Alla inlägg under april 2009

Av Sofia Ohlsson - 12 april 2009 11:42

Idag är det söndag, men jag vill hellre se det som en liten lördag eftersom vi är lediga imorgon med och därför har möjlighet att stanna uppe sent ikväll och jag och mamma ska på en liten utflykt till möbelnytt. Sånt gör man bara på lördagar. På möbelnytt ska vi köpa en ny tvbänk till vår nya tv, som är jacobs gamla sedan han köpte en ny och större Så vi byter ut vår lilla 20 tummare där nere mot hans gamla 32:are vilket innebär att vi behöver en ny bänk.


Jag ska göra danser också, men jag känner riktigt hur jag skjuter på det, jag orkar verkligen ingenting just nu.


Och precis som jag anade igår vågade jag inte se klart filmen igår, Dark Water, hade nog behövt vara minst en till för att jag inte skulle stängt av tv:n och somnat.

Av Sofia Ohlsson - 11 april 2009 23:19

Har firats med lite filmtittande här hemma på mitt rum. Jag tycker om att ligga i min säng och kolla på min tv, så ganska skönt att vara hemma är det ändå.


Kvällen började med "The wedding date" och nu tänkte jag fortsätta med "Dark water", Ja båda går på fyran efter varandra men nu är jag osäker på om jag vill se skräckisen själv. Börjar iallafall titta och så får jag somna ifrån den om jag inte vågar.


Hajdeå:)

Av Sofia Ohlsson - 11 april 2009 13:04

Ja, nu är det tretton grader ute enligt min lilla gadget på datorn. Det ska jag fira med att gå en runda i skogen. Tänkte gå upp mot hjortakroken, sen får vi se vart det bär av. Hoppas jag går av några hekto samtidigt:) ikväll blir det mycket mat och godis så det hade behövts.


Vi hörs senare, när solen gått ner, synd att sitta inne en dag som den här.

Av Sofia Ohlsson - 11 april 2009 10:23

God morgon idag är det lördag och påskafton! Jag vaknade ganska nyss och snart tänkte jag kila ner till duschen. Idag ska jag gå en runda och lyssna på musik, äta god mat och bara ha det bra. Det är planerna, novellen ska också förbättras, egentligen hade jag velat lägga upp den här så ni kunde läsas den och kanske komma med förslag på vad jag kan ändra, lite från ett annat perspektiv. Men det är så känsligt det där med noveller, ju mer ¨någon annan anser att man ska ändra, ja tillslut är det ju inte min novell, och då vill inte jag ha ett betyg på den, oavsett hur bra det skulle bli.


Ja, utanför mitt fönster är det inte ett moln på himlen och min termometer på datorn visar 10 grader, det blir nog en fin dag idag.


Vi hörs senare:)

Av Sofia Ohlsson - 10 april 2009 20:47

Ja, det är sannerligen en lång fredag idag. Jag gick och la mig vid fem för att jag var trött, och lite uttråkad. Vaknade klockan halv åtta, mamma orkade inte laga mat så det blev lite potatissallad, bröd och några kokta ägg. Nu har vi suttit och pratat minnen, och mitt i allt hörs världens ras, jag springer ut i hallen och hittar Tissetatt på golvet omgiven av kulor, en kruka med en fin kaktus i, varav halva växten ligger på skohyllan. Japp, vår katt tycker inte bara om att ligga i fönstret, hon är klumpig också.


Nu får vi nog ha stängt in i hallen, stackars klumpiga tisse. Imorgon är det ingen röd dag, skönt, jag gillar inte söndagar och röda dagar är ungefär lika sega. Jag tänkte duscha, göra mig lite fin, handla någon lunch och gå en lång runda. Sen får vi se hur mycket som faktiskt blir av, men om vädret är som idag kan jag lova att rundan lockar.


På kvällen blir det påskmiddag och på söndag x2 (Måndagen inräknad) har jag planer på att bli färdig med novellen, göra klart, eller iallafall nära att bli klar med danserna och förhoppningsvis hinna gå en runda till.


Nästa vecka har vi inga prov (Y), dessutom börjar skolveckan på tisdag = närmare helgen. Veckan därefter tror jag inte heller att vi har något inplanerat i skolväg, däremot ska vi sjunga i kyrkan på lördagkvällen. Ja, boka nu in 25 April, då kommer den danska kören hit och vi ger en konsert 18.00 i S:t Nicolai kyrkan (är det en särskrivning? man kanske ska skriva ihop de orden?) Vi ska sjunga låtar som "Still haven't found" "Sol vind och vatten" samt "Alta trinita" en härlig blandning och det blir nog bra.


