Alla inlägg under oktober 2010

Av Sofia Ohlsson - 11 oktober 2010 15:44

Hej! Här kommer ett snabbinlägg från mig, jag är i Lund men förflyttar mig snart österut i Skåne. Idag har jag varit på föresläning mellan tio och tolv, därefter åt jag en macka och drack en cola. Satt på juridicum, först i caféet och sen i källaren, sammanlagt satt jag i drygt två och en halv timme och pluggade. Sen tog jag bussen hem, har packat min väska och ska snart vandra tillbaka till bussen för att åka in till stationen, det fina med att göra det inom loppet av en timme är att man får åka på samma biljett, ja det har jag för mig iallafall, billigt och bra! och min hemska väska blir inte lika tung att bära!


Ikväll ska jag plugga, titta på tv och somna i tid, men det där sista lyckas jag ju aldrig hålla, det är ganska enerverande att upptäcka att man är som mest produktiv på kvällen, gärna sent på kvällen också!


Nej nu får jag nog börja göra mig redo så jag kommer in till stan i tid.Vi hörs senare i veckan, ha det bra fina läsare!

HUA

Av Sofia Ohlsson - 10 oktober 2010 22:35

Söndagkväll och jag har blandade känslor, är så trött och irriterad över min situation det är en sak att inte ha boende och behlva pendla, eller att bo inneboende hos nån, men det är en helt annan sak att sova på bäddsoffor, inte känna sig hemma och inte riktigt ha rättigheten att välja när jag vill sova, när jag vill gå upp och hur jag ska leva mitt liv utan att hela tiden anpassa sig efter någon annan. Visst är det ett alternativ att pendla men med de hårda studierna jag har är det ganska jobbigt att behöva lägga två timmar om dagen på att pendla, särskilt som jag inte kan läsa på tåget vilket gör att mina värdefulla pluggtimmar försvinner där.. Ja det är inte helt lätt det här.


Annars är det rätt bra, en föresläning och en massa pluggande imorgon, sen åker jag hem till Mammsen igen, så himla skönt. Ska spendera min lediga tisdag i kristianstad, med en massa plugg igen, hoppas verkligen att jag kommer in i det och att allt går bra på fredag, ni håller väl tummarna?


Här nedan kommer lite fina bilder på mammas (och min än så länge) lägenhet, enjoy!


                             


Av Sofia Ohlsson - 9 oktober 2010 23:00

Hej hopp här kommer en liten uppdaterin från mig! Jag är hos mor min och har befunnit mig här sedan i torsdags kväll. Igår pluggade jag lite för lite, det blir lätt så när mamma är hemma nu när vi inte bor ihop, man har mycket att prata om! Ja och sen hör det väl till när man precis flyttat att det är en massa som ska fixas. Vi lyckades få igån tv:n för första gången, det krävs två smarta kvinnor för ett sånt jobb minsann! Sen slängde vi lite kartonger och på kvällen åt vi på favoritrestaurangen BarBko!


Idag har mamma jobbat så jag tog mig i kragen och pluggade drygt sex timmar, tre stycken tvåtimmarspass klämde jag in, det sista kändes lite segt, då hade jag ätit en halv avokado, ett stekt ägg och en tunnbrödsrulle på hela dagen och klockan närmade sig sju så det får man väl ha lite förståelse för?


Istället lagade jag ihop en rejäl veggie-lasagne och inväntade mamma. Min underbara lasagne är typisk sån mat jag varken har råd eller tid med nu som student. Visserligen tillhör rätten de maträtterna som man med glädje äter både två och tre dagar i rad men det tar ju en sån förbaskad tid!


Nu ska jag snart sova, inte allt för snart, ska upp nio imorgon och tänkte testa en ny teori om varför jag är så trött om dagarna. Jag tror helt enkelt att det har att göra med att jag sover för mycket. Om man går upp nio och somnar elva kvällen innan så är det inte så konstigt, jag sover liksom förbi min tid då jag borde gå upp och vara pigg vilket resulterar i att jag blir trött igen, sen sitter det i. Vad tror ni om det? Är ni också trötta jämt? Varför? Kan det ha med hösten att göra?


För övrigt är jag mäkta trött på att sova i bäddsoffa varje natt. Så trött att jag brukar smyga in och lägga mig i mammas säng när hon gått upp, bädda ner mig och njuta av att få sova med en mjuk madrass. Bäddsoffan här hos mamma känns visserligen mer som en säng men jag tror nog att jag längtar tills jag får bädda ner mig i min fina!


Vi hörs imorgon tror jag bestämt, det här blev ett oförskämt långt inlägg. Avslutningsvis vill jag bara be er alla att HÅLLA TUMMARNA jättemycket nu ett tag, finns en hel del grejer som skulle behöva klaffa, det ena viktigare än et andra. GODNATT.

Av Sofia Ohlsson - 7 oktober 2010 15:24

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag älskar torsdagar! Det är något magiskt med torsdagen, man är glad att större delen av skol/arbets-veckan har gått och så är man glad att man har det bästa av veckan kvar, hela helgen med fredagen inräknad. Någon studie som publicerades någonstans och var genomförd av någon person sa visst att det är på torsdagar vi mår som allra bäst, källkritikern i mig är väl inte på hugget idag för jag är beredd att hålla med, även om jag inte minns vem, vad, hur eller varför!


