Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia Ohlsson - 14 juni 2010 22:22

Sedan jag sist skrev har jag hunnit med lite mer typiska sommarlovspåhitt så som att slappa och läsa. Vilket underbart påhitt också, jag låg i vår soffa och läste ur I know why the caged bird sings och det är nog också det bästa med lov. I hela mitt liv har jag varit en liten läslus men under min gymnasietid har det mest varit läroböcker som gällt. Vid halv sju kom Helena hit och vi gick en timmes långrunda, det blev en massa välbehövligt snack helt enkelt. Tillsammans gick vi hem till mig, vidare till affären där hon hjälpte mig att handla och sen skiljdes vi åt utanför hennes hus. Tanken är att vi ska gå en runda imorgon också, trevligt värre!


Nu ikväll har jag ätit för mycket igen, tittat på Italien i fotbolls-Vm och nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på sexans humorprogram, så skönt att sova när man vill och vakna när man känner för det, inget att klaga på där alltså! Hoppas ni har det bra vi hörs säkert en stund imorgon. HEJ med ER.

Av Sofia Ohlsson - 14 juni 2010 14:25

Hej hopp, måndag är här. Den där måndagsångesten som normalt brukar infinna sig är som bortblåst och har vi tur så återvänder den inte på ett par månader. Ja nästa måndag inleder jag ju veckan med jobb men det är ganska roligt att stå i café, ni borde prova på det någon gång! Så vad har jag hunnit med nu, jo jag gick upp i tid för en gångs skull, redan halv tio var jag ur sängen. Det var bestämt att delar av det gamla dansgänget skulle träffas på en fika, spontant för min del då jag fick reda på det kvällen innan. Men jag hade lite saker att ordna med så först började jag med att gå tillbaka till skolan för att hämta ut ordentliga betyg, denna gången står det att jag gått musikprofil annars såg dem ut som de skulle!


Jag gick ner på stan och kikade lite lätt i någa affärer innan en tre-timmars fika med Becca, Krisse, Linn och Sofia påbörjades. När jag gick hem gick jag inom Chic Idé där jag har presentkort, tänkte faktiskt handla handdukar men ska vänta lite och se om hon får in något fint innan jag handlar upp det. Det får bli mycket sånt nu, jag har ju redan mycket för ett hem men långt ifrån allt.


N här hemma har jag bland annat mejlat fotoföretaget så att jag inte behöver betala mina balbilder, en av många fördelar med att vara med i elevrådet. Visst lägger man mycket av sin tid på att ordna, ringa runt, bestämma grejer och hjälpa till men det brukar ändå bli så att man får lite grejer gratis samtidigt. Nu ska jag kolla på resten av Danmark-Holland-matchen och läsa lite i min bok. Sedan behöver jag nog städa undan på rummet, har blivit riktigt trött på alla mina fula söndriga kläder som tar plats, och det är så stökigt här USCHA. Men vi hörs bloggen och allt gott folk, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 13 juni 2010 15:02

Studenten är över. Två dagar har gått sedan jag och mina klasskamrater lämnade furulundsskolan för gott, ja som elever iallafall. Faktum är att jag ska återvända bort dit imorgon igen, det blev nämligen fel i alla musikelevers betyg då det står att vi gått media-profil så vi måste lämna in våra betyg för att få ut nya.


Igår och idag har framförallt bestått av tårtätande, smörgåstårta och studenttårta, sovande och fotbollstittande. Jag har pillat lite på mina fina presenter och tittat ett par gånger på mina betyg. Dessutom hann jag och mamma med en liten biltripp igår, vi var i Kristianstad hos min mormor som fyllde år på min studentdag, vi var hos morfars grav och satte blommor. Vi var i bromölla på möbelaffären där jag köpte en ram som jag tänkt väldigt mycket på, den är precis min stil och jag ramade in två foton från Rom i den. Vi hann även inom Borett och mammas lägenhet en runda, trevligt värre.


