Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia Ohlsson - 24 juni 2010 17:24

God eftermiddag där ute i sommarvärmen. Eller god kväll kanske vore mer korrekt att säga? Hur som helst så börjar dagen övergå till kväll och jag har gjort lite olika saker. Jag började med att städa rummet eftersom det skulle hållas visning på huset här idag. Här blev ganska fint och fräscht och vi får väl hålla räkningen hur länge det håller denna gången. Jag är bra på att städa men värdelös på att hålla det snyggt!


Jag och mamma njöt lite i trädgården tillsammans med Svala och Zelda, de älskar att få på sig selarna och leka lite ute i trädgården. Tilda min lilla bäsebus är en riktigt mes, hon sov under hela tiden och är för övrigt inte så förtjust i att gå ut alls. Därefter åkte jag och mamma till affären för att midsommarhandla, vi ska vara själva imorgon, hon, jag och katterna, Helena kommer dock hem till mig eller så är det jag som möter henne när hon slutat så vi kan fira de sista timmarna av midsommar tillsammans. Jag ska laga en hemmagjord potatissallad och mamma ska göra en silltårta samt en flädertårta med jordgubbar så det blir nog supermysigt tror jag. På lördag är det ju fest så jag tänkte ta det lugnt imorgon.


Nu ikväll ska vi äta tonfisksallad igen, det är ganska gott och fräscht så vi kände för att köra det två dagar i rad. Visningen är över ganska nyligen och Italien spelar inte fotboll, synd, de är ju mitt andra-lag! Nej nu får det bli mat snart. För övrigt är jag supertrött och somnar inom en snar framtid. Vi hörs vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 23 juni 2010 21:26

Det märks verkligen, när man börjat jobba, hur ovan man är. Jag har jobbat på tre olika ställen där arbetsuppgifterna går ut på ungefär samma sak, diska, förbereda och servera mat. Alltså ett jobb där man står upp väldigt mycket. De enda gångerna jag faktiskt sitter ner är under min lunch som brukar vara i max en kvart och på morgonen då jag tar min frukost, den varar väl i en fem minuter ungefär och även då får man springa lte upp och ner om en kund skulle komma in. Så knappt en halvtimme på sju timmar har jag fått sitta ner och nu värker mina ben, knän och fötter men än någonsin. Men ge det ett par dagar, nästa vecka och sådär, sen är jag nog ifatt, ja det värker inte lika mycket åtminstone.


Idag var sista jobbdagen för veckan och nu är jag ledig fram till måndag. Jag behöver nog det. Visst gick jag i skolan för en månad sedan men ungefär sedan i slutet av mars har jag inte haft så fruktansvärt jobbiga morgnar eller särskilt långa dagar heller så det känns att det var längesedan jag var igång helt och hållet.


Ikväll har jag träffat HelloPello för att prata lite och umgås, vi avslutade vår lilla träff med att handla och sedan skiljdes vi åt, men vi ses ju på midsommar igen.


Annars har jag lagat och ätit tonfiskinsalato, eller tonfisksallad som vi säger på svenska. Kollat på fotboll har vi också hunnit med och nu tror jag att andra halvlek börjar igen. HEJA TYSKLAND. Vi hörs, ha det fint, Godnatt och så!

Av Sofia Ohlsson - 23 juni 2010 08:13

Jobb, jobb, jobb, jobb, jobb, jobb, jobb, jobb, Dudududu duh duh!


Onsdagen är kommen och så även min sista jobbdag för den hör veckan. På ett vis må jag säga att 21-timmarsarbetsveckor passar mig utmärkt, men för lönens skull är det tur att jag jobbar mer de andra veckorna. Men som min chef påpekade, det är bra att börja lite såhär försiktigt för man får väldigt ont i fötter, ben och kropp av att arbeta och stå upp. Förra året stod jag ju upp drygt åtta till tio timmar om dagen på jobbet i Åhus men det räcker med ett par veckors ledighet och så vänjer kroppen av sig igen.


