Alla inlägg under september 2010

Av Sofia Ohlsson - 9 september 2010 09:46

Så var det torsdag och en oskyldig schemaändring förstörde det som skulle bli min lediga dag. Men vad gör man åt det helt enkelt. Det är trots allt bara en timmes studieteknik så jag får lov att stå ut helt enkelt. Igår när vi hade vårt svaromål började jag känna av halsen, feber och lite huvudvärk, så när jag skulle hem stack jag inom apoteket för att köpa ibumetin, Malmborgs för att köpa kräm så jag kunde svälja tabletterna och Jättekul för att köpa en stor påse med plockgodis. Hemma la jag mig i sängen och vilade, åt godis tills jag mådde illa och tittade på alla tvprogram som fanns, jag behövde nog det där.


Idag mår jag åtminstone bättre, ingen halsont, vilket är riktig tur för det är nog det värsta man kan ha, huvudet är lite segt men det är troligtvis för att jag sovit så mycket så en dusch senare borde jag känna mig lite färschare. Mamma kommer hit om drygt två timmar och innan dess ska jag hinna duscha, diska, städa undan lite och fixa med andra, viktiga grejer. Lika bra att sätta igång. Ps. Mina könummer ser trevliga ut, nu håller vi tummarna för att korridorsrummen och lägenheterna fortsätter rulla in! Puss och kram skum banan!

Av Sofia Ohlsson - 8 september 2010 07:16

Idag kunde jag känt mig mer inspirerad att gå upp, jag kunde känt en lite starkare längtan efter att få gå tjugo minuter rask takt in till stan halv åtta på morgonen och arbeta ett par timmar med svaromål. Problemet ligger inte i att gå i skolan, men idag har jag lite huvudvärk på gång, lite raspig i halsen och så trött att jag helst vill lägga mig i sängen igen. Det är väl för tur att jag är så otroligt självdisciplinerad ändå.


Om en kvart vandrar jag härifrån och fram tills för ett par timmar sedan trodde jag att jag skulle få gå till tre idag, men sen upptäckte jag att det var klockan kvrt i fem som sista avstämningen var så nu har jag hål melln 15.00 och 16.45 som det verkar. Får väl se vad vi gör av den tiden om inget mirakel sker och jag får gå hem och kasta mig i sängen.


Nu tänkte jag nog kika runt lite på boende innan jag går härifrån, börjar bli så trött på det där, imorgon har jag Skypedejt med Malin, behöver nog prata av mig lite så det ska bli skönt, klaga lite hos en fin vän. Hej

Av Sofia Ohlsson - 7 september 2010 21:42

Den där jobbiga dagen är överstökad, oj vad jag bävat inför idag, skola i tio timmar är ingen höjdare, grupparbete är visserligen en trevlig arbetsform men visst tar det på krafterna att gå upp tidigt och vara igång en hel dag. Vi började i alla fall kvart över åtta med introduktion. Därefter gick min grupp till Espresso House för att gå igenom vårt fall och försöka leta i lagboken efter stöd för en stämningsansökan, det var många paragrafer som skulle gås igenom och sen ska man ju känna efter om det är relevant, även om det är relevant ska det också passa in på så sätt att allting går i samma linje och ja jag vet inte allt vi gick igenom.


Under dagen hade vi lite olika delrapporteringar, arbete i grupp och en timmes lunch. Klockan fem lämnade vi in vår stämningsansökan och det verkar som om de flesta grupperna har gått på samma linje och hänvisar till samma paragrafer, det verkade så i alla fall när man hörde sig runt. När jag slutat vid fem så handlade jag, åkte hem, tog en dusch då jag omöjligt orkar gå upp klockan sex imorgon för att duscha. Klockan sju kollade jag på Bea, min finkusin som var på Tv i programmet "Vem vet mest", duktiga Bea! Det var roligt tills hon inte var kvar, då gjorde jag mig färdig och gick in till stan för att möta Mohammed. Vi åt på Subway som kvällsmat, ganska skönt att komma hemifrån då Jacob jobbade ikväll, han jobbar hemifrån med intervjuer så det kan bli lite jobbigt att lyssna på fyra timmar i sträck.


Jag kom hem för en halvtimme sedan ungeäfr, har hunnit kika lite på matchen men den är väl slut vilken sekund som helst. Därefter ska jag leta upp någon bra deckare eller läskig serie som jag kan krypa ner i soffan och titta på tills jag somnar. Vi hörs! GODNATT

Av Sofia Ohlsson - 7 september 2010 07:13

Ännu en tisdag är här och jag har ägnat min morgon till att vårda mina bostadsköer och intresseanmälningar på olika lägenheter och korridorsrum. Att det ska vara så jäklans svårt att hitta någonstans att bo i den här staden. Det är inte okej, att behöva stå i kö i över tre år innan man blir erbjuden objekt, de flesta är ju klara med sina utbildningar då. Men bostadskön på AFB ser väl bäst ut för tillfället, det får jag ändå medge. För ett par veckor sedan kunde mitt könummer ligga på 49, 62 eller liknande, nu är dagens intresseanmälningar visserligen inte avslutade förrän inatt men just nu är mitt könummer 19 som bäst, och det får ju ändå bedömas som ett framsteg. Om någon månad hoppar många av sina utbldningar, kanske för att de känner att det inte var något för dem, och då blir många nya rum och lägenheter lediga, det var vad någon sa till mig och jag vet att ni alla håller tummarna lite för att det ska stämma så jag slipper sova på en bäddsoffa och faktiskt får mig ett eget place.


Idag är jag uppe med tuppen och hem kommer jag väl inte förrän om sisådär tio timmar. Det är en heldag i minigrupperna som väntas, ganska trevligt, men jag är trött som bara den. Nu ska jag plåstra om fötterna och föra över lite pengar till min mamma som varit och handlat assietter och djupa tallrikar till mig. Åh när ska jag få börja använda mina fina tallrikar? Ja, ni ser, håll tummarna!


Därefter bär det av till skolan för att skriva stämningsansökning. HEJ

Av Sofia Ohlsson - 6 september 2010 14:20

Så var det måndag igen, ny vecka, enligt min personliga almanacka är det alltså V.35, jag kommer nog minnas skoltiden (på de lägre nivåerna, detta är ju också skola liksom) som att man var så inrutad i och begränsad av veckor. Allting i ens liv stakades upp efter saker man skulle göra vecka 35, vecka 42 är det prov, vecka 51 har vi jullov, vecka 4 har vi glosor och så vidare. Nu har jag knappt tänkt på någonting om vilken vecka det är, nu är datum viktigare. Kanske är det för att allting skiljer sig så otroligt från dag till dag, aldrig är det sig riktigt likt. Egentligen är det lite emot mina principer att trivas med en tillvaro där inget är sig likt, där dagarna skiljer sig, men jag gör det. Idag hade jag föreläsning mellan tio och tolv, därefter åt jag lunch och pluggade en stund, nu är jag hemma och om en och en halv timme sådär ska jag möta Mohammed och tillsammans ska vi leta oss fram till Botaniska trädgården. Det vankas Brännbollsturnering mellan faddergrupperna men med tanke på hur jag mådde i lördags (lite huvudvärk, frusen och snuvig) så ska jag faktiskt bara hejja på mitt lag, jag tror inte att jag tillför så mycket genom att delta ändå så det får väl vara okej?


Imorgon och på Onsdag har vi dock lite värre dagar att se fram emot, vi börjar 8.15 och går till 17.00 utan någon längre inplanerad rast, det ska skrivas stämningsansökningar och svaromål, ett per dag och vi arbetar i grupp.


På torsdag är jag ledig (vilket jag kommer vara i stort sett hela den här delkursen, sen blir det nya indelningar och kanske får jag en annan ledig dag då.


NU ska jag ringa HelleH, min fina vän som åker till Australien imorgon, oj vad jag kommer sakna henne, inte nog med att MALIN har bestämt sig för att vistas i England, nu ska Helena till Australien, men JAG då, har ni tänkt på mig någon gång? Nej då, jag unnar dem båda the time of their lives så att säga. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 4 september 2010 18:18

Idag vaknade jag runt sju ungefär, grejt, det är nog det tidigaste jag gått upp på hela veckan och ändå är det lördag. Anledningen till min tidiga uppstigning ligger i att jag fick sms av min chef igårkväll som undrade om jag kunde börja två timmar tidigare, alltså klockan nio istället för elva, självklart kunde jag det, idag var det dock duschmorgon så jag fick snällt ställa klockan på 07.00 istället för 09.00 som det först var tänkt.


Jobb på konditoriet mellan nio och tre gick hyffsat snabbt, dock har jag en jobbig känsla i halsen och kroppen som känns lite sjukdomsaktigt, inte okej, verkligen inte okej. Så kvällens planer om att grilla på stranden fick ställas in för min del, istället ligger jag i soffan och tycker synd om mig själv. Hoppas att det går över snart, veckan som kommer FÅR jag inte vara sjuk, så enkelt är det.


Imorgon ska här rensas innan jag åker tillbaka till Lund, jag trivs där, mycket mer än någon annan stans där jag provat på att bo. Det är en instängd känsla att komma tillbaka till Sölvesborg och jag längtar inte hit på ett osunt sätt även om jag saknar tiden här på grund av alla fina minnen, men aldrig att jag skulle vilja ha det tillbaka.