Nu tänkte jag berätta lite om presenterna jag fick på min student. Först och främst fick jag en hel del presentkort, ett på Indiska och tre på Borett där jag tänkte inhandla grejer till min lägenhet (så fort jag fått mig en lägenhet). Jag vet redan en del grejer som jag vill ha och säkerligen kommer att behöva så tanken är att jag ska hinna in till Kristianstad en vända på onsdag innan det tar slut. Sedan fick jag en jättefin skål/serveringsfat som var format som ett löv, jag har tittat in ett liknande platt fat som skulle passa bra ihop. Jag fick ett 51-delars bestickset med gafflar, knivar, stora och små skedar och serveringsbestick. Jag fick sex underbara tallrikar i porslin, vita med snygga detaljer på, och som om det var matchat från första början passar besticken jag fick URBRA ihop med tallrikarna. Jag fick koppar med fat i rosa och guld med rosor på, ett halsband, en äggklocka och pengar. Det känns megabra med allting och nu kan jag inte riktigt vänta tills jag får börja inreda ett litet casa di mio.


Resten av dagen ska fortsätta i fotbollens tecken, Tyskland spelar mot Australien ikväll och jag gillar när det händer lite saker på TV även om jag inte är en van utövare själv liksom. Jag har ringt min chef på det ena jobbet idag och vi kom överrens om att jag ska åka in till restaurangen på fredag för att kolla in läget, var saker och ting finns och sådär, sen träffas vi för att göra ett schema till mig. Nästa vecka jobbar jag ett par dagar på mitt andra jobb, det går bra nu!


Nedan ser ni lite bilder från studenten, hoppas ni haft det bra, snart återgår mitt bloggande till det normala. Ha det bra kära vänner <3


           

Av Sofia Ohlsson - 10 juni 2010 15:59

Idag är det lite blandade känslor. Jag är glad för imorgon tar jag studenten, det kommer bli en helt fantastiskt rolig dag som jag antagligen alltid kommer bära med mig. Jag är ledsen för det här är slutet på trejättebra år i mitt liv och många av mina klasskamrater kommer jag inte att se, kanske aldrig mer? Jag är spänd och nervös över hur morgondagen kommer att bli, mycket spänningar som släpper efter ett så här hektiskt år och kanske blir det lite tårar också.


Men mest av allt är jag lycklig och lättad, jag känner själv att jag hade behövt ett par månaders lov, men rastlös som jag är får man väl kalla det tur att jag har mina sommarjobb. Jag vet inte så mycket om när eller hur mycket jag får i Åhus men det hade verkligen varit skönt att slippa den här veckan som kommer, att bara gå hemma och sova länge och sådär.


Nu ska jag i alla fall ner till matrummet och övertala mamma om att börja ommöbleringen, är lite nervös över att vi inte ska få plats, men det får lösa sig. Imorgon kommer jag inte blogga men ni ska få se bilder och säkert höra en del. Ha det bra tills dess fina vänner, Hej med er!

Av Sofia Ohlsson - 9 juni 2010 10:53

God morgon, regnig morgon. Idag sov jag till tjugo över tio, det var mycket skönt och minst sagt välbehövt. Men av någon anledning är jag fortfarande alldeles väldigt trött och har inte riktigt ork med att komma igång.. med något. Ingen skola idag, vad jag vet är alla lektioner avslutade och eftersom vår klass inte deltar i karnevalen så innebär det en ledig dag. Idag ska jag försöka hinna med ett par ärenden, den sortens saker som jag annars inte hinner eller skulle hunnit med.


Antagligen kör min pappa hem hit någon gång ikväll och lämnar av grejer till studenten, vi har fått låna lite bestick, tallrikar och sånt då vi verkar bli en hel del människor här. När pappa åkt är tanken att jag ska på karnevalsdisco men ikväll ska jag minsann inte dricka något. Förhoppningsvis och förmodligen tar jag bilen ner så jag kan köra hem på ett par minuter istället för att gå i kallt och regnigt väder.


Imorgon är det tidig uppstigning och skola/mys med klassen klockan 10. Allting är så trevligt och väldigt roligt just nu, hoppas ni har det bra, Hej med er så länge!

