Alla inlägg under augusti 2009

Av Sofia Ohlsson - 20 augusti 2009 15:26

Nuu är jag hemma igen, hemma från skolan och hemma fårn fika på stan med elin. Hennes buss gick som vanligt först 15.05 och jag är aldrig sen att ställa upp på en tidsfördrivs-fika. Det blev Focaccia för min del, ett italienskt bröd vet jag, men att det var så gott var en nyhet! i den var det parmaskinka, mozzarella, rödlök och vanlig ost tror jag, peston valde jag bort.


Därför är jag mätt som en smäck nu, blir bara lite ägg och bacon ikväll tror jag, på vägen hem handlade jag lite saker som mamma hade skrivit upp men pengarna räckte inte till ägg så jag får väl gå ner till affären en gång till om det ska krävas.


För övrigt är jag spänd idag, spänd på imorgon och helgen, allt känns ganska roligt men att få sova ut ordentligt hade ju inte suttit fel. Däremot är sovmorgon till kvart i elva imorgon ett bra sätt att sova ut på, men jag som ska upp och duscha får iallafall gå upp nio, det blir bra!


Nästa vecka kanske det blir mammamys i malmö, får se och prata med min mor om det, ha det fint hörrni! Hejdå

Av Sofia Ohlsson - 20 augusti 2009 07:34

God morgon, God mooorgoon solen skiner tralalala.


Idag är jag uppe tidigt, iallafall i tid för att hinna skriva ett litet inlägg. Jag är trött, mycket trött och hade mer än gärna legat kvar i sängen och drömt om typ späckhuggare eller vad det var nu sist jag drömde.


Iallafall är det skola om en halvtimme ungefär, idag har vi bara tre lektioner tror jag, eller fyra.. jag slutar iallafall kvart över två, tidigast än så länge, (fredagar efter vecka 42 kommer jag sluta 13.30) Det slår i vilket fall som helst inte Coccos fredagar --> 12.10


Efter skolan ska jag och elin antagligen ta en fika, lite mys sådär ni vet, även om den antagligen inte kommer vara så länge så behöver vi båda det, så länge sedan nu, kalla det fik-abstinens, men helt ärligt, finns det något mysigare än att äta, gott, hyffsat billigt och inte behöva laga det själv? Nej, jag tänkte nog det.


För övrigt får vi väl se vad dagen bjuder på, min mamma har iallaflal gjort sin sista behandling på skolan och idag har de städdag, imorgon och resten av helgen är det prov och examination, själv ska jag på kickoff, vem är den vuxne egentligen? Sånna frågor ställer vi oss här hemma ibland, speciellt nu när mamma gått i skolan tre veckor samtidigt som jag jobbat. Hujedamej nu måste jag nog springa bort till skolan, ska komma ihåg att klä på mig innan också, ha det så fint så hörs vi säkert senare, i eftermiddag. Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 19 augusti 2009 20:10

Tänka sig,  vad gör inte jag, jo jag somnar. Visserligen bara fyrtiofem minuter i min säng, trött som jag var blev min lilla powernap dubbelt så lång som jag hade tänkt från början.


Hade inte Jacob frågat om vi skulle laga mat snart hade jag nog aldrig orkat upp. så nu har vi gjort tzatsiki, vitlökssmör och jag har satt in pommes i ugnen. Väntar endast på att han ska ner och steka lövbiffarna så vi kan äta för ikväll.


Jag har hunnit spela lite piano men inte läsa mina läxor, fy på mig, får sätta igång efter maten.


Vi hörs, ha det fint ikväll!

Av Sofia Ohlsson - 19 augusti 2009 15:56

Första onsdagen i trean flöt på ganska bra, förutom att det var rikigt jobbigt att gå upp kvart över sex i morse så kände jag mig pigg en dusch senare.


Vi har haft samhällskunskap, Religion och Skapande drama, mellan alla lektioner har vi även haft ganska stora håltimmar så dagen har ändå varit ganska lång.


På vår första håltimme som var mellan nio och kvart i elva så planerade vi vårt projektarbete, satte olika deadlines för oss själva och bestämde vilka låtar vi ska ha med på skivan. Nu är det mycket arbete som väntar men vi är fyra, ambitiösa och målmedvetna människor så jag är övertygad om att resulatet blir strålande. Det var roligt att vi fick en hyffsad blandning av genre på låtarna och tillslut verkade alla nöjda, mer får ni inte veta förrän det närmar sig;)


Ikväll ska jag bara äta mat som finns här hemma och att en sån enkel sak som att slippa handla kan vara så skönt är otroligt. Jag ska läsa lite på läxor och en hel del på våra låtar, spela lite piano och sen är det väl sängen som gäller, ytterligare en skoldag imorgon, up and away, vi hörs, hare braw!

