Alla inlägg under juli 2010

O

Av Sofia Ohlsson - 7 juli 2010 22:39

Det är otroligt vad snabbt en dag kan gå, det känns som om det var alldeles nyss jag satt här och skrev om hur min dag SKULLE bli, nu är det kväll, nästa natt och jag ska snart sova. Men i vilket fall som helst så blev min dag som det var tänkt. Jag och mamma gick en snabbrunda på stan, kikade på marknaden och kände oss färdiga efter sådär en halvtimme, ingen höjdare direkt. Jobbet var helgalet, så mycket folk har jag aldrig varit med om, där. Kund efter kund efter kund kom och tre timmar gick direkt. Det påminde om Trendie på Kristianstadsdagarna eller förra året hos Voja, varenda dag. Efter jobbet tog jag en snabbdusch innan jag och mamma åt lite lax. Till matchen stoppade jag i mig alldeles för mycket marknadsgodis och nu ska jag krypa ner i sängen till lite komedi på sexan, jag bör somna runt tolvtiden eftersom det är uppstigning vid halv nio imorgon, sen väntar ännu en jobbdag, Puh!


Vi hörs och ses helt enkelt. Godnatt på er!

Av Sofia Ohlsson - 7 juli 2010 09:28

Dagarna går snabbt när man har roligt, ja det är väl allmänt känt ändå. Och mina tre lediga dagar gick väl snabbare än snabbt för nu sitter jag här igen, onsdagmorgon, om en och en halvtimme går jag på ytterligare ett sjutimmarspass nere på Caféet.


Det ska ändå bli skönt att jobba, det är ju så roligt och nu när Killebom drar igång så händer det ju lite mer i vår annars så tysta stad. Mamma är i badrummet och gör sig iordning sen ska vi gå ner en runda på stan, känna på marknaden lite och försöka hitta på något roligt innan jag börjar. Jag jobbar varje dag under Killebom, ganska sent också så jag hinner inte med mycket, det gör inte så fasligt mycket trots allt, det är väl ingen höjdarfestival när allt kommer omkring.


Jag slutar sex ikväll och börjar tio imorgon så jag antar att det inte blir så mycket mer som händer när jag kommer hem efter jobbet, ska kolla Tyskland Spanien med familjen åtminstone. Om bläckfisken Paul har rätt denna matchen också är det kanske inte någon idé? spanien går till final och Tyskland får slåss om bronset. Vi får se vi får se, hoppas ni får en fin dag, cheers!

Av Sofia Ohlsson - 6 juli 2010 22:38

Tisdagen har kommit och snart även gått, dagen började tidigt då det var så varmt att jag inte orkade ligga kvar i sängen, sover fruktansvärt dåligt i denna värmen får jag ändå lov att säga. Men det som är positivt med att sova dåligt på morgonen är nog ändå att man somnar i tid på kvällen. Imorgon är det ju tidig uppstigning, om jag orkar sova ända till nio vet jag visserligen inte men jag får inte sova längre, det är en sak som är säker. Vid elva börjar jag jobba, innan dess ska jag hinna göra mig iordning och gå en runda på stan med mamma och köpa marknadsgodis, mmm.


IDag vid tio hade jag tid hos frissan, fina Alexandra gjorde mitt hår fräscht igen, nu är det ljust och klippt, topparna är i trim! Jag var färdig runt halv ett ungefär och vid den tiden körde jag hemåt för att äta lite lunch och sedan åka på utflykt med min mamma och bror till Humletorken. Vi fikade och tittade lite i den mysiga shoppen.


På eftermiddagen lagade jag tacos som vi åt här hemma, riktigt lyxigt med sådan mat en tisdag må jag säga. Annars har vi kollat på fotboll, Holland i final är väl rätt skoj ändå, även om jag höll en liten tumme för Uruguay. Nu ska jag sova, eller försöka, har en vetebot i frysen som jag ska hämta upp till vår hemska ovanvåning och hoppas att jag lyckas somna med lite kyla i sängen. Vi hörs imorgoneftermiddag antar jag, ska bli skönt och kul med lite jobb, ha det så bra och Godnatt på er!

Av Sofia Ohlsson - 5 juli 2010 16:13

Vilken dag, hettan är nästan olidlig, fast man ska såklart inte klaga när det väl är härligt väder. Först åkte i alla fall jag och mamma in till Kristianstad, jag hade tid tio över elva hos optikern och var lite nervös att de, precis som min förra optiker sa för drygt tre och ett halvt år sedan att det var ett litet brytningsfel men att jag inte behöver glasögon ännu. Lyckligtvis (kanske inte är rätt ord) hade jag tur och fick mina misstankar bekräftade denna gången. Jag är närsynt och har ett litet brytnings- fel som åtgärdas med ett par läsglasögon som jag även kan ha när jag kollar på TV, kör bil och sitter vid datorn. Jag valde ut ett par fyrkantiga med lite silvrig båge, sådär lagom nördiga och rätt snygga!