Av Sofia Ohlsson - 8 juni 2010 10:31

Hallåhallå bloggen här var det längesedan jag skrev, mina dagar har varit fulla av fest, vänner, skratt och studentförberedelser. Jag är helt övertygad om att det är onsdag idag eftersom vi drog igång festligheterna i söndags. Om en timme ska jag till skolan, duktig som jag är, tippar nästan på att jag är ensam om att komma dit, ungefär som att vi var fem-sex stycken igår. Men idag är den allra sista skoldagen med lektioner, eller lektion dessutom, Naturkunskap!


Idag är det tredje festdagen i rad fast vi kommer sköta det lite tidigare än de två föregående kvällarna. Det är lekdag på gång så vid tre ska alla samlas nere vid slottet och leka, utklädda och något alkoholpåverkade.


Nu måste jag göra mig redo för dagen, rensa kattlådan och gå till skolan. Vi hörs när vi hörs, Ha det fint!

Av Sofia Ohlsson - 5 juni 2010 18:41

Nu är det kväll och jag sitter här på mitt rum och gäspar för mig själv. En hel del saker har jag hunnit med, större av tiden har jag varit ensam hemma så det kanske är därför jag hunnit med så pass mycket. Jag upplever att det är lättare att städa, fixa och få saker gjorda när man är själv. När jag är ensam är det ingen annan som "tävlar" om uppmärksamheten och jag måste helt enkelt ta tag i alla sysslor.


Min bror åkte iväg runt ett och då passade jag på att gå ner på stan för att köpa lite mat. Min första tanke var thaivagnen nere i stan som har lunch för 55:-, men den var såklart stäng, ÅH jag som var så sugen på ris. Istället köpte jag med mig en bakad potatis hem, ganska gott det också faktiskt. Jag satte igång Tv:n och till de ljuva tonerna av Stockholms Maraton åt jag min potatis och filosoferade. Runt två-tiden var det dock inte mycket att be för och jag satte igång med rensningen av kylskåpet. Jag kan verkligen inte förstå varför jag, som är så äckelmagad, fick detta ärofyllda uppdrag. Jag klöktes ett par gånger och fick ta små pauser. Men om jag säger såhär; Om mamma ber mig rensa kylskåpet, då får hon det bannemig rensat också. Det är inte mycket kvar där nu och det är tur det. 80% av maten jag slängde var gammal och äcklig, TVI. När jag bor i eget ska jag försöka hålla lite koll på vad som stoppas tillbaka i kylskåpet och försöka slänga saker lite oftare, det är inget roligt att stå och lukta på gamla rester. När alla var slängt diskade jag även hyllorna inne i kylskåpet så där är ganska fräscht nu.


Jag tillät mig själv att ta en liten paus innan jag påbörjade städningen av mitt rum. Något sa mig att om jag inte tog tag i det idag så skulle det inte bli gjort alls så det var bara att börja. För övrigt har jag rensat kattlådorna, diskat en maskin och handlat lite. Ikväll ska vi äta lax igen men jag köpte hem lite färskpotatis som jag snart ska börja koka upp. Jag ska hinna rensa diskmaskinen som är färdig också så min mor blir nöjd. Förhoppningsvis slipper jag göra så värst mycket nu i veckan eftersom jag varit så duktig idag och eftersom det är min STUDENTVECKA.


Najsnajs. Hoppas att ni haft en happy dag eller något i den stilen. Nu måste jag gå, Ha det fint. HEJ!

Av Sofia Ohlsson - 5 juni 2010 12:56

Tanken var att jag skulle ha mig en vilodag denna lördag. Så mycket för det, klockan är snart ett och jag har vilat klart tror jag. Jag sov till elva ungefär därefter har jag klistrat album och gjort mig iordning. Snart går jag ner på stan och handlar lite mat sedan börjar allt. Idag ska det bytas kattlådor. Jag ska rensa kylskåpet och städa mitt rum inför studenten. Allt detta medans min bror åkter iväg med kompisar och har kul! Det tar säkert igen sig i veckan hoppas jag, för då ska jag ha kul och mamma och Jacob kommer säkert ha en del att göra.


Vädret ute är underbart som vanligt, det ska tydligen hålla i sig till imorgon också sen på måndag blir det lite halvtråkigt sådär.


Nu går jag ner och tömmer kattlådorna sen är det Sölvesborg city som gäller, Ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards