Alla inlägg den 26 september 2009

Av Sofia Ohlsson - 26 september 2009 23:46

Halleå! Hemma, go och gla efter en underbart trevlig kväll med Cornelia och hennes familj. Jag blev bjuden på en jättegod rätt med pasta, körsbärstomater, kyckling, ruccola, fetaost, zuchini, aubergine och pesto till. Det tror jag min mamma skulle gilla. Litet pytte-glas vin blev det också runt sex-tiden, inte mycket såklart eftersom jag körde hem nu tolv. Vi åt godis senare, snackade om allt möjligt, det bästa med att vi går i olika klasser är att det vi pratar om blir så annorlunda, hon känner vissa människor, jag andra. Vi delar kunskaper, berättar saker och vet allt utifrån olika synvinklar, kan ändra varandras uppfattningar eller bli glada när vi båda känner likadant fast vi aldrig diskuterat saken förut. Lite flummigt blev det där, men ni kanske förstår ändå.


Jag har sminkat av mig och tvättat ansiktet, ska sova ut imorgon även om jag borde gå upp halv tio, mår ju bäst då. Jag ska koreografera ett par åttor till båda mina grupper, men det är en ny låt så jag känner mig peppad.


Nu ska jag snart sova, men på grund av att jag inte är ett dugg trött sitter jag säkert kvar vid datorn till halv ett iallafall. Vi hörs imorgon, Nattinatt!

Av Sofia Ohlsson - 26 september 2009 16:59

Uuh, hemma med fina klänningen i rosa påsen är jag allt, hemma från kristianstad, en heldag med mamma och Gunilla som avslutades ute hos mormor där hon bor nu. Det var inte mycket bättre med mormor och mig kände hon nog inte igen, men precis innan vi gick sa hon något i stil med "det var trevligt att ni hälsade på marie" så mamma kände hon nog igen mer eller mindre. Klänningen köpte jag på Randiga rutan, efter ett par prövande blev det en silver-grå med ett nät i blommönster över. Den har en silvrig rosett strax över midjan och så köpte jag svart sidenband som butiksbiträdet fixade till ett halterneck-band. Den är ursnygg och ni ska såklart få se bild, men kanske väntar jag till nästa vecka när jag ska ha den på mig, så stanna kvar tills dess:)


Nu ska jag snart ut till Cornelia dit jag är hembjuden på middag, så skönt att vi börjar träffas igen, har blivit för lite nu men man ska inte klandra någon som är kär, det har jag lovat mig själv för länge sedan. Då var jag själv i en situation med en kompis som inte var så förstående. Det blir säkert en massa snack ikväll också, vi är ju bra på det där, så skönt att få prata av sig och slippa tänka på alla andra orosmoment i livet. Snart är det dags för vår Romresa också, den ska ju planeras, det kanske vi gör ikväll.


Ja vi hörs kanske en stund sent ikväll, ha en underbar lördagkväll, nu drar jag mig härifrån!

Av Sofia Ohlsson - 26 september 2009 09:31

Goder morgon i denna sal, nu är det äntligen lördag, äntligen slipper jag gå till skolan på morgonen med en liten klump i magen, dröjer ända till på måndag innan det är dags igen. Eller tisdag när vi ska ha samhällsprov som jag känner mig mer redo för än jag gjorde förra veckan, jag kan alla EU:s institutioner nu, jag kan Eu:s hitsorik i korta drag. Jag kan berätta lite kort om enhetsakten, Jag vet vilka kategorier som ligger under de olika pelarna i Eu:s konstruation i Maastrichtfördraget och jag känner till Eu:s mål samt beslutsgången för en ny lag. Det borde räcka tycker jag, jag har lite utanför- kunskap om EMS och bildandet av Europarådet som inte får förväxlas med Europeiska rådet, mer vet jag inte vad jag ska hämta från boken, det får vila alltså.


Om två och en halv timme typ så kör jag och mamma till kristianstad, om en kvart typ så hoppar jag in i duschen. I kristianstad ska jag kolla efter klänning, hoppas verkligen jag hittar en och slipper ha på mig den vinröda tråkiga. Vi ska fika med mammas väninna och vi ska hälsa på min söta mormor. Ikväll ska jag kanske träffa cornet igen, om inte så blir det en lugn hemmakväll men mami.


Så nu vet ni allt detta, nu vet ni hur min dag ska spenderas de gånger ag inte uppdaterar bloggen. Ha det så fint alla ni också, så ska jag nog avsluta och springa ner med destination badrummet. Tjohej



Ovido - Quiz & Flashcards