Alla inlägg den 2 september 2010

Av Sofia Ohlsson - 2 september 2010 22:32

Bland alla mina vänner, och de jag lyckligtvis känner, har jag hört att man märker vilka som är ens sanna sådana vid en flytt. Om jag lät poetisk, eller om det verkade som om jag försökte mig på några dåliga nödrim så var det inte riktigt meningen, men faktum är att det finns ett par avgörande moment i livet där man ser sina vänner i riktigt ljus, en av dem är vid en flytt. Det handlar främst om vilka som hör av sig och vilka som visar intresse för att träffas, komma och hälsa på, vill höra ALLT om studierna och sånt som egentligen bara är tråkigt om man inte är vänner. På något sätt ser jag det ändå som en vanlig trend, de som hör av sig, visar intresse, det är de som alltid annars gör det, de som är mindre bra på att höra av sig har väl inte direkt hängt mig i hasorna förut heller. Likadant är det när det handlar om att skapa nya vänner, man märker ganska snabbt vilka man passar ihop med, vilka som eventuellt kan växa och vilka man inte behöver slösa så mycket tid på att lära känna eftersom det kommer bli jobbigt i slutändan ändå. Jag har träffat många nya människor här, uppskattningsvis en så där sjuttio handskakningar om man räknar från första dagen till kvällens ärtsoppesittning. Visserligen har det bara gått en vecka men man har fått en uppfattning om en del och vissa vill man lära känna mer. Kvällens ärtsoppesittning (föga lockande namn, jag vet) var allt annat än så obekväm som jag först trodde. Obekväm för att jag tycker det är sjukt ofint att inte äta upp sin mat (vilket jag gjorde, det var inte alls så farligt som jag trott med ärtsoppa) och för att det alltid är lite jobbigt när det ska drickas mängder med alkohol och hälften inte kan bete sig. Själv tillhör jag skaran som inte dricker i stora mängder men lite av punschen fick jag allt smaka, och det räckte gott och väl för att jag skulle skapa mig en uppfattning. Om jag säger såhär, så äter jag hellre en punschrulle nästa gång (dammsugare ni vet). Men sen fick jag prata med ett par trevliga människor i drygt en halvtimme innan min buss gick och jag bestämde mig för att morgondagens genomgång av tillämpningsövningarna klockan tio får gå före helt enkelt, det kommer fler mingel, fler tillfällen och så får vi inte glömma den stora novischfesten om ett par veckor. Imorgon får jag äntligen träffa Mami, kissarna och min efterlängtade säng. Mammsie ska nog laga min favoritmaträtt, jag hoppas, är lite trött på nudlar, mackor och punsch helt enkelt. Nej nu ska jag göra mig iordning för lite two and a half men innan jag hoppas somna i bäddsoffan. Ha det gott (ps. visst är det jobbigt med texter utan styckeindelning? då tycker jag ändå inte att ni ska klaga eftersom hälften av mina meningar inte hänvisar till paragrafer ur köplagen, konsumentköplagen eller avtalslagen) Puss och kram Juridiksvan (utomordentligt uttryck påkommet av käraste Malin)

Av Sofia Ohlsson - 2 september 2010 09:33

Så var det torsdag och jag och min studiegrupp har en fin och välbehövd ledig dag. Jag sov till nio ungefär och känner mig därför otroligt utvilad, det är så skönt att få sova ut någon dag i veckan och med tanke på att jag fått jobb på lördag så behöver jag nog kompensera med sovmorgon idag. Men nu när jag vaknat är det slut på det roliga, eller slut på slappandet åtminstone. Snart kastar jag mig in i duschen och därefter ska jag ta itu med den växande diskhögen. Så fort jag känner mig redo ska jag även ta ett ordentligt tag med böckerna Avtalrätt och köprätten- en introduktion. Sen ska jag ta mig tid att renskriva gårdagens anteckningar och har jag tur så får jag post lite senare, min personliga almanacka ligger förmodligen och väntar i en brevbärares cykelkorg just nu.


Ikväll är det ärtsoppesittning med faddergrupp 6 till 10 på Juridiska föreningen. Det är en gammal tradition och vi ska lära oss gamla sånger och som namnet avslöjar, äta ärtsoppa... Det ska nog bli trevligt, om inte annat för att lära känna alla i fadderfrupperna lite bättre.


Nej nu måste jag nog kasta mig in i duschen, ska passa på att skriva ett meddelande till Malin också, så om du ser det här Malin, gå in på din facebook, gå in där! Hejdå!

Ovido - Quiz & Flashcards