Alla inlägg under september 2010

Av Sofia Ohlsson - 24 september 2010 12:57

Jag är tillbaka i Lund efter två dagar med min mamma, först i sölvesborg där jag hjälpte mamma med flytten genom att vakta katterna i Evas lägenhet och sen i Kristianstad, dit flytten gick och där jag hjälpte henne att plocka in lite grejer i lägenheten och så har vi sovit där i natt. Det är jobbigt och lättande på en och samma gång, att flytten äntligen är över, det är fortfarande mycket kvar och det lät ju ta några månader innan allting är helt på plats det hör ju till, men det är så mysigt och trevligt där. Det är lite jobbigt att inte ha någon att prata med om det, utanför familjen, någon som förstår, någon som känner mig och som vet vilka frågor man ska ställa, det är inte direkt rusning på folk som hör av sig men imorgonkväll ska jag skypedejta med Malin igen och hon ville höra allt om flytten sa hon.


Idag är lite av en jobbig dag, jag känner mig alldeles varm och trött. Ikväll är det Novischfest och det känns som om jag har så himla mycket jag måste hinna med innan dess. Jag ska plugga, duscha, göra mig redo för festen, hitta närmsta bästa busshållplats att ta mig IN till Af-borgen från, jag vet knappt var jag ska börja.


En sak är i allafall säker och det är att jag måste börja med att avsluta det här inlägget, det kommer kanske någon bild på hur jag ser ut, annars har ni både skorna och klänningen i inlägget under tror jag! Vi hörs, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 22 september 2010 09:29

Onsdag, onsdagonsdagonsdag! Så underbara mina veckor ändå är, en jobbig dag vägs oftast alltid upp av en mindre jobbig dag, som den här morgonen när jag fått sova ut ordentligt. Klockan var kvart över nio när jag masade mig upp och snart väntar duschen. Jag börjar tolv så runt halv börjar jag väl min promenad in till stan, det ger mig drygt två timmar nu som jag har tid över för annat, till exemple;

Packa
Plugga
äta

Duscha

Sminka

och

Platta håret


Det kanske är bäst att jag kastar mig in i duschen så det blir något av den tiden jag har fått såhär. I eftermiddag är det bullfika med ISC och sen åker jag hem till MAMMA och sölvesborg, skönt att det inte kommer bli sölvan så ofta sen fram över, det får bli min tillflyktsort sådär någon gång om året. Vi höres och ses och sådär, puss och kram kära bloggläsare <3

Av Sofia Ohlsson - 21 september 2010 17:08

Usch vad segt det är att vara hemma klockan fem när man gick härifrån halv nio, jag inser att det kanske är rätt så bortskämt att vara van vid tvåtimmars föreläsningar men det sega med dagen är att jag bara gått i skolan tre av de drygt åtta timmarna jag varit borta. Först hade vi en timmes introduktion till den konstitutionella rätten, jag känner på mig att det kommer bli intressant sedan när vi börjar med det, det handlar bland annat om hur riksdagen och regering är uppbyggt, hur en lag stiftas och vilka utskott som har vilka uppgifter samt hur de är uppbyggda, intressant!


Efter den timmen gick jag till biblioteket på Juridicum och satte mig och skrev anteckningar från gårdagens övning om rätt och samarbete i ett natursamhälle, det tog ungefär en och en halv timme, drygt en timme mer än jag beräknat, men så fick jag ju en hel del gjort också, jag lägger den tiden på pluskontot till pluggandet helt enkelt. Därefter gick jag och åt lunch på en restaurang som hette Asian express, det blev vårrullar, ris och någon fläskgryta med champinjoner och bambskott, konceptet var två rätter plus nudlar eller ris för 55:- Helt okej!


