Alla inlägg under maj 2010

Av Sofia Ohlsson - 9 maj 2010 17:04

Hej! Det har gått ungefär åtta timmar sedan jag bloggade sist, minst sagt åtta händelserika timmar. Jag gick upp till Bokelund och mötte upp de andra ledarna samt alla elever mellan tre och nio i vår förening. Det var barngenrep som stod på schemat och alla fick öva sina danser två gånger var. Vi satte igång strax efter tio och innan tolv var alla ute igen. Då körde vi ledare igenom manuset till den stora showen, därefter körde vi ner till stan, köpte mat, åkte till lokalen för att äta och snacka innan vi satte igång med ledardansträning. Runt halv två började vi och vid tjugo över fyra var vi iallafall helt klara med första ledardansen, den som inleder showen. Det känns jättebra nu, väldigt skönt att vara färdiga i tid för en gångs skull, vi ligger nämligen en dag i förväg om man jämför med tidigare shower.


Jag skrev ut alla showordningar och olika lappar som jag ska lämna in nu i slutet av terminen och vid tio i fem körde Sofia mig hem.


Nu måste jag sätta igång med allting här hemma, jag hade föreslagit att min bror och jag skulle äta mat ihop men han hann åka härifrån innan jag kom hem så han fixar nog mat på egen hand. Jag tänkte ju laga hemmalagad smörgåstårta, men är inte säker på att pengarna räcker riktigt. Nu ska jag börja med att rensa kattlådorna, sen ringer jag kanske min mamma för att prata lite, därefter ska jag sätta igång med packning av min dansväska och eventuellt slänga in en tvätt i maskinen och så småningom fixa mig något till mat, affären stänger väl om tre timmar så jag får skynda mig. Nej hörrni, hoppas ni haft en bra dag, som ni hör har jag haft det kanonbra men tyvärr inte hunnit med allt för mycket på hemmaplan. Vi hörs senare iallafall, nu -> mot kattlådorna!

Av Sofia Ohlsson - 9 maj 2010 09:14

God morgon bloggen, det var ganska kämpigt att gå upp för ca en halvtimme sedan. Jag har tvättat ansiktet och plattat mitt hår, det får räcka för idag helt enkelt. Om en kvart ska jag vandra bort till Bokelundsskolans aula för barngenrep, därefter bär det vidare till vår kära danslokal där v har manusövning och ledardansövning. Skoj.


Jag har lite att fixa med dock, ska skriva ut showordningar, lappar och annat tjafs. När jag kommer hem ska jag packa min dansväska med kläderna till showen, har inte riktigt koll på allt känner jag.


Ikväll hoppas jag att jag orkar plugga lite innan jag somnar gott i sängen. Veckan som kommer är inte bara jobbig, kaotisk eller fullpackad med saker som jag inte förstår hur jag ska hinna med. Den är underbar, rolig och helt fantastisk också. Jag ska förbereda mig på en vecka med två prov, en inlämning, två genrep, ett scenrep, en massa övningar, två shower och helt utan sömn. Låter det lockande? Ni borde prova på det. Nu kör vi!

Av Sofia Ohlsson - 8 maj 2010 16:02

Hej! nu är jag färdigjobbad, det gick snabbt och smidigt och jag tycker att jag lär mig priserna, kassan, disken och det mesta mer och mer. Tredje gången var det idag och om tre veckor får jag lön, det känns ganska skönt, sist jag fick lön var i slutet av augusti förra året, jag som brukade vara van vid att få, iallafall någon hundralapp extra i månaden innan. Ja det är alltså väldigt skönt att ha ett jobb igen!


Idag har jag fått reda på lite mer om sommare så det ser ut som jag ska få kombinera två jobb ytterligare en sommar, så går det när man har lite valmöjligheter, hoppas jag lyckas tjäna ihop mig en rejäl slant så jag har en fin lägenhet när jag flyttar någon gång .. när det nu blir.


Japp, så färdigjobbad, och nyduschad är jag också. Jag hoppade rakt in i duschen efter jag kommit hem och snart ska jag blåsa håret med vår stenåldershårtork som bara blåsa kalluft. Mamma har den vi brukar använda med sig så jag hoppas håret blir klart innan kvällen är slut! Heidi ringde precis och hon kommer om ungefär två timmar så jag har lite tid på mig, hoppas jag kommer i klänningen jag tänkte ha bara!


Nej nu måste jag sluta och börja välja ögonskugga och sånt. Ni får ha en fortsatt bra dag vi hörs nog en stund imorgonbitti beroende på hur pigg jag är, det är ju barndansgenrep och därefter manusövning så bäst att vara uppe i tid. Ha det gott Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 8 maj 2010 09:14

Uppe med tuppen är kanske fel uttryck, jag har ju ändå fått sova till halv nio ungefär. Jag fick upp och sminkade mig lite, satte upp håret, och nu sitter jag här i de klassiska svarta jobbkläderna. jag har en lång dag framför mig men ytterst få timmar ska spenderas i hemmet. Katterna har fått nytt vatten, min Mp3 är på laddning och snart vandrar jag ner mot mitt jobb för fem timmars arbete.


Eftersom mamma är i Stockholm och har hårfönen med sig så hoppas jag att jag är hemma i tid och kan hoppa in snabbt i duschen så jag är redo för festen sedan!


Nej om jag skulle ta in tidningen och fixa med det sista innan jag springer ner på stan. Vi hörs när vi hörs, ha en trevlig lördag!

Av Sofia Ohlsson - 7 maj 2010 23:00

Usch, klockan är elva och jag måste lägga mig i sängen när som helst. Det har varit en tröttsam dag trots min fina sovmorgon, vädret har varit väldigt jobbigt framförallt, blåsigt, till och med stormigt i morse. Jag har fixat och trixat med lite saker och fått en högst trevlig kväll med fina Helena. Vi åt mat, myste framför tv:n och pratade om sånt tjejer i vår situation pratar mycket om, student, bal, baldejter, skolan, ja ni vet, allt.


