Alla inlägg under april 2009

Av Sofia Ohlsson - 24 april 2009 19:38

Efter storstädningen gick jag ner till K-marknad för att panta lite flaskor och köpa choklad till ikväll, mums. Mamma kommer hem med subway-macka om en och en halv timme och imorgon ska vi sjunga en massa. Svarta kläder ska det vara, vad har jag som är svart? inte för mycket och absolut inte för mycket fina saker. Så vi får väl se hur det slutar.


Hejrå

Av Sofia Ohlsson - 24 april 2009 17:55

.. på G. Jag städar och städar, ska bara rista lite mattor och lägga dem på plats, har nyss dammsugat hela nedanvåningen, legat på knä och noggrant rengjort varenda lilla vrå. Jag har plockat ur diskmaskinen men lyckligtsvis hann brorsan komma hem innan jag stoppade in den smutsiga disken så det hjälpte han till med. Jag ska städa undan allt som ligger och skräpar, dammsuga trappan och sen är jag nog färdig. Tanken är att underlätta för min lilla mamma så hon kan plugga på dagen och njuta av min konsert på kvällen till fullo utan att känna att hon inte hunnit med vad hon behövde eftersom städandet tog sån tid.


Usch ja, nu får jag på det igen, höres!

Av Sofia Ohlsson - 24 april 2009 15:44

Idag är det sista dagen på skolveckan, nej, jag räknar inte morgondagen som en skoldag, det ska bli trevligt! Jag har hunnit lämna ifrån mig två svenskarbeten dessutom, så nu slipper jag tänka på det. Novellen och projektrapporten skickades iväg i en väldans fart, nästa gång vi ses har ni fått betyg och jag kan inget mer göra.


Efter skolan kilade jag ner till söta Alexandra som klippte mina toppar. Ni vet förra fredagen när vi firade mig litegrann så fick jag ett presentkort på en klippning av henne och Gina, härliga tjejer det där. Sedan tog jag och Cocco en fika på Coffe house, eller jag fikade. Jag tog en bagel och nu känner jag mig sådär lagom fet. Det bara kom över mig, ni vet, dålig självkänsla, så det blev en sådan dag, om det har med bageln att göra eller något annat kan jag inte svara på. Men plötsligt ville jag bara gömma mig till imorgon och då ska jag inte låta mig själv dras ner. Av mig själv såklart..


Nu ska jag ringa lennart, därefter kryper jag ner i sängen med lite glass. Ha det bra det ska jag!

Av Sofia Ohlsson - 23 april 2009 18:43

Jag är så trött, och har så ont i min mun, och fryser. Torsdagar som den här är sega när jag kommer hem. Min storebror har inte kommit hem ännu och troligtsvis kommer han först hem ikväll, runt midnatt. Mamma kommer med 23.07 tåget och katterna bara sover.


Jag har inget att göra, ingen att prata med. Det är dagar som den här som jag riskerar hamna i sängen runt sex - sjutiden för att "vila" och vaknar upp en och en halv timme senare och är tröttare än jag var före jag la mig. Vilket i sin tur leder till att jag somnar om och inte får något gjort.


Men jag tänkte iallafall gå ner till kmarknad och handla tandkräm. Kanske passar jag på att köpa lite glass samtidigt, det hade varit gott. Ja usch nej jag vet inte men jag är så uttråkad så ni anar inte!

Av Sofia Ohlsson - 23 april 2009 17:00

Min torsdag började så bra den kan, sovmorgon till 11.00, jag sov såklart inte så länge utan 9.30 var jag uppe i badrummet och lite mer än timmen senare vandrade jag bort till Furulund. Vi började med idrott, innebandy och jag gjorde 3 mål för mitt lag. Vi vann tyvärr inte men resultatet som slutade 12-15 var ganska jämnt med tanke på förutsättningarna. Hoppas nu Jocke ser att jag verkligen kämpar för mitt betyg i idrott. I slutet av lektionen så hade vi avslappning med en röst som sa åt oss vad vi skulle göra. Den sa bland annat att vi skulle tänka på något som vi var riktigt stolta över, då tänkte jag att no matter vad jag får i Idrott och hälsa A så har jag kämpat väl nu de senaste gångerna, när vi fått välja har jag valt att idrotta istället för t.ex stretcha och sluta tidigare, idag valde jag också "huvudaktiviteten" och gav allt. Så som sagt, vad jag än får har jag gjort mitt bästa, och det är jag stolt över.


