Alla inlägg under mars 2011

Av Sofia Ohlsson - 19 mars 2011 10:30

Hej bloggen. Jag är hemma hos mamma över helgen och det är faktiskt väldigt skönt. Varje gång jag varit hos mamma de senaste helgerna så har hon jobbat på lördagen så vi har knappt setts ändå, den här gången får vi träffas hela dagen och kvällen och morgondagen, väldigt mysigt! Dessutom måste jag erkänna att det är ett plus att få komma hem, få maten betald och dessutom äta riktigt fin sådan i jämförelse med vad jag annars får, och så är det rätt skralt på kontot med en vecka kvar tills CSN!


Igår kom mamma ner till Lund eftersom hon hade varit i Malmö på dagen så jag och brorsan passade på att åka med henne hem, vi åt mat på Nova och jag valde donken, seriöst, ibland blir jag så äckligt sugen på mt därifrån och om jag tänker efter riktigt ordentligt tror jag att det var den 15 oktober förra året som jag åt mat där sist, då kan det väl vara värt att kränga lite friterad mat, nuggets är det godaste som finns ibland! Idag ska jag och mamma gå lite på stan med mammas väninna, annars är det inga större planer, en hemmahelg helt enkelt.


Jag hoppas ni har en bra helg, vi hörs kära läsare, hej med er!

Av Sofia Ohlsson - 17 mars 2011 18:08

När jag var liten hade min pappa och jag en lek som vi kallade "hit och dit", det var på stranden som jag tyckte om när han tog mig i armarna i vattnet och slängde mig hit och dit och sen kastade mig ut i vattnet, ja jag kunde ju simma men det var så mysigt, jag minns fortfarande hur besviken jag var när han tyckte jag var för stor för det! Men det här inlägget är ingen nostalgitripp utan med titeln vill jag berätta lite om min dag som känns lite som en såndär dag då man far hit och dit hela tiden.


Jag hade rättsfallsseminarium i förmiddags, tre timmars diskussion om fyra olika rättsfall, alltid trevligt och jag trivs så bra i min grupp jag hamnat i. Därefter gick jag hem för att äta lunch, det tar ju alltid lite tid, jag och Erika slår följe en liten bit till hennes port och pratar alltid lite och sen skulle jag ju koka pasta så när jag kommit hem och ätit var väl klockan tjugo över tolv ungefär. Då satte jag mig och läste tre nya kapitel i min bok om skadeståndsrätt och sen skrev jag lite mer på min uppsats. Vid tre gick jag hemifrån för att möte Erika och Madde, vi tog en mysig fika, ganska skönt att prata ut om en massa, lite skitsnack över en chokladboll liksom, inget att klaga på där! Jag kom hem hit tjugo över fem ungefär och har hunnit äta middag och diska undan mitt feteberg. Det tar ju inte så lång tid men det är SÅ tråkigt, denna gången hade jag dragit lite extra och disken var väl från två dagar bakåt ungefär, usch!


Nu ska jag snart springa iväg till esplanaden för att möta Erika och Karolina, vi ska gå till Mejeriet för att där möta upp Madde och Daniella och tillsammans ska vi alla uppleva lite stand up, varför inte liksom, alltid lika kul. Soran Ismail och Robin Paulsson är några av komikerna som kommer, så himla bra! Dock regnar det ute, ganska mycket, så jag drar nog på att gå ett tag till. Vi hörs kära vänner, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 16 mars 2011 13:10

Idag har jag ledig dag, eller ja, ledig och ledig, lektionsfri kan vi kalla den. Det är ganska skönt att själv få lägga upp hur man vill ha det och med lite självdisciplin ska det inte vara omöjligt att ta igen lite av det jag legat efter med.


Idag har jag skrivit mer på uppsatsen, just nu inväntar jag en bok som jag beställt men det är inte så farligt mycket kvar att skriva ändå, förhoppningsvis har jag kommit en bit på vägen så att jag kan bli klar nästa vecka! Jag har hunnit läsa två kapitel till i boken om ersättningsrätt också innan jag gick på lunch, det blev en ganska lång lunch eftersom jag behövde laga mat, pasta och köttfärssås blev det så nu har jag förhoppningsvis mat till fredag när jag antagligen åker hem. Nu i eftermiddag tänkte jag fortsätta plugga, seminarieuppgifter står på tur, likaså ett till kapitel i boken och i den mån jag hinner ska jag skriva in lite mallar på de blanka sidorna i lagboken. Ikväll är det ett möte som jag tänkte gå på och därefter har jag en skypedejt med Malin, kan inte fatta att hon snart är hemma, så skönt, med Helena hemma också så känns det som att allting är lite i sin ordning liksom! Nu måste jag fortsätta med mitt pluggande om det ska bli något av det. Vi hörs allihopa, ha det bra, hej!

