Alla inlägg under april 2009

Av Sofia Ohlsson - 5 april 2009 16:46

Idag har jag hunnit med att gå en liten runda, tvätta bilen, skriva lite på novellen, gå en ännu längre runda, äta årets första kulglass, äta godis och chips, titta på film och just nu "Sveriges smartaste barn".


Det roliga är att det är en liten kille från Sölvesborg som är med, och hans mamma är prästen nere i kyrkan som man sett alla skolavslutningar och som var med på konfirmationslägrena och så vidare. Duktig är han också och jag sitter och hejjar på.


Förutom att de är riktigt duktiga så är de lite småjobbiga de där barnen, tnk att gå i samma klass som någon av dem, de är ju verkligen medvetna om hur duktiga de är.


Usch ja, jag skulle vilja se ett program som heter "Hur man blir av med sin mage på tio dagar", kan inte någon ordna ett sådant. jag vet ju grunderna "gör av med mer energi än du tar in" ja, men hur, hur mycket ska jag gå, hur mycket /lite ska jag äta, vad ska jag äta? jag blir snart galen.

Av Sofia Ohlsson - 5 april 2009 10:29

Jag gick upp för drygt tjugo minuter sedan, kunde inte sova längre, låg och tänkte på en tunika jag vill ha.. Och om livet vill mig gott så ska jag kanske köpa den imorgon, ja så får det nog bli. Hoppasden är kvar bara.


Nu tänkte jag att jag skulle gå en liten runda, springa kan jag inte, även om jag är medveten om att det är bästa sätet att förbränna fett på. Men det gårbara inte, jag får ont i fötterna, blir trött, irriterad, och så slutar det med att jag inte springer fler gånger, och då, rent långsiktigt så är det ju mycket bättre att gå en runda, flera gånger.


Sen att jag ser riktigt, riktigt risig ut, det gör inget. För här i Åhus känne rjag inte en själ.


Jag saknar mamma och katterna.. Igår fick jag ett sms där det stod att Tissetatt hade varit ute för försa gången i sitt liv. Vi har ju innekatter, så sommartid är roligt för dem, det innebär att de får ut i trädgården, med sele på såklart. Sitta i uterummet, så fort vi städat där, och så tappar de en massa päls såklart. Mina små tussar, jag vill snart träffa dem, det får jag också, imorgon!


Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 4 april 2009 16:39

Nu har jag hunnit vara en sväng inne i kristianstad, pappa kollad epå fotboll och jag strosade omkring i lite olika affärer för att prova jeans, and i like it. NOOT. jag hatar att prova jeans, min dröm är att komma i en storlek (vilken som) och att de passar bra både över lår - rumpa och knänen. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas, men jag börjar med att ut och gå så ofta jag kan.


Ikväll blir det grillat igen, mumma säger jag, pappa lovade dessutom att vi skulle köpa lite godis .. Eller ja, han sa att vi skulle köpa grillolja och jag sa att vi skule köpa godis och han höll med i tystnad. Så ja, vi får väl se hur kvällen slutar!

Av Sofia Ohlsson - 4 april 2009 12:02

Godmorgon kära vänner, idag sov jag ut för första gången på två veckor. Ja, ni minns ju förra helgen som började med ett högskoleprov och på söndagen fick jag gå upp runt nio för att vi hade möte. Så idag njöt jag till tusen av att få sova utan kav, gick upp halv elva, gjorde mig iordning i min egna takt, gick in i stora stugan, gjorde lite frukost, och nu har jag spenderat ungefär en halvtimme framför datorn.


Även idag är vädret fantastiskt, och pappa ska in till kristianstad för att kolla på fotboll om en timme, så jag tänkte följa med, fast inte för att kolla på fotboll såklart, nej jag tänkte strosa runt inne i stan, köpa lite smink, tråkigt, men välbehövt.


Annars får vi helt enkelt se vad dagen har att bjuda på, mitt lov är långt ifrån planerat, precis vad jag behöver:)

Av Sofia Ohlsson - 3 april 2009 17:58

Jag upptäckte efter en snabb titt i min blogg att jag stavar och skriver något fruktansvärt dåligt ibland. Ville bara säga att det handlar om att jag är en fruktansvärd slarver.


Exempel

dte = det

nogra = några

förmdoligen = förmodligen


Poängen är helt enkelt att jag vet hur orde stavas, är bara inte tillräckligt uppmärksam för att göra det ordentligt.

Av Sofia Ohlsson - 3 april 2009 17:53

Nu, några timmar sen förra inlägget befinner jag mig i pappas och lottas suga i Åhus. Jag fick köra mig och pappa hem, automatare är inte mina favoriter, men att köra bil är kul, så det fick gå. Just nu ropar pappa om hur han gör när han grillar, försöker lära mig hur man gör, han visade nyss detaljerat hur han skrapade bort fett från gallret med någon specialskrapa.


Jag har hunnit gå en halvtimme ute i skogen, ätit lite jordnötter, och om ett tag blir det som sagt, grillning. Kött, pommes och aioli..


Imorgon tänkte jag att jag och pappa kunde hitta på något. han tänkte åka till tippen, kul.


Nu ska jag fortsätta njuta av vädret, våren är heelt enkelt uunderbaar!

Av Sofia Ohlsson - 3 april 2009 12:43

Idag är det sommar och sol och vi har (inte) korta kjol.


Nej, dte är faktiskt vår nu, solen skiner och det är inte ett moln på himlen, pappa kommer om drygt två timmar för att hämta mig, före hade jag tänkt springa ner på stan och köpa med mig en potatis, sallad eller något annat mumsigt.


Det är verkligen underbart ute, och jag ska få träffa pappa, mindre roligt är att jag inte kommer träffa kisarna på några dagar, de är nog min drog. Och mamma, vi ses så sällan att sånt här blir mer märkbart.


Nej hörni, trevlig helg,  trevligt lov, trevlig påsk, nu tar jag nogra dagar off i Åhus.

Av Sofia Ohlsson - 2 april 2009 20:24

Jag somnade runt halv sju - vaknade lite efter åtta, så går det när man haft 6 intensiva veckor med prov flera gånger om, det sista är nte ens avklarat, muntliga nationella i engelska, men imorgon ska det gå, och efteråt kommer det att kännas underbart skönt.


Nu verkar en grillning med tjejerna vara på gång på lovet dessutom sweeet, och efter påsklovet hade jag tänkte komma tillbaka till skolan utviiiilaad. Med lite bättre självkänsla också om jag har tur, ja, det ska nog gå bra det här. 2009 är ett bra år, och det ska dte fortsätta vara:)

Ovido - Quiz & Flashcards