Alla inlägg under januari 2009

Av Sofia Ohlsson - 30 januari 2009 22:45

Tack för alla fina ord:)
Det firar jag med att lägga upp lite bilder på mina senaste inköp.
En dator och nya träningskläder:) Visst är dem fina?

Av Sofia Ohlsson - 30 januari 2009 06:35

Jag har världens sämsta nerver, det spritter i hela kroppen för minsta lilla.

Idag är jag NERVÖS.


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Efter skolan kommer tjejerna hit, vi ska se på film. Othello blir det, eftersom det är en uppgift på svenskan att analysera en film gjord på någon av shakespeares verk. Men vi ska nte bara tråka utan det blir pizza, en till film och a lots of mys. Ha det bra:)

Av Sofia Ohlsson - 29 januari 2009 16:09

Idagär det torsdag, vi hade ensemble och jag blev stressad som fan, klarade inte ens världens enklaste komp på synth. Innan skev jag uppsats på svenskan, den sög riktigt hårt, känner mig sjuk missnöjd! Därför ska jag inte berätta mer om den här dagen i detta inlägget, risken är att det blir för negativt. Därför berättar jag istället om tisdagen, dansen och allt det där. Religionen var inställd vilket innebar att jag slutade tolv, med detta fantastiska hål till dansen som annars bara brukar ligga på runt två timmar tog jag mig ut tidigare till lokalen för att öva och koreografera. Så klockan 15.05 befann jag mig i falkvik, fantastiskt. en timme senare var jag färdig och fick alltså vänta ytterligare en timme innan mina barn droppade in, många nya i första gruppen, det tycker jag är kul! timmen efter var det 11-13 åringarnas tur att drillas, trodde jag? det värsta är att ALLA satte koreografin, snabbt! här trodde jag att jag gjort helt svåra åttor och att det skulle krävas mycket övning, men inte det. Egentligen är det positivt att tjejerna är duktiga, men snopen blev jag och nu måste jag göra nya åttor till nästa gång jag har dom, men itne nästa vecka för då är det H:s tur:) Nu ska jag äta kroketter, MUMS Hejdå:)

Av Sofia Ohlsson - 28 januari 2009 17:30

10 saker jag har sjuk ångest över just nu.


1. Att köra upp

2. Min vikt

3. Att skriva upp

4. Att spela upp piano

5. Mina betyg

6. Svea-saknad

7. Min prestationsångest

8. Dansen, jag vill bli bättre

9.Referatprov imorgon

10. All min ångest


Usch och fy för dåliga nerver, men det kommer gå bra, jag kommer bli bra, jag kommer att klara det här, NÅGON gång

Av Sofia Ohlsson - 27 januari 2009 14:20

Idag börjar dansen på allvar för mig, de flesta var nog igång redan igår men idag börjar mina grupper. 17.00-18.00 har jag streetfunk med 9-11 åringarna. Timmen efter är det 11-13 åringarnas tur, och sist men inte minst 1,5 timmes träning med 18+, i den gruppen är dock inte jag ledare, nej i den gruppen får jag bara träna för min egna skull!


Det ska bli kul att träffa alla igen men framförallt skönt att komma igång, de första veckorna är alltid lite jobbigare men träningen känns också så mycket mer.


Så nu bär det av, några timmar i förväg, jag måste planera ut i minsta detalj;)

Av Sofia Ohlsson - 26 januari 2009 18:07

Idag har jag inte bara haft två lektioner, jag har även hunnit med en sväng till Ica för att lämna CV, nu är det i deras händer och inte längre mitt ansvar om jag får jobb eller inte.


Dessutom tänker jag på uppkörning och uppskrivning varje dag.. hela tiden, alla säger "Frågorna på uppskrivningen är mycket svårare än på körskolan" Eller "Det går nog bra om man inte får sjuka frågor som vissa får" eller "det är hemskt att köra upp, det känns som allt man gör är helt fel". Mina prov närmar sig med stormsteg, bara några veckor kvar och jag kan inte tänka på något annat än hur dålligt jag skulle må av att inte klara det direkt(peppar peppar), för sån är jag. Det är hemskt.


För övrigt kommer mamma hem om en timme och jag har varken handlat eller planerat någon mat. GREAT

Av Sofia Ohlsson - 25 januari 2009 11:50

God Morgon, får jag väl säga då, gick upp för en drygt tjugo minuter sedan och känner mig fortfarande som en zombie, det tar på krafterna att gå upp 06.00 och 06.30 sex dagar i rad.. Fast nu ljög jag lite, igår fick jag en sovmorgon till 09.00


Idag står läxor på schemat, först tänkte jag skriva ihop tio stödmeningar till referatuppsatsen som vi har på torsdag. Därefter är det engelskans do och make-prov. Men där vet jag inte ritkigt hur jag ska öva, läsa antecknigar antagligen. Jag önskar att jag kunde komma på 6 åttor till 9-11 dansen också. Det hade varit så skönt och jag hade sluppit tänka på det några veckor framöver. På tal om dansen had ejag missuppfattat en av våra förmåner, kanske får skcika hem grejjerna jag beställt, det är så pinsamt när man inte varit uppmärksam nog. På tal om att vara uppmärksam och dansen så är vårt klubbrum ännu inte ommålat, det som skulle vara ordnat i början av januari, och nästa vecka kommer våra grupper och när allt dragit igång blir det ännu svårare att träffas och fixa sånt här på helgerna..


Nej nu ska jag verkligen gå från datorn, get some work done.

Av Sofia Ohlsson - 24 januari 2009 13:27

Gårdagen firades med pappa och hela släkten på den sidan, de som kom var min faster Helena, Kusinerna Stoffe och Bea, Farmor och hennes Ulf, Farbror Mathias, Hans Ingela och deras Pepe, en liten vovvsing. Sen var det ju jag, jacob och min pappa och hans Lotta. Inte så fasligt många men i deras nya boende på 49 Kvadratmeter fick vi mer än plats. De flyttade från sitt hus förra året i november, där fanns 5 sovrum, två toaletter, ett stort kök och vardagsrum/matsal. Nu bor de alltså i en liten sommarstuga med gäststuga på tomten. Väldigt litet men också hemskt mysigt får jag säga, inga av oss barn hälsar på oftare än helgerna nuför tiden, om ens det.


Kalaset var mycket trevligt och efteråt sov jag och brorsan i gäststugan som innehöll två sovrum och ett badrum. Tidigt i morse bar det av hem till Sölvesborg igen där det ska vara födelsedagsmiddag med mamma, presenterna fick vi ju i torsdags men ikväll blir det god mat och tårta, och en liten gäst. Så från att jag kom hem kvart i tio i morse har jag städat, skrivit matlista, strukit och dukat. Mamma handlar och om hon kommer ihåg tar hon md sig en sallad från Ritz hem till mig.


Imorgon önskar jag att jag kunnat göra allt annat än jag måste, men med ett prov i engelska och en uppsats i svenska krävs förberedelser, dessutom börjar dansen och hinner jag kolla över 9-11's åttor igen hade det varit guld värt. Sedan påbörjas ytterligare en vecka, men med tre veckor kvar till sportlovet klagar jag inte direkt.


Jag, Sofia A och Cocco är dessutom anmälda till Galan vecka sju, och vi har inte ens träffats en gång för att gå igenom vad vi ska dansa, så det ser inte bra ut. Men jag orkar inte stressa upp mig över det. Ha en fortsatt bra helg allihopa=)



Ovido - Quiz & Flashcards