Av Sofia Ohlsson - 15 mars 2011 20:24

Att jag inte är ett stort fan av tisdagar är kanske inget nytt, av någon anledning är tisdagen för mig vad söndagen är för många andra, eller måndagen för den delen. Det blir ju inte mycket bättre av att jag av någon anledning proppar min tisdag full med en massa tråksaker, eller ja.. Men ni förstår. Jag började skolan redan åtta i morse, vi hade datorpass och därefter hann jag skriva lite på uppsatsen, eller snarare skriva bort lite på uppsatsen. Det blir för mycket text hur jag än gör, men jag kom en bit på vägen.


Därefter dansade jag Zumba, ett tag sedan jag gjorde det på en tisdag nu, det är ju faktiskt mitt favorit-zumbapass. Jag gick hem och åt lunch och därefter satte jag mig med uppsatsen två timmar till, det blev inte mycket mer men en liten bit kom jag allt. Vid fyra hade jag lyckats få mig en tvättid så där blev det ganska stressigt i drygt en och en halv timme, jag sprang fram och tillbaka med tvätt, hann till och med en runda till affären mellan att jag slängde in maskinerna. Vid sextiden åt jag kvällsmat, nudlar är gott när man är fattig. Därefter har jag hunnit läsa ut min försäkringsrättsbok, den är inte så tjock men ämnet är ju tungt, det tog iallafall två läsningar, fredags och idag, strax över hundra sidor försäkringsrätt, det är inte lätt när man har en föreläsning på en termin om ett ämne och sen ska läsa in resten själv, men det får gå. Jag satt även och markerade lite i lagboken och nu har jag sökt ett jobb, surfat runt lite och tagit ledigt för kvällen.


Snart ska jag diska undan och plocka upp tvätten ur påsarna, har inte hunnit med det ännu. Därefter hoppar jag nog i bingen som Joakim von Anka hade sagt, sängen iallafall, den värmer nog gott ikväll. Jag har varit så trött de här dagarna, men så har jag ju gått upp mellan sex och halv sju båda morgnarna och i helgen blev det inte mycket sömn. Imorgon är jag ledig från skolan så jag tar igen det genom att fortsätta på uppsatsen, läsa igenom rättsfallen till torsdags seminarium och förhoppningsvis plöja igenom något kapitel i boken om ersättningsrätt. Ja ni ser, det är fullt upp just nu!


Vi hörs alla läsare, hoppas jag inte tråkar ut er med mina jobbiga vardagar! Vi hörs, hejrååååååå.

Av Sofia Ohlsson - 13 mars 2011 14:05

Hej bloggen, det var ganska längesedan jag skrev nu, jag känner att för allas trevnad är det inte så intressant med ett långt, utförligt inlägg om hela min vecka, vad jag gjort, vad som har hänt och allt annat smått och gott runt omkring. Istället sammanfattar jag de senaste dagarna med ett par meningar sm följer nedan.


Jag har pluggat ganska mycket.


Helena kom till mig i fredags, vi träffades för första gången sen i augusti och det var jättemysigt, vi hade en hel del att ta igen.


Helena och jag har haft det jättebra, vi har ätit god mat, pratat, kramats, stöttat varandra och återförenats litegrann kan man säga.


Jag är jätteglad att Eric Saade vann melodifestivalen igår, jag är så nöjd, har ju sagt att han är bäst hela tiden, underbart!


Idag fyller min lillekusin Theodor ett år, jag ska snart dit på kalas, jag åkte nämligen med Helena en bit till kristianstad, det känns viktigt att vara med på hans kalas speciellt när han är så här liten, man vill vara med från början liksom. Jag har köpt en Pingu till honom och snart kommer Bea så går vi dit tillsammans.


Nu ska jag ge mina katter Sheba, det är det bästa dem vet. Vi hörs snart igen, ikäll åker jag hem och imorgon har jag lite lektioner men för övrigt är det lugnt i veckan vilket förhoppningsvis ger mig tid att skriva uppsats, träna och läsa ut två av böckerna. Vi hörs kära läsare, ha det riktigt bra, hejsvejs!

