Alla inlägg under maj 2010

Av Sofia Ohlsson - 17 maj 2010 15:55

God dag världen, min dag började strax innan nio när jag äntligen tog tag i mitt liv och gick ur sängen. En lätt sminkning senare var jag redo för dagens äventyr och samtidigt lite försenad så jag hann varken blogga eller slappna av en stund innan jag fick gå bort till skolan. Vi hade psykologi i lite mer än en timme innan det var dags för samhällskunskap och sedan lunch. Vid ett-tiden var det dags för det allra sista betygsgrundade uppgiften i svenska b, vi hade nationella - talet och det gick jättebra så nu känner jag mig kanonnöjd med mina insatser i svenska b. Vi lyssnade på filippinerprojektets redovisning i aulan innan det bar av hemåt för min del.


Jag har ätit två stekta ägg, lite bacon och en halv scones så nu är jag lite mättare än efter skolans hemska mat. Tanken är att jag ska plugga naturkunskap, läsa igenom mina instuderingsfrågor och lite i boken också. Mamma kommer hem om tre timmar kanske, jag vill baka en kladdkaka men det är kanske inte jättesmart, bättre att äta ordentligt då när mamma kommer hem.


Vi hörs, antingen ikväll eller imorgon, hoppas ni har haft en bra dag so far! Hejdå.

Av Sofia Ohlsson - 16 maj 2010 21:09

En hel dag har gått och jag har inte klätt på mig ordentliga kläder på hela dagen, det är lite av en ångestkänsla som kommer krypandes men samtidigt så måste man få ta en ledig dag efter en såhär aktiv vecka. Men tro inte att jag varit lat för att jag inte orkade klä på mig ordentligt. Nej jag har skrivit och övat på mitt tal i svenska b och pysslat här hemma istället. Jag började med att ställa alla mina rosor i en ny kruka så nu har jag två stora buketter med torkade blommor, så vackert så vackert! Sen åt jag lite av godiset jag fick och så småningom packade jag upp alla mina kläder från showen. Jag ska åka ut med ett par av dem till lokalen men jag väntar med det till nästa vecka. Sen skrev jag tal, finslipade på det och putsade lite, har övat ett par gånger och det är kanske inte riktigt så långt som det borde vara. Men jag räknar med att det tar lite längre tid när jag väl är i skolan ändå.


Jag somnade faktiskt mellan sex och sju, jag hatar egentligen att sova mitt på dan men så trött som jag var så var det faktiskt riktigt skönt. Mamma bakade scones vid åtta och jag skrev ihop de sista lapparna som ska lämnas i till Danskompaniet. Nu får jag kanske mina pengar lite tidigare och så får föreningen sina pengar för deltagarna vi sysselsätter.


Under dagen har jag planerat inför min studentfest med mina föräldrar. Jag längtar något enormt mycket, lika mycket för att det är student som för att jag är sugen på maten som jag önskat att vi ska ha! Ska såklart bli roligt att träffa släkten också, jag är nog väldigt familjekär, gillar stora tillställningar där min familj och mina släktingar är med.


Nu ikväll händer det inte mycket mer, jag ska snart krypa ner i sängen, är fortfarande väldigt trött. Imorgon väntar en lugn dag och för varje vecka så kommer allting trappas ner nu känner jag. Innan jag somnar ska jag försöka läsa igenom naturkunskapen åtminstone en gång. Hoppas ni haft en bra dag och bra helg, vi hörs när vi hörs. GODNATT.

Av Sofia Ohlsson - 16 maj 2010 12:21

Tillbaka till livet, tillbaka till verkligheten. Tomheten och saknaden har inte riktigt infunnit sig men fy vad det känns konstigt och jobbigt. Jag sitter här med alla rosor, krukblommor, choklad, annat godis och presenter som mina barn gav mig igår. Jag är en sådan människa som har lite svårt att finna sig i situationen och inte riktigt tar in saker och ting. Alla fina Tack-kort och alla söta hälsningar, det är jobbigt men samtidigt väldigt fint, tiden på Danskompaniet kommer jag alltid ha med mig som ett vackert minne och en lärorik tid.


Jag gick upp tjugo över elva ungefär vilket innebär att jag varit uppe i drygt en timme, duschen väntar, mitt hår har inte duschats sen fredagmorgon, okej det är bara drygt två dygn sedan men med allt hårspray är det konstigt att jag inte lyckats klia sönder mitt huvud i natt. Efter duschen väntar lite stolpmanusskrivning (härligt ord ellerhur?) till mitt tal i svenska b som jag ska hålla imorgon. PM:et är färdigt och det är bara lite organisering som fattas. Sen ska jag plugga naturkunskap och försöka få in allt lite mer, det blir en vecka full av pluggande men på torsdagkväll är jag fri rätt långt framåt, sista provet på gymnasiet är gjort och jag kan börja fokusera på allt roligt som ska hända.


Nu måste jag verkligen in i duschen, usch och fy för vad det kliar!

Av Sofia Ohlsson - 15 maj 2010 10:14

Klockan är kvart över tio och jag har, hör och häpna, varit uppe sedan en timme och tjugo minuter tillbaka. Jag kände att det inte gick att sova och valde att gå upp i tid så jag skulle hinna duscha, tvätta min sportbh, plugga och köpa mat, utan att känna någon stress. Jag har gjort allt utom köpt maten, tänkte vänta till elva iallafall innan jag tar mig ner på stan. Det har varit en jobbig natt och jag har drömt drömmar i stil med mardrömmar blandade med showen och saker därkring. Idag känns det väldigt jobbigt, sista showen, men absolut inte sista gången jag är med, jag har bestämt mig för att vara med som hjälpare, och om möjlighet och behov finns så vill jag vara med på scenen på ett eller annat vis.


Men än ska man inte gråta, det är ju en hel show kvar och en massa mys både före och efter att se fram emot.


Mitt hår har hållt sig jättebra får jag säga också. Det är möjligtvis lite volym som fattas men de olika uppsättningarna är där de ska. Möjligtvis lite halvjobbigt att sova då och då men jag är ju en magsovare så håret har inte tagit så fasligt mycket stryk. En glädjande nyhet för dagen är att jag fick utdelning från Swanlundska fonden, ett stipendie jag sökt. Man hade varit tvungen att ha gått ut Bokelundsskolan och söka pengarna för eftergymnasiala studier till hösten. Det var en rejält uppskattad summa får jag lov att säga. Jag räknade lite på mina utgifter den kommande månaden och jag ska inte röra de här pengarna förrän jag flyttar!


Usch nej om man skulle ta och dra sig neråt mot stan, jag ska bara klä på mig och sen bär det av till ett café så jag kan köpa mig något riktigt gott! Ha det underbart bra denna lördag mina kära vänner och läsare, vi hörs senare, HEJDÅ!

Av Sofia Ohlsson - 14 maj 2010 22:43

Hemma från showen sen ungefär en kvart tillbaka, är totalt utmattad i kroppen, men huvudet är klart som en solig dag utan moln på himlen. Eller så heter det att man är övertrött kanske. Som vanligt så fick vi många fina komplimanger i efterhand, många som skrattade och mycket applåder under showen i allmänhet och det känns i hjärtat på något vis, sista gången för mig imorgon och det är sorgligt. Men man ska sluta på topp, är det inte så? Om mina förhoppningar går in så kommer jag kunna åka hem till showerna och vara så delaktig som möjligt iallafall.


Ja det var en lång show också, den var slut cirka tio i tio, så för exakt en timme sen så stod jag fortfarande på scen.


Imorgon ska jag gå upp runt tio hade jag tänkt, fixa något att äta och ganska tidigt åka till aulan, runt två då med, frisyrerna fixas till på plats och så ska vi kolla på barnshowen och prata, ha det allmänt bra och sådär. Sen på kvällen är det efterfest och jag hoppas aldrig den tar slut. På söndag startar mitt andra liv igen och det blir nog en hel del pluggande inför allra sista provet som vi har på torsdag. Jag ska fixa det här, om fyra veckor är det student och jag längtar så oerhört.


Usch det här blir en lång natt, jag kommer aldrig sova, kanske skulle man plugga lite iallafall, då somnar jag garanterat fortare. Ha det bra allihopa. Godnatt på er!

