Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 28 januari 2010 07:44

Äntligen torsdag vilket innebär endast två dagar kvar av den här veckan i skolan, och dessutom - de två bästa. Tja rent ämnesmässigt är de såklart inte hundraprocentigt pure fun men ändå ganska trevliga. Jag slutar någon gång runt halv tre - tre idag och sen är det ledarmöte ute på DK vid fem. Det snöar iallafall inte idag så kanske kan jag gå ut eller åka med någon annan som ska köra.


Vi börjar med Svenska C idag, följer upp med lite engelska och kryddar till det med Naturkunskap, frågan är; Kan det bli bättre? Svaret är ja. Men jag klagar inte självklart inte, kanske får vi tillbaka får inlämningslabbar idag, kanske händer det något oväntat eller kanske blir det bara en trevlig dag tillsammans med mina vänner.


Nu bara flummar jag, skriver för att skriva, det är så det ska vara, inte tänka för mycket, överanalysera eller skapa orosmoment genom det man skriver, det handlar ju om att skriva av sig. För min del alltså.


Jag var trött imorse, uppstigning klockan halv sju, dusch, hårfön, smink, plattång och nu ser jag säkert lite piggare och fräschare ut än vad jag känner mig. En tandborstning återstår innan det är dags att gå bort till Furulund, jag känner på mig att det tar lite längre tid än normalt med tanke på dåligt väglag så jag får vara ute i god tid. Vi hörs nog i eftermiddag, tills dess får ni ha det så bra, på tal om "dess" så är mollparallellen till dessdur - bessmoll, det är sånt mina tankar kretsar kring just nu och antagligen tre veckor framåt, och bland allt detta ska matsmältningen och blodomloppet tävla om min uppmärksamhet, jaja, om tre veckor är det nästan sportlov, DET är trevligt. Ha det bra vänner, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 27 januari 2010 19:20

Inget Cocco

Inget Helena

Inget mys

Inget prata ut


Det är snöstorm ute som ni alla säkert vet vid det här laget och det satte stopp för mina planer för kvällen. Mamma kom hem runt sex med paj, sallad och dressing från Kristinas. Vi har ätit och prata lite och nu ska hon snart massera mina händer, handmassade, det går upp lite på armen också och är otroligt skönt.


Tidig läggning, mycket tv-tittande, får bli sånt vid den här tiden på året. Kanske ska jag prova mig på att rita två till kvintcirklar innan läggdags, eller öva på mollparallelltonarter, kanske skulle jag plugga på kvarter och kvinter, eller sekunder rentav. Ja något lär det bli, nu ska jag lägga av mig klockan för idag, handmassage väntar.


GODNATT VÄNNER

Av Sofia Ohlsson - 27 januari 2010 16:34

Jag är hemma från skolan, och glad för det för USCHAMEJ vilket väder det är ute. Jag brukar inte klaga på snön men efter min födelsedag kan jag tycka att det ska snöa lite mindre tills det så sakta blir vår. Det har iallafall varit en bra skoldag, trevligt, en del grejer att tänka på, jag tar inte ut något i förskott men det känns ändå bra, allting alltså, skolan och mina vänner.


Ikväll kör jag hem till Cornelia med Helena för att umgås litegrann helt enkelt. Vi ska nog prata om allt och inget, planera lite inför helgen och njuta i varandras sällskap. Snart har ännu en dag gått, ännu en vecka. Hoppas februari går snabbt, lov om tre och en halv vecka, lite mindre till och med. Ja sen ska jag plugga inför gemuprovet, läsa lite svenska också.


Dagens TOPP TRE

 

Skapande dramatik - rolig kurs med många skratt och dessutom häftigt att vara en av manusförfattarna till det mest välskrivna manuset på länge.

 

Samhällskunskapen, lustigt nog, av någon anledning tyckte jag att det var riktigt roligt att gå till skolan i morse, om det är ämnet, läraren eller gruppen som gör det roligt är svårt att säg.

 

Elevrådsmöte - inte mötet men det roliga att se fram emot om t.ex två veckor då vi ska äta balmat och bestämma allt kring balen.

 

Nu ska jag gå ner och plugga lite till. Lära in kvintcirkeln var tanken, hoppas ni får en fortsatt fin dag, vi hörs senare tror jag! Ha det bra :)

Av Sofia Ohlsson - 27 januari 2010 07:31

Ny dag, nya tag, Jag behöver det, tänka lite positivt och inse hur bra allting faktiskt är. Tänk vad en fin kommentar kan göra en glad bara sådär, kan göra hela dagen - ett par fina ord. "Såg att du färgat håret, fint". Människor är snälla, oftast, och de som inte är det spelar ingen roll när man är omgiven av fina vänner.


Idag är det samhällskunskap med Gunnar, vi får jobba hårt med uppgifterna vi fick och sen är det EsVe där de andra gör prov och jag tänkte förbereda min ensembleledningsuppgift. Religionen hinner jag bara vara med på lite halvt innan det är dags för elevrådsmöte, första för terminen, välbehövligt. Jag missar kanske lite av lunchen men vid ett börjar extra-gemun så den får jag gå på. Skapande dramatik avslutar skoldagen och hemma ska jag fortsätta plugga.


Det påminner mig om att ni aldrig fick någon uppdatering om gårdagen. Jag gjorde två till åttor på min 13+-dans och pluggade lite smått, började sätta mig in i en del grejer. Sen somnade jag tidigt, halv tio - tio någon gång, för att vakna igen två timmar senare och sen somna ordentligt. Trots tidig läggning var jag ganska trött när jag gick upp. Nu är jag mest intresserad av att dagen ska börja, så jag kan gå till skolan snart, men först - tandborstning och lite försvarets hudsalva på torra läppar, vi hörs i eftermiddag!