Skolan började tio idag, slutade tolv. Vi diskuterade argumentationsanalys som kan sägas innebär att vi diskuterade arguments logiska giltighet och sanningsvärden i premisserna. Sen diskuterade vi olika fallacies, alltså fel vid argumentation och hur man kan peka ut felen och därmed ogiltigförklara någon annans argument, väldigt intressant må jag säga! Därefter satt jag, Madde och Mattias kvar i två timmar och gick igenom alla anteckningar från första föresläsningen till idag, diskuterade och pratade lite kring olika teorier och vad de betydde eller innebar. För de med lägsta betyg godkänt i matte a kan vi tillsammans dra slutsatsen att jag har avverkat fyra pluggtimmar idag vilket är helt okej. Fyra timmar kvar, eller ja någon timme mer blir det säkert, men först ikväll när jag kommit hem till min mor! Efter vårt pluggtillfälle gick jag till akademibokhandeln och köpte två böcker till nästa kurs för checkarna som jag fått när jag köpt tidigare studentmaterial. Det blev "Sveriges författning" och "Tryckfriheten" av Håkan Strömberg. Spännande läsning indeed.


Nu ska jag packa min väska, diska disken och städa undan här lite. Om en timme hoppar jag på bussen in till stan för att möta upp Gisela och Daniel, vi ska äta en catch-up-middag, det ska bli jättetrevligt att träffas, prata om allt som hänt det senaste tiden och känna tryggheten i att få prata med en människa som känner en lite djupare helt enkelt!


Måste nog skynda på mig så jag hinner med all disk, vi hörs senare, ha det gott :)

Av Sofia Ohlsson - 6 oktober 2010 16:37

Idag var jag äntligen ledig och istället för att sitta med näsan i böckerna har jag sett till att unna mig lite skoj! Först och främst sov jag ut länge och väl, eller ja till nio, men det får väl räknas som en fin sovmorgon ändå. Jag gjorde mig iordning i min egna takt och gick in till stationen runt tjugo i elva, mamma kom med tåget sjutton minuter över och vi tog oss in till Malmö för en dag i shoppingens tecken. Vi åt lunch på Normans deli i hansagallerian (såklart) det är favoritlunchstället i Malmö och jag åt kokosmjölksoppa med kyckling och ris, gott!


Jag handlade höststövlar, en kofta och två linnen, en eyeliner och en vit ögonpenna. Nu är jag fattig men det var värt det. Vågar knappt räkna ut hur mycket jag gjort av med idag.. Det är inte lätt att vara student, hoppas lyckan vänder när jag har tagit examen bara!


Nej, tyvärr får jag nog säga att jag varit tillräckligt slapp idag, borde läsa ett par kapitel i rätt och rättfärdigande, kolla igenom kompendiet och helt enkelt spendera dagen i juridikens tecken! Vi hörs senare, nedan ser ni bilder på dagens inhandlande!    

Av Sofia Ohlsson - 5 oktober 2010 16:35

Puuh, dagar kommer dagar går, jag pluggar hela tiden men ingen kunskap den består. I morse gick jag upp halv nio men var ändå omänskligt trött, det är inte ofta man vaknar helt utvilad och hoppar ur sängen, redo för dagen. Nej istället ska man masa sig ur sängen, som en zombie ska man sakta göra sig iordning och i blåsten ska man vandra bort till skolan. Men jag ska minsann inte klaga allt för mycket, att gå i skolan mellan tio och tolv tre dagar på en vecka är ju mer än trevligt faktiskt. Idag har jag nästan varit lika flitig som igår, jag säger bara nästan eftersom klockan är halv fem och jag redan tänkte dra mig bort från Juridicum. Efter föreläsningens slut åt jag en Focaccia på Mondo, parmaskinka och mozzarella, så gott! Därefter letade jag mig ner i källaren på biblioteket och här har nu sutti mellan kvart i ett och halv fem ungefär, det är nästan fyra timmar, lite pauser har jag såklart tvingat mig till men nu har jag hunnit skriva svaren på övningstentan, tänkte istället gå och handla lite kvällsmat och sen ta bussen hem. Storebrorsan skulle vara kvar länge i skolan och det är ju rätt skönt att plugga hemma när man är ensam, bara jag lyckas lägga upp det någorlunda bra.


Imorgon har jag ingen föreläsning alls.. En ledig dag är rätt välbehövd och planen är att jag och mamma ska ta tåget till Malmö, trevligt värre!


Nej om jag skulle ta och komma på ett vettigt matförslag så jag hinner handla och ta bussen hem. Vi hörs, kanske senare eller imorgon, ha det så gott kära läsare, vilka ni nu än är!

