Alla inlägg under augusti 2009

Av Sofia Ohlsson - 28 augusti 2009 23:23

Idag har jag alltså varit i Malmö med min älskade mor. I vanliga fall har jag fetesovmorgon på fredagar och just idag hade min klass lektion först halv ett ungefär. Men jag skuttade upp, pigg och glad, klockan kvart i sju för att duscha. Det blev till att göra sig iorndning innan jag och mamma tog oss ner till tåget som gick 08.52 10.32 var vi i Malmö redo för dagens shopping.


Först hittade jag ingenting, sen hittade jag allting. Jeans blev dagens första och gladaste köp. Antagligen för att jag har riktigt svårt för att hitta jeans som passar och ännu svårare för att matcha in så de kostar under tusenlappen.


Två jeanskjolar, tre randiga tröjor, en stickad tröja, smink, två bh:ar och tio trosor senare var jag rätt så färdig. Jeanskjolarna köptes på gina tricot respektive Vero Moda. Stickade tröjan - Vero Moda. Två randiga tröjor på Gina Tricot, en randig tröja på Zara, trosorna och sminket på H&M samt bh:arna från Triumph.


Trosorna köpte jag för att kunna slänga alla andra gamla som jag har och är urtvättade det var därför det blev så många och med H&M:s tre-pack för 129:- kunde jag inte låta bli! Bh:arna har också en liten historia. Jag och mamma gick till triumph för att bli mätta och uppassade. De trevliga butiksägarna sprang runt och bar in säkert 15 modeller som jag fick prova innan jag fastnade för två fina i rätt storlek. Visade sig att jag gått omkring med nästan två storlekar för smått ett bra tag, ojdå.


Jag är alltså nöjd med dagens inköp och saknar bara ett par leggings, kanske två, sen är jag nöjd.


Dagens mat har vi ätit och fikat på Normans Delhi, Espresso House och pressbyrån (haha, choklad)


Nu ska jag snart sova - det har verkligen varit en lång dag. Vi hörs imorgon då jag hoppas på någon form av underhållning, men den verkar jag få skapa själv, Ciao!

Av Sofia Ohlsson - 27 augusti 2009 14:00

Nu är jag hemma från skolan, skön dag idag med tre lektioner och klassråd på slutet, var inte så farligt som det först kändes.


Dessvärre har vi fått flera par läxor i skolan och ska läsa böcker i både engelska och svenska, båda ska analyseras inom de närmsta veckorna.


I svenskan är det stolthet och fördom som vi alla läser och i engelskan fick jag välja så valde därför en bok jag redan har hemma. Tänkte börja läsa stolthet och fördom nu idag och sen ska jag läsa läsläxan vi har i svenska b tills imorgon också, även fast jag inte ska till skolan då.


Ikväll som sagt, film på sexan klockan nio, och jag som fått lön och hela kittet kanske skulle fira med lite mysfika? Vi får se helt enkelt. Mycket pengar på kontot nu och så efterlängtade har pengar sällan varit vill jag lova. Längtar riktigt mycket tills imorgon också men det får vi ta då, jag ska rapportera allt. Nu fortsätter jag här sen är det läsläxa och stolthet och fördom nästa! Hörs!

Av Sofia Ohlsson - 27 augusti 2009 07:45

Veckorna bara springer iväg. Jajemen, det är inte längesedan jag skrev måndag uppe i rubriken.


Idag är det skola som vanligt, tre ganksa långa lektioner och ett klassråd på slutet. Det ska nog gå, eller? Jag är uppe tidigt iallafall och skolan börjar om en halvtimme, men vad gör det när det tar 3 minuter att gå till skolan? Jag känner att jag måste passa på och njuta nu när jag har så nära till skolan, om ett år kanske jag bor någon helt annanstans med helt andra förutsättningar, så jag får vara glad så länge det varar.


Ikväll vet jag inte vad som händer, förutom SEXAN 21.00 Fun with Dick and Jane. En av de få Jim Carrey-filmer jag lyckats missa och därför tänkt jag ta min chans när jag såg att den går ikväll.


Nej hörrni, nu borde jag springa ner och ta på mig skorna för att vandra bort, ska bara avsluta mina dagliga internetrunda. Svenska C är första lektionen följt av engelska C. Vi hörs i eftermiddag tror jag, Bye!

Av Sofia Ohlsson - 26 augusti 2009 16:47

Jag säger bara en sak. Att gå upp i morse var defenitivt värst på länge. Efter gårdagens danspass och en alltför sen läggning som berodde på olika omständigheter var jag inte så fit for fight som jag borde vart i morse.


Skolan var iallafall ett måste och med min självkontroll lyckades jag gå upp iallafall. Sen har vi haft Samhällskunskap B, Estetisk verksamhet, Religion B och skapande dramatik. På kören  fick vi lyssna på en tjej här från Sölvesborg som nu läser musik på en jazz-skola i New york, hon sjöng helt underbart kan jag tillägga.