Av Sofia Ohlsson - 8 mars 2011 17:48

Hej där, idag har jag haft föreläsning tidigt på morgonen, redan klockan åtta uppe i kårhuset startade dagen, därefter var det snabba ryck ner till Juridicum där vi hade datorundervisning. Vid lunchtid gick jag och och Erika till JF för att äta lunch såklart men även delta i firandet av den internationella kvinnodagen kombinerat med fettisdagen genom att svara på lite frågor och äta en minisemla som serverades där. Efter skiljdes vi åt och jag gick hem. Här hemma har jag pluggat ungefär tre timmar, jag har läst samma kapitel som jag läste igår och tre till utöver det. Efter två timmars läsande fick jag däremot ett välkommet avbrott i studierna när Helena ringde mig igen, vi pratade ungefär en timme, planerade och diskuterade inför helgen! Därefter läste jag alltså en timme till och nu har jag ätit också. Snart måste jag ta tag i disken här hemma och om en och en halv timme har jag skypedejt med Malin och efter det blir det nog mest läge för sängen antar jag. Hoppas att ni haft en bra dag, nu måste jag antagligen göra något åt mitt växande diskberg. Ha det bra kära läsare, hej!

Av Sofia Ohlsson - 7 mars 2011 19:14

Ny vecka, nya tag och idag är jag ganska glad.


På fredag kommer Helena hem till mig, vi har inte träffats sen augusti då hon har befunnit sig i Australien det senaste halvåret och gissa om jag har saknat henne! Hon kom hem idag och tanken är alltså att hon ska spendera helgen med mig, jag känner att vi behöver träffas, prata ut, skratta, gråta och ta hand om varandra. Det är så när man varit ifrån en vän jättelänge, jag känner att det finns så mycket jag vill dela med mig av till henne och tänk då vad hon har att dela med sig av - hon som varit långt bort andra sidan jordklotet.


Jag är glad av andra skäl också, vädret har varit så härligt idag och även om jag inte är en klassisk vinterhatare så måste jag erkänna att solen, det mildare vädret och fågelkvittret faktiskt påminner lite om hur jag kan tänka mig att det känns när man kommer ur en depression. Man är liksom glad och går omkring och njuter hela tiden. Jag bokade nyss biljett till Klubb Prick prick som har ett event nästa torsdag på mejeriet, Soran Ismail, Robin Paulsson och Fritte Fritzson är några av komikerna som kommer, jag, Erika, Karolina och Daniella ska gå! Hur bra är det inte att inleda våren med lite humor liksom.


I veckan som kommer har jag mycket skola, uppsatsskrivande och sånt där, men med helgen som väntar kan jag inte påstå... Nu ringde Helena precis för att berätta att hon var hemma, jisses vad jag är nyfiken på allt hon varit med om, på fredag ses vi, jag saknar henne så, har jag sagt det? Vi hörs kära läsare, ha det bra!!!

Av Sofia Ohlsson - 5 mars 2011 15:48

Ni vet de där dagarna som man undrar vad som egentligen hände, hur tiden kunde gå så snabbt och vad man egentligen gjort under hela dagen. En sådan dag har jag absolut inte haft idag. Jag tillät mig själv visserligen att sova ut ordentligt och gick upp strax efter halv tio. Efter frukost började jag med storstädning av lägenheten. I drygt en timme (vilket är rätt lång tid för tjugotre kvadrat) dammade, plockade, rensade och dammsög jag varenda vrå här inne. Det blev fint i min ena garderob där jag stuvat in all skit som jag inte orkat göra mig av med tidigare. Jag hittade mitt pass bland annat och även om det inte var en trevlig syssla så känns det så skönt varje gång jag öppnar garderoben nu och slipper hålla emot med ena dörren för att allt inte ska trilla ur.


Efter städningen gjorde jag mig lite iordning och sprang bort två vändor till sopstationen med kartonger, hushållssopor, tidningar och annat skräp. Det var så fint väder att jag chansade och skippade jackan, sju grader visade termometern (som visserligen sitter nästan mitt i solen) men härligt var det, om än lite blåsigt.


Klockan ett hade jag tvättid så nu de senaste timmarna har jag sprungit fram och tillbaka mellan lägenheten och Parantesen för att slänga in tvätt, hänga upp tvätt, slänga in ny tvätt, lämna tvätt, hämta tvätt och allt ni kan tänka er. När jag var färdig var klockan tre ungefär och då ställde jag mig för att diska. Av någon anledning hade jag samlat på mig ett ganska obehagligt diskberg. Nu är det borta och jag kan för första gången på dagen sitta ner utan en massa måsten framför mig. Visserligen har jag två soppåsar som skulle behöva bli slängda men det kan jag ju ta om en halvtimme till exempel.


Ikväll ska jag bara titta på tv, bara vara ni vet, det här är min ta-igen-mig-helg som jag behöver efter jobbiga veckor, jobbiga känslor och då vi börjar med nytt på måndag ville jag varva ner lite innan. Dessutom känns det som att en förkylning är på väg, mindre kul, lika bra att kurera mig här hemma då. Nu ska jag nog titta lite på tv eller rentav unna mig en powernap, det om något är jag värd efter en dag som denna. Ha det bra kära läsare, hej!

Ovido - Quiz & Flashcards