Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia Ohlsson - 4 juni 2010 22:58

Hej! Jag sitter här, ett par minuter i elva och storsvettas på mitt rum. Nu överdrev jag nog litegrann men här är fruktansvärt varmt och det har varit en fantastiskt fin dag. Efter skolan gick jag hem, åt lite lunch och umgicks med min familj. Sen gick jag ner på stan och hämtade fotona jag framkallat, jag lånade om min bok och jag åkte med mamma till Valje rökeri för att handla lax.


Hela dagen har i stort sett handlat om att göra av med tiden och bara ta det lugnt. Jag har påbörjat inklistrandet av bilder i mitt album. Det börjar bli riktigt fint och jag kommer ta slut på sidorna så mina balbilder får ha sig ett eget album.


På kvällen träffade jag Helena för att prata ut lite, äta godis och mysa. Om en vecka tar vi studenten och jag kan inte riktigt förstå var all tid tagit vägen.


Nu tänkte jag nog gå ner och fortsätta på mitt album, för i den här värmen kan jag då inte sova. Ha det gott allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 4 juni 2010 10:10

GOD morgon bloggen och alla ni som läser detta inlägg. Idag är det exakt en vecka kvar tills jag och mina skolkamrater tar studenten. Vädret är underbart, 19 grader och en knallblå himmel. Jag är lite avsundsjuk på alla de som åker till stranden idag men jag har en del att fixa själv så jag hoppas att det blir en trevlig dag för mig ändå. Om ett par minuter vandrar jag bort till Furulundsskolan för att ha en lektion och ett möte. Mycket trevligare blir det inte när jag sedan slutar vid ett-tiden och ska hinna med ett par ärenden på stan. Jag ska lämna in en biblioteksbok, förhoppningsvis låna om en annan bok, hämta ut mina foton från AudioVideo och se om jag kan fixa lite med mitt fotoalbum!


Men först är det skola på gång. Hoppas ni får en fin fredag, mer uppdateringar kommer sen, cheers!

Av Sofia Ohlsson - 3 juni 2010 18:50

Torsdag torsdag, här var det torsdag. Dagen har gått i solens tecken och underbart har det varit. Min dag började vid kvart i nio, då befann jag mig på skolan, för första och förmodligen sista gången körde jag dit. Det tog uppskattningsvis fyrtiofem sekunder att köra. Som tur var handlade det inte om lathet, nej utan mer om elevrådets nyinförda bulldag. Tillsammans körde jag, Max och Rasmus till bageriet vid gamla skofabriken för att hämta ut 800 bullar av olika slag. Det var Sockerbullar, Kanelbullar, Kokostoppar och Wienerbröd. Vi lastade in alla backar i våra bilar och sedan ut på skolan igen. Vi körde upp med drygt tvåhundra till TLC, en del av skolan som ligger lite längre bort, och vid kvart i elva började utdelandet. Två timmar senare var eleverna på skolan betydligt nöjdare och nästan alla våra bullar var slut. En mycket trevlig och lyckad grej helt enkelt.


Vi hade ett kort sista klassråd och sen hade jag min sista pianolektion innan jag gick hem. Hemma hann jag inte vara länge, mamma var nämligen på väg till Kristianstad och jag åkte med henne i bilen dit. Nu är studentskor och lite fina kläder inhandlade och jag känner mig ganska belåten med dagen.


Just nu är jag fruktansvärt trött, jag känner att hela huvudet är tungt och om jag lägger mig ner somnar jag nog snabbt. Klockan är dock inte mycket, ett par timmar till bör jag klara av. Det får bli att jag umgås med min lilla familj en stund. Hoppas ni haft en bra dag och får en lika bra kväll, vi hörs, HEJDÅ!

Av Sofia Ohlsson - 2 juni 2010 16:32

Idag är det onsdagen den andra juni, och vilket sommarväder det är! 24 grader och en stoooor sol ute, blå himmel. Underbart! Skolan var sannerligen värd att gå till, jag fick många glädjande besked och många härliga skratt tillsammans med mina klass- kamrater. Samhällskunskap B är nu officiellt avslutad, Estetisk Verksamhet likaså, Religion B är även den en kurs vi kan lägga bakom oss och vi fick ett varsitt papper med alla våra resultat under kursens gång av vår lärare. Jag har haft ett Vg+ och tre mvg, tre procents frånvaro i hela kursen så lägg ïhop det ser ni att jag fick ett bra helhetsbetyg i kursen också.


Nu på eftermiddagen har vi fikat, lekt och skrattat en massa i klassen ihop med vår svensklärare. Hon har haft oss i alla tre år, flera gånger i veckan och på många sätt har vi gått igenom mycket tillsammans. Därför ville hon ha en egen liten avslutning med oss och det blev jättebra.


Nu ikväll ska jag och Helena gå hem till Cornelia och gå ut till lokalen. Vi ska bland annat leta klädnader och jag ska lämna lite kläder från showen som jag inte orkar göra mig av med. Det känns lite halvt som sommarlov, väldigt bra alltså. Vi hörs en stund imorgon, hoppas ni haft en fin dag och har det fortsatt bra ikväll, HEJ!

Av Sofia Ohlsson - 1 juni 2010 20:23

God dag i stugan! Kvällen har anlänt och ännu en slapp och rolig dag har passerat. I skolan hade vi betygssnack på båda lektionerna och vid kvart över tolv påbörjade vi förberedelserna för bakandet. Vi var ett par tjejer i klassen som gick ner till Ica för att handla ingredienser och annat trevligt till morgondagens mysavslutning.


Jag, Malin och Kajsa samlades hemma hos mig för att baka chokladbollar och vid halv tre åkte de hem. Sedan dess har jag och mamma hunnit med en runda till Bromölla Möbelaffär, jag hittade lite saker som jag vill köpa och hoppas kunna köpa om två månader sådär. Därefter körde jag ner en runda till Sölvesborg, framkallade lite foton som jag ska klistra in i mitt samlingsalbum och beställde mina studenttårtor på Kristinas. Allting närmar sig och det känns superbra! Jag och mamma åt tonfisksallad och sedan dess har jag mest suttit här och tagit det lugnt.


Snart börjar family guy, följt av The good Wife och sedan blir det läggdags för min del. Nu ska jag räkna bladen som är kvar i mitt album. Hoppas ni haft en bra dag och får en lika bra kväll. Hej med er :)

Av Sofia Ohlsson - 1 juni 2010 09:36

God morgon världen! Ännu en ny dag är här och för tillfället så bara njuter jag av tillvaron. Jag fick sova till kvart i nio ungefär sen gick jag upp för att göra mig iordning. Fortfarande ganska förkyld och ögonblicket då man går upp är värst. Då är näsan helt igentäppt och halsen värker. Men nu mår jag bra och är redo för en två-lektionersdag i skolan. Samhällskunskapen börjar gå mot sitt slut, vi har till och med lämnat in böckerna så jag tror nog inte det blir mer än betygsprat eller kanske något annat lätt. Efter lunch så har vi naturkunskap och det är om läraren rättat proven annars har vi nog inte heller en massa saker för oss direkt. Kanske fortsätter vi med genetiken i och för sig.


Efter naturkunskapen ska vi gå ner och handla lite ingredienser till bakstöket som halva klassen ska hålla på med inför morgondagen. Jag, Malin och Kajsa ska hem till mig och göra chokladbollar, MÅNGA chokladbollar.


Om en kvart börjar skolan så jag måste nog röra på mig. Vi hörs senare, ha en bra tisdag!

Ovido - Quiz & Flashcards