Senaste inläggen

Av Sofia Ohlsson - 15 september 2011 19:38

Hallå där! Ny dag nya möjligheter, men vad snabbt tiden går, jag hinner inte med någonting. Idag har skolan fått stå åt sidan litegrann. Jag och Erika gick till Juridicum vid åtta, satt till tio och gick på föreläsning till tolv. Efteråt sprang jag och Madde upp till JF för att mejla ut till utbytesstudenterna om vårt närmsta "upcoming event". Det tog väl drygt en timme att få ihop allting och därefter gick jag hem för att äta lunch med Erika.


På eftermiddagen hann jag med en timmes läsning, det betyder att jag kan tillräkna mig fem timmars pluggande idag, inte så bra kanske men det får jag nog ta igen i helgen eftersom vi hade tjänstemannasits ikväll och den tog det mesta av tiden från mig. Jag hann i alla fall diska och byta om innan jag gick till JF där vi blev fotograferade, åt och drack gott och fick lite information om vad det innebär att vara tjänsteman ungefär.


Det slutade tidigare än jag trodde och då passade jag och Madde på att fixa det sista inför vårt första event som är om två veckor. Därefter gick vi hem på ett varsitt håll och nu är jag här - ganska tidigt, ensam och med varken disk eller något annat jättejobbigt att fixa. Vad ska jag göra av mig själv? Är det möjligt att jag nu har en och en halv timmes fritid? Det ska jag fira med att skriva lite eftersändningar till min förstakontraktsinnehavare på lägenheten - hennes post kommer ju fortfarande hit! Därefter ska jag nog krypa ner i sängen och somna före halv elva! Imorgon är den sista jobbiga dagen som jag går upp runt sex så det är bara att gilla läget, helgen kommer!


Jag hoppas att ni alla har haft en bra dag, vi hörs i helgen - då har jag lite mer tid, hej!

ANNONS
Av Sofia Ohlsson - 14 september 2011 20:40

Hej hopp plommontopp!


Jag ska snart hoppa i säng, redo för en lugn natt med mycket sömn förhoppningsvis. Jag vaknade och upptäckte att förkylningen satt sig i bihålorna vilket innebär att jag snutit mig 63739 gånger idag och näsan rinner än. Tre timmars föreläsning plus övning följdes av en tidig lunch och därefter fem timmars läsning på tredje våningen tillsammans med Erika. Efter att vi gjort våra åtta timmar gick vi hem tillsammans, eller ja en lite bit, jag gick in på Konsum och hon hem till sig. Idag var det ju min dag att bjuda på mat! Det gjorde jag med glädje kan jag säga, jag hittade ett nytt recept för någon vecka sedan och bjöd därför på en fisksoppa med torsk, lax, potatis, morot, purjolök, vitt vin, matlagningsgrädde, saffran och aioli bland annat. Ja ni hör vilken festmåltid det blev! Efter mat, prat och lite diskning gav sig Erika hemåt och nu har jag gjort mig redo för kvällen som sagt.


Imorgon är det tjänstemannasits och eftersom jag gärna vill byta om och göra mig lite fin för fotograferingen så blir det inte mycket timmar plugg imorgon.. Men det får väl gå! Jag hoppas att ni alla har haft en bra onsdag, veckorna bara springer iväg och jag har svårt att förstå att det är torsdag redan imorgon och sen är det ju fredag, ja ni förstår. Vi hörs snart igen, ha det bra!

ANNONS
Av Sofia Ohlsson - 13 september 2011 18:17

Hej där. Idag mår jag mycket bättre, jag har i princip ingen halsont alls och febern har jag inte heller känt av, alla tiders med andra ord! Idag har varit en busy dag samtidigt som det känns som att jag inte hunnit med någonting alls.. Jag har i alla fall varit i skolan sen åtta. Tre timmars övning följt av en lunch, lite läsning, lite mejlande tillsammans med Madde genom International Student Committe, det är mycket fix med vårt utskott så här i början. Följt av lite till läsning och klockan tre gick jag till frisören för att klippa mig. Det var troligtvis den dyraste klippningen jag någonsin varit med om (430 kronor för 45 minuter). Anledningen var att elevsalongen som jag tänkte gå till inte öppnar förrän i november, och min situation var rätt akut. Det höga priset kompenserades dock något av att det ingick en hårtvätt och under tiden som jag fick håret tvättat fick jag sitta i en massagestol!


Nu i eftermiddag har jag läst närmare två timmar och om tjugo minuter ska jag vara hemma hos Erika för kvällens middag. Det skulle visst bli kassler, ris och någon slags grönsaksgratäng, det tycker jag låter supergott! Efter en lång dag är det mer än välbehövligt också. Förhoppningsvis ska vi hinna med att titta igenom morgondagens övningar tillsammans också så vid sju ikväll kan jag - efter elva timmar ge mig  själv sju timmars effektiv pluggtid, det tycker jag nog ändå är rätt hyffsat med tanke på att jag klippt mig och mejlat runt en massa, visst är det?


Jag är i alla fall mest glad över att känna mig bra igen. Det var ingen långvarig förkylning, eller de värsta symptomen satt inte i så länge även om jag fortfarande ska vänta ett par dagar med träning och sånt.. Nu bär det av mot Erika, hoppas att ni alla har  haft en bra tisdag. Hej!

Av Sofia Ohlsson - 12 september 2011 20:36

Hoppsan, jag har inte varit så bra på att blogga den senaste tiden men jag ska försöka sammanfatt de senaste dagarna lite snabbt för er.


I fredags var jag pluggis så det skrek om det. Uppe vid sex och i skolan klockan åtta. efter lunch gick jag och tjejerna till mormors bageri och gick igenom veckans anteckningar tillsammans, det är ytterligare en tradition to be så att säga, vi fikar och går igenom anteckningar från veckan varje fredag för att se så alla hänger med och är på samma plan. Efter genomgången satt jag på Juridicum mellan halv fem och sju (hör och häpna) innan jag gick hem och handlade, åt, myste ner mig framför tv:n och somnade innan halv tolv - när resten av Lund festade.


I lördags och söndags var det tjänstemannakickoff med JF, lekar, tävlingar, mat, dricka, dans och fest är ett par väl valda ord som beskriver helgen. Tyvärr lyckades jag, som hållt mig undan alla sjukdomar sedan juli, dra på mig en förkylning med de värsta symptomen; halsont, feber, huvudvärk och återigen halsont. Gårdagen gick åt att handla, laga mat tycka synd om mig själv och äta choklad - efter att jag kommit hem från kick offen vill säga.


Idag har jag varit i skolan mellan åtta och halv fem ungefär, mellan fem och åtta har jag ordnat med möte tillsammans med ISC och nu har jag precis fått i mig lite mat. Halsonten är vad den är men har jag tur mår jag bättre på onsdag igen. Det är trots allt inte den värstaa sjukdomen än så länge och efter lite sömn kanske jag är piggare imorgon redan.


Veckan i övrigt bjuder på skola, mat hos Erika imorgon och hos mig på onsdag, på torsdag är det tjänstemannasits på JF och på lördag kommer Sacko ner och hälsar på. Han, jag och Malin ska ta en fika och tanken är väl också att jag ska hjälpa honom lite med juridiken då han läser en kurs i handelsrätt nu i höst.


Som ni förstår är det en hel del som jag ska hinna med så ju fortare jag kommer i säng ikväll desto bättre! Hoppas att ni alla har haft en bra helg i alla fall och att ni får en fortsatt bra vecka. Håll tummarna för att min halsont försvinner! Ha det bra, hejsvejs.

Av Sofia Ohlsson - 8 september 2011 17:07

Hej hopp nu har det varit tyst här lite väl länge kände jag. Men så är det när vardagen är fylld till bredden. Jag ska försöka sammanfatta mina dagar lite snabbt.


I tisdags gick jag såklart i skolan, på kvällen var jag hembjuden till Erika för vårt nya projekt - matsambos två dagar i veckan. Det går - föga förvånande - ut på att två dagar i veckan äter vi mat tillsammans, hon lagar på tisdagar och jag på onsdagar. På så vis slipper man tänka på vad man ska äta varje dag och den kvällen man lagar till den andre får man sällskap vid matbordet, en win-win situation. Hon bjöd på en fantastiskt god tacopaj och igårkväll när det var min tur slängde jag ihop en flygande Jacob.


Idag har jag också varit i skolan, kom nyligen hem och om en halvtimme går jag upp till Gerdahallen för att afropass, jag har ju inte tränat sedan i söndags så det var hög tid idag. Före det ska jag hinna med att äta en persika och en tallrik fil. Ikväll har jag en sallad från grönt o gott som väntar på mig efter träningen, gott!


Jag hoppas att ni alla haft en bra vecka, till helgen ska jag få sova ut lite mer men även ut på roliga äventyr då vi har tjänstemannakickoff med Juridiska föreningen. Nu ska jag nog ta den där persikan. Vi hörs, ha det gott!

Av Sofia Ohlsson - 5 september 2011 20:45

Här kommer en liten snabb lägesuppdatering från mig! Med tanke på att det är måndag är jag ändå rätt stolt att berätta att jag gick upp i tid imorse, jag var knappt trött och gjorde mig i ordning i ett bra tempo så jag slapp stressa, en ganska skön morgon ändå. Jag och Erika och Karolina var tidiga i skolan, mellan åtta och elva läste jag i "svensk aktiebolagsrätt" innan vi åt lunch och gick mot föreläsning. Därefter satt jag kvar i skolan mellan två och halv sju, det kallar jag att ta vara på timmarna. Jag har varit duktig om man ser till antalet timmar men jag vet inte om jag har lärt mig något. Jag har läst något enormt sakta men försökt fokusera på lagtexten och hoppas att jag kan ta med mig några av anteckningarna till det jag lär mig. Jag var hemma runt sju och åt av min fiskgratäng som jag gjorde igår. Hemmagjord fiskgratäng är inte fy skam och det var ett bra recept! Annars har jag bara diskat, bokat tvättid och slötittat lite på Idol här. Det är snart läggdags och jag har bara varit hemma knappt två timmar, det är tuffa tag men jag ska verkligen försöka ge allt. Mer kan jag ju inte göra!


Nu ska jag ordna lite snabbt med bestyren här hemma innan jag kryper ner mellan lakanen. Hoppas att ni alla har det bra, vi hörs nog snart igen! Hej

Av Sofia Ohlsson - 4 september 2011 12:30

Nu är jag åter tillbaka till livet efter ett Malindygn skulle man kunna kalla det. Igår kvart i ett ringde det på dörren, där stod Malin och tillsammans gick vi till Grönt o gott för att äta en god och nyttig lördagslunch tillsammans. Vi gick en runda på stan och såg bland annat min (och numera även Malins) favorit-gatu-musiker! Vi upptäckte att han har en hemsida också så jag skulle rekommendera alla som tycker om musik och underhållning (vem stämmer en sådan beskrivning inte in på?) att gå in på andersflanders.tumblr.com och bli ett fan ni med.


Vi handlade till kvällens matlagning och efter att vi lämnat varorna hos mig gick vi upp till Gerdahallen tillsammans för att ge järnet på ett afropass. Det var verkligen ett roligt pass med bra rörelser, rolig koreografi och efteråt var vi helt slut. Vi fick även se Gerdahallens nya omklädningsrum som invigdes i onsdags efter en sommar av renoveringar. Det var helt fantastiskt fint och jag kände mig alldeles lyxig som hade privilegiet att byta om där. Nya kaklade duschrum, toaletter och lokaler, rött, vitt och grått kakel, nya duschar, en stor präktig blomma möttes vi av och en bastu som säkert rymmer tjugo personer med snygga ljusanordningar. Ja ni förstår, så fantastiskt fint var det! Efter jobbigt pass, dusch och vandring hemåt slutade vi i Malins lägenhet och påbörjade kvällens middag. Det blev chicken tikka masala, indiskt känns som vår grej, och så gott det var! Till efterrätt bakade vi en morotskaka och mellan varven tittade vi på Johan Glans "World tour of Skåne". Vi somnade nog ändå ganska tidigt, vi släckte före tolv och trötta efter träningen gick det snabbt.


Imorse vaknade vi halv nio och när man är två är det ju lättare att gå upp direkt istället för att bara vända sig och somna om. Det är jag glad för nu. Klockan är halv ett och jag har hunnit med så mycket. Jag har läst ut ett av kapitlena i "Handelsbolag och enkla bolag", diskat undan, packat upp och nu tittar jag lite på friidrotten, i alla fall när Christian Olsson hoppar och så väntar jag på finalen i stafett och hoppas att Bolt ska vara med.


Resten av dagen ska jag läsa lite mer i min bok, jag ska handla till kvällens middag och så ska jag somna i tid ikväll så jag orkar upp kvart i sex. Livet är hårt när man kommer tillbaka till vardagen men jag trivs bäst så! Hoppas att ni alla haft en bra helg och får en lika bra söndag. Vi hörs!


Av Sofia Ohlsson - 2 september 2011 17:43

TGIF, äntligen är det fredag, och vilken fredag! Jag vaknade kvart i sex, eller ja, nin klocka ringde så att jag vaknade, det är inte ofta jag vaknar av klockan, normalt vaknar kroppen efter rätt mängd sömn och jag kan stänga av larmet men idag var jag inte vaken när det ringde. In i duschen - ut ur duschen - föna - sminka - koka ägg - smöra knäcke - äta frukost, ja ni vet hela morgonen i ett. Kvart i åtta träffade jag Erika och gick till Juridicum, två timmars läsning senare var det föreläsning i två timmar och därefter en välbehövd timmes lunch. Mellan ett och tre var föreläsning nummer två ochnär den var slut gick jag, Erika, Karolina och Madde till Waynes Coffe, fikade och pratade igenom allt vi lärt oss de här två dagarna för att se så alla var med ungefär. Jag kom hem nu vid halv sex så jag får väl ändå lov att tycka att jag hunnit med mycket den här dagen, framförallt har jag pluggat mina timmar som jag ska och den välbehövda helgen som stundar ska nog kunna bjuda på lite mer läsning mellan varven!


Nu är jag egentligen bara hemma en snabbvända för att diska, ordna med lite saker här hemma och vara för mig själv lite innan det bär av hem till Erika. Vi ska nog beställa hem pizza och kolla på EM-kvalet Sverige - Ungern ikväll. Det blir nog inte sent men väl trevligt och vem behöver inte lite sällskap efter en sån här lång dag full med bolagsrätt.


Ja men om jag skulle sätta igång med disken så det blir något av allt det här! Vi hörs, hoppas att ni alla haft en bra fredag och får en fortsatt bra helg. Hej.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se