Veckan som kommer väntas stämningsansökningar, svaromål och rättegångsspel, jag borde läsa lite mer köprätt också, så boken är utlöst på tisdag. Vi hörs kära blogg, ha det bra tills dess, ja ni som läser också, såklart! HEJ

Av Sofia Ohlsson - 3 september 2010 09:15

Äntligen är det fredag, FINALLY, jag har alltid älskat fredagar och just denna fredagen när jag får komma hem till min mamma och till Sölvesborg, som är bra mycket intressantare när man slipper bo där på heltid, och när jag ska hem och tjäna lite pengar, hem och gosa med misarna och bara få vara i en höstig stad där jag trots allt växt upp, ja det kallar jag en bra fredag det! Jag börjar om fyrtiofem minuter, eller ja en timme med den akademiska kvarten inräknad så jag borde gå snart. Till det bör tilläggas att mina skoskav fortfarande gör sig påminda varje gång jag rör på fötterna så jag borde kanske redan gått? gett mig själv lite marginal? Men nu är det som det är, jag ska nog hinna i tid ändå ska vi se.


Som sagt så är det bara en övning idag, tolkning av avtalslagen och köplagen samt genomgång av tillämpningsövningarna. Jag tänkte köpa med mig en macka från café Juridicum att ha med på tåget och hoppas att det inte är så fullsatt så att jag och mina väskor kan bre ut oss.


Ikväll blir det förhoppningsvis lite fredagsmys och det är ren och skär glädje att få gå tillbaka till jobbet på lördag, jag har saknat mina arbetskamrater och att få stå bland en massa kakor en hel dag, ja vem vill inte det liksom? För att inte tala om hur väl jag behöver pengarna. Novischfesten om tre veckor kostade fyrahundra kronor, men då har jag inte köpt klänning att ha på mig ännu!!! Ja jag säger då det. Nu får jag nog börja plåstra om fötterna så jag kommer härifrån i tid. Vi hörs kanske på söndag när jag är "hemma" i lund igen, ni får ha det så bra tills dess.


Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 2 september 2010 22:32

Bland alla mina vänner, och de jag lyckligtvis känner, har jag hört att man märker vilka som är ens sanna sådana vid en flytt. Om jag lät poetisk, eller om det verkade som om jag försökte mig på några dåliga nödrim så var det inte riktigt meningen, men faktum är att det finns ett par avgörande moment i livet där man ser sina vänner i riktigt ljus, en av dem är vid en flytt. Det handlar främst om vilka som hör av sig och vilka som visar intresse för att träffas, komma och hälsa på, vill höra ALLT om studierna och sånt som egentligen bara är tråkigt om man inte är vänner. På något sätt ser jag det ändå som en vanlig trend, de som hör av sig, visar intresse, det är de som alltid annars gör det, de som är mindre bra på att höra av sig har väl inte direkt hängt mig i hasorna förut heller. Likadant är det när det handlar om att skapa nya vänner, man märker ganska snabbt vilka man passar ihop med, vilka som eventuellt kan växa och vilka man inte behöver slösa så mycket tid på att lära känna eftersom det kommer bli jobbigt i slutändan ändå. Jag har träffat många nya människor här, uppskattningsvis en så där sjuttio handskakningar om man räknar från första dagen till kvällens ärtsoppesittning. Visserligen har det bara gått en vecka men man har fått en uppfattning om en del och vissa vill man lära känna mer. Kvällens ärtsoppesittning (föga lockande namn, jag vet) var allt annat än så obekväm som jag först trodde. Obekväm för att jag tycker det är sjukt ofint att inte äta upp sin mat (vilket jag gjorde, det var inte alls så farligt som jag trott med ärtsoppa) och för att det alltid är lite jobbigt när det ska drickas mängder med alkohol och hälften inte kan bete sig. Själv tillhör jag skaran som inte dricker i stora mängder men lite av punschen fick jag allt smaka, och det räckte gott och väl för att jag skulle skapa mig en uppfattning. Om jag säger såhär, så äter jag hellre en punschrulle nästa gång (dammsugare ni vet). Men sen fick jag prata med ett par trevliga människor i drygt en halvtimme innan min buss gick och jag bestämde mig för att morgondagens genomgång av tillämpningsövningarna klockan tio får gå före helt enkelt, det kommer fler mingel, fler tillfällen och så får vi inte glömma den stora novischfesten om ett par veckor. Imorgon får jag äntligen träffa Mami, kissarna och min efterlängtade säng. Mammsie ska nog laga min favoritmaträtt, jag hoppas, är lite trött på nudlar, mackor och punsch helt enkelt. Nej nu ska jag göra mig iordning för lite two and a half men innan jag hoppas somna i bäddsoffan. Ha det gott (ps. visst är det jobbigt med texter utan styckeindelning? då tycker jag ändå inte att ni ska klaga eftersom hälften av mina meningar inte hänvisar till paragrafer ur köplagen, konsumentköplagen eller avtalslagen) Puss och kram Juridiksvan (utomordentligt uttryck påkommet av käraste Malin)

Ovido - Quiz & Flashcards