Alla inlägg den 31 mars 2011

Av Sofia Ohlsson - 31 mars 2011 20:52

Min eftermiddag och kväll har spenderats på Setterwalls i Malmö, en av mina, klara favoriter efter den här fantastiskt trevliga dagen! Klockan 14 startade eventet med bubbel, snacks och mingel, vi studenter blev oerhört väl bemötta av alla biträdande jurister och advokater, vi fick svar på många frågor och en inblick i hur det funkar på en affärsjuridisk byrå. Vid kvart i tre fick man välja att gå på en av två föreläsningar, jag valde den om tvister vilket kändes mer som något för mig än företagsöverlåtelser - som var det andra alternativet. Men i efterhand önskar jag att jag gick på båda, vilket i och för sig hade varit fysiskt omöjligt, but still!


Efter föreläsningarna var det fika, kaffeprovning och macaroons bjöds det på. En representant från Lilla Kafferosteriet kom och berättade om tre olika kaffen han hade malt till oss, ett från Indien, ett från Brasilien och ett från Etiopien om jag inte minns fel. De flesta av er vet nog att jag inte dricker kaffe men jag kände ändå att jag inte fick missa den här chansen.. Ja och dessutom ville jag inte se dum ut när alla andra drack och såg vuxna ut, lite typiskt mig, så jag smakade på två sorter, insåg att jag inte kände någon skillnad och att kaffe fortfarande inte är särskilt gott. Därefter träffade jag andra som tackat nej för att de inte dricker kaffe, varför ska jag vara så inställsam? (säger man så?, ja ni fattar iallafall) Jag smakade iallafall en massa macaroons, gottegott. Därefter delades vi in i mindre grupper på fyra personer ungefär och fick en varsin jurist, först satt vi ner och pratade om allt möjligt, ställde frågor och fick en massa svar. Därefter gick vi en tipsrunda tillsammans och alla frågor handlade såklart på ett eller annat sätt om Setterwalls. Sedan var det lite till mingel och sen middag. Även under middagen lyckades vi sitta bra till och kunde prata med en tjej från Göteborgskontoret som var nere ett par dagar, det känns som om jag fått en massa svar och blivit väldigt peppad på att arbeta på en byrå av något slag. Gärna just Setterwalls eftersom alla verkligen tryckte på att det var en så bra stämning mellan alla, ja jo, mycket bra kväll med andra ord. Vi fick en varsin goodiebag med oss hem och nu har jag precis kommit innanför dörren.


Imorgon ska jag upp tidigt och även åka till Kristianstad, en helg med mamma och pappa också faktiskt.. Ja alltså inte mamma och pappa samtidigt, tänk er vilken dålig stämning det hade kunnat bli, haha! Men först hem till pappa imorgonkväll och sen till mamma resten av helgen. Därför måste jag packa nu, samtidigt som jag what'sappar med Helena, jisses hörreni, många bollar i luften. Imorgon kommer Malin hem, det är kul, så kul! Jag är lycklig.


Nu måste jag gå, pus o kram allihopa!

Ovido - Quiz & Flashcards