Av Sofia Ohlsson - 26 januari 2010 15:54

Usch och FY det här var inte riktigt min dag, jag är lite arg på mig själv, mest för att jag låter andra ta min energi som jag så väl hade behövt idag (någon har läst röda boken .. eller har jag det? ja, nej, Nej det har jag faktiskt inte, kanske. Nej)


Jag är arg av många anledningar men en skoldag som börjar kass kan inte annat än sluta bra och det gjorde den iallafall. Jag kanske skulle börja med nåt här på bloggen, ett tema kanske, eller en dagens ... eller ännu bättre, en What's up with ... och sen något jag inte har förstått, Sofias Grindwheel, eller vad var det nu det hette Peter's Grind .. nånting - i Family guy, ni vet nog inte, jag ska fråga Sebbe i min klass, han vet garanterat.


NU vet jag, jag ska börja med dagens topp-tre.

Här kommer den


DAGENS TOPP - TRE.

En förstående Malin

Fleecekragen jag fick av Helena igår

Min fina vita födelsedagsklocka som alltid visar tiden när jag undrar.


Jag hoppas mamma går med på pastasallad, det är jag sugen på, en riktigt fin avokado hade inte suttit fel. Ikväll ska jag plugga, sätta igång så det ryker och sen är det bra tv också, värre dagar har ju skådats så att säga. Jag kanske skulle koreografera lite också, det hade inte varit dumt att få lite åttor ur vägen, iallafall till min 13+ grupp. Vi gör såhär; Jag hör av mig och berättar hur det blev med pluggandet och koreograferandet, så ha inga höga förväntningar...


To be continued...

Av Sofia Ohlsson - 26 januari 2010 07:43

Godmorgon godmorgon, tisdagmorgon och jag är trött, lite smått irriterad och inte alls sugen på att gå till Furulundskolan. Idag är en lång dag och eftersom vi inte lär ha någon inställd ensemble som vi haft de två tidigare veckorna så går jag till halv fyra med gemu som sista lektion. För övrigt har vi engelska c, samhälle b och naturkunskap b vilket är ungefär lika roligt som det låter.


Dagarna bara flyter förbi, det känns inte som man gör något meningsfullt, allt är en enda dimma och vi går till skolan, på lektioner, går och äter, går hem, äter, sover och så upp igen. Jag behöver lite roligare rutiner, eller nej, roligare väder. En tisdag är aldrig rolig i skolan, men det är värre med en snöig tisdag. Så fort det har blivit .. April kan komma snart, ja då blir det annat att tänka på, varmare, mysigare, mycket prov som är över, det låter bra.


Nej nu får jag ta tag i vardagen och släppa alla drömmar, engelska väntar!

Av Sofia Ohlsson - 25 januari 2010 17:45

Hej hopp bloggtopp. Nu är det kväll återigen och jag har haft en bra skoldag, psykologiprovet gick bra, faktiskt! Sen var det samhällskunskap med Gunnar, alltid en höjdare, eller tja det mesta av tiden gick åt att skälla på fotbollseleverna, inte jag alltså, läraren, sen fick vi lite dötid då de skulle göra läxan som skulle vart färdig sen var lektionen slut, ganska slappt. Därefter hade vi hål tills projektarbetet och nu är jag nog helt färdig med alla inspelningar. Det är ett solo på My immortal där jag måste hitta ett snyggare ljud men det ska vi nog hjälpas åt, iallafall jag och Elin som också har lite "huvudroll" i den låten och Malin och Kajsa ifall de vill, något ljud som är coolt men ändå passar in.


Jag lekte en stund med Helena, vi gick och handlade tillsammans, som två små damer med en varsin korg, lite roligt ändå. Sen gick vi hem till mig och jag förberedde mat till mig och mamma - bakad potatis med lite spännande tillbehör.


Helena skulle komma hit snart igen, eller ja om en timme sådär och mamma skvallrade om Guldbaggegala med Johan Glans så det får nog bli lite sånt, och planer inför vår djurfest. Sen är det spårlöst 21.00 MÅSTE SE.


Nej nu måste jag ner och känna på potatisarna och se om de är ätbara ännu, ni får ha en bra kväll, nu vet ni vad jag ska göra resten av tiden, vad ska ni hitta på? KRAM

Av Sofia Ohlsson - 25 januari 2010 09:02

Så var det måndag återigen. Det är väl trevligt att livet sätter fart efter helgen för jag kan tycka att det blir lite segt ibland när man är ledig för länge, nu har det här varit en trevlig helg med mycket mys, gott att äta, paket och sånt där men ni förstår. Min första dag i skolan som nittonåring iallafall, det är väl alltid något.


I skolan har vi psykologi, - prov del två, samhällskunskap, lunch - hål eftersom jag redovisade för en vecka sedan, projektarbete och sen hemgång. Svenska är ett fint språk, man kan skapa egna ord genom att skriva ihop två olika redan existerande! Helena skulle komma hit efter hon haft ett slags utvecklingssamtal, trevligt trevligt, vi ska handla mat och umgås lite var det nog sagt, hinna med nytta och nöje samtidigt liksom.


Veckan framför mig känns väl rätt okej ändå. Inget särskilt jobbigt i skolan och mycket trevligt att se fram emot i helgen. Nej nu får jag avsluta för den här gången men vi hörs nog ikväll också, hoppas ni har det bra, var ni än befinner er!

Ovido - Quiz & Flashcards