Alla inlägg under september 2010

Av Sofia Ohlsson - 17 september 2010 07:09

Och så var ännu en skolvecka, snart, slut. Igår blev det lite för sent, inte helt okej faktiskt, det berodde på att jag knappt hållt mig hemma hela dagen, alltså hade jag en massa att fixa med vid datorn och när jag väl var färdig med det la jag mg i sängen och läste igenom kompendiet till dagens övningar. När jag var färdig hade klockan hunnit bli lite över tolv och innan jag låg i sängen - helt färdig för att sova - hade hon nog hunnit slå halv ett till och med. Det kanske är onödigt att tilllägga hur trött jag var 06.25 när klockan ringde.


Men nu är jag uppe, om tjugo minuter går jag till skolan i den välkända Lundablåsten och hae lektion mellan åtta och tio, därefter vill det sig så väl att jag har hål fram till klockan tre, under den tiden ska jag hinna äta lunch och träffa faddergruppen för planering inför morgondagens småjurslekar. Det känns inte så stressigt måste jag erkänna.


Men nu borde jag packa mina grejer inför dagens seminarier och övningar. Vi hörs senare, kanske idag till och med, Take care of you bye bye then!

Av Sofia Ohlsson - 16 september 2010 22:43

Jag har alltid varit överrens med mig själv om att torsdagar är de bästa dagarna. Ingen söndagsångest, det är mer förväntan och längtan inför den stundande helgen. Nu har jag dessutom fått vara ledig mycket på torsdagar vilket gör det hela ännu bättre. Idag tog jag dock ingen sovmorgon utan var uppe åtta, en snabb sminkning på det och sen vandrade jag in till stan och stationen. Jag tog tåget till Kristianstad i hoppet om att hitta en snygg klänning till Novischfesten som äger rum nästa fredag. Jag hade, för att inte bli för besviken, bestämt mig för att om jag inte hittade någon skulle jag ta någon av de snygga som jag redan har, bra för plånboken och så skulle jag vara fin ändå liksom. Men när jag kom till Randiga rutan (favoritaffären) så plockade innehavaren fram sju-åtta klänningar av varierande modell som hon tyckte jag skulle prova. Jag ska erkänna att jag inte valt så många av dem, själv, men när de kom på OLALA! Av de klänningarna jag ALDRIG skulle valt själv var två absolut snyggast och efter inte allt för långt övervägande bestämde jag mig för båda två (så typiskt mig och min shoppinganda, kan man inte bestämma sig, ta allt!)


Det blev en svart underbar klassisk klänning som jag antagligen också ska ha på Novischfesten och så blev det en plisserad, kort, sidenklänning i ett tyg som kändes lite japaninspirerat sådär. Skitsnygga båda två men den andra ska jag förhoppningsvis ha på Nyår, vad jag nu ska göra då (det ska planeras i tid).


Mamma, som självklart var med mig i Kristianstad, följde med ner till Lund, vi tog bilen och så gick vi lite på stan innan vi åkte tillbaka till lägenheten. Alltid lika mysigt att ha mamsen här. Ikväll har jag varit på temasittning på Malmös Nation, grupp 9 och 4 samarbetade under temat "Erotofobi" vi var självklart snygga(st?).


NU ska jag läsa lite i kompendiet inför imorgon och så ska jag kolla upp Godtrosförvärvslagen i min lagbok. Hoppas ni sover gott och så hoppas vi att jag får några timmars sömna. GODnatt på er :)

