Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia Ohlsson - 20 juni 2010 11:57

Hujedamej! Idag är det sista dagen innan jag ska börja jobba. Det firar vi med lite feber tyckte kroppen och gav mig en sömnlös och väldigt varm natt. Mamma jobbar idag med, jag gick upp för att prata lite med henne innan hon åkte men kröp snabbt ner under täcket igen när hon åkt. Jag sov väl till halv tolv ungefär, men precis som natten har det varit  timmar då jag vridit mig fram och tillbaka, vänt täcket otaliga gånger så den svala sidan hamnar ner på kroppen och sprungit upp och ner. Jag ska inte klaga allt för mycket, jag mår inte så fasligt dåligt utan det är mer på natten och att jag är tung i huvudet som är jobbigt. Men jag ska vara frisk till imorgon så en dag i sängen, vilandes, är inte helt fel. Synd bara att min bror är bakfull och därför aldrig skulle komma på tanken att gå ner och handla mat till mig. Jag vet inte hur många gånger jag handlat mat till oss båda, till och med gånger då jag varit sjuk och han bara varit trött. Men han hade mat kvar sen igår och då får jag vänta tills mamma kommer hem och kan tänka sig köpa någon mat.


Istället ska jag ägna dagen åt att leta efter mitt pass som jag tappat bort, det kom jag på när jag låg i sängen och hade en av mina febertankar. Sen ska jag kolla på fotboll, första matchen börjar halv två och sen har jag för mig att Italien spelar vid fyra, får inte missas! Vi hörs kanske senare, ha en bra dag!

Av Sofia Ohlsson - 19 juni 2010 20:54

God morg, god middag, god kväll. Ja en hel dag har gått och jag har inte skrivit här alls. Det har självklart sina förklaringar och samtidigt har det varit väldigt skönt att tänka på annat. Jag gick upp tidigt idag efter att ha somnat alldeles för sent. Jag tror klockan var nio när jag vaknade till Jennifers klocka, det gjorde inte hon... Efter jag väckt Jennifer så hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning för dopet som skulle starta halv ett i heliga trefaldighetskyrkan i Kristianstad. Det var ett fint dop och lilla Theodor var en fin liten bebis, snäll och tyst, lite nyfiken. Jag älskar bebisar, speciellt "mina egna" som just min kusin eller mina katter.


Vi åt smörgåstårta och kladdkaketårta i församlingshemmet och jag började få en liten huvudvärk som växt till sig under hela dagen. Jag och min bror åkte hem rätt tidigt ändå och jag kollade in kungabröllopet på TV medan värken övergick till feber.


Jag sov ett par timmar, när mamma kom hem åt vi lite och sen har jag spruungit mellan ovan-och nedanvåningen. Här uppe är det fotboll på TV och där nere kollar mamma in bröllopet fortfarande. Imorgon ska jag bara vila och hoppas att huvudet vill lugna ner sig lite och att min feber är borta. På måndag börjar jag ju jobba, en liten ministart får man väl kalla det för jag jobbar tre dagar mellan 9-16, väldigt sköna pass faktiskt. Nu ska jag besluta om jag lägger mig i sängen eller går ner och intar soffan, spelar inte så stor roll, här vid datorn orkar jag inte sitta. Hoppas ni haft en bra dag och en fin helg hittills. Hej!

Av Sofia Ohlsson - 18 juni 2010 14:50

hej hopp smultrontopp!


Idag är det fredag, halleda' vad tiden flyger förbi. En hel vecka sedan jag tog studenten. Studenten, på något konstigt sett så upptäckte jag att det smärtar lite i bröstet när jag tänker på studenten, alla minnen, klassen, mina kompisar och hela dagen är fortfarande lite helig, mycket sorglig. Usch vad jag kommer sakna, alldeles för många, från min klass och skolan. Som tur är har jag faktiskt kontakt med de flesta av mina närmsta vänner och eftersom Facebook finns så är jag ganska glad att jag kan hålla lite koll på alla klasskamrater som jag annars kanske inte pratar med varje dag.