Efter idrotten var det lunch, vi hade fiskgratäng och det var nog det äckligaste jag ätit på länge. Ursäkta, det låter otrevligt och det är inte bespisningspersonalen som kan jälpa vår låga budget men när man ser gamla salladsrester som de slängt ihop på några fiskfiléer, typ lök och sallad, en tomataktig sås och potatis till det. Nej, sorgligt nog blev det kiosken med godis istället, hurra för Furulundsskolans mat!


Därefter engelska. Stora diskussioner om skillnaden på kvinnor och män (inte fysiskt) som är ämnet vi ska skriva om på Writing nästa vecka, dominerade lektionen. Följt av Svenska där miniprojektsrapporten skrevs halvfärdig. När klockan var fem över halv fyra kom en av bibliotikarierna förbi mig, hon satte några stolar på sina platser och utan att titta på mig sa hon med låg och irriterad röst "Vi stänger". inte trevligt, inte ens en blick åt mitt håll och hon hade inte sagt till mig tidigare. Så kan det gå jag gick och kände mig lite smått sur över att jag inte hann med mer på min rapport. Men jag tyckte mest att det var otrevligt med hennes sätt att säga det på.


Det får mig osökt att tänka på en stor diskussion om huruvida ljudnivån ska vara i biblioteket. Där hävdar personalen att eleverna är högljudda, otrevliga och respektlösa. Vissa elever hävdar att personalen är otrevlig och att ett litet skratt kan få dem att snäsa till. Nu förstår jag elev-sidan lite bättre.


Nej hörni, nu ska jag nog vila en stund. Scrubs @ sexan!

Hej

Av Sofia Ohlsson - 22 april 2009 14:26

Hej idga är det onsdag och halva skolveckan är numera avklarad Wihoo. Jag är hyper, glad, och väldigt energisk. Jag misstänker den stora godispåsen som jag inhandlade innan italienskan och att vissa nerver spelar mig ett spratt. Vi hade körövning imorse, mellan åtta och tio satt vi i en lilla salen och sjöng. Därefter var det matematik, följt av lunch - godis - italienska och engelska. Jag gillade det. På italienskan fick jag berätta om mitt rum, på engelskan gick vi igenom svaren till Irland och sen fick vi tillbaka våra analyser.


Nu snart, sen, kanske, ska jag träffa Corny macarony. Hon ska följa med mig ner till Alexandra där jag ska beställa en tid till klippning, sen ska hon följa med mig upp för hon hade tid hos någon kiropraktor-aktig man nära mitt hus.


Ikväll blir det god mat, vad vet jag inte, förslag? jag har ju tid på onsdagar att laga något riktigt gott, så då hade jag med glädje gjort något för en gångs skull. Ingen hämtmat, ingen skräpmat, något gott helt enkelt.


Annars har jag inte mycket mer att informera er om, jo jag ska "städa" min novell utifrån kritiken jag fick i förra veckan så jag kan skicka in den för betygssättning. Men det är väl inte så intressant att veta? Nej jag tänkte väl det.


Hejsvejs.

Av Sofia Ohlsson - 21 april 2009 22:03

Everythings gonna be allright.


Är det Ötzi alpmannen?

Av Sofia Ohlsson - 21 april 2009 20:01

Dansen gick bra! Härliga tjejer det där, det börjar kännas att showen är nära nu dessutom, helmysigt, detta år ska även jag vara på scen som skådespelare. Spännande, mer säger jag inte, ni får väl komma och titta då;)


Jag gick inom Kmarknad på vägen hem och köpte vindruvor och nu tänkte jag sätta mig i sängen och kika på tv. Problemet är att innan jag gick hemifrån la jag alla grejjer som finns på mitt stora nattduksbord i sängen, syftet var att städa och damma undan på bordet innan jag ställde upp allt där igen. Nu orkar jag inte och det finns ingen plats i sängen. DING dagens I-landsproblem.


Dessutom är Valborg löst, först bli det myskväll hemma hos mig, jag, elin och kajjan ska äta här och så sen drar vi hem till cocco dit det kommer lite fler tjejer.

Ovido - Quiz & Flashcards