Efter lunchen gick jag tillbaka till biblioteket och läste kapitlet till dagens föreläsning. Efter det gick jag en runda på stan, köpte ett par skor som jag ska prova till min klänning och antagligen ha på Novischfesten nästa vecka, bilder finns längre ner. Sen gick jag tillbaka till tryckeriet, satte mig och läste kapitlet en gång till innan föreläsningen började, den varade i två timmar, därefter gick jag och handlade mat, tog bussen hem och fastnade här. All dagens pluggande, plus övningarna och föreläsningen uppgår till drygt fem och en halv timmes pluggande, det innebär att jag bara har ungefär två timmars pluggande kvar, vet inte om jag lyckas fylla ut allt men det som ska göras är renskrivning av mina anteckningar och så ska jag läsa igenom två rättsfall till imorgon, blir det gjort är jag nöjd!


Här nedan kan ni se bilder på skorna jag köpte idag, klänningen jag köpte i förra veckan och 3-stegs hudsetet som jag köpte igår, pengarna rullar!


     

Av Sofia Ohlsson - 21 september 2010 08:18

Långa hål har aldrig varit en hit, idag har jag ett fyra-timmars hål mellan min första övning och eftermiddagens föreläsning. Det enda positiva får väl anses vara att jag nu har tid till att plugga riktigt ordentligt mycket och läsa igenom kapitlena inför föreläsningen vi har.


För övrigt är jag väldigt trött, enormt trött. Så trött att jag snoozade tio minuter OCH somnade under tiden. Då är man trött. Nu ska jag packa skolväskan med kurslitteratur, anteckningar och andra bra saker innan jag vandrar in till Juridicum, vi hörs senare, ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 20 september 2010 16:49

Och så var det en ny vecka .. igen. Jag tänker inte skriva om gårdagens val utan mina åsikter finns lite överallt här på internet istället. Nej jag tänkte ägna det här inlägget till att berätta lite om min, väldigt vanliga, måndag.


Allting började vid niotiden när jag masade mig upp, lät allting ta sin tid, en lång dusch, lite datorsittande och så gjorde jag mig i ordning i lugn takt. Vid kvart i elva gick jag in till stan, köpte en tonfiskmacka från Widerbergs och satte mig i väntan på dagens övning. Så skönt att få varva ner lite och slippa stressa, jag åt min macka i godan ro och hann prata med några kursare innan övningen om varför vi människor mår bäst i ett samhälle där det finns en rättsordning, mycket intressant och lärorikt idag må jag säga! Vi fick en paus mellan övningen och diskussionen så jag hann gå till juridicums bibliotek och skriva ut anteckningarna från förra vecka, de som jag renskrivit då. Efter allt var slut, runt tretiden, gick jag till Akademibokhandeln och köpte en pärm som jag kan ordna in alla mina papper i, himla praktiskt! Därefter gick jag till Kicks och shoppade loss ganska rejält. Två olika foundations, ett rengöringskit och en concealer som jag fick på köpet. Därefter gick jag till Botulfsplatsen och tog bussen hem.


Nu har jag spenderat den senaste timmen med att lista ut hur man tvättar, jag är inte så seg i vanliga fall men här fick jag först hitta rätt maskin, komma på att man behöver enkronor till att starta elen, lista ut hur man tog sig fram på displayen så det blev rätt program, och skruva på vattnet till maskinen. För varje grej tog det ungefär en tio minuter att lista ut.


Nu har jag slängt in en massa underkläder och strumpor i tvätten, det är 60 grader som gäller och tre timmar kvar på min tvättid. Tyvärr hade jag inte så många enkronor så det är väl inte så mycket tvättid kvar antar jag..


Ikväll ska jag plugga lite till, ordna med mina papper och kolla på TV, Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 19 september 2010 10:49

Söndagen är här och jag har varit så otroligt duktig genom att skriva en lista på allt jag ska ha hunnit med ikväll vilket jag hoppas ska leda till att jag inte ligger i sängen ikväll och tänker "JUST DET" Skit också, nu glömde jag att göra X. Nej den här dagen ska jag vara riktigt duktig och effektiv.


