Alla inlägg under mars 2011

Av Sofia Ohlsson - 4 mars 2011 14:22

Hej världen, idag har jag haft rättsfallsseminairum i tre timmar, på vägen hem köpte jag en skinka-brie-bagel på Widerbergs och därefter gick jag inom Libanesen som Annika introducerat mig för, billiga grönsaker och frukt samt en riktig delikatessdisk med fetaost, olivet och soltorkade tomater bland annat, mumma. Hemma har jag läst sista kapitlet i Speciell avtalsrätt, eller ja sista kapitlet av de jag tror vi ska läsa åtminstone. Nu i eftermiddag hade jag planerat att dansa Zumba men jag kände av min hals innan ochnu började jag frysa lite så det är lika bra att inte utmana ödet. Kanske kör jag lite afro imorgon eller på söndag istället, vi får se!


I eftermiddag tänkte jag istället stanna här hemma, kika lite på VM, kanske vila lite, blev väldigt trött precis och med tanke på att jag inte sovit så bra kanske en powernap hade suttit fint. Ikväll tänkte jag laga till lite pastasallad, titta på lets dance och äta choklad, ja det är planen, choklad från Candy People, Mums. Ha det bra kära vänner, vi hörs kanske senare eller i helgen, HEJ!

Av Sofia Ohlsson - 3 mars 2011 17:13

Hej bloggen, här kommer ett torsdagsinlägg från veckan som går så snabbt att jag knappt hinner med. Idag har jag pluggat några timmar med Annika, eller ja, pluggat blev det kanske inte så värst mycket, en hel del snack hann vi också med. Därefter gick jag hem för att äta lunch och läsa morgondagens seminarierättsfall, den här gången var det väldigt korta rättsfall så det gick på två och en halv timme ungefär. Utöver det har jag hunnit läsa ett kapitel i boken om speciell avtalsrätt, diskat undan i köket och träffa en ny granne. När jag satt som bäst och flikade lagboken så knackade det på min dörr, jag blev såklart nervös, vem hälsar på mig oanmäld? När jag öppnade visade det sig att jag fått en ny granne ovanför och han ville presentera sig och frågade även om jag ville ha lite wokpåsar eftersom han inte hade plats i sin kyl. Sjukt random, som han själv sa, men väldigt schysst och jag tog emot två stycken för med våra minifrysfack fick jag såklart inte heller plats med så många. Men härligt, och nu har jag nog mat inför nästa vecka som det ser ut, billigt och bra!


Snart ska jag gå till Konsum och handla lite frukost, lite komplement till min laxmiddag och pasta till imorgon. Ikväll kanske jag hinner med att läsa lite till, men jag är så trött på köprätten nu att jag inte är säker, nästa vecka börjar vi med ersättningsrätten och det kan vara skönt att komma igång med något annat.


Imorgon är det dessutom en vecka tills Helena kommer till mig, ÅÅH vad hon är saknad den kvinnan, vi ska nog promenera och om jag får bestämma ska vi äta choklad också! Ta igen all tid vi missat helt enkelt. Hoppas ni alla haft en bra dag, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 2 mars 2011 17:58

Veckorna bara springer förbi och jag har haft en grym ångest de senaste dagarna så ni kan förstå att det har varit lite av en jobbig halvvecka som jag haft. Men idag eskalerade alla känslor och eftersom jag visste att hemtenteresultatet skulle komma idag och var beredd på katastrof. Ni som känner mig vet hur jag är och den här gången var det verkligen värst, jag har aldrig varit så säker på att jag ska kugga och samtidigt behövt vänta i tre veckor på resultatet. Dagen inleddes med ett seminarium som jag visste på förhand att jag skulle må dåligt under, men jag är glad att jag tog mig igenom det, jag har svårt för att fokusera när jag tänker på annat men jag tog ändå tag i mig och var till och med uppe och redovisade, det var min tur den här gången! Jag är nöjd att jag genomgick det och inte lät bli att gå på grund av nerverna. Eftersom jag inbillat mig att resultaten skulle komma vid lunchtid så sprang jag till receptionen både i pausen och efter seminariet sammanlagt med morgonen när jag kom gick jag alltså dit tre gånger och sista gången fick jag beskedet att resultaten skulle vänta med sig till fyra-fem ungefär. Ni kan ju tänka er min medelpuls för dagen. Jag gick alltså hem och har legat i sängen, försökt äta lite frukt, något annat har jag inte fått ner. Jag har tittat på tv, gråtit någon liten skvätt och haft ont i magen och mått lite illa. Jag ringde till Juridicum fyra, fortfarande inga resultat, jag ringde tjugo i fem, still no results (undici no hai spremuta di squaldrina) - vilka språkkunskapet jag slänger mig med! Klockan var väl tio över fem när jag kände nu eller aldrig, jag ville absolut inte ha ännu en ångestfylld natt utan bara get it over with liksom. Den här gången hade resultaten kommit.


Ja annars har jag vääl inte så mycket mer att berätta, imorgon är jag lektionsfri och då blir det plugg med Annika på förmiddagen och så försöker jag väl med lite seminarieläsning på eftermiddagen. Jag funderar på om jag ska få till ett träningspass också men jag väntar nog till på fredag, den roliga afron är på onsdagar så den har jag ju missat och jag gillar att träna på fredagar, känner mig så duktig samtidigt som jag kan kräna lite extra på kvällen utan dåligt samvete!


Ja nej men isåfall var det väl inget annat. Hoppas ni haft en br... aaaaah naaej jag ska såklart berätta hur det gick på hemtentan, jag blev godkänd, mer vet jag inte, mer behöver jag inte veta, kan faktiskt knappt tro det och vågar väl inte riktigt lita på det förrän det kommer in i ladok. Jag tror starkt att jag fick 5 poäng som var gränsen för godkänt men just nu, just idag är det skitsamma för jag klarade mig. Hoppas ni haft en bra dag, hej med er!


Ps. För alla er som anser att det är osunt att må så dåligt över ett litet resultat ska veta att jag själv är väldigt medveten om hur sjukt mitt beteende är, lite av en självskade-grej. Som en riktig handlingens kvinna (jag har faktiskt ett ljus där det står "Sofia är en handlingens kvinna...") så har jag nu ringt studenthälsan för att få lite individuell rådgivning och så ska jag boka in mig på en stresshanteringskurs, det blir nog bra tillslut. Ha det bra, tack och slut vargtjut!

Skapa flashcards