Alla inlägg under januari 2010

Av Sofia Ohlsson - 31 januari 2010 15:23

Det blev en tripp till Bromölla möbelaffär, jag och mamma åkte dit för att spana in möbler, heminredning och lite annat mys, en väldigt passande och trevlig söndagsutflykt må jag säga. Därefter körde vi till Ica Maxi där vi handlade lite, jag köpte lite plockemogg bland annat. Vi åt en varsin korv på Lasses och körde därefter hem. Nu har jag påbörjat lite koreografering igen, så skönt att ha närmare hälften färdigt av båda danserna innan det har börjat, hoppas jag kommer ihåg allting också, men det här blir nog bra. Jag ska fortsätta med koreograferandet och jag ska skriva in mina elever på närvarolistorna så allting är fixat inför tisdagens första lektion, det ska bli riktigt roligt nu och jag längtar ganska mycket efter att få komma igång om man säger så. Ikväll ska vi äta god kycklinggryta med mango, prujolök och skivad bakpotatis. Sen är det 2 ½ men på tv, härligt härligt! Vi hörs när vi hörs nu ska jag återgå till koreograferandet. HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 31 januari 2010 10:59

Godmorgon Söndag, sista dagen på veckan, snöig söndag dessutom. Ute vräker det bara ner, och jag har inget särskilt för mig, inget planerat och inget som kan göras heller direkt. Jag vaknade för ungefär tjugo minuter sedan, hade behövt plugga litegrann idag så det får jag nog se till att hinna med, läsa lite ur Les misèrable och stanna inomhus.


Gårdagen var fantstisk och fantastiskt rolig, Cornelia hade fått anvisningarna att vara fin, hungrig och möta mig och Helena vid pizzaboden. Där rövade vi bort henne och med ögonbindel fick hon snurra runt några varv och kliva in i Helenas bil, vi åkte till Kristianstad där hon fick gå lite till med ögonbindeln tills vi tillslut hamnade på Bar-B-Ko med ett bokat bord halv sju. Vi åt god mat, pratade, skrattade och hade en jättetrevlig kväll, några timmar senare körde vi hem igen, hem till Helena där det åts tårta och snackades en hel del. Tillslut körde Helena hem mig och Cornelia och jag somnade sött runt ett-tiden.


Nu ska jag gå ner och rita lite tonarter hade jag tänkt mig, vi hörs senare idag, ha en bra söndag people!

Av Sofia Ohlsson - 30 januari 2010 15:11

God dagens bloggen, det är svinkallt ute och enligt min dator är temperaturen nere på -8 HUA. Jag har bara slappat här hemma, följde i och för sig med mamma ner på stan innan men annars har jag mest befunnit mig här i vårt hus. Jag har läst lite till ur Les Misèrable, bra bok det där, sen har jag städat undan lite, planerat lite, powernapat tio minuter och tittat på tv.


Jag tänkte gå och ta ut pengar, försöka bli av med huvudvärken som satt sig innanför pannbenet, den är inte så farlig men lite irriterande, jag vill ju vara på topp!


Jag har insett att jag behöver glasögon, badly, ja läsglasögon iallafall. På ett visst avstånd ser jag inte ansikten på människor eller text - om jag bara använder mgi av högra ögat. Tillsammans med det vänstra kan jag se på rätt långt avstånd men om jag håller för och försöker fokusera med höger öga går det bara inte. Onödig utgift såhär när jag tar studenten bara, och ännu en sak som jag ska försöka få mina föräldrar att dela på, nej jag väntar tills jag har en egen eknomi helt och hållet tror jag. Nu ska jag faktiskt gå ner tll bankomaten men jag tycker vi försöker höras ikväll så kan jag avslöja lite mer om kvällen. Ha en bra lördag mina fina läsare, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 30 januari 2010 09:32

God morgon bloggen och läsare, en sån dag. Jag gick nyss upp och tittade ut, hoppas på uppehåll och att SMHI håller vad de lovat. Idag Ska vi ut på äventyr, jag, Helena - som fyller 19 år idag, STORT Grattis, och Cornelia som ska firas för körkortet, alltså alla ska firas idag utom jag!


Därför hoppas jag innerligt på uppehåll så alla planer kan gå i verket, nu är nog Cornelia nyfiken om hon läser detta innan ikväll!


