Alla inlägg under maj 2010

Av Sofia Ohlsson - 12 maj 2010 22:46

Uhuu, jag är trött som bara den, överallt, i kroppen och i huvudet, trött i benen, trött i magen, JÄTTEtrött. Men nu är kvällens övningar över och jag ska snart bädda om min härliga säng och krypa ner. Fördelen med att klockan är så pass mycket och att jag ännu inte kommit till ro är att jag kommer orka vara uppe till de bra programmen börjar, som Scrubs och How I met your mother. Sen somnar jag nog gott och jag har gett mig själv sovmorgon till tio imorgon.


Kvällen har iallafall varit jätterolig, barnen var SUPERduktiga på scenen, och väldigt duktiga även bakom. De är så härliga och jag kan nästan se fram emot att få egna barn.. en dag .. om tio år kanske typ. Men faktiskt, väldigt härliga, glada, förväntansfulla och oerhört lydiga. Säger jag att det är tysta leken så är de tysta nio av tio gånger. Inte för att jag tvingar femåringar att hålla tyst en timme sådär, men bakom scenen och när man står i ridåerna och väntar på att gå in så är det bra att vara tyst. De är underbara och trots att det inte är mina barn på denna showen så känns det som om man känt dem en hel termin.


Nu måste jag ner och hämta upp lite sängkläder och mota bort en brun och en vit katt från sängen så jag kan få ordning på allt. Vi hörs imorgon, då ska jag plugga, sova och läsa manus. HA det BRA.

Av Sofia Ohlsson - 12 maj 2010 15:02

God dag världen, idag har jag hunnit undan med en hel del grejer och ännu mer ska vi hinna med innan det är dags för sängen. Jo, ett prov och en inlämning är avklarat och efter en härlig fika med mamma på stan och lite kik i affärerna blev det en titt inom Kristinas där jag fick mina tider i juni, och tydligen skulle det bli en dle jobb i juli. Sweet.


Om en kvart kör jag ut till Danskompaniet och lokalen, jag ska hämta en tröja till mig själv, en bandana och så ska jag skriva ut fler showordningar tänkte jag. Om tre timmar har vi barnshow, en massa saker ska hinnas med och efter det blir det manus-och ledarträning. Nej jag måste masa mig iväg om det ska bli något bra av detta. Vi hörs, vi hörs, HEJ!

Av Sofia Ohlsson - 12 maj 2010 07:51

Äntligen onsdag, sista skoldagen för veckan och här kommer ett kortkort inlägg. Jag är sen, tidsoptimist är väl vanligtvis inte ett ord som jag förknippas med, jag kommer sällan sent. Men idag var jag trött och hade dessutom min duschmorgon, lät mig själv sova till tjugo i sju innan jag masade mig ur sängen. Dusch, hårfön och sminkning, det mesta tog lite längre tid eftersom mamma var hemma lite längre än vanligt då hon kör till jobbet. Ni vet en showvecka innebär att man knappt ser sina nära och kära på hela veckan så jag ville gärna prata lite med henne innan hon körde.


Snart går jag bort till skolan för samhällslektion, prov och religion b med eventuell redovisning. Wish me luck allihopa! Vi hörs säkerligen ikväll, Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 11 maj 2010 22:10

Jisses vad snabbt dagen har gått, iallafall såhär i efterhand känns det som allt flugit förbi. Jag hade en liten dip på naturkunskapen och orkade varken hålla ögonen eller huvudet uppe. Men annars har det mesta flutit på bra tycker jag nog. Provet gick väl inte sådär bra som man kunnat önska men det är faktiskt gjort nu, kvar är två prov och en inlämning, skönt!


Jag stack till Bokelund vid fyra, är hemma nu ungefär, sex timmars rep tar på krafterna vill jag lova. hela kroppen värker liksom på ett skönt sätt, ni vet när man tränat riktigt hårt. Min baldejt har hört av sig också, det tycker jag är trevligt, eftersom vi pratade i skolan idag om att våra dejter inte hört av sig och att det gjorde oss lite oroliga, men nu är det ju inga problem. Hoppas han hittar hem till mig när det gäller, bör ju inte vara alltför stora problem?


Nu ska jag krypa ner mellan lakanen, försöka sova, och om jag inte klarar det så kanske jag läser igenom Estetiska verksamheten.. eller inte. Fy vad trött jag är!

Av Sofia Ohlsson - 11 maj 2010 07:20

Och så var det tisdag, återigen. Det har gått en hel vecka sen jag hade min sista danslektion med mina elever. Idag får jag se dem igen, dansa på scenen och vara duktiga. Men det är ett par timmar, ett prov, en samhällslektion, naturkunskap och ett möte innan dess.


Jag har sovit lite halvdåligt inatt, jag gör det de flesta nätterna visserligen, jag vaknar flera gånger om, jag somnar om, vaknar igen och springer runt lite. Så länge jag kan somna om är det rätt okej egentligen men eftersom jag gick upp halv sju idag kändes det lite jobbigt.


Kvar är att hitta ett par vettiga strumpor innan jag går bort till Furulundsskolan. Vi hinner säker höras av innan denna dag är slut, ha en bra tisdag!

Av Sofia Ohlsson - 10 maj 2010 22:02

Så är jag hemma igen efter en oerhört hektisk dag. Jag behöver väl inte gå igenom vad jag gjort eftersom jag beskrev hela min dag imorse men jag kan väl säga att det har varit roligt, jobbigt och svettigt idag. Vi blev klara med den andra ledardansen ute på DK och det känns som det är tisdag för vad jag vet brukar det aldrig kännas så bra med två, ändå rätt så avancerade danser med tanke på att vi lärt oss dem på ett par timmar.


Jag känner av att jag tränat i kroppen iallafall, skön känsla. Imorgon är det upp tidigt som gäller, och jag har fortfarande lite ångest över det, varför vet jag inte dock, hoppas provet är som det brukar vara.


Snart ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv, äta lite vindruvor och min yoggi. Det är så mycket som händer nu, efter skolan imorgon så har jag ett möte och efter det ska jag till Bokelund för scenrep med barnen, ska bli spännande att få se alla danser och när vi slutat med det så kär vi lite ledardans, ja det blir nog bra.


Vi hörs iallafall, ni får ha en bra morgondag och sov så gott i natt!


HEJ.

Av Sofia Ohlsson - 10 maj 2010 08:23

God morgon bloggen, god morgon världen. Jag steg upp för drygt en halvtimme sedan, ungefär i samma stund som jag dränkt allt hår i vatten, inne i duschen, så kom jag på att mamma har med sig fönen som blåser varmluft. Skit också! Jag fick avsluta min duschning ganska snabbt, torka håret med en handduk och kamma ut det så det torkar lite snabbare. Just nu sitter jag med en mask på och tänkte att när den ska tvättas av - om sådär sju minuter, så kanske håret torkat litegrann så jg bara behöver föna det en tio minuter med kalla fönen. Det är så jobbigt att föna håret med kalluft, dels för man själv bli alldeles frusen och dels för att det tar så jobbigt lång tid!


Skolan börjar om en timme och trettiofyra minuter, så jag har ju tid på mig om man säger så. I skolan ska vi ha psykologi, samhällskunskap, projektredovisning, ensemble-genomspel inför musikcaféet och såklart, msikcafé. Jag och Malin går  nog hem hit och umgås lite emellan allting och sen får vi gå ner och äta något på stan innan det är dags att spela på cafét. Så fort jag och Jojos grupper är färdiga har vi fått lov att lämna skolan snabbt för att bege oss mot Danskompaniet och dagens ledar-samt manusträning. Vi beräknar väl vara där ute runt halv åtta sen är jag förmodligen hemma vid nio-halv tio.


Nu har ni hela min dag uppskriven, om det är något ni undrar alltså. Morgondagen är det upp tidigt, trots att jag behövt sovmorgonen so bad. Men det är ett sista prov i engelska istället, sånt får man ta. Hoppas ni får en bra måndag, Vi hörs!


Av Sofia Ohlsson - 9 maj 2010 21:06

Ännu en dag är över och en ny vecka väntar runt hörnet. Jag har ångest över, men ser framför allt mest fram emot veckan som ska komma, jag har ju berättat om det roliga tidigare. Det som känns mindre bra är proven och inlämningarna i skolan, men om ett par dagar är det över. För tillfället lyssnar jag på låtarna till estetisk verksamhet-provet och pluggar lite fakta. Åt nyss en riktigt god fruktsallad med vindruvor, clementin, plommon och lite passionsfrukt. Dansväskan är helt packad nu, det fattas ett par grejer, en vit tröja och ett bra svart linne för att nämna en del grejer.


Förutom pluggandet så har jag hockeyn på i bakgrunden, Sverige möter Norge och även om jag är relativt ointresserad av sport är det rätt stort med en VM match, speciellt när vi möter ett grannland och jag inte har något bättre för mig.


Lite tankar såhär ikväll går åt studenten och alla roligheter vi har framför oss, på tisdag är det en månad kvar, idag är det tre veckor fram till balen och om två veckor och en dag har jag gjort mitt sista gymnasieprov, det känns ganska stabilt. Däremot känns framtid lite oviss, jag menar, jag är säker på vad jag vill göra, var jag vill bo och även vart jag vill att mina studier ska leda till, men om jag kommer klara det, om jag kommer lyckas hitta boende och om jag lyckas, allt det där är ju fortfarande stora frågetecken. Jag har aldrig gillat att ta ut saker i förskott utan gillar att satsa stort men inte prata om saker som inte heller är riktigt klara.


Men som sagt, det känns ändå bra, allt kan man ju inte vara säker på, det vore så himla tråkigt. Jag borde sova snart, med tanke på hur trött jag var i morse och med tanke på hur lång dagen imorgon kommer att vara. Men jag fortsätter lyssna lite på Rolling stones och Queen innan det är dags att stänga av datorn.


Vi hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards