Alla inlägg den 21 januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 21 januari 2010 22:16

Hej bloggen! ett tag sen senast, ett sent inlägg är det iallafall. Jag var hos Alexandra i drygt fyra timmar, herregud vad tiden går snabbt hos henne! Vi påbörjade operation "Gör Sofia blond" runt halv fyra, två blekningar (dock inte samma hårdelar som blektes, först botten sen topparna) och en färgning, kall färg så vi fick bort det gula. Klipp av topparna och så var jag färdig. Mycket tvätt av håret och underbara Alexandra har gjort ett fantastiskt jobb. Nu måste jag vänja mig vid det men jag trivs väldigt bra och tillsammans med mitt blond-schampoo ska de allra sista gula pigmenten bort och jag har fått den där kalla looken jag velat ha så länge. Ni ska självklart få se bild men vi väntar lite tills jag känner mig fräsch i ansiktet också!


Helena har varit här, jag åt mat från Lasses och förhörde henne på psykologin, hoppas det går bra för henne (Och Cocco också) som skriver det imorgon. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och kom fram till att vå båda är synesteter! Det kändes väldigt spännande att möta någon som känner precis som jag och har en sådan övertygelse. För er som fortfarande undrar vad detta svåra ord (som jag lärde mig för knappt ett år sedan) betyder så är det alltså att våra sinnen är ihopkopplade så vi har olika, men bestämda färger för siffror, bokstäver och månader samt veckodagar. Synestesi kan te sig i olika former och kan innefatta det mesta, t.ex att man hör eller smakar olika färger, dock är vi båda mer åt det där med siffrorna - det håller. Lång förklaring för liten poäng = Vi tyckte det var roligt att båda hade detta och gick igenom våra olika färger och det roliga var att hon hade rosa för många olika grejer vilket jag inte har för något, medans min senapsgula färg återkommer (ex. Mars, siffran fem) ofta. Synestesi kan vara genetiskt och min mamma har också någon form av det har vi kommt fram till nån gång.


Nu ska jag göra mig iordning långsamt och i min egna takt, jag ska nog kolla på Scrubs när det börjar, mysa med min älskade Tilda som har slocknat i min säng och bara invänta sömn när jag behöver sova helt enkelt. Imorgon är det uppstigning runt nio, den perfekt tiden, därefter är det Lund som gäller. Ni får ha det så underbart bra allihopa, Godnattkram på er alla!!!

Av Sofia Ohlsson - 21 januari 2010 12:50

Nu är jag hemma från skolan. Megaskönt att sluta redan vid tjugo i tolv, sen var det visserligen lunch och jag och Malin traskade ner på stan, pratade lite och sådär, så jag är inte hemma förrän nu. Sista skoldagen för veckan, kunde inte vart skönare, det är en välbehövd ledig dag jag har imorgon, en fin dag.


Om två och en halv timme ska jag gå ner till Alexandra för att färsha upp håret. Det har behövts lite för länge och jag har insett att självförtroende och med det, välmående, inte sitter i kläderna, inte i håret, inte i ansiktet nej det ska vara lagom bra allting, då mår jag som bäst, och eftersom jag gillar mina kläder, är nöjd med det mesta utom håret just nu kommer jag nog känna mig i balans nu, iallafall lite mer än tdigare.


I kväll ska jag umgås lite med Helena, hjälpa henne att plugga och säkert planera lite festligheter, det börjar närma sig, två veckor kvar, ååh vad det ska bli roligt! Nu kanske jag skulle vila lite, var så himla trött innan imorse så en nap skulle sitta fint. Vi hörs ikväll, Hade bra, Hej!

Av Sofia Ohlsson - 21 januari 2010 07:25

YOU'RE ONE IN I MILLION, YOU'RE ONCE IN A LIFETIME ... Nanananananna

Är det någon mer än jag som minns Bosson? Vad ville ha liksom? Bara kom, gjorde ett par låtar och försvann.


Idag är det tårsta, äntligen tårsta. Jag har mina C-lektioner, Svenska C och Engelska C innan det är dags för att försöka kompromissa med min pianolärare om inställd lektion, får se om han är snäll. Därefter skulle jag tydligen tömma kattlådorna utan att hälla i ny sand här hemma, bara tömma dem på obehagligheter. Men det kommer ändå att lukta jättemycket. Sen skulle jag köpa mat till mamma på Kristinas, jag undrar då bestämt vad jag själv ska äta för jag har inte råd att lägga ut till oss båda! Jag skulle kunna äta efter hon kommit hem men jag åt ju en focaccia igår så något på ett café vet jag inte om jag är sugen på. MEN kanske lite Lasses mat? Det var ändå ett par veckor/månader sedan sist, ska jag våga proppa i mig skit? Vi får se, kanske är jag sugen, kanske inte, jag blir ju bara fetare och fetare ändå så då kan man väl göra det ordentligt. Ja sen ska jag klippa mig och färga håret, becoming  blondine, a real one. HiHi


Japp, skolan är det alltså snart, det återstår en tandborstning och ett par strumpor innan jag kan traska bort, ja sen skulle jag mejla mitt CV till mig själv för jag har för mig att de var det vi skulle jobba med på svenskan, kanske inte idag men nån gång. Ha det så fint kära läsare, see ya later alligater!


Okidoki, vi hörs nog senare en stund

Ovido - Quiz & Flashcards