Alla inlägg under maj 2010

Av Sofia Ohlsson - 25 maj 2010 16:12

Härliga dag, härliga liv och fantastiska skolvecka. Samhällskunskap i trettio minuter och sedan lunch samt en lite väntan innan det var dags för sista Rolfmötet och därefter gick hela vår ensemblegrupp + lärare Jan ner till Ritz och tog en fika. Sweet skoldag minst sagt. När jag kom hem blev det en runda ner till affären nästan direkt, mat inför kvällen skulle inhandlas och även en massa annat. När jag ändå var ute i svängarna körde jag runt halv stan för att lämna de sista papprena som har med Danskompaniet att göra, bland annat papper som ger föreningen pengar för alla deltagare och papper som ger mig pengar för allt mitt jobb.


Ikväll ska jag njuta av ledigheten och läsa lite i en bok som jag inte börjat på ännu, jag ska laga Indisk kycklinggryta och titta på mina favoritprogram på TV. Dessutom ska jag följa läget och se hur saker och ting utvecklad, ursäkta för min kryptiska formulering men det är planering inför studentveckan och jag gillar inte att säga saker innan det är klart så vi får väl se om jag har lite goda besked.


Imorgon är det En dag för Filippinerna i skolan och alla ska jobba för att få ihop pengar till skolans välgörenhetsprojekt. Eftersom jag jobbat i förväg blir det istället en tripp in till Kristianstad för att inhandla balsmycke och balsjal samt umgås med Malin och Filla.


Nu blir det iallafall lite läsning eller möjlitvis tv-tittande, något som inte innebär någon större kraftantränging iallafall:) Ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 25 maj 2010 09:08

GODmorgon, för det är det verkligen idag, en riktigt GOD morgon. Jag gick upp kvart i åtta och hoppade in i duschen, duschmorgon är sig alltid lik och jag är oftast väldigt trött när det är dags. Men en dusch senare brukar pigga upp kroppen och nu när jag är helt färdig med alla bestyr utom möjligtvis att hitta ett par strumpor så känner jag mig väldigt redo för dagen.


Allting börjar med samhällskunskap och därefter hade jag tänkt köpa mig ett studentpass. Studentpass innebär inträde till alla fester och aktiviteter under studentveckan till ett reducerat pris och med tanke på att jag fick lön idag är det en god idé att använda mina pengar till lite sånt som jag behöver för tillfället.


I eftermiddag är det naturkunskap tror jag, men eftersom vi skrev prov i torsdags blir det nog inte mycket att göra, sen är det ett kort rolfmöte för min del innan vi har ensemble. Skoldagen slutar tidigt som vanligt och vad jag hittar på resten av dagen kan jag inte riktigt komma på nu, ska bli skönt att få vara ledig och bara göra det jag känner för iallafall! Vi hörs senare, ha en bra dag!

Av Sofia Ohlsson - 24 maj 2010 17:38

Hej hopp! Jag tar en paus såhär tjugotvå minuter i sex för att berätta lite om hur min dag varit hittils. Skolan varade mellan 11.25 och 11.48 ungefär, det var bara att lämna in böckerna sen var vi alla överrens om att det tog så mycket på krafterna att vi var tvungna att sluta. Vi åt lunch och hörde runt lite med klasskamrater och en sväng upp till rektorerna för att få svar på lite frågor innan jag gick hem. Hemma stannade jag inte länge utan drygt kvart över ett var jag hos Helena istället, vi skulle umgås och bestämde oss för att åka in till Kristianstad. I den stora staden inhandlade jag mig en väska till balen, en fin, enkel och snygg väska som matchade mina tankar om hur den skulle se ut. Man kan säga att väskan är i samma färgskala som min klänning, alltså inte samma färg utan mycket ljusare och mer åt champagne-hållet men den ingår helt klart i kläningens skala. För att fortsätta på detta baltema åkte jag och Helena hem för att ta bilen ut till sömmerskan. Där fick jag prova min insydda och uppnålade klänning och så justerades lite saker innan jag fick bege mig hem igen. Nu har jag handlat till kvällens middag och så fort jag orkar ska jag börja tillaga mig en pastasallad. Ikväll blir det tidig läggning men jag somnar säkert inte före elva för det. Eftersom Hockey-VM är över så är komedikväll på sexan tillbaka så jag ska avnjuta 2½ men, My name is Earl, Family Guy och Scrubs i min säng tillsammans med lite körsbär. Nej hörni, det har helt enkelt varit en finfin dag och imorgon väntar ytterligare ett par timmars trevligheter. Vi hörs och ses, Ha det bra!