Idag är det jättefint väder, igen. Det är inte helt dumt på ett sätt, men å andra sidan så jobbar jag ju så jag får inte på något sätt njuta av det heller. Det är relativt lugnt i stan en dag som denna, många som åker till stranden och inte så många som har börjat sin semester heller. Så det är lagom att göra utan att man stressar sönder sig.


En sak som jag kom på nyss är att jag är en riktigt tidspessimist. Eller ja det är kanske inga nyheter direkt, men jag är alltid för mycket i tid, verkligen. Nu är klockan kvart över åtta, det är fyrtiofem minuter till jag börjar och här sitter jag, redo som aldrig förr, kanske skulle man unna sig själv lite mer sovmorgon, en tugo minuter extra sådär och sen slippa sitta en halvtimme och bara vänta? Fast å andra sidan är det rätt skönt att inte behöva stressa iväg direkt efter man klätt på sig heller. Jag ska ju hinna inom K-marknad och köpa blåbärssoppa tänkte jag, det får bli min lunch tillsammans med någon lättäten frukt. Ikväll ska jag träffa Helena en vända, så skoj så skoj. Nu borde jag ta på mig ett par strumpor och surfa runt ett tag innan det är dags att gå ner. Vi hörs i eftermiddag eller ikväll antar jag. Ha det bra tills dess, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 22 juni 2010 16:25

Tisdag har kommit hurra hurra, minns ni den gamla påsksången man alltid sjöng i skolan? Den om Jesus, Uppstått ha... Minns ni.. Skolan..? Helt sjukt att jag ens kan säga så, som om jag inte går i skolan längre? Jag menar jag gick nyss i femman, vad händer med tiden? Nej hörrni, idag är det i alla fall tisdag och timmarna har gått snabbt, börja nio, sluta fyra, verkligen helt okej pass! Ju mer jag jobbar desto roligare blir det, ju mer jag kan, priser, maträtter och alla de spontana uppgifterna som man gör efterhand när det inte är så mycket kunder, ja desto roligare blir det verkligen.


Det är så skönt att sluta i tid också, när jag kommer hem så brukar jag byta om till något fräscht och ta det lite lugnt. Jag ska nog avvakta en timme sådär, kanske se om mamma ska äta hemma och så får väl jag eller storebrorsan gå och handla. Vi ska äta en macka från min Katten Gustaf-kokbok, det är en mumsig stor smörgås med bacon, kyckling, sallad, tomat och massa sånt GOTT.


Sen blir det säkert en hel del fotbollstittande och innan jag vet ordet av ligger jag väl i sängen, dags att sova och en ny jobbdag imorgon. Vi hörs, kanske lite senare eller kanske inte mer ikväll, hoppas ni har det bra i vilket fell, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 22 juni 2010 08:21

Då var det tisdag, dagarna går så snabbt men framförallt nätterna. Jag har sovit lite sådär i natt, bättre än förra natten men trots det var jag urtrött när jag vaknade och ville bara somna om. Tur att jag har någon gnutta självdisciplin och gick upp ändå. Jag börjar om fyrtio minuter och går väl ner sisådär tjugo i för att hinna inom affären och handla mig en youghurt. Jag hade kul igår, om jag inte skrev det, på jobbet alltså. Det var roligt, mysigt att jobba på ett litet ställe, ofta väldigt trevliga kunder och mysiga arbetsuppgifter. Därför är det ganska trevligt att gå ner till jobbet idag må jag säga.


Annars är väl dagens planer ganska få, jag vill somna tidigt, men hur lätt är det när det är fotboll på tv och sedan komedikväll på sexan, det är sån sommarlovs TV med 2½ men följt av 2x Scrubs. Vilka i-landsproblem!


Nej nu får jag väl pallra mig bort härifrån om det ska bli någon ordning på allting. Vi hörs lite senare, hoppas att du som läser får en riktigt fin dag. Ha det!

