Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia Ohlsson - 19 augusti 2010 05:05

Förutom att jag ska till England, London, inte Normandie, Frankrike, för det var väl där alla soldater tog sig in på Dagen D under andra världskriget, eller är jag helt ute på min sparkcykel nu? Hur som helst har dagen då jag ska till Malin, England, Harry Potter och Fisch and chips kommit. Jag kan redan se på trafikinfo att mitt tåg är max fem minuter försenat, bra start. Det är en grön triangel som berättar att dagens första tåg inleder med en liten försening så snälla håll tummarna för mig och mitt tåg så vi kommer i tid till Kastrup.


Jag har varit uppe i femtio minuter nu och om det hade funnits VM i att vara ute i onödigt god tid så hade jag troligtvis varit en toppkandidat. Men så sitter jag ju här också, en tjugofem minuter innan vi ska åka ner till stationen och slipper stressa, man får se det från den sidan istället kanske.


Hur som helst så har jag ganska rejält med ont i magen inför allting jag utsätter mig själv för när jag väljer att boka en resa själv såhär, mami kan du inte följa med och hålla handen? Men nej, flygrädd eller inte, jag låter det aldrig påverka mitt liv negativt och därför kan man väl ändå inte tala om irrationell rädsla, för det måste ju ändå vara handlingen, inte känslan, som ska räknas.


Allting är laddat och redo tror jag, mobil och mp3, allting är nerpackat utom plattången som ska kyla ner sig lite. Mina katter har varit uppe lika länge som jag och snart vaknar mamma som ska köra mig till tågstationen. Det finns inte mycket mer att säga, jag hoppas att ni alla tänker på mig när jag gör min resa, som en god vän till mig brukade säga, Nu TJÖR vi!


Ha det gott!

Av Sofia Ohlsson - 18 augusti 2010 09:34

Idag är det onsdag och dagarna bara flyger förbi. Om exakt en vecka är det inskrivning i Pufendorfsalen för oss nya juriststudenter och jag längtar oerhört mycket. Sedan börjar nolleveckan som alla andra kallar det, för oss vet jag inte om det har ngot officiellt namn, novischtiden är det i alla fall och det pågår mellan 25 augusti och 24 september med drygt tre olika aktiviteter i veckan, allt från uppdragstävlingar till tävling mot ekonominovischerna och olika sittningar.


Men att det är onsdag idag innebär inte bara att det är en vecka kvar till starten i Lund, nej det innebär att det bara är en dag kvar tills min weekend i England. Imorgon sitter jag troligtvis på Kastrups flygplats terminal.. Que Pasa`? Fem har jag för mig, eller tolv kanske. Nervös som tusan kommer jag vara, men det ska nog gå alla tiders!


Idag ska jag mysa med familjen, vi ska åka till Kristianstad för att måla i mammas lägenhet, vi ska gå lite i stan också, jag ska kolla ut en snygg väska som jag vill köpa bland annat. Ikväll är det äventyr på gång, mamma har bokat oss och vi får inte veta vad det är, spännande!


Nu ska jag göra mig iordning, om en timme ska jag vara uppe på TLC där Malins mamma jobbar, ska hämta lite grejer som jag ska ha med mig till Mallanbrallan. Vi hörs vi hörs, hej hopp!

Av Sofia Ohlsson - 16 augusti 2010 15:17

Det är ett tag sedan jag var aktiv här nu, har hänt en del grejer och jag orkar ärligt talat inte riktigt dra det här så allt som jag orkar nämna får ske i punktform.


* Jag har fått mina papper från Juridiska fakulteten om min kursstart. Allting verkar så himla roligt!


* Har slutat sommarjobba, sista dagen var igår och nu har jag lagt cirka 202 arbetstimmar bakom mig.


* Idag har jag, mamma och jacob åkt en liten vända om Olofström och Bromölla, tillbaka till Bromölla för att äta lunch och sen hem igen.


* På torsdag åker jag till England för att äntligen träffa Malin igen.


* Igår tvättade jag upp flera olika plagg inför min resa så jag kan få dra igång med packningen av det sista i eftermiddag när allt har torkat.


Nu ska jag vila i min säng, är helt ofattbart trött, vi hörs när vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 12 augusti 2010 15:44

Jag är färdigjobbad, det blev endast fem och en halv timme idag, helt okej ändå, bara tre dagar kvar dessutom, det kunde ju sett värre ut liksom, jag har fått tre lördagar i september också, måste kolla närmare på det, åh vad jag vill få hem mer info kring när jag börjar skolan, var uppropet ska ske, kurslitteratur och så vidare och så vidare. Nollning!!!! vissa startar redan nu nästa vecka, hoppas vi inte gör det, då missar jag ju det, eller nej, det borde jag ju veta? Jag borde ju fått hem lappar i sådana fall! Usch ja, det är mycket att oroa sig för men framförallt se fram emot.


Jag önskar att allt bara ville lösa sig för mig med boende också, om två månader bor vi inte kvar i huset, mamma bor i en tvåa och min bror bor i en etta. Var ska jag ta vägen? Var ska alla mina grejer stå? Jag vet ju att jag får bo hos mamma eller min storebror så länge men var ska min säng, mitt skrivbord, min dator, alla kläder, var ska allting finnas? Jag som alltid avskydde helgerna då jag åkte hem till pappa med min resväska av anledningen att det är så jobbigt att ha sitt liv nerpackat, att ha en resväska och inte kunna bre ut sig. Nu kanske jag får leva så, i månader? vem vet. Alla säger att det löser sig, jag vet att det löser sig men det är så mycket enklare att bo med mamma i två månader om jag vet att en lägenhet eller ett studentrum åtminstone, väntar på mig sedan, att kunna se ett slut på en jobbig period är lite av ett måste för att orka gå in i perioden. Och kom inte och påstå att jag inte försökt, två av tre möjligheter att flytta in har redan gått i kras. Nu har jag satt mitt hopp till Blocket och alla annonser som kommer in där, tyvärr är det mer av en regel att de inte svarar på mejlen man skickar, och man kan inte ringa. Inneboende är sista utvägen, jag menar, ska jag bo ihop med andra kan det ju lika gärna vara min familj, varför flytta för att bo ihop med okända människor när jag får bo med min mamma eller bror.


Jag kände att jag behövde klaga lite, få ur mig negativa känslor, Helena kommer om fyrtiofem minuter ungefär och då vill jag inte klaga en massa. Kanske prata ut däremot, det finns inte många som Helena när man vill ha någon som lyssnar och svarar rätt saker, inte ställer dumma frågor eller är tysta när man behöver en vän. På tal om vän är det bara en vecka tills jag åker till Mallanbrallan <3 Så underbart det ska bli, jag skulle egentligen börjat min packning idag, de där smågrejerna skulle åka ner i stora väskan, men det får vänta, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 12 augusti 2010 08:05

Ännu en jobbdag är på gång, idag är det en timmes mindre slit och jag har dessutom fått sova till halv åtta, inte fel någonstans! Men slitet fortsätter säkerligen när jag kommer hem, hade verkligen behövt en hjälpande hand med allt det där, en kompis som ställer upp. Jo jag ska ju träffa Helena i eftermiddag också så jag ska väl inte rensa mina garderober hela eftermiddagen!


Dagarna men framförallt veckorna går så äckligt snabbt, torsdag redan, det betyder att Luther är på tv och att imorgon får jag äta godis.


Nu ska jag ta på mig ett par strumpor och traska ner till staden. Vi hörs, hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 11 augusti 2010 14:29

Det är så mycket som skulle kunna gå bra, så många olika oberoende saker som behöver klaffa, men ännu är allting inte riktigt hundra procent. Det är bara att ta nya tag och blicka framåt, någon dag löser sig det mesta, en sak i taget liksom.


Jag har ju jobbat idag också, det bästa med när man jobbat färdigt är att kunna skriva upp tiderna på min timlapp och se att det idag endast är fyra jobbdagar kvar, varav tre med "sovmorgon" och en då jag ska vara uppe vid sex. Inte helt illa ändå! Jag kommer helt klart sakna mitt sommarjobb som hittills varit det trevligaste, roligaste och det som varit mest värt all tid jag lagt ner.


Resten av dagen ska jag nog slappa, ligga i sängen och spela mitt DS, titta på Tv och mysa med familjen som är hemma, allihopa! Hoppas ni får en bra dag, vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 10 augusti 2010 06:28

Tisdagmorgon och min jobbvecka ska precis starta. Lite halvångest får jag nog erkänna att det innebär, att klockan är 06.28 och jag har sju timmars jobb framför mig. Varför har man alltid lite ångest inför en ny vecka? Handlar det om prestations - eller bara vanlig jobbångest? Det släpper ju alltid när man kommit ner till jobbet eller till skolan och när man kommit igång lite mer så går det ju ofta ganska snabbt.


Jag är nog mest lite orolig att det ska vara mycket som händer och att vi inte får rätsida på allting innan det är dags att gå hem. Det är nog det jobbigaste med ett sådant jobb, för om jag lämnar det och det är kaos så är det liksom kaos kvar i mig på något vis. Förhoppningsvis har vi fått undan all disk och haft lagom mycket kunder och därmed slipper jag känna mig kaotisk inombords när jag går hem.


Sen är ju frågan vad jag ska göra ikväll eller snarare i eftermiddag, när jag kommer hem, då är ju klockan knappt halv tre och jag kommer vara trött som en gnu. Planen är iallafall att inte sova middag så jag är skittrött ikväll när jag ska sova och somna sött = vaknar gott imorgon tio i sex.


Nu ska jag leta upp ett plåster åt mitt gigantiska skavsår och ni känner till mina planer för dagen, allt i sin ordning. Ha en fin tisdag!

Av Sofia Ohlsson - 9 augusti 2010 11:28

Nu är det ännu en ny vecka och jag börjar den med en ledig dag, så skönt så skönt! Min hals är lite bättre idag och jag har inte ont i huvudet eller känner mig varm för den delen heller. Fick sova till tio ungefär innan jag masade mig upp för att påbörja dagen. Det behövdes då jag öppnar tre morgnar den här veckan och eventuellt jobbar fler dagar än jag först trodde.


Nu är klockan halv tolv och med en skål flingor och mjölk i magen ska jag bege mig ner på stan för att göra lite ärenden. Först ska jag till banken för attreda ut hur jag ska ta mig till för att hämta ut pund till min englandsresa. Sedan ska jag inom mitt jobb för att ta reda på huruvida jag ska jobba på söndag eller inte, och lite annat inför dagarna som kommer. Därefter går jag nog hem för att vila upp mig lite, äta lite lunch och bara get well liksom.


Vi hörs kanske senare idag eller imorgon, hoppas ni får en trevlig dag, cheers!

Ovido - Quiz & Flashcards