Skolan slutade halv fyra och sen dess har jag varit här hemma, hunnit läsa två av läxorna vi fått den här veckan. En sista kvar bara. Imorgon ska Tilda-bäbis till veterinären för att vaccineras. Sen på fredag ska jag och mamma shoppingmysa tillsammans, som jag längtar!


Ni får ha det så bra så hörs vi, hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 25 augusti 2009 22:14

Jo ett litet inlägg hann jag nu ikväll, se där! klockan är kvart över tio och hela jag är så trött så det bara skriker om det. Gissar på träningsvärk imorgon men det är gött, körde rejält (så mycket jag orkade) på sofias styrka, uppvärmd var jag redan efter att ha dansat i två timmar. Det var helt sjukt rent ut sagt vad dålig konditonen är, det bara snurrade när jag tittade på barnen och frågade om de var uppvärmda. Det var dem, jag också.


Annars har det inte hänt mycket mer på den fronten - annat är det här hemma, med en ny liten bäse och allt. Hon är liten och rultig men det är bara pälsen. En riktig bäbiskropp har hon, så söt! De andra katterna är avvaktande, Zelda fräser och morrar så fort hon kommer i närheten och tilda är bara nyfiken.


Imorgon är det iallafall skola igen, upp halv sju så jag borde nog sova nu? japp, tror jag med. Vi hörs, natti på er!

Av Sofia Ohlsson - 25 augusti 2009 15:26

Dagen har varit okej, lite lång tycker jag och med detta vädret känns det värre någonstans. Jag var varm och svettig när jag kom hem (usch) fick slita av mig äckelkänslan genom att byta lite kläder och nu har jag bara kommit halvvägs.


Ikväll är det dans och jag ska få träffa alla mina elever, nya som gamla i två timmar ska jag leda. Sen är det dans för egen del i Sofia A's Street 18+. Får väl se hur mycket jag hänger med den här terminen men jag kan ju säga att redan nu känns det vemodigt att vara i lokalen från halv sex till nio. Det är dock av en särskild anledning för dagen det är nämligen så att mamma kör hemåt med nya misekisen och jag vill inget annat än att mysa ordentligt med henne, klappa det lilla livet och lära känna henne. Troligtvis får jag inte ens träffa henne förrän jag ska vandra ut till danskompaniet om en drygt timme och fyrtiofem minuter. Det betyder att jag inte heller hinner äta lagad mat innan dansen vilket inte är så bra.


Imorgon är iallafall en dag att längta efter med skapande dramatik och första kvällen sen mamma kom hem som jag får träffa henne ordentligt. Nej usch nu måste jag ta på mig danskläder och börja planera kvällen, hur jag ska ta mig ut och så vidare. Ha det bra, vi hörs, kanske inte förrän imorgon, hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 24 augusti 2009 22:03

Uuh vilken dag. Jag minns inte senast jag var såhär trött i både kropp och sinne klockan tio en vanlig måndagskväll.


Dagen har varit påfrestande men inte mycket mer än så, jag har iallafall haft roligt och har lärt mig att inte oroa mig för saker jag inte kan styra över för tillfället. Allt sånt får man ta som det kommer helt enkelt


Dansen drog igång för Tina klockan kvart i sex, en och en halv-timme senare var det Sara och Johannas jazz i en timme innan jag vandrade hemåt. Bara att gå dit och tillbaka är jobbigt, iallafall i den takten jag höll.


Imorgon är mina grupper i två timmar och därefter sofias street i en och en halv timme. Jag tänkte jag skulle köra dit för att gå hem klockan nio på kvällen är inte alltför frestande.


Nu får jag nog avsluta det här inlägget för klockan ska ringa halv sju imorgon och då vill jag minsann inte känna mig som jag gör nu. Vi hörs, ha det fint:)

Av Sofia Ohlsson - 24 augusti 2009 09:16

Måndagmorgon, ensam i hemmet, har hunnit med mer än jag normalt brukar.


Inatt vaknade jag 01.16, katterna busade onmkring lite lätt men jag somnade om. Sen vaknade jag 04.16 igen och hann tänka tanken att det var som i en skräckfilm när ett visst klockslag förföljer en, i mitt fall, sexton minuter över. Sedan vaknade jag runt sex-sju tiden och lyckades aldrig riktigt somna om ordentligt.


Jag gick upp halv nio i allafall, gjorde min iordning, åt frukost, japp ni läste rätt, jag åt frukost. Flingor med mjölk och en persika och snart ska jag borsta tänderna och sedan klä på mig och efter det dra till skolan. Jag har alltså hunnit med mycket redan nu på drygt fyrtiofem minuter.


Ikväll drar dansen igång vilket jag firar med två och en halv-timmes svettandes på jazzen. Imorgon börjar mina lektioner vilket jag ser fram emot med blandade känslor. NU måste jag klä på mig för det har redan gått fem minute sen detta inlägget började skrivas. Vi hörs senare, ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards