärk förra veckan också!


Om en halvtimme börjar lite tv-program som jag planerar att kolla på och kvällen har annars bestått av lite gehörs- och piano-repetition för min egen del, jag kommer behöva det nu inför trean och allt vad det innebär. Imorgon sovmorgon som sagt, mamma åker iväg och är i malmö nästan hela helgen sen är det slut på allt, jag tjatar om samma saker om och om igen, vilket förklarar hur mitt liv ser ut ibland. Vi hörs säkert en stund imorgon, kvällen är oplanerad men jag hoppas på sällskap i någon form! Godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards