Senaste inläggen

Av Sofia Ohlsson - 29 maj 2011 00:01

Hej, jag har tydligen inte varit inne här på ett tag. Livet går fortfarande i samma rasande takt. Dagarna springer förbi och den tiden jag inte sitter med näsan i böckerna, med mina vänner och diskuterar eller i mina tankar om juridiken så diskar jag, lagar mat, äter eller sover.


Livet blir inte enklare av all ångest men just nu är jag egentligen mest orolig över att jag inte är orolig. Känslan har inte infunnit sig ännu. Jag går mest omkring i en overklighetskänsla där tentan har all fokus men samtidigt är jag emotionellt avtrubbad. Jag vill så gärna klara den här tentan men samtidigt infinner sig en känsla av "vadå då?". Ni vet, varför skulle jag inte klara den? vad händer om jag inte gör det? spelar det någon roll?. Det är nya känslor för mig. Förhoppningsvis har stresshanteringskursen plus alla omvälvande saker jag varit med om det senaste året bidragit till att jag fått nya perspektiv. Eller så är det känslan av att ha klarat de två andra tentorna med hyfsade resultat som gett mig lite av ett självförtroende.


Hur som helst är det mycket upp och ner, ibland gör sig ångesten påmind men jag mår inte dåligt på det sätt eller i den utsträckning som jag gjort tidigare. Det är skönt. Det är också skönt att veta att i arbetslivet kommer jag aldrig behöva sättas inför de situationer som tentor faktiskt innebär. Det vill säga, ingen kommer någonsin säga till mig "Sofia, nu får du sex timmar på dig, skriv svar på de här frågorna i fem olika områden, du får inte be någon om hjälp, du får inte kolla i en bok och du får absolut inte ta en paus." Böckerna, kollegorna och utbytet av information kommer snarare vara centralt i mitt arbetsliv. Och om jag har förstått allting rätt kommer jag inte att kastas in i ett nytt ämne på tre veckor och sedan förväntas kunna allt och inget och förstå det direkt. Ni vet, jag är inte kritisk till systemet, eller jag har iallafall ingen lösning på de brister det trots allt innebär när de kräver saker av oss som egentligen inte har någon förankring till det verkliga arbetslivet. De måste ju examinera oss på något sätt.


Nu blev det väldgt djupt och tankefullt det här inlägget, jag ville egentligen bara säga hej, berätta vad som händer i mitt liv. Idag har jag pluggat köprätt med vännerna, därefter har vi ätit pizza och bakat kladdkaka, vi träffades strax innan tio och dem gick nu vid tolv så fjorton timmar i varandras sällskap har vi ändå varit. Det är bra att vi har varandra men imorgon ska alla plugga på eget håll - vilket brukar innebära alldeles för lite pluggande.


Nu ska jag inte bli långrandig. Jag funderar på att slå på sista avsnittet av Scrubs s.6 som jag fick av Cornelia, jag hr lyckats hålla mig rejält bra och inte titta klart på hela säsongen på tre dagar, tack vare tentatider antar jag. Därefter ska jag sova och imorgon tänker jag inte gå upp före tio. Nej med tanke på att jag gått upp mellan sju och halv åtta hela veckan - tillät mig själv sova till halv nio idag så behöver jag ett par timmars vila.


Hoppas ni har det bra ute i verkligheten. Vi hörs när jag hinner, ha det gott tills dess. Godnatt!

ANNONS
Av Sofia Ohlsson - 25 maj 2011 18:54

Hej, idag är det en vecka kvar till tentan. Med andra ord sitter jag, om exakt en vecka och skriver för fullt förhoppningsvis. Det där tentapluggandet går väl sådär, jag vet inte vad jag ska göra riktigt, idag hade jag och mina vänner sakrättsdag vilket innebar att vi gick igenom tentafrågor som handlade om sakrätt vilket för övrigt är ett sjukt svårt ämne. Ett plus är ju att det finns många frågor som ingen vet svaret på vilket ger utrymme för flummiga utlägg. Min feber slash sjukdom vill inte riktigt ge med sig och idag har jag ont i halsen. Det är jobbigt att svettas och känna sig alldeles slut mitt på dagen, kallsvettas och ha ett tungt huvud. Ja ni vet hur det är när man inte känner sig pigg.


Jag var iallafall i skolan mellan åtta och fyra idag ungefär, jag kan väl inte påstå att vi vart sådär direkt jätteeffektiva men lite hann vi med. På hemvägen handlade jag och idag bestämde jag mig för att göra hemmagjorda köttbullar med potatismos (även det hemmagjort såklart). Snart är min mat färdig och ikväll antar jag att det blir lite mer studerande av lagtexten och plugg innan jag inrättar mig i min säng, slår på tv:n och förhoppningsvis somnar i någorlunda tid.


Imorgon är det skadeståndsrätt som gäller. Om en vecka och ett par dagar har jag dock sommarlov och får vara hemma HEMMA, förhoppningsvis blir jag frisk och kan träffa mina älskade vänner också. Hoppas ni har det bra där ute i den riktiga världen. Vi hörs, HEJ.

ANNONS
Av Sofia Ohlsson - 23 maj 2011 17:26

Hej hopp här kommer ett inlägg från all stress jag befinner mig i just nu. En massa pluggande, examinationer och förmögenhetsrätt håller jag på med, eller ja, det är iallafall meningen att jag ska hålla på med det. Idag har vi haft rättegångsspel, det sista examinationsmomentet innan tentan. Därmed har jag också klarat alla examinationsmoment so far den här terminen, två projekt, en hemtenta, tio seminarier (vilket jag bara drar slutsatsen att jag klarat) och så uppsatsen då. Efter rättegångarna som vi för övrigt vann i det ena fallet - vilket ger tre vunna rättegångar av fyra möjliga, helt okej statistik - så gick jag och Erika och åt lunch. Efter det var det lektorsledd övning i Immaterialrätt, sista övningen inför tentan alltså. Nu i eftermiddag har jag träffat mamma och jacob en stund som varit i Lund och Malmö idag.


Ikväll hade jag tänkt läsa litegrann men så måste jag ju handla, laga mat och äta också. Ikväll somnar jag förhoppningsvis gott och tidigt. Jag är så otroligt trött efter ett par veckors plugg och dessutom har jag dragit på mig någon konstig feber. Jag mår inte så dåligt som jag brukar göra när jag är sjuk men det är ändå en jobbig känsla, jag är varm i hela kroppen och lite dåsig emellanåt.


Nu till lite läsning och sen kilar jag väl till affären. Ha det gott!

Av Sofia Ohlsson - 18 maj 2011 21:34

Tiden bara flyger iväg och om två veckor exakt så är tentan i allmän förmögenhetsrätt över. Det är lite blandade känslor inför det men jag måste ju säga att det känns bra att det är min tredje salstenta, den första var fruktansvärd att vänta på och den andra var också väldigt jobbig, det var ju vår första salstenta med lagboken. Jag säger inte att min puls kommer bli bättre under de här två veckorna som kommer men jag har ändå en lite bättre inställning den här gången, det känns liksom inte som om livet tar slut där ni vet.


Idag har jag pluggat i stort sett hela dagen. Jag har faktiskt hunnit med en del trevliga avbrott också så på det stora hela är jag nöjd. Jag gick upp halv åtta och tog en dusch, åt frukost och sådär ni vet. Vid nio startade jag min läsning, lunch vid tolv, jag hann både tillaga tomatsoppa, äta, boka en tvättid och titta lite på tv under min drygt en timme långa paus. Därefter läste jag mellan ett och fyra innan det var dags för nästa paus. Jag träffade Gisela och hennes Daniel eftersom de skulle ha lektion ikväll och var här nere i Lund. Vi tog igen allt vi missat sedan vi sågs sist och åt kvällsmat på graffiti. Efter ett par timmar var det dags för dem att gå upp till Geologicenter och jag gick hemåt för att fortsätta min läsning mellan sju och nio. Nu har jag hunnit diska, titta på efterlyst, surfa runt på min dator och snart ska jag sminka av mig innan jag tar sista pluggtimmen för dagen. Snart har jag läst ut hela skadeståndsrätten och det känns ändå ganska bra.


Imorgon avbryts mina studier av annat nödvändigt som jag skjutit upp för länge. Tvätt bland annat, och efter lunch ska jag träffa Erika för att fila på en plädering till rättegången på måndag.


Nu får jag skynda mig in i badrummet innan klockan tickar förbi. Vi hörs kära läsare, ha det gott! Hej och godnatt.

Av Sofia Ohlsson - 15 maj 2011 22:11

Idag har jag haft namnsdag, en riktigt fin dag har det varit! Jag vaknade upp hemma hos mamma runt nio och var faktiskt väldigt pigg, en kvart senare var jag uppe och hoppade, käkade lite frukost och tog det lugnt. Mellan tio och tolv ungefär läste jag i Speciell avtalsrätt, jag blev klar med de sista kapitlena och gjorde mig iordning efter det. Sen åt jag och mamma lunch innan vi körde för att handla. Eftersom det är min namnsdag fick jag bestämma mat och plötsligt kom jag på att jag var hemskt sugen på Boef Borgninion, stavas det så? tveksamt, men ni vet, en riktigt god gryta med oxkött, champinjoner, lök, morot, rött vin, vitlök och en massa goda kryddor. Innan vi åt mat fikade vi dock på namnsdagsfika från Boulevard, chokladbiskvi och blåbärsbakelse. I namnsdagspresent fick jag ett helt jättefint set från Exuviance rengöring av mamma. Nu ska vi se om min hy blir bättre, jag köpte ju ett dyrt fint set från Clinique i höstas som var helt värdelöst så mamma sa att jag skulle prova Exuviance innan jag gav upp så nu jäklar är jag peppad. För tillfället sitter jag med en mask på, tredje steget i rengöringen och ett sista kvar innan jag kryper ner i sängen, Hockeyn är väl ingen idé att fortsätta kolla på nu.


Nej, imorgon är en annan dag, jag har haft en jättebra helg och en jättebra namnsdag så det är väl lika bra att komma i säng i tid så jag vaknar någorlunda pigg imorgon. Veckan som kommer ska jag utmana mig själv och plugga hårdare än hårdast, tentan närmar sig ofattbart snabbt, hua.


Vi hörs alla läsare (båda två), nedan är en bild på min fina namnsdagspresent. Godnatt!


 

Av Sofia Ohlsson - 15 maj 2011 00:51

Jag är så stolt över Eric Saade och hans insats i Eurovision, han gav oss Sveriges bästa plats på hela tusenåret och det känns som en rejäl revansch med tanke på alla negativa avundsjuka människor det finns som alltid ska vara så pretto och veta bäst. Den här gången gick det bra, riktigt bra, och jag tycker att alla kan vara riktigt stolta!


Jag har haft en bra lördag hemma hos mamma, jag har pluggat ungefär fyra timmar, det är lite för lite men jag har inte orkat mer idag, usch hur ska det gå.. Däremellan har jag iallafall hunnit fika på stan med mamma och Gunilla. Mamma och jag har varit på kattutställning, en massa söta perserkatter och andra små glin har vi kikat på. Jag har träffat Bea nu ikväll, vi har ätit pizza, tittat på Eurovision och haft lite kusinmys, det var trevligt och ett bra tag sedan sist!


Idag (läs idag som rätt sida av dygnet, inte igår) har jag namnsdag dessutom. Snart ska jag packa upp bäddsoffan och bädda ner mig, är så hemskt trött. Imorgon ska jag mysa till det här hemma innan jag åker hem till Lund för näst sista pluggveckan innan tentan, jisses, hur ska det gå, jag har läst tre av tio böcker.. Ja alltså för andra gången då, jag har ju läst alla en gång var och sen har jag läst tre av dem en andra gång och fyra av dem planerar jag inte att läsa igen eftersom vi tentade av avtalsrätten i februari.


Hoppas att ni alla haft en bra lördag, vi hörs gott folk, hej!

Av Sofia Ohlsson - 12 maj 2011 16:52

Snart är skolveckan slut och dagen har minst sagt bestått av plugg, plugg och återigen plugg. Fyra timmars föreläsning, tre timmars självständig läsning och en dryg halvtimme till att flytta flikarna i min lagbok så att den nu ser mer enhetlig ut.


Nu ska jag snart gå bort till Erika, hon jag och Karolina ska äta kinabuffé tillsammans innan vi går bort till mejeriet för att njuta av lite humor. Björn Gustafsson och Per Andersson's in town och det kan vi självklart inte missa! Tyvärr missar vi Eric Saade ikväll så jag hoppas på att alla jag känner håller en extra tumme för min del. Det hade varit roligt om han gick vidare, främst för att han är bra på att sjunga, dansa och underhålla men framförallt för att överbevisa alla negativa människor här i Sverige att det inte är ett dåligt framförande. Jag är ingen fjortis som står längst fram och skriker mig hes varenda gång en snygg kille entrar scenen, jag är helt enkelt tillräckligt mogen för att se saker för vad dom är och inte snacka skit om varenda människa som har talang. Ja så ser jag det. Nu lät jag säkert jättearg, jag är kanske lite arg, men framförallt är jag trött på det svenska föraktet och den svenska överlägsenheten. Jag tycker att livet blir roligare när alla är glada, positiva och trevliga mot varandra. Ja verkligen!


NU ska jag iallafall snöra på mig skorna och skynda bort mot stan, hoppas att ni alla får en bra kväll! hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 11 maj 2011 22:34

Hejsansvejsan! Idag har jag haft en såndär fullt-upp-dag, med stor sannolikhet är det också så mina närmsta tre veckor kommer se ut. Jag gick upp kvart i sju någonting, tog en dusch, gjorde mig redo för dagen och åt frukost. Mellan kvart över åtta och kvart över nio läste jag i Immaterialrättsboken, sedan gjorde jag mig helt klar innan jag traskade bort till stadshallen där vi hade vår föreläsning. Efter det en snabb lunch med tjejerna hemma hos Erika igen innan vi gav oss på svaromålet som skulle skrivas. I gruppen satt vi mellan ett och fyra innan vi gav upp och begav oss hemåt. Hemma upptäckte jag en trevlig överraskning i min brevlåda, mamma hade skickat en liten hälsning med fint kort! Jag som klagat på att det inte kommit någon post på länge och så kommer det hem världens finaste kort från henne och kisarna. Det gjorde mig väldigt glad!


Därefter läste jag lite mer än en timme, igen i immaterialrätten, försöker hålla mig i fas med föreläsningarna men insåg att jag borde läst ut den och bara fokuserat på repetition, men det är sånt man kan se med facit i hand! vid kvart i sex gick jag till affären och handlade lite smått som tagit slut här hemma. Efter att ha lämnat av sakerna hemma sprang jag ut på stan igen, den här gången för att träffa Erika. Vi gick och åt på Subway eftersom vi inte orkade laga mat var för sig. Efter stor middag gick vi hem till henne, kollade på hockey och slipade lite till på svaromålet. Jag kom hem runt tio och såg det sista av matchen samtidigt som jag diskade. Nu sitter jag ner och bara är för första gången idag och snart ska jag sminka av mig innan jag kryper ner under täcket.


Jag hoppas att ni alla haft en bra dag, imorgon fortsätter stressen, skola, plugg och humor bjuds det på, och inte att förglömma, Eric Saade i ESC, jag missar dock hans framträdande, jag hoppas att jag får se honom på lördag iallafall, man vet ju aldrig men det hade varit kul!


Nej nu ska jag inte dra ut på det längre, vi hörs kära läsare, ha det gott, godnatt!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se