Idag gick jag upp hyfsat tidigt, klockan var väl lite efter nio och jag hoppade in i badrummet för att sminka mig, klä på mig något vettigt och vid halv elva fick jag skjuts ner av Lotta till stranden. Väl framme upptäckte jag att de inte ens öppnat och att min chef inte hunnit dyka upp så jag gick en runda i ungefär en halvtimme, filosoferade lite, det gamla vanliga! Vid elva fick jag i alla fall komma in och lära mig lite saker. Var hamburgarna finns, vad en kebabtallrik kostar, hur de friterar sina pommes, ja det mesta har jag ju gjort förut. Det var inget folk så jag fick inte praktisera allting men det ska nog inte vara några problem, jag har fått två veckors jobb, nu hoppas jag bara att det blir många timmar på just de veckorna. Det borde inte vara några problem eftersom det är under Beachhandbollen och då var det mycket jobb sa dem.


Jag gick hem vid ett efter att ha provsmakat ett par glassmaker, här hemma har jag läst lite i min bok, den är snart färdigläst så jag måste spara lite till eventuella tråkiga stunder. Just nu är det fotboll på TV, aldrig fel det heller, speciellt kommentatorerna gillar jag, av någon anledning är sport det trevligaste att ha på när man är ensam hemma för det blir så levande liksom.


Lotta är i stan och fixar lite ärenden, när hon kommer tillbaka så ska jag köra och hämta Jennifer hos sin pappa i Vittskövle och så har väl vi lite planer inför kvällen, grillning bland annat. Men resten får väl tiden utvisa. Imorgon döps min lilla kusin och sen åker jag hem till mamma igen. Jobb på Kristinas Konditori väntar i början av veckan, måndag, tisdag, onsdag och sen lite ledigt innan jag jobbar där igen. Nu tänkte jag göra mig lite i ordning så jag är lite fresh när Jennifer ska hämtas. Vi hörs, ha det gott!

Av Sofia Ohlsson - 17 juni 2010 10:16

På något vis känns det som att dagarna bara flyger förbi, man gör inget vettigt men är ändå väldigt nöjd med tillvaron. Idag är det redan torsdag, på ett sätt så känns det som att man inte hinner med men på ett annat vis är det fortfarande inte ens en vecka sedan jag och klassen tog studenten. Blandade känslor utan tvekan, men jag gillar nog idén om att tiden flyger förbi lite bättre. Jag menar, den första månaden får gärna gå snabbt.. Eller nej, eller usch eller ingenting..


Nej, man ska njuta av tillvaron, så hette det. Eftersom jag inte jobbar på ett par dagar så nu får det gärna gå sakta. Idag ska jag städa mitt rum, ta en dusch och läsa samt sola lite. Inte sola som att klä mig i bikini, smörja in hela kroppen och ligga en halvtimme för att sedan ge upp, jag hatar den sortens trädgårdssolande här i Sverige. Utomlands är det en annan sak, då tillhör det och man har ju ändå inget bättre för sig, dessutom tar solen bättre på lägre breddgrader. Men jag ska ju inte få åka utomlands i år. Inte på en sol-och-badsemester åtminstone, men till London ska det väl bära, om inte i år så strax efter nyår, can't wait!!!


Usch nu svamlar jag bort i oväsentligheter igen, i vilket fall så måste jag nog städa rummet och placera mina studentpresenter och nyinköpta föremål på ett ställe där de inte tar för mycket plats. Vi hörs och ses någon gång, kanske idag. Hej på er!

Av Sofia Ohlsson - 16 juni 2010 22:31

Vilken dag, vilka äventyr! Det är de spontana och oplanerade dagarna som riskerar att bli de bästa också! Idag hade jag en riktig sommarlovsdag, vädret var underbart, varmt och soligt. Mamma och jag gick omkring i Kristianstad mellan elva och två, vi handlade bland annat saker till mina tack-kort till studenten. Vi ska nämligen göra dem själva så vi var inne i den söta lilla pappershandeln, jag älskar verkligen att pyssla! Vi åt god lunch på Duvanders och träffade på mammas gamla moster som jag inte sett på tretton år.


Vi handlade upp våra presentkort på Borett, ja jag handlade upp hälften av mitt i alla fall, det fick bli stekspade, ballongvisp, pensel (ägg-och marinadpensel ni vet) mått som matsked, tesked, deciliter osv. Ett serveringsfat som jag länge kikat in och så salladsbestick. Därefter åkte vi en sväng till hennes lägenhet och sen uppstod en jobbsituation. Mamma behövdes på rosenhälla spa i Brösarp och istället för att ta tåget hem valde jag att följa med. Jag har ju tillbringat många dagar i Brösarp eller åtminstone områdena runtomkring i min barndom så det var ett kärt återseende. Medan mamma jobbade så läste jag, fikade, gick omkring lite och sov en pyttestund i bilen. En halvtimme innan mor min slutat gick jag upp till det nyöppnade spaet och fick en rundtur av en av ägarna, så mysigt där var!