Av Sofia Ohlsson - 4 oktober 2010 20:57

Här kommer ett litet inlägg om fenomenet facebook och en sak som jag antagligen inte är ensam om att reagera över, nämligen det där med att man ska vara vän med så många som möjligt, oavsett vad man tycker om varandra ska man samla siffror och det är liksom lite status över att ha typ 784 vänner. För ärligt talat, om du skulle gå igenom din facebooklista, handen på hjärtat, kan du säga att du känner alla där? Eller kan du säga att du bryr dig om hälften av alla, även om du känner dem? För mig finns det ett par olika anledningar till varför jag vill vara vän med någon, det kan handla om att det är en gammal vän man inte träffat på länge, då är Facebook ett bra sätt att återuppta kontakten på, sen är det de där primära vännerna, de man har ständig kontakt med oavsett internet, och så är det de där man kanske inte träffar eller har någon vidare kontakt med men man vill ändå hålla lite koll på vad de sysslar med.


Ovanstående anledningar är möjligtvis inte uttömmande men det är väl ungefär så det ser ut för de flesta. Men varför ska man vara vän med någon på facebook om man varken bryr sig om personen, är intresserad av att lära känna henne/honom eller veta vad de sysslar med? Är det inte lite anmärkningsbart att samla på sig människor på sin vänlista när man inte har något syfte med den individuella relationen till människan, det är snarare ett större syfte där den med flest vänner, högst siffror, vinner. Självklart finns det undantag från regeln, en del människor får kanske oändligt många väninbjudningar och vill inte tacka nej. Och sen har vi de offentliga personerna, var drar man gränsen, vem VILL ha 4000 vänner, hur håller man då koll på alla ens "riktiga" vänner?


Det är en massa frågor och inga svar, men jag har funderat på det här ett par gånger och det känns faktiskt lite löjligt att vara vän med vissa personer, "bara för att". För mig personligen är inte den individuella relationen så nödvändig att jag spenderar hela mina dagar med att hålla kontakter, höra av mig och vårda relationer. Det ska ju inte gå till överdrift, att man håller på priciper benhårt, då blir det ju också "bara för att" fast på andra hållet.


Min gräns går när det handlar om en person som betett sig illa mot mig eller inte har någon som helst relation till mig, alls. Då känns det inte relevant att vara vänner på facebook, om man inte klarar av det i verkligheten så varför låtsas online? Dessa reflektioner har fört med sig att jag den senaste plockat bort lite personer från min vänlista, inte för att vara elak utan för att jag helt enkelt aktivt vill kunna välja vilka som ska läsa mina statusuppdateringar och vilka som ska få hålla koll på mitt liv. Innerst inne handlar det bara om mig själv, jag behöver inte bekräfta något .. för någon.


Vad tycker ni? Har det gått för långt eller är det trevligt att ha många vänner?

Av Sofia Ohlsson - 4 oktober 2010 18:15

Idag är det faktiskt tillåtet att ge mig en liten klapp på axeln. Med drygt en och en halv vecka kvar till tentan och bara en föreläsnig mellan tio och tolv hade jag ett guldläge för att plugga på egen hand. Direkt efter föreläsningen gick jag till Ebbas Skafferi och åt en grekisk pastasallad. Jag hann läsa igenom kapitel sju i Juridiken och dess arbetssätt under tiden som jag åt och efter jag ätit upp, därefter vandrade jag bort till Juridicum, gick ner i källaren och stationerade mig vid en dator. Här har nu suttit mellan halv två och kvart över sex. Men Undantag för en halvtimmes paus (sammanlagt) har jag annars pluggat resten av tiden. Jag har hunnit läsa igenom mina anteckningar, skriva ut nyckelord till kapitel fyra, fem och sex och så har jag läst en massa i mina böcker. Jag har även påbörjat tillämpningsövningarna till torsdags seminarium. Ja riktigt duktig har jag varit. Tyvärr är det här ingen garanti för att jag nu kan en massa saker, det är fortfarande oerhört svårt att veta var man ska lägga fokus.


Jag tänkte ta bussen hem om tjugo minuter ungefär, ikväll ska jag försöka hinna läsa igenom kapitel fem och sex i Rätt och rättfärdigande och förhoppningsvis somna tidigt.


Idag har mamma fått alla sina möbler till lägenheten, det innebär att jag slipper sova på bäddmadrass nästa gång jag kommer och hälsar på. Ska bli så spännande att se hur fint hon fått det. Bilderna jag utlovat ska nog komma upp om en vecka, då har jag fått fota en massor när det inte är så stökigt!


För övrigt saknar jag Malin väldigt mycket just nu, tänk vad fint om vi får åka på vår efterlängtade resa om lite mer än ett år. Tänk vad roliga saker vi ska göra, ja det är sånt jag tänker på när jag kanske egentligen borde lära mig hur man bäst tolkar en lag, vad som egentligen är en adekvat kausalitet och varför modus tollens är logiskt giltigt.


NEJ om man skulle ta och pallra sig bort till bussen kanske? Vi hörs lite senare tror jag, brorsan jobbar så det är inte mycket jag kan göra i lägenheten, blogga är ju relativt tyst ändå.. Ha det gott så länge. Ciao!

Ovido - Quiz & Flashcards