Alla inlägg under augusti 2009

Av Sofia Ohlsson - 16 augusti 2009 10:08

Uppe med tuppen, är jag nästan denna söndagsmorgon, denna sista dagen på sommarlovet 09. Jag är nog den sista att klaga över att lovet är slut men lite sorgligt är det, själva tanken på att jobba idag alltså.


Det blir iallafall ekohallen idag som tur är, dagens enda plan. Jag borde skriva upp alla ämnen jag kommer att ha detta året så jag vet ungefär hur mycket som behöver köpas in, sån är jag, gillar att planera och skriva listor.


Solen skiner ute och mitt varm är påväg mot bastuhållet så det får bli ett kort inlägg idag, kanske hörs vi senare så jag kan berätta om mina fynd, ni får ha det så fint tills dess, hejdå:)

Av Sofia Ohlsson - 15 augusti 2009 18:33

Så det blev inget ekohallen idag, utan imorgon är det som gäller. Allt är regnets fel efetrsom mamma inte ville jag skulle köra då, bäst att lyda mammsen när hon står för bilen och allt.


Istället blev det sovandes efter jobbet, jag var så fruktansvärt äckligt trött så sömnen var mer än välbehövd. Nu har vi nyligen ätit hethet thaimat och mamma pluggar, jacob sitter på sitt rum och jag ska snart få mina naglar lackade - mamma behövde öva.


Ikväll vet jag inte vad som händer, eller hur, det enda jag vet är att jobbet väntar, de absolut sista fyra timmarna på muséet kan inte vara mer efterlängtade (att ha överstökade). Sen är det bara att sätta sig och vänta på de knappa sjutusen som ska trilla in på kontot. De pengarna tillsammans med min förra lön ska betala min resa, lite lån av mamma, en hel del respengar till Rom, en klänning värdig att ha på ett bröllop men framförallt min nya garderob, eller ja, så långt jag kommer på de resterande pengarna. Jag ska köpa underkläder, Linnen, tröjor, byxor, kjolar, ja allt ni kan tänka er, eh ja, så mycket jag har råd med också.


Nu ska jag nog kika lite på min tv, det är simpsons och family guy och sånt där, hoppas vi har godis hemma, tihi, vi hörs senare, pussipuss.

Av Sofia Ohlsson - 15 augusti 2009 10:13

Snart bär det av till jobbjobb, endast fyra timmar och jag ska köpa med mig en kycklingmacka till lite sen frukost/tidig lunch.


Efter jobbet bär det av till Ekohallen, eller möjligtvis Maxi Bromölla för att köpa block och pennor till måndag, sen ikväll ska jag förhoppningsvis mysa med mor min, och om en vecka endast så tar hon examen och efter detta är vårt liv normalt igen. Ungefär så känns det, så allt är bra nu, det går bra nu, och gårdagens matproblem löste ju sig finfint, och jag är inte arg nu, för det går bra nu.


Nu borde jag nog ta på mig min fina oreanga t-shirt och hjula ner på stan, så timmarna går snabbt och blockköpandet närmar sig, hoppas jag hittar fina block nu, sånt kan göra min dag.


Tudeels.


(Obs, detta är mitt 500:e inlägg sen jag startade i november, 17:e om jag minns rätt, men det gör jag nog inte, kan ha varit den nionde också.)

Av Sofia Ohlsson - 14 augusti 2009 18:16

Nu är jag hemkommen från jobbet. Dagens lunch blev en sallad för 50 kronor, alltså tog jag 50 kronor från pengarna osm ska gå till mat för att få en lunch. Innan jag gick hemifrån berättar jag det för min bror, jag sa, "Jag tar 50 kronor från matpengarna till lunch idag så att du vet det, men det fins 200 kronor kvar så det är lugnt".


När jag kommer hem nu på kvällen, redo för att gå ner och handla mat och tittar där pengarna finns har han lämnat 75 kronor till mig. Exakt hälften av vad som fanns där från början. 75 kronor som jag ska köpa kvällsmat för. Som om det inte vore nog har mamma skrivit upp lite saker som ska handlas (inget fle i det men jag misstänker att det var därför hon lämnade en extra femtiolapp också) problemet är att min bror inte har handlat dessa grejjer utan istället skrivit pp en extragrej som behövs. Det ska jag köpa för mina 75 kronor som även ska räcka till en middag.


Detta är en sak som kan göra mig så otroligt, förbaskat irriterad. Mamma har skrivit upp fil och juice, detta kan kosta, uppskattningsvis 20 kronor sammanlagt. Min bror har skrivit upp dryck, som går på cirka 12 kronor. Alltså, 32 kronor ska jag handla det för och resterande 43 kronor ska gå till min mat, jag hade fårn början planerat att köpa kyckling, potatis och bearnaisesås, men kycklingen kommer att gå på minst 50 kronor om den ens finns kvar nu och så mycket hade jag ju inte.


Visst kan man tycka att det ska vara rättvist men det är inte rättvist på det stora hela om man tänker efter så som jag gjort ovanför, jag ska handla fil, juice och dryck plus min egen mat till ikväll för 75 kronor, räknar man femtiolappen jag tog idag  har jag fått 125 kronor på en dag. Han skulle ha exakt lika mycket pengar som mig men till vad? jo sin egen mat, inte lunch för det fanns korv hemma, men till kvällsmat, troligtvis pizza eftersom han inte bara skrev att jag skulle köpa dryck utan även skrev att han åkt till en kompis på pokerkvll och ska sova över.


Ibland behöver man avreagera sig lite och var är bättre än på sin egna blogg? Nej just det!