Nu ikväll har jag och mamma ätit ekologisk pizza, druckit ekologisk läs och kollat på fotboll tillsammans. Jag skrev in det allra sista i fotoalbumet som nu är så gott som färdigt, mysigt med pyssel som sagt. Nu ska jag sova, kikar väl in Scrubs lite innan jag slocknar. Hoppas ni haft en bra dag, vi hörs mer imorgon, Godnatt!

Av Sofia Ohlsson - 16 juni 2010 09:51

Och så var det onsdag idag, ny dag nya möjligheter. Likt alla andra dagar så har jag ganska valfritt program men lyckligtvis har jag planerat in lite aktiviteter så dagen kommer inte helt gå förlorad. Om en liten stund åker jag och min kära mor in till Kristianstad för shopping, affärrundor och annat trevligt. Jag vet inte när vi åker hem igen men det får väl betraktas som en halvdag med lite roligheter ändå. Resten av min dag ska jag fördriva genom att läsa böcker, slappa och titta på Fotboll. Ljuva sommarlov.


Andra roligheter är att klassen har börjat prata om en återträff, så himla roligt. Mer om det senare, nu får jag väl borsta gaddarna så vi kan åka någon gång. Cheers på er!

Av Sofia Ohlsson - 15 juni 2010 22:53

Kvällen är här och det har varit en bra och fin dag helt enkelt. Jag känner lite lät att det där med att göra som man vill, sova när man vill, vakna när man vill och hitta på precis vad man känner för, ja det passar mig rätt bra. Men samtidigt är det npg inget jag skulle orkat med ett helt sommarlov. Jag har ju jobbat med något varje sommar sen jag var fjorton och även sommaren jag var tolv så det blir lätt lite rastlöst.


Jag lekte med Helena vid ett-tiden, vi tittade på hennes mediafilmer genom gymnasiet, hon är en bra skådespelerska ska ni veta! Vi gick en mycket snabb runda på stan, när vi var inne i en liten affär började nämligen regnet ösa ner. Jag hann iallafall köpa en söt liten nalle i doppresent till min lilla Theodor-kusin, en gammeldags nalle med rutiga trampdynor och en liten rosett i samma tyg. Vi gick alltså hem ganska snabbt och satte oss för att snicksnacka lite istället. Jag åkte hem vid fyra, handlade med mamma och åt, sen vid halv sju gick vi oss en runda istället, då hade regnet slutat och det blev ganska fint väder.


Sen halv åtta har jag varit hemma, kollat på fotboll, ätit ganska mycket igen, SUCK, och kollat på Brasilien-matchen. Än så länge har väl Tyskland imponerat mest, ja jag säger det, jag gillar fotbollsVM och andra sportevenemang, det blir liksom lite fest på TV.


Imorgon åker jag och mamma till Kristianstad för lite shopping med mera. Vi hörs och ses, ha det finemang. GODNATT.

Av Sofia Ohlsson - 15 juni 2010 12:48

Alla vi som gillar tisdag klappar nu, KLAPPKLAPP. Ännu en ledig dag på mitt schema, kan inte påstå att jag klagar direkt. Jag sov till halv elva, därefter orkade jag och lilla Svalet pallra oss upp. Jag kollade runt här på datorn en stund men la mig ganska snabbt i sängen igen, denna gång för att läsa. Det är verkligen de fina med att vara ledig, att man får göra precis vad man känner för. Jacob åkte ner och köpte frallor, jag åt en med smör och en med nutella. Därefter hoppade jag in i dschen, idag är en sminkfri dag men håret kunde behöva en liten rengöring åtminstone.


Nu har jag tvättat ansiktet och plattat till mitt hår, klockan är tio i ett, no hurrys helt enkelt. Helena A H (som hon heter på min mobil) ska gå en promenad eller ja, bara umgås helt enkelt. Prata en massa och planera, diskutera, sånt som vänner gör. På tal om vänner så måste jag leka med Malin snart, förstår fortfarande inte riktigt att det här inte är ett vanligt lov och att vi snart ska ses där igen, på Psykologin som är veckans första lektion.


Men nej nu får jag skärpa till mig lite, jag måste klä på mig något som passar dagen, det är fint väder och hyffsat varmt så kanske får det bli ett par shorts eller något annat gott. Vi hörs senare, ha en bra tisdag, Hej på er!

Ovido - Quiz & Flashcards