Alla inlägg den 5 juni 2010

Av Sofia Ohlsson - 5 juni 2010 18:41

Nu är det kväll och jag sitter här på mitt rum och gäspar för mig själv. En hel del saker har jag hunnit med, större av tiden har jag varit ensam hemma så det kanske är därför jag hunnit med så pass mycket. Jag upplever att det är lättare att städa, fixa och få saker gjorda när man är själv. När jag är ensam är det ingen annan som "tävlar" om uppmärksamheten och jag måste helt enkelt ta tag i alla sysslor.


Min bror åkte iväg runt ett och då passade jag på att gå ner på stan för att köpa lite mat. Min första tanke var thaivagnen nere i stan som har lunch för 55:-, men den var såklart stäng, ÅH jag som var så sugen på ris. Istället köpte jag med mig en bakad potatis hem, ganska gott det också faktiskt. Jag satte igång Tv:n och till de ljuva tonerna av Stockholms Maraton åt jag min potatis och filosoferade. Runt två-tiden var det dock inte mycket att be för och jag satte igång med rensningen av kylskåpet. Jag kan verkligen inte förstå varför jag, som är så äckelmagad, fick detta ärofyllda uppdrag. Jag klöktes ett par gånger och fick ta små pauser. Men om jag säger såhär; Om mamma ber mig rensa kylskåpet, då får hon det bannemig rensat också. Det är inte mycket kvar där nu och det är tur det. 80% av maten jag slängde var gammal och äcklig, TVI. När jag bor i eget ska jag försöka hålla lite koll på vad som stoppas tillbaka i kylskåpet och försöka slänga saker lite oftare, det är inget roligt att stå och lukta på gamla rester. När alla var slängt diskade jag även hyllorna inne i kylskåpet så där är ganska fräscht nu.


Jag tillät mig själv att ta en liten paus innan jag påbörjade städningen av mitt rum. Något sa mig att om jag inte tog tag i det idag så skulle det inte bli gjort alls så det var bara att börja. För övrigt har jag rensat kattlådorna, diskat en maskin och handlat lite. Ikväll ska vi äta lax igen men jag köpte hem lite färskpotatis som jag snart ska börja koka upp. Jag ska hinna rensa diskmaskinen som är färdig också så min mor blir nöjd. Förhoppningsvis slipper jag göra så värst mycket nu i veckan eftersom jag varit så duktig idag och eftersom det är min STUDENTVECKA.


Najsnajs. Hoppas att ni haft en happy dag eller något i den stilen. Nu måste jag gå, Ha det fint. HEJ!

Av Sofia Ohlsson - 5 juni 2010 12:56

Tanken var att jag skulle ha mig en vilodag denna lördag. Så mycket för det, klockan är snart ett och jag har vilat klart tror jag. Jag sov till elva ungefär därefter har jag klistrat album och gjort mig iordning. Snart går jag ner på stan och handlar lite mat sedan börjar allt. Idag ska det bytas kattlådor. Jag ska rensa kylskåpet och städa mitt rum inför studenten. Allt detta medans min bror åkter iväg med kompisar och har kul! Det tar säkert igen sig i veckan hoppas jag, för då ska jag ha kul och mamma och Jacob kommer säkert ha en del att göra.


Vädret ute är underbart som vanligt, det ska tydligen hålla i sig till imorgon också sen på måndag blir det lite halvtråkigt sådär.


Nu går jag ner och tömmer kattlådorna sen är det Sölvesborg city som gäller, Ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards