Alla inlägg den 11 januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 11 januari 2010 18:35

Då var första skoldagen avklarad, det var ganska lugnt, kändes inte jätteroligt att vara tillbaka i de gamla vanorna, skåpet - lektion - skåpet - matsalen - skåpet osv. Det är nog det tråkigaste med ett och samma schema för ett helt läsår. Man går i ett mönster, dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, blir lite småtråkigt.


På första lektionen diskuterade vi eventuellt förhör på området vi arbetat på, vi vill inte ha förhör eftersom vi redan haft redovisning så vi får väl se hur det slutar. Sen var det lunch och därefter svenska där vi skrev lite till på våra diktgubbar, men den större delen av lektionen bestod i att diskutera våra balklännigar, haha, alla tjejer i klassen förutom ett par få, har köpt sina så vi diskuterade färg, modell och skor. Sen var det projektarbete som känns riktigt bra för en gångs skull, vi har väl alltid legat bra till, kanske till och med för bra ibland (något att lära sig). Men i jämförelse med en del så känns det bra att troligtvis vara helt klar innan sportlovet. Jag menar inte att trycvka ner någon, sånt kan ju bero på hur projektet man harär uppbyggt och hur mycket förarbete som krävts. Men vissa har gjort i princip samma sak som oss men ändå inte kommit ens hälften så långt. Efter skolan gick jag hem till Helena, vi planerade fest, gick en liten minirunda eftersom jag egentligen skulle beställt klipptid men det var stängt.


Jag mötte mamma vid femtåget och så handlade vi, nu har vi precis ätit och jag tänkte läsa igenom psykologin en gång sen blir det tv:n och slappa innan jag ska sova, hoppas jag somnar i tid för imorgon är det uppstigning vid sju igen. Ha det så bra så hörs vi!

Av Sofia Ohlsson - 11 januari 2010 10:01

Ja lite måndagsångest är jag nog inte den enda att ha såhär första skoldagen för året. Men jag har det trots allt bra i jämförelse med andra stackare som gick upp tidigt imorse. Jag klev upp halv tio, hoppade in i duschen och fastnade sedan här. Psykologin blev alltså inställd, provet flyttat till nästa vecka, jag gillar inte att skjuta på saker men det hjälpte trots allt lite mot måndagsångesten.


Skolan börjar alltså 11.25 för min del, samhälle b, inte som att jag längtat något ofattbart men lite skönt ska det ändå bli med rutiner. Sen har vi svenska b och projektarbete innan vi får lov att gå hem för dagen.


Jag ska kunna psykologin jättebra nu eftersom vi fick en vecka till, jag kan den redan hyffsat men det ska nötas in något ordentligt ändå. Efter skolan ska jag nog beställa klipptid eller göra något annat skoj. Nu måste jag iallafall blåsa håret så det blir något av denna dag. Ha det så bra så hörs vi!


Ovido - Quiz & Flashcards