Mammsen och jag åt lunch på La finestra, pasta med soltorkade tomater, basilikapesto, vitlök och parmesan, Mums! Sedan gjorde vi ett par ärenden på stan, jag köpte två tröjor på Randiga ruta, min favoritaffär all times, en rosa långärmad med pajlettliknande detaljer och djup ringning i ryggen och en vit tunika-liknande tröja med luftiga snygga ärmar. Vi åkte hem och vilade lite innan det bar ner till stan här i Sölvesborg, jag köpte två handdukar och en fin ljusdetalj för ett presentkort jag fick på studenten, sen köpte jag en till tröja faktiskt, en svart vid tröja med en stor beige rosett på ena axeln. Mamma, jag och Jacob fikade på glass vid Ritz innan vi nöjde oss och gick hem i det fina vädret. Nu ska jag gå ut snart igen i det fina vädret var det tänkt och sen får vi se vad jag gör resten av kvällen. Imorgon ska jag klippa mig och färga håret, riktigt skönt med lite uppfräschning. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 5 juli 2010 08:16

Tiden går så snabbt, det är snart fyra veckor sedan jag tog studenten, det är läskigt vad lätt man vänjer sig vid sommar, sol, värme, ledighet och allt härligt det innebär.

Idag är jag ledig för min andra dag i sträck och det är väldigt skönt. Jag hade ställt klockan på nio men hör och häpna, jag har varit vaken och uppe sen drygt kvart i åtta. Jag passar på att gå upp om jag ändå är pigg för då slipper jag ligga sent ikväll och försöka sova, att vända på dygnet är ingen hit när man ändå ska jobba om två dagar.


Idag ska jag och mammsen åka till Kristianstad för att gå hos optikern för min skull, sen åker vi nog ut en vända till min mormor för att hälsa på och lämna tackkort från studenten. Jag belv färdig med alla kort igår, så skönt, det har varit en hel del pysslande och trixande men det gick ihop med alla. Vi kanske går en liten runda till i Kristianstad, mamma och jag. Själv har jag lust att handla upp något presentkort, men det är lika bra att vänta med det tills jag behöver det.


Nej om jag skulle chansa och hoppa in i duschen tidigare än jag sa till mamma, hon är ändå inte uppe så jag kanske hinner fila lite på vårt tajta tidsschema. Ha det gott alla läsare. Vi hörs lite senare idag, hoppas ni får en fin dag på stranden eller var ni nu ska vara.

Av Sofia Ohlsson - 4 juli 2010 12:00

Det är söndag och vädret är underbart vackert! Enligt min dator ska det vara 23 grader ute men jag tror nog att det är lite mer än så. Jag sitter innte just nu alltså men planen är att gå ut så snart jag bara kan.


Som sagt har jag lite att fixa med, inte en chans att jag har tid att bara åka iväg till stranden. Först ska jag möta Helena vid bussen halv ett ungefär, hon skulle följa med mig ut till Danskompaniet om hon nu hinner, hon skulle börja jobba klockan två så vi får väl se hur det blir. Jag ska skriva ut lappar, hämta kuvert och sen gå hem för att skriva och klistra en massa. När jag är färdig med det har jag lite egentid at last och den ska nog spenderas i trädgården på en filt, läsandes.. eller kanske sovandes. Jag har sovit så dåligt i natt att det är riktigt synd om mig, nästan, kanske, eller iallafall litegrann.


Nu ska jag klä på mig så lite som möjligt men ändå så att jag kan gå ut utan att skämmas. Vi hörs kanske senare ikväll, hoppas att ni får en fin dag var den än spenderas.

Av Sofia Ohlsson - 3 juli 2010 17:28

Hej och God dag, jag sitter här på mitt rum och somnar snart av utmattning för veckan som varit och av värmen också. På tv är det fotboll, tyskland mot Argentina, jag hejar på dem som vinner. Ikväll ska jag äta mat med min mamma i trädgården och bara slappa. Fem arbetsdagar har jag nu genomfört varav fyra på raken, nu väntar tre dagars ledighet men jag ska minsann inte ligga på stranden och slappa, när man jobbar så mycket får man passa på att hinna med alla ärenden på den lediga tiden och i veckan ska jag bland annat till frisören och optikern, sweet!


Igår var jag och mamma i Ronneby för att se Diggiloo som jag tidigare nämnt. Det blev en rolig och trevlig kväll med mycket skratt och bra underhållning. Vi åt en massa gott, bland annat min hemmagjorda pastasallad, sockerbullar och remmar som fanns att köpa, remmar är bäst! Showen varade mellan sju och tio med en lite för lång paus, vi frös mamma och jag så vi åkte faktiskt hem en kvart-tio i tio. En mycket trevlig kväll helt enkelt!


Idag har jag ju jobbat, jag började halv nio och slutade klockan tre. Sedan dess har jag umgåtts med min familj i trädgården och så åt vi glass på glassbåten. Nu har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, min bror har hunnit åka iväg och mamma vilar nere så jag tänkte sminka av mig och också vila en stund, ha Skype på om Malin hinner hem så vi kan prata, vi får väl se! Hoppas ni har en fortsatt bra dag, Hej i värmen.

Av Sofia Ohlsson - 3 juli 2010 07:59

"Idag kommer rekordvärmen". Ja men vad trevligt då, vad trevligt för alla er som är lediga och kan åka till stranden, mycket roligt. Själv ska jag stå bakom varma diskar sex och en halv timme. När jag kommer hem är det inte läge för stranden, nej det är lite för sent och i ärlighetens namn är jag inte så intresserad, inte då i alla fall, det får vara i tid annars kvittar det.


Men jag är inte bitter, inte så hemskt fruktansvärt mycket som jag kunde varit. Jag ska ju jobba och tjäna ihop lite mer pengar så det tar ut sig ändå det där. Men visst har det varit en fin sommar hittils, och att jag jobbat större delen av tiden är ju inte så farligt egentligen.


Nu ska jag traggla mig ner till stan, vi hörs och ses, lova mig att ni har det riktigt bra och njuter ni som faktiskt får möjligheten. Hej med er så länge!

Ovido - Quiz & Flashcards