Trots att klockan snart är elva har jag dock inte påbörjat något på min lista ännu, jag bestämde mig för att låta allting ta sin tid nu på morgonen, jag är ju faktiskt ingen morgonmänniska utan trivs som allra bäst när jag får ta det riktigt lugnt och låta allting ta sin tid. Jag är fortfarande lite sjuk så det är säkert av den anledningen jag känner mig så trött. Men så fort jag kommit igång ska jag ta en värmande dusch och göra mig iordning. Sakerna jag ska hinna med är bland annat; boka tvättid, städa undan, diska, handla till kvällsmaten och sätta mig någon timme på Espresso House vid stationen och plugga, där tänkte jag äta lite lunch och markera böckerna och läsa igenom kapitel tre inför morgondagens övning igen.


Ikväll ska jag ha skypedejt med Malin - valspecial! Vi ska äta godis och diskutera valet. På tal om valet, ifall det är någon som eventuellt reagerade på att jag inte hade skrivit upp att rösta idag så kan jag meddela att jag förtidsröstade förra veckan, så himla skönt att ha det avklarat. Nu är det bara att invänta resultatet och personligen blir jag nog ganska glad vilken regering det än blir som skapas nästa vecka - så länge främlingsfientliga partier håller sig utanför riksdagen!


Nej om jag skulle hoppa in i duschen kanske! Vi hörs, hej.

Av Sofia Ohlsson - 18 september 2010 11:14

Godmorgon världen! En sån underbar morgon det har varit, att få sova ut, hoppa in i duschen, ta min tid till det jag vill utan stress, fantastiskt skönt! Jag gick upp strax efter nio och med tanke på att jag somnade runt tolvslaget någon gång igår så hade jag nog fått mina timmar som jag skulle. Efter en varm dusch kröp jag ner i sängen igen och läste lite i en halvtimme, kom ikapp det vi gjorde igår, läste i läroboken och pluggade igenom kapitel två. Nu har jag gjort mig iordning, klätt på mig mina svarta kläder och börjat planera inför dagen. Om en tjugo minuter går jag till Juridicum där vi ska mötas upp. Jag har ingen aning om hur länge allting håller på, med tanke på min förkylning så skulle det vara skönt att vara hemma i vettig tid bara.


Ikväll ska jag diska undan litegrann, läsa igenom kapitel tre i Rätt och Rättfärdigande, äta godis, kolla på tv och bara ha en mysig hemmakväll. Egentiden är underskattad och att bo hos andra gör att man lätt missar de delarna med att bara får vara och att få vara själv dessutom.


Men nu måste jag nog packa ner lite inför dagen, vi hörs senare! Ha det gott kära läsare!

Av Sofia Ohlsson - 17 september 2010 21:03

Vilken kämpig dag det har varit. Jag sov som sagt inte många timmar inatt och att börja åtta, gå till tio och därefter ha hål fram till tre är inte helt okej alltså. Det är priset man får betala för en ledig torsdag som vi och grupp tio har, de andra grupperna har ju sina tre övningar/seminarier utspridda på torsdagen och fredagen.


Men hålet mellan tio och tre lyckades delar av oss från grupp nio fylla genom att gå till JF, äta lunch, planera inför morgondagens småjurslekar, plugga lite genom diskussion kring tidigare föreläsningar och seminarier. Jag tog bussen hem vid fyra och hoppade in i duschen, gjorde mig redo för lite After School med International-student-commitée - gänget. Vi träffades på JF, maten var tyvärr slut men dit ska jag gå oftare, billig och BRA mat, trevlig stämning helt enkelt! Tog en burgare på BK med ett gäng från ISC och sen köpte jag mig en påse godis och åkte hem på mitt håll. Mina bihålor mår inte så bra och huvudet känns tungt, men i sängen med en påse godis mår jag ändå bättre!


Imorgon ska jag dessutom sova till halv tio någon gång och det ska bli så skönt att jag nästan blir tårögd. Vid tolv ska gruppen träffas och jag hoppas vara hemma vid sju senast, med min förkylning och med tanke på att jag har lite att ordna med här vill jag hellre ha en hemmakväll, så skönt!


Vi hörs i helgen, nu är det meningen att jag ska städa undan lite runtomkring mig så får vi se om det blir så, det är ju en annan sak) HEJ

Ovido - Quiz & Flashcards