Av Sofia Ohlsson - 24 maj 2010 09:37

Äntligen en ny vecka, jag ser med glädje och inspiration fram emot de kommande dagarna. Alla de morgnar jag suttit och skrivit, med ångest inför veckan som väntar, ja alla de dagarna är förbi, iallafall för ett par månader. Den enda känslan som kan vara besläktad med ångest och som kryper fram litegrann är verklighetskänslan som slår mig när jag tänker att om tre veckor går jag inte i skolan längre, jag är fri, vuxen eller åtminstone på väg på ett nytt kapitel i livet. Vissa säger att studenten inte är något att fira, man blir ju bara arbetslös, men det är inget problem här, jag har ju både två sommarjobb och en plan om att läsa vidare i höst, Hoppas allt går som det ska!


Men för att fokusera på nu:et lite mer, jag börjar skolan om knappt två timmar. Jag kunde inte sova längre än till tjugo över nio och tur är väl det. Nu kan jag ta det riktigt lugnt och fint hela morgonen innan jag vandrar bort till skolan för min enda lektion, samhällskunskap b. Efter skolan ska jag träffa Helena, vi ska busa, kanske gå en runda och bara ha det allmänt trevligt helt enkelt. Men först ska jag göra mig redo för dagen som kommer. Vi hörs och ses mina vänner, Ha det så bra denna underbara dag! Tacke care bye bye then!

Av Sofia Ohlsson - 23 maj 2010 09:26

God morgon, vilken härlig dag att vakna upp till, solen skiner, det är runt sexton grader varmt ute, om man ska lita på min dator, och jag ska snart gå ner på stan för att jobba ett par fem timmar sådär.


Jag tycker om att jobba på söndagar, jag gillar att vara sysselsatt och jag trivs där jag jobbar. Det är skönt att komma iväg och göra lite nytta helt enkelt. När klockan slår tre så slutar jag och målet är att gå upp och hem för att, tillsammans med min familj, åka till Lund, en liten söndagsutflykt helt enkelt.


Men nu måste jag rensa kattlådan innan jag traskar ner till Sölvesborg city. Vi hörs och ses, eller hörs.. Ha det bra. Hejdå!

Av Sofia Ohlsson - 22 maj 2010 21:34

Hej igen! Nu är jag äntligen hemma i mitt trygga bo här i Sölvesborg. Jobbmötet gick bra och varade drygt en timme, sedan bar det av till pappas stuga igen för att äta lite tacos. Vid kvart i nio tog jag tåget från Kristianstad och tröttheten slog mig alldeles nyss. Jag har ju en lång dag framför mig så även fast jag inte gick upp förrän klockan var tio i elva så kanske jag skulle lägga mig i min säng och kika lite på tv innan jag somnar.


Angående mötet så skrev jag på anställningsbevis och pratade lite med min chef om när och hur jag ska jobba, det blir säkert trevligt, jag kommer iallafall få mycket att göra om något. Kul med variation!


