Alla inlägg under juni 2009

Av Sofia Ohlsson - 8 juni 2009 20:02

När jag läste, någon gång i december att The Sims 3 skulle släppas i februari var jag snabb med att boka. Det var den 19:e och när datumet kom och inget mejl och ingen bekräftelse hade dykt upp kollade jag upp saken. Där stod det att releasedatumet hade förlångts till 4:e juni. HALLÅ det kändes som hundra år dit och jag avbeställde, visste ju inte om jag skulle ha pengar i juni eller hur intresserad jag fortfarande skulle vara.


Men idag har jag inte kunnat tänka på annat än det enda datorspelet jag någonsin kunnat sitta klistrad vid i flera timmar.


SÅ jag beställde .. igen, vi får hoppas att det kommer på Onsdag så jag kan inleda mitt sommarlov på bästa sätt - framför datorn.

Av Sofia Ohlsson - 8 juni 2009 19:04

Måndagkväll och mamma kommer, för ovanlighetens skull hem om en kvart ungefär. Jag tror jag kan räkna gångerna på en hand som hon fått komma hem tidigare sen hon började ta behandlingar på skolan. Anledningen idag är att de har miniexamen och idag var det den ena halvan av klassen som fick visa på sina kunskaper och mammas halva fick komma hem tidigare.


Jag gjorde därför så att jag beställde en subway av henne, hon brukar köpa med sig det när jag är sugen och hon kommer lite tidigare, det är perfekt för jag orkar verkligen inte laga mat ikväll och vad är bäst om inte en subway till min humorkväll - måndagar @ TV6.


För övrgt flyter allt på, vanlig dag imorgon och jag tänkte nog kila ner och umgås med Gina efter skolan. Onsdag är det karneval och jag hoppas det blir bättre än vad det känns nu, att alla ordnar sina saker och tar ansvar för sin roll. Torsdag är stora vilodagen, kanske en fika mitt på dagen, lite slapp och fredag är det student som börjar med sång hela dagen, betygsutdelning, därefter kusin-student.


Kan knappt förstå att det är jag om ett år.


Vi hörs en stund innan jag ska sova, nu är det snart mat på G.

Av Sofia Ohlsson - 8 juni 2009 15:27

Ojoj, vilken måndag. Jag räknade med lugn och slappevecka nu när studenterna laddar upp för fredag och alla betyg är satta. Men allt börjar med att hela elevrådet strular, mest på grund av misstag, oengagerade medlemmar och framförallt stackars engagerade tjejer som gör allt för att få buky med problemen och istället får motta all den skit som personerna som strulat till det borde ta.


Men nu verkar det mesta vara löst och det sista problemet skall tas itu med imorgon, jag slipper. Hoppas på ett bättre organiserat sista år med styrelsen, vi känns starka inför trean och det är endast få som bör tänka om, vi andra is still going strong om jag säger så.


Nu idag ska jag i vilket fall bara ta det lungan här hemma, äta lite lasagne från igår då maten i skolan blev ris, ketchup och pizzasallad - inte att rekommendera.


Ja just det, jag hämtade ut presentkorten från skolan idag, jag sitter även med i skolkonferensen, alltså den styrelsen som tar det "stora" besluten som behandlats i klassråd, profil/program-utskott m.m Det är fem möten per läsår och eftersom tiden är 15.40-17.40 ungefär så blir vi elever kompenserade för detta - med 200 kronors presentkort för varje möte vi deltagit i, den här terminen var jag med på alla tre mötena - alltså 600 kronor att spendera i någon av stans butiker. Ännu bättre är att danslektionen jag och Cornelia höll i första april i år innebar ett till presentkort, så glöm det jag sa 800 kronor nu.


Nu blir det bädda om sängen, äta och mysa med världens bästa katter, slänger upp en bild så ni förstår vad jag menar, höres!

Av Sofia Ohlsson - 7 juni 2009 18:13

Detta är söndagen med litet s, inget särskilt har hänt men ändå känns det som om jag hunnit med att göra vad jag vill.


Jag har lagat mat och då någon gång när lasagnen var halvfärdig insåg jag vikten av att faktiskt gå och rösta idag. Jag har velat fram och tillbaka, ska jag eller ska jag inte rösta? det är mitt första val som jag får rösta i och efter många om och men bestämde jag mig. Dels för att jag är intresserad av politik och bryr mig om vårt lands framtid men till en stor del handlade dte om att jag gjorde mitt för att se till att Sverigedemokraterna inte tar plats i EU. SD är ett farligt parti med främlignsfientliga åsikter och jag anser att de inte platsar i ett parlament där jämställdhet och integrationspolitik är viktiga frågor.


Ja jag har alltid intresserat mig för samhällskunskap, nu har jag röstat i mitt första val, trevligt:)


När jag kom hem hade mamma förberett en efterrätt med hallon och glass, och nu ligger jag bara och njuter av livet. Ha det gott, vi hörs.

Av Sofia Ohlsson - 7 juni 2009 12:45

.. Får jag nog säga, gick upp för en halvtimme sedan, så det är inte riktigt så illa som det låter. Jag har rensat diskmaskinen och ätit två bananer och nu känns det lite som om energin börjar komma tillbaka till mig.

Idag är slappedag nummer ett, men jag har lovat mamma att hjälpa henne med lite saker. Jag ska bland annat laga maten som är vegetarisk lasagne, det var riktigt länge sedan jag gjorde det nu, mumma kard-e-mumma på det. Jag längtar till nästa vecka eftersom det är allt roligt som händer på en och samma gång, som att gå till skolan utan en massa krav - bättre blir det inte, speciellt inte när man trivs så bra i sin klass som jag gör.


Nu ska jag invänta mammas mejl och hjälpa henne med en översättning, sen blir det nog family guy på det.


Vi hörs senare, hajdåe.

Av Sofia Ohlsson - 7 juni 2009 02:39

Jag är hemma nu, hemma från rocken, hemma från Norje. Fick skjuts av Linda som också jobbar för DK och bodde här i närheten så det innebär att jag slapp bussen och fick umgås med elin och linda som jobbade sista nattpasset.


Nu när jag kom hem låg två små överraskningar i form av Tilda och Zelda i min säng. De små bäsarna låg och sov och nu bäddar jag ner mig med dem, de får dock inte sova så mycket för jag ska pussa tills de tröttnar.


Godnatt.

Av Sofia Ohlsson - 6 juni 2009 14:02

Nu är jag hemma från stan, det blev en fika på Ritz med mor min lilla mor. Fralla med pålägg, cola och chokladtårta på självaste nationaldagen satt inte helt fel. Nere på "stortorget" firades det med musikkåren, folkdans och en kvinna som pratade om skåne/blekingedräkterna som folkdansarna bar. Vi mötte till och med tre femtedelad av familjen Bengtsson och mamma fick äntligen träffa sin internet-vän på riktigt, det vill säga elins mamma.


Efter fikan körde jag bort till Ica på mammas order (man säger inte nej till min mamma) och handlade lite (mycket) grejjer. Jag känner mig så vuxen när jag går omkring där, handlar toapapper, bananer och mozzarellaost, som om jag hade en egen lägenhet eller något (ja mer köpte jag men detta är en blogg inte matlista). Jag längtar ganska mycket tills jag har det faktiskt, en egen lägenhet, inte en matlista. Därefter hem för att packa upp varor, gosa med misarna och så fort trappan har torkat här så ska jag gå ner och skaka lite mattor.


Om en timme kilar jag ner på stan, ut till rocken och gå omkring den närmsta en och en halv-timmen tills jobbet börjar. Jag slutar 22 som sagt och planen är att ta bussen hem tio över elva. Men om det inte regnar ikväll och OM jag lyckas hitta någon att springa runt med, ja då stannar jag kanske lite länge. Men det får vi allt se, jag är inte för glad i att gå från stationen hem så sent som ett-två på natten.


Men som sagt, det får framtiden utvisa, nu ska jag skaka mattorna så mamma blir lite glad och som elin skrev i sin blogg ; det är nästan så jag längtar till imorgon, planerna är att sova, laga veggo-lasagnen och bara slappa, inga krav, för på Måndag börjar vår allra sista vecka på tvåan, och om ett par månader är vi treor, Yippihurray.

Av Sofia Ohlsson - 6 juni 2009 10:56

Ja jag har inte hunnit skriva, inte alls. Och då inte bara för att det varit Sweden rock de tre senaste dagarna utan för att vårt internet har legat nere sen i Torsdags. Jag har iallafall sovit hemma varje natt, och tur är väl det för om man inte fryser ihjäl på dagarna så vill jag inte vara med om nätterna.


Snart ska jag ut igen men först ska jag handla åt mamma. Jag jobbar 17-22 ikväll och frågan är om jag ska stanna efter det eller åka hem. Jag vill såklart stanna, se heaven &hell till exempel. Men jag vet inte var någon är av de jag känner och springa runt på en festival ensam så sent känns inte heller lockande. Sen vet jag inte hur jag ska komma hem, troligtvis bussen men den går en gång i timmen och då måste jag iallafall vänta en timme för jag misstänker att jag inte hinner med 22-bussen eftersom mitt pass slutar precis då.


Usch sånna problem man kan ha. Just nu känns en söndag och ut-sovande mycket mer lockande. Just det, jag måste ta bussen ut också, vet inte när den går men misstänker tjugo över varje timme.. Får lov att kolla upp det också.


Nu ska jag iallaall blåsa håret innan jag kör och handlar, idag är det dessutom en vecka kvar - mindre till och med, tills sommarlovet - wohoo.

Ovido - Quiz & Flashcards