Inatt sover jag med katterna, två ligger redan i min varma säng, förstår inte hur jag ska kunna flytta dem därifrån, men mitt i sängen ligger de så det är antingen dem eller jag.


Imorgon bär det av tidigt ner på stan för att arbeta, jag vet inte hur det blir nu med sommarjobb där med tanke på omständigheterna runtomkring men jag vet iallafall att jag har jobb, det känns tryggt. Det i Åhus får jag vara på hela sommaren och det är ju skönt att veta. Det är ganska lyxigt att ha valmöjligheter får jag väl säga ändå. Det löser sig i slutändan. Imorgonkväll är det fest så det ryker om det, det är inte varje dag man är bjuden på 25-årsfest, det är inte varje dag man är på en fin fest med god bjudemat och sånt. Jag älskar mat.


Nej jag måste sova om det ska bli något bra av det här. Hoppas ni har det bra! GODNATT

TGF

Av Sofia Ohlsson - 7 maj 2010 10:14

Thank God it's Friday. Äntligen haar vi kommit fram till veckans bästa dag, jag fullkomligt älskar fredagar. Jag fick sova till nio innan jag hoppade in i duschen. Nu är jag färdig så när på ett par strumpor som jag ska hitta någonstans.


Om tio minuter hoppas jag vara på väg till skolan min för naturkunskap, svenska och en liten frågestund med Sverigedemokraterna som är på vår skola och har "bokbord" som det så fint heter. Min vän Malin skriver ett arbete om Ku Klux Klan och fick tipset att ställa några frågor till dem när de kom, det är alltså inte av intresse för partiet som vi går fram till dem. Efter skolan ska vi hinna ner på stan och köpa biljett till Malin så hon kan gå på min show nästa vecka. Därefter tänkte jag hinna inom biblioteket och låna en bok samt låna om den jag redan har hemma just nu.


Ja det var väl min dag det, ikväll kommer Helena till mig för att äta gott, hoppas hon går med på mitt förslag om ostpaj för jag bev hemskt sugen måste jag erkänna. Nej hörrni, om det ska blo något av den här dagen måste jag rusa nu, på med strumpor och mot Furulund. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 6 maj 2010 21:29

Så var ytterligare en dag snart slut och jag känner mig lite duktig eftersom jag inte kommer somna helt utan resultat. Jag har nämligen deltagit i ett två-timmar långt ledarmöte inför nästa veckas show, jag har skrivit klart min religionsuppsats, men jag vet inte riktigt om jag är nöjd, jag hoppas det räcker. Jag har gått en promenad så lite motion har jag trots allt fått, och jag har pluggat lite estetisk verksamhet.


Det låter väl inte helt fel nu när jag befinner mig i "sista rycket". Då var det bara ett par prov kvar för terminen och sedan väntar en massa roliga händelser. Det här året har gått läskigt snabbt!!!


Jag blev så mätt då jag åt eko-pizza från edgars att jag nu inte lär orka mitt kvällsnacks som jag köpt. Youghurten SKA jag äta av, det måste jag, och en liten kiwi orkar jag nog också med vid närmare eftertanke. Jag gillar att äta.


Om en timme ska jag kolla på Kvinnor som mördar, typiskt mig med kriminal- grejer och annat sånt tjafs. Hoppas jag orkar hålla mig uppe bara. Imorgon är det långa sovmorgon och sedan två lektioner som ska avverkas. På kvällen kommer Helan (<-- Haha, jag skulle skriva Helena men det blev Helan, från och med nu får det blir hennes smeknamn) och vi ska laga mat, snacka en massa om allt som hänt och umgås. Ja så det blir säkert megatrevligt! Nu bör jag hämta min yoggi och lägga mig framför tv:n (i sängen) och kika på de sista minuterna av Sveriges historia. Intressant! Godnatt kära vänner!!

Av Sofia Ohlsson - 6 maj 2010 14:41

Svar till Beccas kommentar; Ja jag fick gå med en kille som verkar trevlig, vi har aldrig pratat förut men han verkade bra och alla jag pratat med säger att han är snäll och lugn så det blir säkert kanonbra, jag får gå som ensam tjej också :)


Trevlig dag idag må jag säga, ingen lång besvärlig skoldag, vi fick tillbaka två resultat, två uppsatser, en i svenska, den andra i engelska. De låg båda helt klart där jag hade förväntat mig, eller NEJ, Jo, engelskan var precis på min förväntning och där känns allt okej men svenskan, jag nämnde det kanske här? Att jag var jättetveksam till min uppgift, att jag fått anvisningar om att det i princip räckte med att jag skulle bli godkänd för att ändå nä det mvg jag strävat efter. Men jag skulle iallafall inte nöja mig med ett G så jag gjorde mitt bästa. Trots det var jag inte så värst glad efteråt. När vi fick tillbaka det idag var det ett rent mvg, utan minus och min lärare sa att hon inte var ett dugg tveksam på det. Igår hade min bästa kompis lillasyster skrivit om fantastiska resultat i ett ämne hon fått det här året och att hon var stolt, jag kände att jag hade något att lära av det, att man ska få vara stolt över sig själv, inte "skämmas" för att det skulle vara skryt om man skriver om det eller berättar för andra. Så det gjorde min dag litegrann får jag säga.


Nu ska jag äta en andra skål med soppa och kolla på Ghost Whiseperer, om en timme och lite mer bär det av mot DK för ledarmöte. Ha det så bra kära läsare!

Ovido - Quiz & Flashcards