Av Sofia Ohlsson - 15 september 2010 17:28

Idag har varit en ganska jobbig dag, egentligen inser jag hur bortskämd jag är, när jag klagar på en dag som denna men det är många faktorer som spelat in och gjort min onsdag ganska krävande. Första föreläsningen började tio, vädret var, till skillnad från gårdagen, blå himmel och strålande sol. Jag öppnade fönstret och insåg att det trots allt var lite kylig blåst så jag bestämde mig för att ta nya skinnjackan och en krage till. Ute upptäckte jag att det var bara den delen av himlen som syns från mitt fönster som var blå, bakom mig var det STORA kolsvarta moln. Efter en halvdåligt uppfattning om molnens hastighet bestämde jag mig ändå för att gå in i rask takt, klädd som jag var. Halvvägs in kom regnet, OCH vad det regnade, himlen liksom bara öppnade sig och trots att jag tog upp kragen som luva och knäppte min skinnjacka var jag chanslös mot vattenmassorna. Väl inne på Juridicum såg det ut som om jag tagit en dusch, med kläderna på.


Efter första föreläsning gick jag med M och M till Widerbergs, köpte mackor, och så gick vi vidare till Kårhusets aula där nästa föreläsning skulle vara. Mellan ett och tre lyssnade vi på en gästföreläsare inom legal argumentation, hon var från Hollande och engelskan var kanske inte den bästa. In mot stan igen, vädret var sämre igen, små droppar blev till ytterligare ett ösregn  och jag sökte skydd på Konsum vid Mårtenstorget. Själv var jag på jakt efter Lunds Nation och när regnet lagt sig hittade jag dit, fick äntligen tummen ur och skrev in mig, verkligen ute i sista stund. Jag tog mig in till stan igen, fixade inför morgondagens temasittning och gick till Malmborgs där jag handlade dubbelt så mycket än det var tänkt när jag först gick in.


Jag tog bussen hem vid fem och nu sitter jag här, halv handlingsförlamad, sugen på mat, trött efter en heldag i jobbigt väder, långa promenader och en massa ärenden. Jag ska renskriva lite anteckningar och eventuellt läsa lite inför fredag, imorgon är jag ledig men då är det en massa andra grejer som står på listan!


Nu får jag nog ge mig själv lite tid innan jag påbörjar maten. Vi hörs kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 14 september 2010 10:08

Idag fick jag mig en riktigt skön och välbehövd sovmorgon. Man är inte lite bortskämd när det är jobbigt att gå upp åtta på morgonen egentligen men idag fick jag ligga över till kvart över nio ungefär. Det regnar ute, för fullt, och jag känner inte riktigt någon längtan över en tjugofemminuters promenad in till Lund i regnet. Men vad gör man, om tjugo minuter någon gång tänkte jag gå in, köpa mig en baguette och ladda på mitt kopieringskort, skriva ut min sida från Studentlund så jag kan få tummen ur och skriva in mig på nation denna veckan.


Efter föreläsningen ska jag träffa kusin Bea för en fika och lite catching up, ska bli skönt att träffa någon bekant och prata ut lite när alla mina kompisar är iväg runt om i världen. Ikväll är det fadderkväll med gruppen och säkert sen hemkomst. Imorgon ska jag upp tidigt, härligt det här livet. Torsdag är det sittning, fredag - after school och lördag är det småjurslekar, sen är det bara en vecka kvar innan den storslagna Novischfesten och sen är vi riktiga Jur. Stud.


Vi hörs! Nu måste jag ta mig i kragen och komma iväg, hej med er!

Av Sofia Ohlsson - 13 september 2010 15:21

Ny vecka, nya möjligheter, ny delkurs på första terminen. Idag började vi med Allmän rättslära som är delkurs nummer två på första terminen Juristprogramet. Vi hade fått läsanvisningar till dagens föreläsningar och även om jag inte var bättre än att jag bara läst igenom sidorna en gång i fredags så märkte jag absolut en skillnad i vad man får ut av föreläsningarna när man är förberedd och när man inte är det. Det bästa är att föreläsaren själv har skrivit den ena av två böcker som vi har vilket gör att man verkligen får höra om det som står och läsa om det som han föreläst om, mycket bra!


Jag och M lunchade på Graffiti innan vi ordnade med lite ärenden, han skulle ha böcker och jag handlade, vi köpte även ett varsitt kompendium till kursen som vi ska ha inför övningarna. Vi skildes åt vid halv-tvåtiden och jag tog bussen hem. Här hemma har jag läst igenom de kapitel vi hade föreläsning på en gång till och alldeles strax ska jag sätta mig och renskriva mina anteckningar här på datorn.


Ikväll jobbar J och jag ska gå in till Juridicum för att plugga lite till. Det är verkligen skillnad på hur bra man pluggar hemma och i biblioteket, det är helt annan fokus och det känns som om allting fastnar bättre där, helt enkelt väldigt bra pluggmiljö. J slutar jobba vid nio så senast då ska jag väl ha hunnit hem. Planen är att jag ska hinna inom affären och köpa russin. Jag fick för mig att russin kunde vara bra att äta eftersom jag känner mig så trött och Russin innehåller mycket järn. Järn är ju bra för kroppen och järnbrist kan vara en ganska vanlig orsak till att tjejer känner sig väldigt trötta ibland. Men sen kom jag på att jag inte tycker russin är särskilt gott, är det då värt att slänga pengar? På äckliga russin liksom, men därefter vägde jag in att det jag faktiskt tycker är gott, det är också väldigt onyttigt, så back to russin it seems.


Nej om jag skulle ta tag i mitt liv och renskriva lite anteckningar. Ha det gott ni få läsare av denna blogg, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 12 september 2010 20:13

Jag är hemma och tillbaka i Lund efter en jobbig helg hemma i Sölvesborg. I lördags jobbade jag ett par timmar vilket var trevligt men jag var så fruktansvärt trött, det är någon trötthet som lagt sig över mig och stannat hela helgen. På lördagkvällen lagade jag Spaghetti Carbonara till mig och mamma, sen kollade vi på "Här är ditt liv" och jäste i sofforna. Idag har vi mest rensat och packat ner allt, jag har packat in mitt liv i tidningspapper och jag vet knappast när jag får packa upp det igen vilket känns väldigt jobbigt. Jag vet inte om jag kommer få åka tillbaka till huset heller, planen är att jag ska hjälpa mamma med katterna dagen hon flyttar men det beror på om jag får vara ledig som det är tänkt eller om det blir någon schemaändring.


Jag tog tåget från Kristianstad, där jag och mamma spenderade eftermiddagen, och var framme i Lund köpte jag mig en fiskgratäng på Malmborgs och tog faktiskt bussen hem till lägenheten. Hemma hann jag knappt in förrän jag såg att Malin skrivit och frågat om en spontandejt på Skype så så fick det bli. Man kan säga att vi hade en liten middagsdejt, hon åt nötter och jag krängde min gratäng. Vi pratade bland annat om hur man verkligen förstår vilka som är ens riktiga vänner vid en flytt som hon gjort om hur vissa är mer intresserade av att berätta om sina liv än att höra om andras, vi pratade även om hur vi ska göra Köpenhamn osäkert när hon bor i Sverige igen och så tjatade jag lite om vilka studier hon ska välja. Men vi vet ju alla att jag respekterar Malin, vad hon än väljer, (förutom ekonomi).. Attans vad jag saknar den kvinnan, likadant med Hellis som lever livet på andra sidan jordklotet. Det är så häftigt med allas vägval efter gymnasiet. Om det inte vore för att jag visste precis vad jag ville göra hade jag inte bangat något av deras alternativ, att få uppleva världen och utvecklas som människa är av hög prioritet helt klart. Men jag satsar helt klart på min utbildning och så får jag se till att resa efter det innan jag stadgar mig i Sverige.. Eller var jag nu ska bo och jobba, det får framtiden utvisa!


Ikväll ska jag läsa lite till i min kurslitteratur är det tänkt men jag har en ihärdig huvudvärk sen tåg-och bussresorna så jag ska nog krypa ner under täcker och invänta min bror istället. Tidig läggning, imorgon börjar skolan tio och slutar tolv sen ska jag luncha med M, är riktigt sugen på en baguette från Widerbergs, mackan var precis så god som alla sagt. Nej nu får jag se till att göra något vettigt, Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 10 september 2010 09:28

Och så var det då fredag återigen. Fredag, examination och hemfärd, och så en hel del däremellan såklart! Jag är uppe ganska tidigt med tanke på att jag börjar först elva, och sen den akademiska kvarten också på det. Men jag är redan färdig, klar för att gå in till stan om en kvart ungefär. Jag har ett par byxor undanlagda på MQ inne i stan och tänkte försöka köpa mig lunch så jag kan gå direkt till tåget från skolan när vi är färdiga.


Ikväll blir det förhoppningsvis hemmamys i huset och gos med mina kisar, jag ska jobba imorgon men det är bara ett par timmar, resten av tiden kommer gå åt till att rensa huset och förrådet i trädgården samt läsa kapitel fyra i Juridiken och dess arbetssätt och kapitel ett i Rätt och rättfärdigheter. Det var inga långa kapitel och det känns faktiskt bra att ha läsanvisningar inför våra föreläsningar så man kan vara förberedd och så man vet var man kan fördjupa kunskaperna i efterhand.


Nu tänkte jag ta en kik på mitt konto och sedan göra mig redo för en promenad in till Lund. Vi hörs, hej med er!

Av Sofia Ohlsson - 9 september 2010 18:00

Idag har varit en bra dag med trevliga inslag så som shopping, studieteknik, mat på Espresso House och en vända på Nova.


Jag sov ut ordentligt i morse, det fick konsekvensen att jag hamnade lite efter med allting och runt halv tolv var jag påklädd, nyduschad, sminkad och håret var plattat. Det är ju rätt sent men då hann jag med lite ärenden på internet och diska undan i köket också. Mamma kom hit runt halv tolv och vi tog bilen in till stan runt tolv för att möta Jacob. Vi gick lite på stan och åt lunch tillsammans innan jag hade en timmes studieteknik på skolan. Därefter gick jag och köpte en av böckerna till nästa delkurs som vi börjar med på måndag, den andra hade jag redan och eftersom det ligger ute läsanvisningar till föreläsningarna tänkte jag fila lite på min studieteknik och börja läsa i tid helt enkelt. Det är så skönt att vi bara har två böcker till den här delkursen, nästa blir nog lite jobbigare, tror att vi har fem böcker då, men det är fortfarande kul så det blir nog lugnt!


Mamma och jag hann med en runda ut till Nova där jag köpte en skinnjacka och en tröja på MQ, jag la även undan ett par byxor på MQ fast inne i stan så efter eller före min föreläsning imorgon tänkte jag gå och köpa dem. Kul med lite shopping. Nu ikväll har jag och Malin haft en liten skypedejt, så skönt att vi håller så bra kontakt trots avståndet. Helena är framme i Australien och jag är riktigt avundsjuk på henne och Anna, vilket äventyr de kommer vara med om! Där blir det nog mer mejlväxling än skype, tidskillnaden är lite tuff, minst sagt! Men någon gång på ett halvår hoppas jag ändå att vi lyckas prata med varandra.


Nu ikväll har jag och Jacob beställt hem Pizza - bokstavligt talat, SÅ coolt, om ungefär femtio minuter så kommer dem hit och ringer på, man kan betala med kort och beställa olika tillbehör, så himla smidigt när man bor i en lite större stad utan bil! Sen blir det nog att jag börjar läsa lite smått i mina böcker och packar inför imorgon, jag ska ju hem till lilla staden och jobba och flyttstäda en massa!


Dessutom känner jag starkt att mitt liv har blivit så rikt sen jag flyttade hit och har parabol, seriöst, vilket utbud det finns, ikväll är det ett program på trean som hade garanterad gråtfaktor, något i stil med extreme homemakeover (som jag kollade på och grät till igår) Spännande! Vi hörs senare kära läsare. Hejdå

Skapa flashcards