Annars har dagen inte mycket att bjuda på, jag ska äta resterna av gårdagens eko-pizza till lunch och så ska jag packa ner lite grejer till - återigen - ikväll. Kanske ska jag skriva ner lite koreografi som finns i huvudet just nu, det är så skönt att ligga före på det håller så jag slipper kämpa varenda söndag och kan fokusera på skolan också. Nej nu pyser jag härifrån för en stund, lite uppdatering kommer säkerligen innan vi sticker ut på äventyyyr, Ha det så bra, för det ska jag. HEJDÅ

Av Sofia Ohlsson - 29 januari 2010 14:31

Vilken härlig dag, jag vandrade bort till skolan för en svensklektion där vi pratade lite om realismen och skrev ner lite grejer. Därefter gick jag ner på stan och köpte mig en god räksallad, ytterligare en idag men den här gången från Kopparsträdet, den är lite annorlunda och väldigt fräsch, Mumsie. Snart ska jag kolla på Gost Whisperer och krypa ner i sängen igen, inte för att sova alltså men det är skönt att ligga där och kolla på tv. Vid fem skulle jag nog möta mamma nere vid tåget så vi kunde beställa mat och då ska jag passa på att handla lite saker. Om en vecka är det pardeyhardy då jag och Helena firar oss med en hel del vänner, mycket roligt som händer trots att det är lite tråkiga tider. Hörs senare tror jag, Sängen here i come!

Av Sofia Ohlsson - 29 januari 2010 11:06

Frånsett förra fredagen - då jag fyllde år, är det här den skönaste dagen på väldigt länge. Jag gick upp halv elva, åt frukost(!!!), gjorde mig iordning, klädde på mig och hamnade här. Skolan börjar om fyra minuter OCH en timme vilket ger mig tid för en hel del grejer innan det är dags att pallra sig bort. En lektion som varar i 65 minuter sen ska jag gå ner på stan och köpa lunch, hem för att äta, rensa tidingskorgen, köpa present till Helena och ikväll ska jag och mamma äta från Edgars i think och titta på Let's dance.


Innan skolan börjar ska jag hinna med att rita en kvintcirkel, sätta mig in i musikteorin än en gång så jag börjar tänka i de banorna, lite mer än en vecka kvar till provet, lite mer än en och en halv. Tre veckor till vi har lyssnarprov OCH naturkunskapsprov.


Nej nu får jag dra mig bort härifrån, MOT OÄNDLIGHETEN OCH VIDARE! (Toy story 4 life) 

Av Sofia Ohlsson - 28 januari 2010 19:52

Nu är snart dansterminen igång igen, jag känner att det behövs någonting nu så man bryter upp de här enformiga rutinerna med skola, hem, skola, hem.


Ledarmötet blev inte mycket av ett möte utan lite mer av städande i lokalen, klubbrummet och korridoren vilket behövdes ordentligt. Sen snackade vi en hel del. När jag kom hem körde jag nästan direkt till affären för att köpa foundation så nu är allting lugnt inför morgondagen då jag har sovmorgon till elva ungefär, ja jag får sova ända till elva om jag vill men jag går kanske upp tidigare iallafall.


Fredagar är den bästa dagen helt klart men på lördag händer det roliga grejer så det är en hel del att se fram emot nu. Nu tänkte jag krypa ner under täcket, äta lite fil kanske, titta på, simspons, American Pie : The Wedding och kanske Scrubs om jag inte hinner somna, kanske ritar jag en kvintcirkel innan jag går och lägger mig också.


Vi hörs imorgon en stund, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 28 januari 2010 16:40

Vilken dag, vilket väder, ja nu är vädret rätt häftigt och härifrån ser jag månen trots att det knappt är mörkt ute. Jag var i skolan fram till tre idag, det var lite halvsegt emellanåt men helt okej dag. Vi hade elevrådsmöte - stormöte, det är alltid intressant, ganska roligt på ett vis, därefter spelade jag och Kajsa in hennes sång till den sista låten på projektarbetet. Ja alltså hon spelade in och jag agerade studieman.


När jag kom hem från skolan fick jag skotta bakom bilen så jag kunde köra ut och köpa två sallader, en till mig som jag ätit nu och en till mamma. Hon kommer med tåget om tjugo minuter så jag ska hämta henne, köra hem henne och sen köra till Danskompaniet där vi har ledarmöte.


Imorgon har jag bara en lektion visade det sig, så lyckligt att vi hade labb och jag blev inpetad på torsdag nästa vecka, imorgon får jag alltså sova tills jag vaknar, skolan börjar 12.10 och slutar 13.15, man kunde haft det sämre om jag säger så.


Nu måste jag ut och skotta lite till så jag garanterat kommer ut med bilen, ha det så bra kära läsare, vi hörs nog en stund ikväll. HEJDÅ

Ovido - Quiz & Flashcards