Av Sofia Ohlsson - 14 augusti 2009 09:49

Fredagmorgon, min sovmorgon, lång sovmorgon, och gissa vad? Jo, jag kunde inte sova ut, såklart. Klockan var ställd på kvart i tio, trots detta sov jag inte längre än att jag var färdig med alla morgonbestyr just kvart i tio, och nu har jag bara datorn kvar.


idag börjar jag elva, det ska smidas, men bara litegrann för min del, kanske ska det spelas lite kort och kanske ska det läsas lite bok. Får börja på en ny bok idag men jag klagar inte, tredje sista dagen idag och  absolut sista långa dagen.


Sitter och funderar på vad jag ska äta till lunch, gårdagens middag går ju inte att äta idag igen, pizza som är kall = :( + att jag slängde den sista biten vilket gör hela processen svårare. Det får nog bli mjölk och flingor eller något i den stilen, sen ikväll får jag äta något ordentligt istället.


Det är även mammas näst sista vecka, nästa vecka är den absolut sista och jag är så glad och stolt att hon orkar kvar. Jag längtar också rejält mycket efter mitt/vårt nygamla liv då mamma är hemma strax efter fem, lagar mat på veckorna och vi kan åka och shoppa på helgerna.

Nu ska jag forstätta här och senare springa ner på stan, vi hörs säkert senare ikväll, ha det så bra tills dess och är ni utomhus, sola lite för mig också!

Av Sofia Ohlsson - 13 augusti 2009 21:06

Hih, nu är jag hemma. Hemma från jobb, hemma från frisören och hemma från affären där jag handlade lite saker. Dock ingen mat, nej för jag var hemma så sent från alexandra att jag inte orkade laga mat. Nej det blev köpepizza som jacob så snällt hämtade och åt en fjärdedel av, själv orkade jag bara halva och nu sitter jag på mitt rum, trött, längtar efter världens bästa mamms och med endast tre jobbedagar kvar.


Har fått vad jag misstänker är min sista anmälning till dansen också, känner mig rejält peppad nu att börja. Ska försöka njuta av min tid som jag slipper tänka på att koreografera nu i två veckor.


Hos Alexandra fick jag topparna klippta, håret slingat och en massa skitsnack emellan. Eller skitsnack ska jag inte säga, vi diskuterade saker som är viktiga, planerade och hade himla trevligt.


Imorgon börjar jag först elva vilket innebär att jag får sovmorgon ända till kvart i tio, det är guld värt. Nu ska jag minsann lägga mig i sängen, kolla på tv och smaska på gottgott. Vi hörs helt enkelt någon annan dag, godnatt på er:*

Av Sofia Ohlsson - 13 augusti 2009 09:17

Jiho, veckan går så snabbt och imorgon är det fredag. Tjalala, två ynka arbetsdagar kvar med 6 timmars-pass och därefter två ynka med 4 timmar. Idag börjar jag tio vilket innebär att jag egentligen borde vara påväg neråt, ska ju ta ut pengar eftersom jag ska klippa mig efter jobbet.


Men här sitter jag, som ett litet fån, är inte helt färdig med min vanliga internetrunda,

Bilddagboken,

Bloglovin (kolla alla mina bloggar som jag bevakar)

Bloggagratis

Facebook

Danskompaniet.se

Aftonbladet


Ungefär så ser den ut och ganska så ungefär i den ordningen. Alltså förstår ni att jag har tre sidor kvar innan jag känner mig färdig. Ute skiner solen och jag ska sitta i skugga hela dagen, så kan det gå när inte hatten är på. Lite sorgligt är det, men pengar blir det, som jag så enträget tjatar om varje dag, pengar pengar pengar. Har surfat inne på ginatricot.com också ett par gånger, har hittat min nya garderob, tyvärr misstänker jag att hälften inte finns kvar när jag väl har råd att handla så jag ska inte bygga upp förväntnigar på vad jag vill köpa, har jag sagt till mig själv, och såklart så kan jag inte tänka på annat än alla kläder jag vill ha nu.


Imorgon är sista dagen för eleverna att återanmäla sig till dansen och jag är färdig med de första åttorna som de ska lära sig första lektionen, båda grupperna. Det är så underbart skönt och det innebär att jag slipper tänka på dansen förrän tisdagen den 25 Augusti.


Nu kanske jag borde gå ner på stan iallafall, mot bank-o-maten och muséet bär det. Vi hörs senare ikväll, tjolong!


Av Sofia Ohlsson - 12 augusti 2009 21:11

Jepp, hemma nu, har hunnit jobba, äta god thaimat med Eva, prata med cocco, handla mat, diskutera viktiga saker, laga mat och äta mat.


Så har min dag sett ut. Och nu vill jag baka muffins. igen. Har även mottagit en till dansanmälning och läst lite i min älskade history of love, det märks faktiskt att jag har läst engelska b mellan att jag läste den sist, saker är tydligare för mig nu och jag förstår ord bättre samt målar upp en klarare bild av beskrivningarna i huvudet för mig.


Jag vill verkligen baka de där muffinsen nu. Jag vill ha dem. Mamma tycker att det är för sent. Men är man arton så får man göra vad man vill, nästan, iallafall baka muffins efter nio. Kanske blir det så, kanske inte.


Imorgon är det jobb och uppfräschning som gäller, håhå vad jag längtar efter min lön, då ska jag och mamma shoppa häcken av oss. ja jag ska shoppa och hon ska titta - bedöma och hjälpa mig så som bara en mamma kan, en ärlig snäll mamma, det är min mor det.

Nej vad var det jag sa, jo just det, Muffins, see ya later alligater. (alligator)

Skapa flashcards