Förresten så har jag ungefär fjorton skoldagar kvar till studenten, knappt det, tretton om man räknar bort filippinerdagen och själva studentdagen. Av dessa tretton skoldagar ska en gå åt till att öva dans, en ska det sägas farväl till musiken med smörgåstårta och en ska vi leka och fika med vår svensklärare. Om min matte stämmer ger det här bara tio skoldagar, varav dagarna under själva studentveckan inte är något att tala om. Vad jag vill få fram är helt enkelt att allt känns riktigt schysst och bra, livet är som lättast, jag är färdig med allt mitt och jag har faktiskt gjort mitt bästa under de här tre åren. Att det kanske inte alltid gått som jag vill får jag väl medge, men det är ytterst få tillfällen vi pratar om och jag är ändå stolt när jag ser tillbaka på tiden på Furulund. Vilken resa och vad roligt det har varit! Nu ser jag fram emot nya äventyr, men först ska jag njuta av det som är!


Usch vad jag svamlar, nu ska jag sminka av mig innan jag kryper ner i den sköna sängen. Ha det bra vänner!

Av Sofia Ohlsson - 22 maj 2010 16:47

God dag bloggen och alla läsare, lördagen är här, den kom och på väg bort, och än så länge känns det som att jag inte gjort något vettigt av dagen. Jag har läst, solat minimalt lite och tittat på semifinalen i hockey, Sverige mötte Tjeckien och föll. Om en fyrtiofem minuter ungefär så tänkte jag gå bort till Bistron och tre toppar, klockan sex har vi infomöte med mitt sommarjobb där.


Det är troligtvis årets varmaste dag och jag har sprungit mellan trädgården och stugan här hemma hos pappa. En promenad ska bli uppfriskande och så fort jag är tillbaka här från möte så ska jag planera min hemfärd till Sölvesborg. Jag hoppas vara hemma runt halv tio ikväll och då ska jag småstäda på mitt rum för ännu en visning av huset imorgon. Imorgon ska jag jobba i Sölvesborg i alla fall så jag är inte helt uttråkad hela dagen, just nu är den mesta av tillvaron rätt schysst, framför allt för att alla prov är gjorda och allt kul är kvar. Men jag har alltid tyckt att det är lite halvjobbigt att träffa helt nya människor som jag ska jobba ihop med för första gången, alltså själva mötet är inga problem men tiden innan, när man undrar över hur allt ska gå, vilka de ska vara och så vidare. Nej det får helt enkelt lösa sig, nu tänkte jag gå ut i trädgåden en stund innan det bär av, eller så surfar jag runt lite här kanske. Vi hörs!

Av Sofia Ohlsson - 21 maj 2010 14:40

Håhå, klockan är tjugo i tre och jag har precis duschat, sminkat, plattat mig färdig. Allt det där som jag skulle hinna med är färdigt, ja förutom packandet såklart. Detta underbara packande. Även om det bara är för en natt så är det en hel del saker som ska med.


Som skilsmässobarn har jag lärt mig en hel del gällande packning, de där viktigaste sakerna som ska med packar man först. Som till exempel mobilen, plånboken, underkläder, tandborste och sminket. Därefter är det kläder, ett par extra byxor eller en extra varm tröja, kläderna är inte så fruktansvärt viktiga om man bara ska vara borta en natt. Allra sist packar man de där "ut-ifall-att"-grejerna. Det är till exempel en bok, ut-ifall-att man skulle bli jätteuttråkad och behöver läsa lite. Sen är det en kamera, OM man skulle hitta något jättefint som måste förevigas, sen är det eventuellt läxor, ut-ifall-att man skulle få tid över att plugga (och jag som garanterat inte har några läxor jag måste öva på skippar alltså detta) Sen har vi en RIKTIGT viktig sak, en pryl som skulle göra resan dubelt så lång om den lämnas hemma, MP3-spelaren! Utan min Mp3 på tåget och när jag går i stan så fixar jag inte det. Det kan låta som en bagatell men jag lovar er den är superviktig! Just nu är den på laddning här i min dator och har varidet ett par timmar så den bör fungera som den ska i helgen.


Nej nu får jag ta mig samman, om en timme går mitt tåg och jag har en hel del att fixa som ni kan läsa ovan. Ha det så bra så hörs vi imorgonkväll, Cheers!

Ovido - Quiz & Flashcards