Om jag skulle ta och skriva in grovmanuset till novellen i min dator:)

Ha en härlig fortsatt lördagkväll.

Av Sofia Ohlsson - 10 april 2009 13:34

Ja, det blev en mycket trevlig kväll igår, grillning, prat, mycket skratt och goda vänners sällskap. Åh, så gammal jag låter när jag säger sådär, goda vänners sällskap speciellt.


Nu är jag iallafall hemma och kelar med mina katter som bara den. Stackars Zelda löper och låter som ett får, hon ligge rhär intill och rullar på mnin matta, skoj. Skönt att få vara hemma även om jag verkar vara ensam i huset just nu, förutom katterna ja. Jag kommer faktiskt att sakna pappa kom jag på igår, det är över ett och ett halvt år sedan jag träffade honom längre än två dagar i streck, nu har vi setts varje dag i en vecka och det kändes faktiskt lite ledsamt att åka. Men eftersom jag inte sett mamma på över en vecka så är det ändå skönt att vara här.


Ikväll blir det påskamiddag om jag får bestämma, annars ska jag bara slappa och mysa med familjen.


Tittade precis ut i trädgården och blev påmind om poolen jag köpte förra sommaren, inte en liten en heller ska ni veta. Den ska rensas, städas, fyllas och användas i sommar, jag får så dåligt samvete för att den inte användes tillräckligt förra sommaren, den enda gången jag verkligen badade ordentligt blev jag sjuk dagen efter. Men om någon vill anmäla sin hjälp så mottas den väl!

Av Sofia Ohlsson - 9 april 2009 11:10

Jag vaknade för drygt fyrtio minuter sedan, tog en dusch, gick in i "stora" stugan och nu fastnde jag här. Om två timmar kanske så kommer Kajsa, Malin och Elin med bussen, jag ska hämta dem sen ska vi handla lite till vår grillkväll.


Jag har längtat efter idag sen lovet började så det ska bli jättemysigt att träffas igen, vi har säkert a lot att prata om. Men först ska jag blåsa håret, sminka mig och klä på mig lite anständiga kläder... Det blir lätt så att man fastnar i en t-shirt och trosor och inte riktigt orkar ta på sig något annat när man integör något vettigt en hel dag, men idag ska jag verkligen anstränga mig. Jag undrar hur Cocco har det i stockholm också, eller jag tvekar inte för en stund att hon har det bra men vi har inte hörts sen i måndags.


Jaha då kanske jag skulle pallra mig bort till fönen så den här dagen kommer igång!

Msn

Av Sofia Ohlsson - 8 april 2009 22:39

Alltså jag blir g a l e n på msn messenger. Försöker få det till att funka på pappas dator men den är ju helt körd. Jag fattar verkligen inte varför alla datorer som är hemma hos pappa alltid är fulla med skit, slöa och helt omöjliga att installera program på. Jag har inte haft kontakt med mina vänner på närmare en vecka nu, fem mil hemifrån och msn funkar inte. Inga pengar på mobilen och ALLA jäkla bärbara datorer som ligger här och skräpar är ju för fasen lösenordskyddade. VARFÖR skyddar man en dator som BARA är hemme heela tiden, vad och vem kan vara så viktigt att skydda datorn från.


Nej jag har tråkigt nu och jag lämnade Jennifer hos hennes pappa för en timme sedan så det blir ensamt här ute i stugan ikväll...


Läskigt var det när jag körde hem från Vittskövle där jag lämnat Jennifer, tänk er en landsväg, på en öde åker, utan gatubelysning med maxhastighet 70 km/h. Längs med vägen dyker det då och då upp små samhällen som inte är större än 7 hus och några gatlampor. När jag kommer ut ur ett av dessa samhällen står det en jättestor lastbil på fel sida av vägen och fejsar mig där jag kör, utan att märka det har jag fortfarande hellyse på så lastbilschaffusen blinkar på mig med sina hellysen. (Har ni någonsin sett en lastbil som blinkar med hellysen på en öde åker?) Jag kör sakta förbi men bakom, på rätt sida av vägen står en till, lika stor, lastbil.så jag får sicksacka emellan dem. Det ska tilläggas att jag är livrädd för lastbilar och allt vad som hör dem till, då är de inte bättre att jag sitter där ensam i bilen och att det är kolsvart ute.


Nej hörrni, efter en sådan här liten historia känns det rätt med en film här ute i stugan. Ha det gott, mycket bloggande ikväll, imorgon kommer mina små vänner hit, cheers.

Ovido - Quiz & Flashcards