Av Sofia Ohlsson - 18 augusti 2009 18:19

Kvällen flyter på, sakta men säkert har jag hunnit handla, prata med Cocco i telefon en stund, lagat mat och .. ja inte så mycket mer vill jag väl inte påstå att det har hunnits med.


Men vi treor har kört på hårt i skolan och redan fått läxa i svenska och engelska för den här veckan så jag lär inte hinna bli uttråkad innan det är dags att sova igen. Imorgon är också en tidig dag, och lång, dock bara tre lektioner eftersom alla musiklektioner den här veckan är inställd, sista lektionen är skapande dramatik, något jag ser fram emot ordentligt.


Nu kanske jag skulle läsa svenskan så jag blir färdig med skiten och kan fokusera på annat imorgon på våra håltimmar. Vi hörs ha det fint!

Av Sofia Ohlsson - 18 augusti 2009 14:28

Haha ojoj vilken dag, började klockan sju när jag gick upp, lite svårare idag måste jag nog säga, men upp kom jag och sådär farligt var det inte ändå.


Till skolan redan åtta i morse och första lektionen var Engelska C, ny lärare, ny grupp, nya kurskamrater, helt okej är väl dagens betyg. Jag tror absolut att det kommer funka som det ska och jag är glad att jag valt engelska. Dagens andra lektion var samhällskunskap b, en jättemysig lärare och jag blev påmind direkt om varför jag gillar samhällskunskap. Det är kanske konstigt, att ha det som ett av favoritämnena, men det är något med allmänbildningen, hur samhället är uppbyggt och fungerar samt politik som intresserar mig.


Lunchen följdes av en hel del skratt nere i musiksalarna med Janne, han är så rolig den mannen, drar helt sjuka skämt sen skrattar han själv så han nästan storknar, vi också såklart, han är en sån där som man undrar "Vad får han allt ifrån?" varje gång han kommer med något nytt.


Naturkunskap B är också en ny kurs som dagen fick avslutas med, läraren är mysig och jag har hört mycket bra om honom så vi får väl hoppas att mitt intresse för kursen kommer hålla i sig året ut.


NÅGOT jag inte får glömma att berätta är att Bäbis-Zelda fyller två år idag, min lilla kisemise har blivit stor och vi firar detta med att mysa ikväll. Det innebär ungefär att katterna får Sheba som de älskar och att vi pussar på dom lite extra mycket. Annars får ni ha en fortsatt fin tisdag, själv borde jag gå ner till affären snart, vi hörs senare, hejdå:)

Av Sofia Ohlsson - 17 augusti 2009 16:45

Så var det måndag igen - en efterlängtad dag som innebar möte med mina vänner och starten på sista året på Furulund, underbart.


Dagen började tidigt, redan halv nio med dusch, hårtorkning, smink och allt sånt där, en liten stund vid datorn blev lång i väntan på att Elin skulle dyka upp så vi klunde traska bort till skolan. Väl där blev det en massa sal-letande innan vi fann rätt och kunde träffa hela klassen nere i musiken. Schemat är okej, det största problemet är troligtvis att vissa i klassen inte fick samma lärare vi haft i engelska a och b i c-kursen utan en ny, och att vi fick samhälle b med en ny lärare. Detta låter inte som ett så stort problem men när vi kunde hamnat i andra grupper och då fått två gamla lärare som "vet vad man går för" så är det klart vi kände oss lite besvikna.


I vilket fall, allting löste sig bra mot slutet och jag ser fram emot morgondagen och resten av skolveckan när allting börjar komma igång.


Övriga planer för dagen? Nej, tror inte det. Jag ska få i mig någonting ikväll och mysa lite här hemma, härliga vardag! Vi hörs antagligen senare ikväll om jag inte tittar på tv eller något annat lamt, ha det fint tills dess, hejrå.


Av Sofia Ohlsson - 16 augusti 2009 16:56

Jah, söndagh. Nu är jag hemma, inte bara från jobb utan även eko, jag körde alltså dit direkt efter jobbet och det blev block, pennor och etiketter inhandlat.


Blocken var inte vidare snygga, men nödvändiga, eftersom alla såg likadana ut blev det etiketter, och såklart hade de bara med snobben och Gustaf-motiv. I ett paket dessutom, så jag har både och.


Det känns iallafall skönt att ha allting avklarat så jag bara kan fokusera på skolan imorgon. Med två löpande katter, en mor som går sin sista vecka på Gilda och en storebror med nästan två veckors längre sommarlov går jag alltså in i kommande vecka med glädje.


Ikväll blir det spaghetti och köttfärssås som jag ska laga till mig och mamma när hon kommer hem, mys framför tv:n är aldrig fel och så klart ska jag läggas mig innan elva.


Vi hörs kanske senare ikväll annars får jag ha en så bra första skoldag imorgon och återkommer med detaljer;)


Hejdå så länge, puss och kram, skumbanan.

Ovido - Quiz & Flashcards