Senaste inläggen

Av Sofia Ohlsson - 12 april 2011 19:47

Vardagen rullar på som vanligt och jag är väl mer eller mindre upptagen hela tiden. Nu väntar dock ett par dagars "ledighet" och de ska jag spendera genom att ta igen all läsning jag inte kunnat göra tidigare. Min kurslitteratur bestämde sig för att bli ett par veckor sen så man kan säga att jag legat lite på latsidan när det kommer till läsning. Idag och igår har jag dock läst ut en av böckerna jag fick i fredags och de två resterande som står i bokhyllan tänkte jag hinna med torsdag - söndag!


Idag har jag haft fyra timmars schemalagd tid i skolan, först fastighetsdata och sen lektorsledd övning på fordran och skuld. Däremellan hann jag med ett par bankärenden. Först hämtade jag ut mitt stipendie från studenten på SEB, men eftersom de tog en överföringsavgift på 50 kronor så gick jag själv med pengarna 100 meter bort till Nordea (hur svårt kan det vara liksom?) och förde in det på mitt sparkonto. Ja jag har öppnat ett eget sparkonto kopplat till mitt personkonto så jag kan hantera dem tillsammans på min internetbank. Känns himla vuxet! Nästa steg är väl att finansiera i fonder antar jag.


Utöver skola och bankärenden har jag hunnit med en lunch med Erika, drygt två timmars läsning, en powernap, diskning, en massa runtringning och till sist lite middag. Resten av kvällen tänkte jag rensa upp lite i köket, packa min skolväska (det låter så gulligt men i själva verket handlar det bara om att jag lägger mitt block, mina pennor och lagboken i sina respektive väskor). Jag hoppas att jag somnar tidigare men jag såg att en serie jag följer går i dubbelavsnitt mellan tio och elva, å andra sidan ska jag inte upp förrän åtta imorgon (sovmorgon juhuu) så lite sen tv-tittning är väl inte helt fel?


Imorgon ska jag städa på JF med de andra i ISC - det var tydligen vår tur, okejdå liksom, vad ska man göra? På eftermiddagen har jag stresshanteringskurs och på kvällen har jag inte så mycket planerat, eventuellt att jag åker hem till min bror eller träffar mina juristkompisar. Ja ett annat alternativ är ju att jag sitter här hemma, det kan jag ju också göra!


Dagens bästa är iallafall att Harry Potter och dödsrelikerna del 1 landade i min brevlåda i eftermiddags, hur bra är inte det? den ska med hem i påsk, Jacob har inte sett den och vad kan vara roligare än en riktigt mysig filmkväll med världens bästa story? Nej jag säger det! Vi hörs senare alla läsare (eller båda två) ha det så bra tills dess, hej svejs :)

ANNONS
Av Sofia Ohlsson - 10 april 2011 21:47

Jag har haft en mycket bra helg men min kära man Malin. Jag har även umgåtts med mina kära juristkompisar och två gamla klasskompisar från gymnasiet (utöver Malin) vilket gör den här helgen till en av de mer sociala helgerna i min historia. Jag tänker dock inte gå in på detaljer, skriva en massa om vad vi gjort, hur vi gjort det och när och varför. Jag är helt enkelt sjuk, värre än vanligt så att säga, feber, halsont, täppt i näsan och bara sådär äckligt megaförkyld. Halsont och feber är värst helt klart och nu hoppas jag på att få bli frisk till imorgon. Hoppas att ni har det bra vilka ni än är som surfar in här och läser lite då och då. Nu ska jag snart krypa ner i sängen och hoppas att jag somnar i vettig tid. Vi hörs!

ANNONS
Av Sofia Ohlsson - 6 april 2011 13:16

Här kommer ett litet snabbt inlägg! Jag har väldigt mycket att göra just nu och av någon anledning är det inte skolan som tar det mesta av min tid och det är klart lite stressande, att vara fullt upptagen en hel dag men ändå inte få något vettigt gjort. Så i måndags pluggade jag väl på rätt bra och sen på kvällen var det aktivamöte med ISC, vi planerade lite inför drop-in-easter-dinner, ååh som jag längtar, det är så roligt att laga mat och möta alla människorna, ja det är kul! Igår hade jag föreläsning och därefter gick jag med Erika hem, vi lunchade och skickade in en stämningsansökan.. Ja det var en skoluppgift så det är inte så illa som det låter. Därefter gick jag och tränade afro och på kvällen var det paneldebatt om lundatraditioner - kränkande och exkluderande eller traditioner som för studenter samman - jag hade lätt kunnat skriva ett helt inlägg om bara den debatten men det tillåter sig inte. Idag har jag varit på föreläsning, handlat och diskat mitt megaberg, usch och fy, det värsta är att det bara tar tio minuter ungefär men jag hatar det ändå! Halv tre ska jag gå på stresshanteringskurs (ni förstår att det är behövligt) och innan dess ska jag äta så nu väntar jag på att min laxfilé ska tina så att jag kan tillaga den. Vi hörs, hoppas ni har det bra!

Av Sofia Ohlsson - 2 april 2011 10:51

I ett mycket svagt ögonblick igår så lovade jag mamma att städa hela hennes lägenhet mot en liten peng. Ja det var ju mitt förslag och allt, jag har visserligen inget bättre för mig idag och det är så tråkigt, tanken på att morgondagen, vilken blir den enda dagen vi träffas den här helgen, så skulle mamma annars inleda dagen med att storstäda. Ja nej, det här blir säkert bra, men det känns mindre lockande för tillfället.


Igår var jag hos pappa och Lotta hela kvällen, vi åt gott, årets första grillat för min del, därefter var jag så trött och jag hade inga problem att somna. Pappa skjutsade hem mig till mamma imorse när han skulle till jobbet och just nu sitta er jag bara och väntar på att jag ska orka gå ur soffan och sätta igång med städningen.


Veckan som kommer ser jag fram emot väldigt mycket, det är något kul nästan varje dag, möten, paneldebatter, luncher, middagar och framförallt; Malin kommer hem till mig och sen även Emelie och Frida, ja nej jag gillar april, jag gillar roliga planer och just nu skajag se till att gilla att städa, allt blir ju så mycket roligare då! Vi hörs allihopa, ha det så bra!

Av Sofia Ohlsson - 1 april 2011 18:03

Jag tror nog att april är en av de trevligaste månaderna, ja förutom januari och sista veckan i december såklart. Men allvarligt talat så är nog april den mysigaste månaden, det är så varmt och fint, att gå från mars till april är lite som att komma ur en depression skulle jag kunna tänka mig. Ja riktigt så illa kanske det inte är, men visst är livet lättare när det är lite varmt och blommorna börjar dyka upp.


Nu är jag hemma hos mamma men snart ska min pappa hämta upp mig, det är lite av en turné i skåne för mig den här helgen, lite släktturné helt enkelt. Pappa betalade för resorna hit och hem igen så det är bara att tacka och ta emot.


I helgen ska jag nog mest ta igen mig lite, är så fruktansvärt trött om dagarna, stressen kommer ikapp tror jag. Det är bara tre veckor till påsk så det går ju snabbt, speciellt som jag har en hel del kul inplanerat. Nu tänkte jag se om jag hinner vila lite på soffan innan pappa ringer! Hoppas ni får en bra helg alla läsare, hej!

Av Sofia Ohlsson - 31 mars 2011 20:52

Min eftermiddag och kväll har spenderats på Setterwalls i Malmö, en av mina, klara favoriter efter den här fantastiskt trevliga dagen! Klockan 14 startade eventet med bubbel, snacks och mingel, vi studenter blev oerhört väl bemötta av alla biträdande jurister och advokater, vi fick svar på många frågor och en inblick i hur det funkar på en affärsjuridisk byrå. Vid kvart i tre fick man välja att gå på en av två föreläsningar, jag valde den om tvister vilket kändes mer som något för mig än företagsöverlåtelser - som var det andra alternativet. Men i efterhand önskar jag att jag gick på båda, vilket i och för sig hade varit fysiskt omöjligt, but still!


Efter föreläsningarna var det fika, kaffeprovning och macaroons bjöds det på. En representant från Lilla Kafferosteriet kom och berättade om tre olika kaffen han hade malt till oss, ett från Indien, ett från Brasilien och ett från Etiopien om jag inte minns fel. De flesta av er vet nog att jag inte dricker kaffe men jag kände ändå att jag inte fick missa den här chansen.. Ja och dessutom ville jag inte se dum ut när alla andra drack och såg vuxna ut, lite typiskt mig, så jag smakade på två sorter, insåg att jag inte kände någon skillnad och att kaffe fortfarande inte är särskilt gott. Därefter träffade jag andra som tackat nej för att de inte dricker kaffe, varför ska jag vara så inställsam? (säger man så?, ja ni fattar iallafall) Jag smakade iallafall en massa macaroons, gottegott. Därefter delades vi in i mindre grupper på fyra personer ungefär och fick en varsin jurist, först satt vi ner och pratade om allt möjligt, ställde frågor och fick en massa svar. Därefter gick vi en tipsrunda tillsammans och alla frågor handlade såklart på ett eller annat sätt om Setterwalls. Sedan var det lite till mingel och sen middag. Även under middagen lyckades vi sitta bra till och kunde prata med en tjej från Göteborgskontoret som var nere ett par dagar, det känns som om jag fått en massa svar och blivit väldigt peppad på att arbeta på en byrå av något slag. Gärna just Setterwalls eftersom alla verkligen tryckte på att det var en så bra stämning mellan alla, ja jo, mycket bra kväll med andra ord. Vi fick en varsin goodiebag med oss hem och nu har jag precis kommit innanför dörren.


Imorgon ska jag upp tidigt och även åka till Kristianstad, en helg med mamma och pappa också faktiskt.. Ja alltså inte mamma och pappa samtidigt, tänk er vilken dålig stämning det hade kunnat bli, haha! Men först hem till pappa imorgonkväll och sen till mamma resten av helgen. Därför måste jag packa nu, samtidigt som jag what'sappar med Helena, jisses hörreni, många bollar i luften. Imorgon kommer Malin hem, det är kul, så kul! Jag är lycklig.


Nu måste jag gå, pus o kram allihopa!

Av Sofia Ohlsson - 29 mars 2011 19:07

Snart är ännu en dag över. Jag har haft en bra tisdag innehållandes en sovmorgon, en studentledd övning och introduktion inför projekt ett. Jag har också hunnit med ett afropass eftersom det inte blev något i söndags och så har jag diskat lite och ätit pastasallad till kvällsmat. Det var ungefär min dag i korta drag. Ute börjar det bli vår, det är jättetrevligt, jag har deklarerat och DÅ är det ju vår, för första gången har jag jobbat på ett ställe där chefen vet hur man drar skatt = jag får lite tillbaka istället för att behöva betala. Jag fick även mina solglasögon från saltopeppar, jag älskar solglasögonen där, det är också ett vårtecken, att jag kan beställa hem mina solisar.


Imorgon börjar jag och min grupp på vår stämningsansökan till projekt ett, annars flyter väl veckan på i vanlig takt, tvättid och sånt där ni vet, inget särskilt. Förutom att PÅ FREDAG KOMMER MALIN HEM <3


Ja men det var väl ungefär allt jag hade att säga för den här gången. Snart funderar jag på att lägga mig i sängen, är helt slut efter träningspasset, lite vila hade med andra ord inte suttit helt fel. Ha det bra alla ni som läser, hej!

Av Sofia Ohlsson - 28 mars 2011 19:54

Idag vaknade jag upp till en ganska tråkig, vanlig, visserligen varm men ändå intetsägande måndag.. Trodde jag. Strax innan min föreläsning fick jag sms av mamma som planerat in en spontantripp till Lund och Malmö och jag som var i behov av både skor, jacka och annat krafs hängde gladeligen på. Efter föreläsningen följde jag dock först hem till Erika, hon har varit kattvakt en vecka och jag har så gärna velat träffa kattbäsen så idag slog vi slag i saken och jag fick leka lite med honom och klappa honom på huvudet, ett sånt kärt litet barn han var!


Mamma kom tjugo i ett så då mötte jag henne vid stationen och sen körde vi till Malmö. I stora staden startade vi med lunch, mamma bjöd och som alltid blev det Normans Deli - vårt favvoställe längst ner i Hansagallerian, jag åt god veckans pasta och såklart deras ljuvliga bröd! Därefter sprang vi runt i affärer och provade jackor båda två, hittade ingen som passade mig i början och lite småkinkig blev jag av alla fula och opassande jackor som fanns. Inne på Lindex köpte jag ett skärp eftersom mina byxor blivit oförskämt stora den senaste månaden och därefter hittade jag den fina vårjackan jag letat efter på Åhléns, en marinblå av det svenska märket elvine! Vi körde även inom Nova när vi åkte hem och där hittade jag ett par snygga skor på Scorett. Ni kanske får se bilder senare i veckan, jag har blivit lite lat på det där med bilder men är det någon som är intresserad kanske jag slänger upp ett par. En sväng inom brorsan och sen mig innan mamma åkte hem till katterna. Nu har jag skickat in min uppsats sådär fyra timmar och fyrtiofem minuter innan deadline, känns skönt att ha den ur vägen.


Ikväll har jag kikat igenom uppgifterna inför morgondagens övning och nu tänkte jag laga lite kvällsmat, sent men behövligt, det var god mat och god fika som mamma bjöd på men något annat måste jag ju få i mig idag!


Idag har helt enkelt varit en inte helt vanlig måndag, närmare bestämt en oerhört bra måndag, alltid mysigt att träffa mamma när vi inte setts på ett tag. Nu, mot köket!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se