Av Sofia Ohlsson - 14 maj 2010 12:22

Då var det äntligen dags, helgen vi jobbat för sen den första februari. Helgen som vi jobbat inför hela veckan, och den sista gången för mig, Sofia A, Cocco och Kristina. Jag startade dagen runt halv nio när jag klev upp och hoppade in i duschen, mitt hår var sådär lagom ofräscht så det behövde sig en rejäl schampokur. Därefter klippte jag körsbärsträdet på ett par kvistar och gick ner för att panta till mig lite pengar så jag kunde köpa dricka till ikväll. Jag tog bilen vid stationen och körde ut hem till Alexandra för att  bli fin i håret, vi testade oss fram lite och har nu en ungefärlig bild av hur min balfrisyr ska se ut, det är inte riktigt samma frisyr som jag har nu men ändå samma princip, ja spännande spännande.


Jag och Sara, som var efter mig, körde ut till lokalen för att hämta stolar och lite kläder till showen, därefter blev det en vända in i stan för min del så jag har lite mat till ikväll. Om en och en halv timme så åker jag upp till Bokelund för att lasta ur all grejer och påbörja showarbetet. Om sex och en halv timme så börjar det, tro mig, det är inget ni vill missa, när Danskompaniet sätter upp When You Wish Upon A star så kan vad som helst hända, Vi ses där!

Av Sofia Ohlsson - 13 maj 2010 22:48

Hej hopp, hemma från en helt galen och galet lång dag uppe på Bokelund. Allting började strax efter fyra med att ledarna samlades, gick igenom kläder och rekvisita lite för oss själva, vi fixade med klasrummen och förberedde för elevstormen som skulle komma runt halv sex. Därefter övade vi igenom manus och plötlisgt var det dags för genrep. VI startade strax efter sex och slutade någon gång tio i nio. Jag fick prova alla mina klädbyten och det är en rätt snäll show, den har sina stressiga ställen men inga tre-danser-på-raken den här gången iallafall. Totalt är jag med i nio dansnummer, har koreograferat fyra och är med i fem mellanakter/teaternummer.


När vi skickat hem alla trötta dansare så pratade vi igenom vad som kunde förbättras och åkte sedan på olika håll, ganska trötta efter en oerhört intensiv vecka. Jag och Sofia A hade dock planerat att äta tillsammans så vi körde upp till Lasses och satte oss en stund. Vi åt en varsin hamburgertallrik, drack en massa, törstiga som vi var, och pratade en hel del framtid.


Imorgon börjar min dag halv nio ungefär, jag hoppas in i duschen och fönar håret innan jag går ner och hämtar bilen. Vid tio ska jag befinna mig ute hos Alexandra för att få min fina frisyr och därefter väntar ett par ärenden som hämta stolarna i lokalen, köpa mat, klippa körsbärsträd och .. Oj, nu inser jag att jag behöver gå upp mycket tidigare för att hinna med allting. Japp, vi får se hur det blir med allt.


Nej nu måste jag borsta tänderna och krypa ner i sängen snart, mina älsklingar ligger här alla tre, två i sängen och en på min smutstvätt, pussetussar<3


Usch vad jag drar ut på allt, här kommer kort och gott ett; HEJDÅ och GODNATT

Av Sofia Ohlsson - 13 maj 2010 12:46

Hej! Klockan är drygt kvart i ett denna torsdag och jag kan med glädje meddela att jag hunnit med en hel del saker som jag haft hängande över mig. Jag sov för det första ut riktigt ordentligt, halv elva var klockan när jag steg upp, lite halvångest på det kanske men skönt var det! Jag hoppade in i duschen, åt min lilla yoggi och ringde därefter chefen på mitt ena sommarjobb. Jag ville berätta att jag kunde komma nästa vecka på informationsmöte och även säga att jag inte kan jobba varje vecka då jag har ett annat jobb. Jag fick hans mejladress och ska mejla honom om när jag vet mer om mina tider. Efter att jag gjort mig iordning så skrev jag mitt PM till talet jag ska hålla i svenska b nästa vecka. Skönt att ha det gjort! Därefter ritade jag upp ett schema för mig själv till i sommar så jag kan planera lite med jobb, än så länge har jag fått ett par dagar i juni på det ena jobbet, som jag hoppas kunna pussla ihop med det andra. Jag har rensat kattlådorna och ätit lite lunch, ska snart sätta mig och läsa igenom naturkunskapen, det behövs verkligen.


Om någon timme åker jag ner på stan för att handla till ikväll och sådär, vi hörs kanske ikväll. Ni får ha det så bra kära läsare, HEJDÅ.

Ovido - Quiz & Flashcards