Av Sofia Ohlsson - 21 juni 2010 21:01

Hej hopp! Första dagen på jobbet är avklarad och jag är mer än nöjd såhär på kvällen, inte bara med jobbet utan nu på kvällen har jag träffat mina fina klasskamrater och myst lite. Jobbet som sagt, nio till sexton, den där bekanta känslan i kroppen efter ett arbetspass där man stått upp 97 procent av arbetstiden, det är jobbigt, men ÅH så skönt att få sova efteråt.


När jag slutat gick jag hem ganska snabbt, tillagade spaghetti och köttfärssås och kvart i sex blev jag upphämtad av en övningskörande Emelie Hallberg och hennes mor. Tillsammans begav vi oss mot Bromölla för att baka chokladbollstårta med Frida, där hemma var även Sebbe. Vi fem pratade, skrattade, och allt kändes som en helt vanlig skoldag.. Fast i Sebbes och Fridas kök med en chokladbollstårta.


Imorgon jobbar jag igen, samma tider, och min huvudvärk börjar göra sig påmind. Jag tänkte bege mig ner till min familj och guida storebrorsan genom lite köksbestyr samt kolla in Spanien - Honduras-matchen. Vi hörs imorgon bitti, Ha det fint!

Av Sofia Ohlsson - 21 juni 2010 08:13

Ny dag, ny vecka, nu börjar allvaret. Eller nej, nu lät det allt lite väl dramatiskt här. Idag är det i alla fall en ny vecka och ingen kan ha undgått att jag börjar jobba. Som tur är så är det en lätt-start, sköna tider och bara tre arbetsdagar innan jag blir ledig igen. Det har varit en jobbig natt, jag kunde verkligen inte sova, alls, så istället klippte jag och jacob lite på Zeldas hemska tova som hon har uppe på ryggen. Den stackars katten är jättebesvärad av sin knuta men som tur är så blir den mindre för var dag, vi klipper lite då och då och hon tvättar mycket så vi kan klippa mer. Jag tror klockan var tjugo i två när jag tittade på klockan sista gången innan jag somnade. Sen lyckades jag sova till hon var strax efter halv tre innan jag vaknade igen. Därefter har jag dock sovit relativt bra och vid sju hoppade jag in i duschen.


Snart bär det av ner på stan, jag ska handla mig en liten youghurt och kanske hinna inom biblioteket och lämna min bok som jag läste ut igår, om de har öppet vill säga.


Hoppas ni får en bra dag, vädret ser ut att vara med oss åtminstone, vi hörs senare!

Av Sofia Ohlsson - 20 juni 2010 20:10

Hej bloggen och du som läser. Jag är friskare nu skulle jag nog våga påstå, en liten nap runt tre-fyra och en pizza för en halvtimme sedan och jag känner mig helt okej. Det är en konstig sjukdom jag råkat ut för, inte ont i halsen, ingen frossa, bara ont i huvudet och den tunga feberkänslan. Kanske ska jag vara glad över att jag "bara" mår så eftersom et troligtvis kommer gå över snart också.


Ikväll ska jag dricka coca cola och titta på Brasilien - Elfenbenskusten, bara ta det lugnt och hålla tummarna för att jag vaknar och mår bra imorgon, förhoppningsvis mår jag bra hela dagen dessutom för på morgonen ska det inte vara några problem med det. Jag jobbar 9-16, helt okej pass, en liten sovmorgon får jag, eller sju är klockan ställd på eftersom jag har dusch-morgon men det är ändå en okej tid att gå upp. Jag slutar så att jag hinner göra lite roligt innan jag går och lägger mig.


Imorgon har jag faktiskt en dejt inbokad, en riktig dubbeldejt. Det är Malin och jag som ska träffa Emelie och Frida från klassen, tillsammans ska vi baka oss en ordentligt chokladbollstårta, den har vi pratat om länge och nu blir den snart verklighet. Trevligt minst sagt.


Nu ska jag plocka fram mina jobbkläder för imorgon, kolla så jag har hårtofs då jag inte hittade den sist jag letade och sen kryper jag upp i soffan för resten av kvällen. Hej!

Ovido - Quiz & Flashcards