Alla inlägg under augusti 2011

Av Sofia Ohlsson - 15 augusti 2011 16:24

Här kommer ett nytt inlägg från mig, från MIN dator, från Lund! Fantastiskt att få åka ner och kolla läget lite. Jag kände att jag behövde ordna med posten, titta till lägenheten och komma iväg lite. Dessutom är det sista chansen att använda sommarkortet idag så man kan säga att jag passade på! Utöver att åka ner till min lägenhet har jag gått en powerwalkrunda, sovit ut ordentligt och liksom laddat batterierna lite min sista lediga dag på ett tag. Ja det är ju visserligen bara tre dagar som jag ska jobba med på fredag blir det möte här nere i Lund och jag känner på mig att de två veckorna jag har innan skolan startar igen kommer vara fyllda av allt som ska fixas så mycket till ledighet blir det nog inte!


Resten av dagen ska jag nog spendera så lugnt som möjligt. Ja jag måste ju ta mig tillbaka till Kristianstad, förhoppningsvis somnar jag i tid också så jag slipper vara så fruktansvärt trött imorgon.


Jag antar att det brukar kännas såhär i augusti, det är liksom lite tråkdagar, man jobbar det sista dagarna, börjar ordna upp livet igen för att snart träda in i rutiner. Ja ni vet, det är liksom lite grått just nu och vädret ute gör ju inte saken mycket bättre!


Nu ska jag iallafall ta en titt i mitt skafferi, planera lite, ordna upp och organisera. Den här gången lämnar jag inte lägenheten för en månad, nej jag kommer att vara tillbaka snart igen så det är bäst att jag skärper till mig. Jag tänker ladda för tredje terminen på juristprogrammet. Hoppas att ni alla mår bra därute, snart slutar dessa tråkiga inlägg utan något direkt innehåll, snart kommer jag in i en vardag med rutiner och då ska jag skriva lite bättre. Dessutom ska jag försöka göra något åt designen, eller färgerna iallafall. Håll till godo, vi hörs! Hej.

Av Sofia Ohlsson - 10 augusti 2011 19:53

Hej mitt i veckan! Här kommer en liten uppdatering från mitt liv. Jag jobbar mina sista dagar nu den närmsta veckan och när jag inte gör det försöker jag förberedda för mitt liv i Lund.


Jag är faktiskt ganska sugen på att börja plugga igen, det ska bli kul att träffa alla, att få en ordentlig vardag, få lite ordning på kost och träning och för att inte tala om allt roligt Lund erbjuder en student. Standup, utgång, billig nationslunch, fester på kåren, ett år som tjänsteman för juridiska föreningen. Ja ni ser, en hel del har jag att se fram emot. Dessutom är höstterminen, när den väl kommer, riktigt trevlig, efter en lång sommar med mycket jobb ska det bli skönt med lite höstväder, oktober och november är särskilt trevliga månader och sen har vi ju julen som alltid är trevlig!


Terminen som kommer ska vi börja med associationsrätt och konkurrensrätt, det är en delkurs på 10 Hp och jag har redan köpt böckerna, det känns ganska bra och skönt. Igår köpte jag en personlig almanacka, superfin, största modellen kostade jag på mig också. Ni får se en bild när den har kommit hem till mig! Ja ni förstår säkert att jag är sugen på att komma igång.


Idag har jag jobbat mina fem timmar. Därefter tog jag tåget in till Kristianstad och i Bromölla hoppade Malin på, vi har haft en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans, tagit igen tiden vi missat och pratat om allt roligt i Lund vi har att se fram emot. När jag lämnat henne vid tåget gick jag hemåt och nu sitter jag här och inväntar den tid på dygnet då det är någorlunda okej att gå och lägga sig. Imorgon jobbar jag fem timmar till innan jag går på långledigt.


Nu ska jag nog vända på huvudet och titta lite på fotbollen, Sverige spelar ju genrepsmatch mot Ukraina, kanske inte jättespännande när endast hedern står på spel men jag tycker att det är rätt avslappnande att ha på.


Jag hoppas att ni alla mår bra, vi hörs när jag har lite roligheter att berätta om!


Tjadå

Av Sofia Ohlsson - 8 augusti 2011 16:49

Hejsvejs äpelfejs. Det är återigen ett bra tag sedan jag uppdaterade här men ni ska veta att jag varit ganska upptagen, och så är det ju sommar. Men idag har jag en ledig dag. Förra veckan jobbade jag måndag till fredag plus söndagen där. Bara ledig på lördagen och då mådde jag dessutom inte särskilt bra. Ja ni vet livet är inte lätt alltid. Idag mår jag dock mycket bättre. Min lediga dag har jag spenderat genom att sova ut till halv tio. Sedan gjorde jag mig i ordning, gick till bussen, men först inom Domus där jag hämtade ut ett paket med mina böcker för första delkursen på termin tre. Det känns ju alltid lite i plånboken, särskilt så här i slutet av sommaren när det är som skralast där. Men samtidigt är det lite roligt eftersom det betyder att det snart är dags att komma igång med år två på juristprogrammet och så får jag träffa alla mina kompisar snart igen!Imorgon och onsdag, torsdag ska jag jobba igen. Men nu är det bara sex dagar kvar på jobbet så det är ändå helt okej det får jag erkänna. Det är ju inte särskilt jobbigt där så det ska nog gå.Annars har jag lite fix och trix inplanerat i veckan, lite måsten och sånt. Förhoppningsvis åker jag och mamma till Malmö på fredag, det hade varit roligt men det är lite hur hon känner som ska jobba hela helgen, då kan det vara stressigt att åka iväg den enda lediga dagen.Nästa vecka flyttar jag ner mina grejer till Lund sen blir det nog lite åkande fram och tillbaka. Bland annat kommer kusin Alma ner och hälsar på sista helgen i augusti och jag vill ju vara lite hos mamma i Kristianstad innan jag åker ner för gott. Ja vi får se hur det slutar men augusti har precis börjat! Nu ska jag kolla på family guy med Jennifer, varför inte liksom, har man sommarlov så har man!Ha det gott alla läsare, vi hörs, hej!

Ovido - Quiz & Flashcards